Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Се радувам на сончевиве зраци како мало дете на чоколада
    Секое годишно време си има своја убавина:sun::sun::sun:
    Но, некој кој е роден во топол месец сепак повеќе ужива во летото.
    Понеделник, прв работен ден.Се довлечкав некако.
    Додуша, не се влечев чекорев полека, попатно навратив до кај газда Жика...
    Прашува што те има па те нема.Брате,обврските ми стојат на купче...
    Недај се генерацијо, на работа крај не се најде, ајде бар едно кафе да се напиеме
    И така,додека не ми почнал денот ја искористив можност да се напијам кафе со позитивна особа.:coffee::coffee:
    Планирав, денес убав распоред да си направам,ама кога одам по план, излегува нешто не плански.
    Сепак ќе оставам онака спонтано, нека врви денот како и кафето непланирано :)

@Esmeralda-MD , топлина, среќа, многу љубов и дом исполнет со радост и смеа:f::f::f:
    @Mekuska среќен роденден:f:@artemidis .среќна годишнина, се најубаво:f:
    @Eli23 ,нека е вечно името на малата принцеза:angel:
    Знам нешто сакав да дополнам или да поздравам:?: ништо, мисла ми летна(facepalm)

На Esmeralda-MD, green.eyes, Abrakadabra и 19 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И јас да ве поздравам.
    Викендов си го поминав шетачки,во природа.
    Да се искористи сончевото време максимално.
    Мерак ми беше што децава ни на компјутер ,ни на таблет не помислија.Се истрчаа и се изнаиграа.
    И нас ни беше убаво,дружба си имавме за мерак.
    Од денес пак во машината,трчи на сите страни со секојдневни обврски.

Околу успехот на децата.Јас на секоја приредба кога беа помали плачев,сега секој нивни успех го доживувам многу емотивно,а и неуспехот ме боли.Кога некој ќе ми ги пофали колку биле воспитани,солзи ми одат на очи.Им викам,дома не сте виделе кога ќе се закараат.
    Нека се само живи здрави и на прав пат да ги истераме.

Нека е со среќа на сите кои имаат поводи за славење.

На green.eyes, artemidis, Abrakadabra и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.649
    @Eli23 јас сега читам првпат, честититки срцка, нека ти е жива и здрава ќеркичката, сте и го дале најубавото именце кое и јас го сакам доколку би имала ќерка. Ама додека мојата ќерка да дојде, имево се почесто станува, а јас кога го посакав за првпат никој не крстеше Јана. Може син ќе дојде па ќе мора во машки род и имево :D:party:

Јас во последно време слабо ве пратам, некогаш не можам да постигнам, како моторчиња да имате во рацете.

На green.eyes, Abrakadabra, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Добар ден и од мене:)
    сите со кафенце, јас со чај во рака...синко ранобуден денеска и еве го сега преспива
    се заборави, а таман се токмев да излеземе поранко да прошеткаме оти сонцево таман излегло ќе го снема. Рано сабајле е ептен грч, гризе сонцево. Како и да е мене не ми смета, го обожавам времево сакам ладно, сакам снег...Сакам и дожд ама кога сум дома, да се илежавам и да слушам како врне, уживанција.
    Со среќа на сите што заминуваат во странство, да се снајдете што поскоро во новата средина. Се надевам и јас дека еден ден ќе му ја киднеме оттука.

Среќна годишнина артемидис.:hug:

На green.eyes, Abrakadabra, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Луѓе ,нели е доцна за змии овој период.Син ми ја сликал на враќање од училиште.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добар ден од мене, набрзинка да ве поздравам :D

Честитки на сите кои имаат некаков повод за славење, од срце ви посакувам се најубаво новиот дом, макар што е во туѓа земја. Не се сомневам дека ќе успеете таму.
    @bittersweet со лесно - кога и да биде операцијата, да помине се во најдобар ред и да се опоравиш побрзо.

Јас викендов се изнашетав за сите пари, вчера се видовме со драги луѓе, ама мали мој од синоќа пак со увото :( Веќе не бројам кој пат му се воспалува десното, ама таа негова тврдоглавост и одбивање на било какви начини за носот да му го одржиме прооден, резултира со воспаление. Сабајле по доктори, а од синоќа и газдиве на секое ми ѕвонат, сабајле исто ми ѕвонат да дојдам побрзо, ама кој ги рецка бре, детето ми е на прво место. Среќа денес не се жали на болка, засега, се чуваат со баба му, па да видам дали ќе ја слуша кога ќе треба да пие сируп :( сама ќе бидам цела недела, мм пак на службен пат. Секоја втора недела не е дома, а после тоа контролни проверки (audit) од фирма, па пак нема дома да се заврти ко што треба... и тоа ти е.... ама навикната сум, пак ова е подобро од тогаш кога со месеци отсуствуваше.

Ај доста мрчам... кој може нека го искористи денов до максимум... прекрасно е ова сонце, овие крадени денови - уживајте!

P.S. Доцна или не, луничке, се е испореметено денеска... се е наопаку веќе...

На green.eyes, Abrakadabra, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е вакви сме.:D

sto-sakaat-zenite.jpg

На ♡BuBaLe♡, Abrakadabra, Daydream и 14 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На Abrakadabra, vitamina, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хаххаха со години нема да не симнат од жешкото столче.:D
    Тоа оти појма неаме, а да имавме кај ќе ни беше крајот.

На Peco, Petar80, ozbilnazena и 2 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.799
    Сакам да одам дома, сакам да си спијам. оооо 4 саат каде си ! Значи не сакам да сум мрчатор ама мислам дека понеделник треба да работиме пола работно време. Многу е нагло после викенд одма да станеш во 6 па да издржиш до 4.

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    @anel со среќа нека му е на твојот ангел, само испеси да реди.:d::d:
    @bittersweet ,со лесно нека врви, побрзо да помине мило:(Ту бре, човек рат да не е..
    Esmeralda-MD,нека влече нога и за vitamina, и таа набрзо да си оди до своја јача половина:angel:
    На Abeja, затоа што е по името, од прва и Јана и Јане нека бидат:angel::angel:
    Бизнаци предвидува, видовита озбилна:)

Што сум видела едни чизми на излог8-| ќе одам после да си барам бројче(hollest)
    Со мама ќе удриме еден шопинг пред одење, иако таа ништо не сака да и купам,на мое благодарам што те имам,
    ќе ја фатам на поглед,тој ќе ја издаде што и се допаѓа па после ќе и го купам.
    На стариот досадно му било без неа:)
    Му викам, фати некоја клупа додека ги шеташ внуците и фрли поглед на некоја пензионерка8-|
    Дај бре, сам си а не си ни за фрлање, ќе се најде нешто и за тебе:lol:
    Не бе, си ја бара назад женичката, не ја давал ни за една:DКо некој да потрча да му ја земе:D
    Таа ко на трње, стопати рече како не може стари без мене:inlove::inlove:
    Љубав, уште малку ете стигнаа и до седамдесетата, да ми ги поживее Бог, ги сакам такви какви што се:)

На green.eyes, Abrakadabra, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Пост еден по друг..
    Дино је човек ,со кој лично, многу одамна сум попила кафуца кај мои Босанци.
    Неговите песни се од животни инспирации или од невозвратена љубав, од личности кои биле или поминале низ неговиот живот...ова е песна од авторот кој ја посветел за својата слепа непокретна сакана која починала

За таа прилика Елдин рекол:
    – Личноста која најмногу ја сакам не можев да ѝ подарам обувки, бидејќи таа не одеше. Ниту книга, бидејќи не читаше, па дојдов на идеја на сопругата Емка да ѝ подарам албум. Мојата сопруга е слепа и во количка. Кога би можел да го вратам времето и кога би знаел дека ќе ослепи и ќе биде во количка, повторно би се оженил со неа.
    Нека биде убав ден:hug::hug::hug:

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Abrakadabra и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Понеделнички ве снема сите... штама на темава... :worried:
    ај попладневно малку да ве размрдам

На green.eyes, Mekuska, Abrakadabra и 15 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    (wfh)Zenski Kade ste, ponedelnicki slabo ve ima Dali do denot e ili nesto drugo jas standard po Doma alista soberi pruzi, stavi da jadat deca , soberi I taka sekoj den :whew:

На ♡BuBaLe♡, Abrakadabra, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar de.
    Posle dolgo vreme pijam kakao,povelee.
    Den ist kako site samo sto mene me boli nesto vo gradive i zgora na se polos son zdravje.Nemav spieno porucekta ne pametam od koga.
    @mama89 te recnav so lajk za filmot a poveke okolu nego koga ke najdam vreme da go izgledam.
    Fiiiilllm?
    Sto e toa?
    Sto i da e,ne mi kazuvajte da ne pocne da mi nedostiga.
    Denes mrzovolna do maksimuN.
    Ic ne sakam koga sonuvam.Ne veruvam vo tolkuvanja i vo niv ama ne mi e ubavo na dusava koga sonuvam.
    Denes za rucek bese tavce i przeno svinsko,ama celo mu go prativme na TarzanO.Denes ne mi se ni jade.
    Utre zdravje,koftinja i kompiri.
    Koga veke zucam kako hipohondrik,da kazam i deka site muskuli me bolat.
    I sega koja se dogovorivme da cuva deca vtornicki?

На green.eyes, Mekuska, Mrs.Bass и 12 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.068
    Допаѓања:
    108.860
    Да ве почастам и да ви се пофалам , брат ми најде работа денес му се јавија дека го примиле (инаку доктор по професија (poolparty):clap::party::music: ) Многу сум среќна за него морам и овде да се искажам!!

На nena2010, green.eyes, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Денес појдов малку на шопинг околу домаќинство и пркарство, ќе месам и ќе матам деновиве, да се пречекаме со благо за благо да ни појде :).
    Утре са средам плакари, се средувам и никогаш не е средено,алишта куп.. веќе нема место за игла да пуштам.
    Се товарив денес да одам кондури да купувам, старите ми се скинаа а сеуште ги носам, пустите многу ми легнаа,мила душа не ги дава за ништо, а башка ги зедов смешни на цена, кога да појдам да видам, изгорр луѓе изгоррр невиден. Се откажав од намерата, ќе барам на друго место.
    Бев по гости,шетнав низ есенските улици, правев некои ситници со семки за јадење и одмарам.

Поздрав жени

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Ne zbori za cevli, jas gledav vo peko cizmi za 8000stvarno preteruvaat so cenite I Na kraj zemav dva para cizmi od Bargala za 7000 se isplati

На Mekuska, Mrs.Bass, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Драга јас кога дојдов овде се запрепастив од цените, висок стандарт за премногу ниски плати. Мислам јас ги зедов истите кондури од странција за 5 евра на попуст од 15 а овде се над 25. Па не ми се земаат истите коштаат не знам колку дупло повеќе. Да беа квалитетни некои да ги земев а овие се гледаа дека се лепени апла дури и лепакот и протечел made in china. А овие моиве за толку пари тераа 4 години. Мислам глупости.
    И јас дадов троа пари лани за чизми но беа навистина квалитетни шиени лепени плус со дебел ѓон,а за лито лепено нема шанси да дадам. Подобро би да купам нешто по квалитетно бар да вреди на парите.

На green.eyes, Mekuska, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добра вечер друштво !

Јас од работа до матичната, кобајаги понеделнички, мислејќи нема гужви дека не е пензионерски ден, ама сум се зезнала. Абе што болeн народ сме, тоа чудо едно.
    Ретко одам по лекари, ама кога код да отидам, врие народ по чекални.
    Се уморив од чекање ред, па дома дојдов капната, ко нива да сум орала.

@galapce, добра ти е идејава со какаово, сеа и јас ќе си направам. :coffee:

Убава вечер ви посакувам :hug:

На green.eyes, Mekuska, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.