Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @kukla21 @JoyJoy за втора смена градинка и сабота работна во Општина Карпош. :)

На M&M, duffi, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А каде се потпишува?

На Rebecca_R, LejlaD и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.265
    Да не бил затнат вентилот? Да, затворен е за време на варење, ама пак пушта по малку од страна... може многу голем притисок се создал поради тоа. Најбитно е што нема повредени, а за другото, се средува.

Кире, а? :rofl:

Поздрав убаво друштво, денес малку полабаво, ама пак има работа.
    Туку, за крадциве, @kukla21 нормално дека ќе ги преземеш работите во свои раце кога веќе полицијата е неажурна.

@LadyC може ли од други општини или мора стриктно од Карпош?

На bittersweet, duffi, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.287
    Допаѓања:
    35.419
    Каде се потпишува?

На Rebecca_R, Scott Weiland, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.265
    Да си допишам, пошто прееска не успеав...

@Scott Weiland честито внуче, да е живо и здраво!

@Bubce38 убав одмор и да се вратите тројца!

@fina erika среќен роденден на сопругот, нека му се множат!

Испуштив некој? Се надевам не, ако испуштив, проштевајте.

Кафе пијам демек да размрдам метаболизам, ама не иде... и се мислам да правам еден детокс, ама дали ќе го биде....

Вчера големиов ме изнасмеа за сите пари. Цело време збори дека сакал побрзо да порасне, да биде возрасен, а мм му кажува дека и ние кога сме биле мали, сме сакале да пораснеме побрзо, а сега кога сме возрасни сакаме пак да бидеме деца. И детево го прашува мм, „Сакаш да си пак дете, за да не ти кажува жена ти што да правиш?“ :P :rofl:

На Skorpija25, bittersweet, *Ench@nted* и 23 други им се допаѓа ова.
  6. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добар ден добар народе,
    вчера гифчињана ме изнасмејаа а јас денес сите на нинџа диета ги поздравувам со една музичка нумера-ноќно танго,не за џабе танго е игра за двајца:lol:

Денес ми се растргнаа сиви облаци од пред очи.Жал не жал,тоа е. Разбирам се,ама мене кој да ме разбере.
    Гледав нешто купаќи по дуќани,некаде има попуст некаде не,не дека ми треба онака за занимација.
    Умор ме изеде деновиве,ај продолжениов викенд не дај Боже да ми ја продолжи заморнава агонија.
    Сакам море,книга и исклуч од све.
    Поздрав и пријатен ден:sun:
    @fina erika среќен роденден на маж ти,убави да си чекате заедно,тортата убавини:^::inlove:

Последна измена: 12 јуни 2018
    На Skorpija25, *Ench@nted*, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.211
    Кога се плашиме да се потпишеме за вакво нешто :за градинка за нашите деца,тогаш како би се избориле за нешто друго?
    Значи сиве овие години репресии,заплашување од нас направија исплашени зајчиња кои само пред себе и за себе си гледаме.
    А и сега пак исто???нели не ќе беше така!?Нели ќе се сменеше нешто?
    Не ,не и не бива..Нека не нема и како држава и како нација...
    Жално...
    И јас спаѓам во таквите исплашените да не речете зборам за некои само не туку за сите општо...

На Skorpija25, bittersweet, *Ench@nted* и 22 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Да ве поздравам. Турбо сум на работа и немам баш време да пишам но еве да се разладиме заедно...
    Дома чим стигнам ручек со дете па бањање па шетање па повторно туш па вечера и кревет. И прошол денот. Спремај за утре пак... и така. Мојата омилена монотонија...
    Убав ден на сите.

На Skorpija25, *Ench@nted*, CaraMia и 15 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @fina erika среќен нека му е роденденот на маж ти, само убавини :)

Одвај чекам дома да си одам, а треба мали на контрола да го носам па ќе заглавам поштено на жешково :|

На duffi, Rebecca_R, Scott Weiland и 11 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.804
    Допаѓања:
    214.427
    Добар ден и од мене.@fina erika среќен нека му е роденденот,заедно да си остарите :^:.Со лонецот ме замисливте.при секое варење со страв го гледам,сега нема да ми текни да го употребам.На нинџа диета сум и јас:tmi:.

На Skorpija25, *Ench@nted*, CaraMia и 13 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мареане, исплашена сум-ДА...зашто зависам од градинката, нема кој дете да ми гледа а знам на што се спремни моќните (не)луѓе.:doh:
    Сакам да излезам во пресрет на сите мајки кои имаат потреба, ама ај обратно да поставам прашање: утре кога без причина нема да ми го примат детето во ниту една градинка, дали некој ќе ми излезе во пресрет мене??;(

Затоа е така како што е.
    Зашто сме принудени да молчиме за мочани (извинете на израз) обични работи кои ни следуваат.:x

И гледам-сите се исплашени.
    Сме се сќуќуриле и свиткале секој во својата кожурка и си траеме.Зашто сме свесни дека и невин во затвор можеш да завршиш, ами за нешто поситно ич да не зборам.

На *Ench@nted*, CaraMia, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Целосно се сложувам со ова. Пре да преќутам иако имам право неголи да трпам последици не()заслужено.
    Знам каде живеам, знам што се ми можат. Полесно ќе се носам со епитет кукавица неголи со последици по мојата фамилија. И на мм често му велам и да видиш нешто прави се не си видел. И да чуеш нешто прави се не си чул. Колку погласен толку позезнат.

На *Ench@nted*, CaraMia, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Сум доживеала и знам како изгледа.
    И, ако сум заслужила нека ,,испаштам,, ама со ништо не придонесов.
    Мојот потпис не е глас против некого, туку глас за основно право некој да си оствари.

И не беше тоа ни толку чудно што ме срамнија со земја, туку што оние за кои дадов потпис и сите останати пријатели бегаа од мене.Никој не се заложи , ниту пак рече ,,жал ми е ова што ти го прават,,

На CaraMia, duffi, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.211
    И јас ве разбирам и затоа реков дека во исплашените спаѓам и јас. И јас слично сум постапувала,сум се потпишувала на работи за кои морам срамејќи се од себи и непотпишувала на места кад знам дека треба.
    Ама лута сум на цел овај систем што не доведе до ова...

На CaraMia, M&M, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.437
    Комплицирано е ситуацијата, што и да каже човек нема да биде паметен. Да му е страв на човек мислење да си каже, да реагира соодветно на ситуацијата, само да се веди глава и молчи. Можда нема да добие ништо ама бар нема ни да го изгуби тоа што го има. Другарка моја се потпиша на едно место ама тој потпис ја чинеше сметување во студентски дом. Некогаш немаш баш избор што да правиш, туку како мораш.

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 14 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас потпишувам и не ми чуе. Нема дете да ми гледаат или нема да го примат? Очи ќе им извадам на тие таму. Кој од нас рабити пи 4ч на ден и тие тешки му се?
    Се потпишував на се до сега, па и против дуп во карпош.

Едно е да молчиш ко единка, а друго да кренеш глас ко мнозинство. Сам човек ништо не може. Сите заедно многу. Ко народ сме станале никакви. Ни солидарност, нит емпатија. Секој за себе. Затоа не е*аваат!

На Skorpija25, bittersweet, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Ви го разбирам стравот, реален е, ама ако премолчуваме за се нешто, тогаш ќе дојде ден кога и покривот над глава ќе ни го земат, а ние нема да смееме да писнеме, туку ќе се претвараме дека ни е мило што е така.

Во случајот на @referentka, тие луѓето поради кои што се потпиша да застанеа позади тебе, па да дигневте узбуна масовно, сигурно не би ти правеле проблеми надлежните.

Навистина, да не знае човек дали да се буни и тера правдина или да молчи и при прва прилика да ја здувне од државава.. јас барем поинакво решение за себе не гледам.

На Skorpija25, bittersweet, *Ench@nted* и 18 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш тоа е клучното. Ко ќе се закачат на еден сите да се кренат. Е така да видам дали ќе имаат толкава моќ да ги заебаваат сите.
    Него лесно е - ти буни се, јас си молчам, ама те поддржавам. Ако се избориш за нешто арно за мене, ако не "ни лук јал, ни лук мирисал".

На Skorpija25, LadyC, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.423
    Допаѓања:
    260.198
    Затоа не не бива како народ и политичарите ни се с*рат на глава.
    Оти за се молчиме во страв да не изгубиме нешто. А не сме свесни дека губиме.
    Молчиме за градинките, за здравството а и ние сме потоа жртви на истото.
    Тимјаник ти е пример какви сме како народ.
    Затоа луѓето не се иселуваат само заради пари туку и зарди народот и општеството.
    Запнале името ќе го сменат. Чудо големо кога ни се исели пола држава со бг пасоши, кога деца со посебни потреби ги сметаат за опасност.
    Такви сме како народ, несложни и лоши.
    Ваков лош народ нема.
    250 потписи не може да собере Лејди. Нели е срамота?

На bittersweet, *Ench@nted*, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.804
    Допаѓања:
    214.427
    Мое мислење е дека Рефи е во право,еднаш спомнав дека сме овде каде што сме како фамилија,ако не за потпис туку за слично.И да во право е кога трпиш последици никој ама баш никој не застанува позади тебе,ако си правел баш повеќе ради друѓи неголи за себе.Се трпат последици да не се лажеме,и тоа тешки,ај да не продолжувам оти се некако во круг се врти во државава.@kukla21 верувај дека никој нема да се крени,сите на удрената се прават,капак на се и сеир си гледаат,ова од искуство го велам,горко.

На CaraMia, mal.ecka, Thallia и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.