Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    За жал секаде има такви што свој леб јадат а туѓо гајле берат |(

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.451
    оти бе мене никој не ми праќа лп со трачеви, информирајте ме бе, да не живеам во информативен мрак, за сеХ ич не се мачете тоа не ме занима :D

се осеќам како на скечот од к-15 Ристо коа му вика на Блажо, памтиш ли шо секс паѓаше по студентските домови, а он му одговара - Памтам ама нас никогаш не не викнаа

епа и јас така, читам шо Уговарања има по лп ама мене никад никој ништо не ми кажал ,,на поверење,, :D немам никој ни на фб, не дај боже нешто да ми се деси нема кој да информира тука кај сум :(

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.431
    Допаѓања:
    260.221
    Е да де, повеќето се прават лост ин спејс, ама не се. Ова сега не мора да се однесува за тебе.

Што мислете, зошто нема никој на темата?

Доцна е, доста брборам, сите знаеме што се случува, само ете си молчиме или пак, си одиме од темата.

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    154.771
    Не ни помислив на мене дека се однесува :) , ете тука сум ја уште.
    Нема врска испозазпале луѓето. Него мене зошто не ми се спие ич не ми е јасно

На LejlaD, Annath, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Ти благодарам Еухениа и твоите да се здрави и живи :hug::hug: , слики има во темана Интересни фотографии од нашите бебиња/деца :)

На LejlaD, Annath, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.090
    :hug:

(waiting) Мој термин за +/- 40... Ме немаше неколку дена, оправдано :D
    Иии... не сум во тек со актуелните мАабети, само малку читнав наназад :tmi:

@mal.ecka :hug: благодарам за потписот на јубилејната страна, последната пред онаа гоооолемата - 10 000
    8-| Ццц... слабо видов потписи!
    Да се јават другаЧките што не пропуштаа јубилејка @sanjaeva @CameliaMiller @Dust
    Ако не, ке извадам тоа списокот со сВите, да си знаете :!:

Пред 20 години розевите очила сеуште не ни беа затемнети :nod:
    Имаше војни во нашето блиско соседство, а ние мислевме... кај нас нема да се случи.
    Сите фабрики во МК се затворија, илјадници луѓе станаа стечајци на работ од егзистенцијата, работа не можеше да се најде ни со врски... а ние мислевме дека живееме во „оазата на Балканот“ :nod:
    И си мислевме, ова е привремено, ке стане подобро за кратко! Но тоа „кратко“ потраја мнооогу години...
    И за жал, сеуште трае!!!
    Децата што се родија во деведесетите години, во времето на транзицијата, сега се возрасни луѓе. Завршија школи, се пријавија во бирото за вработување и чекаат, чекааат... или работат било што за 200 евра!
    И знаат... знаат, дека некаде на друго место се живее поубаво, некаде на друго место се работи тешко, но и се заработува... Свесни се дека треба да направат чекор кон тоа подобро место и... си одат од дома.
    Не им е тешко само на родителите, и на децата им е тешко, секој знае дека „дома си е дома“!!!

Пред 20 години не ни сонувавме дека нашите деца ке сакаат да си одат од дома... А сега?
    Сега, колку и да ни е тешка разделбата ги испраќаме... Среќата на нашите деца ни е најважна, кога ги гледаме среќни и исполнети и ние треба да бидеме среќни и покрај неможноста да ги прегрнеме сииилно...како кога беа мали дечиња :hug:
    @LejlaD :hug:

Иии... @referentka почнала со зимницата :clap:
    Вишните во „течност“ се зимница за сите сезони, не мора да се чека зима 8)
    Рефи, кога ке „стасаат“ вишните, викни „преко пута“... ке наминам :)

Иии... на запад ништо ново, на исток исто така. Север и југ се во мода!
    Се изнасмев за Северина, стварно сте откачени :D

@ane.bella честитки мамичке. Гушкајте се без престан, тоа е најубавото чувство за секоја мајка :f:

(waiting) Да скратам... Од понеделник сум на одмор, ама имам +3 дена, од утре деее :D
    Значи, 7+3=10... 10 дена :party:
    @Peco го нема со ноќните равенки, па искористив момент за виша математика :rofl:

Гасам светло на темава... Јас одам да читам :tmi:
    Добра ноќ :hug:

Последна измена: 15 јуни 2018
    На Skorpija25, sanjaeva, LejlaD и 32 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро.
    Убаво што е неработен ден :)
    Амс сонце да имаше,шишињава да ги грее:D
    20180615_072355.jpg
    Лимети,кајсии,ореви и вишни:sun:

Првпат правам:)
    Само туку ги муЧкам и ги галам.
    Наскоро ќе закажам и дегустација.

Времево некако:shake:цк...:rain:
    Ама гајле ми е.
    Ќе тераме скара, на шардаван.
    Јас за даска похованици спремив уште да ги наредам,слика ќе следи.Овојпат направив и ролнички од пржена тиквичка со сланина8-|.Ваков мерак за даска,незнам дали некој има:D

Имајте убав ден девојки,нека ви грее сонце во душите,па кој сака и што сака нека пишува оговарачки работи.
    Обично,тој што најмногу озборува за него има и најмногу да се каже;).
    Остајте нека се перат валкани усти:)

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добро утро! :coffee:

Гледам пет страници сте испишале, помислив некоја ептен интересна тема мора да била, а оно буцкања.. бар да сконтав нешто, арно ќе беше |(

На тема ЛП, некогаш ми стигаат пораки со чудна содржина, ама ги игнорирам или се зезам, зависи како сум расположена во моментот :angel:

Не ми се верува кој прост народ го има, до толку ли им е пуст нивниот живот да се замараат со други. :x

МаШ спие, на одмор е, ама за мене нема одмор па морав да станам и да сработам. (wfh)

Морам да почнам со физиотерапија, ќе си ставам потсетник на телефон да не заборавам да закажам термин. Мене ми текнува само кога ќе почне да ме боли вратот :nod:

@dunika да ти е жива и здрава внука ти! :hug::hug::hug:

Имајте убав ден! :hug::f:

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    154.771
    Добро утро :)
    Вчера легнав во 1:30 дега ми е тупан главата а малово ме разбуди во 7. Нема врска ќе ми трае денот :)
    Вчера пишав дека не ми праќа никој лп, да се корегирам се имам допишувамо со некои членови за разменување искуства за некои работи за кои не иде да пишуваш по постови.
    Еве го станува и големиот, кафе да се испие па да се направи некој план за денов. По гости најверојатно ќе се оди да се исповидиме со луѓе, да искористиме деновиве инаку не се стасува.
    Убав ден дечки, и честит празник доколку има некој од исламска вероисшовед. Мислам @Bince1s3s ако не грешам, нека ви е среќен празникот

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Добро утро.
    Честито бебулиња и само радости да ви носат :f:
    Кафе на тераса а терасата шљакатарник. Се затнал одводот и има останато вода на еден ќош од што врнело. Исполетале пикавци пепел насекаде... И јас пијам кафе и гледам... ете што ќе правам кога ќе спие дете. . Уз пат се мислам што за ручек. Некако ич организирана не сум за денес. Битно знам во шума ќе се оди.
    Толку за сега. :*

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи,колку да сакам да речам НЕ не е така,бидејќи ручОков е фамилијарен (со неговите), решив да се покажам:D
    Се спремам Божем на излог ќе оди нештото:D.
    Абе не дека свеки не ме фали ама пред јатрва коа ќе пофали најарно ми иде]:)
    :rofl:
    Ѓоамти поарна сум:D
    Се шалам...:rofl:

Утре одиме во поход.Барам огромна гума фламинго за блеење во вода.Кој знае каде има,да пише тука,да не малтретирам невин народ:rofl:.
    И одморот дојде:dance:

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    176.169
    Утро друшки (highfive).
    Како ми се пие едно вакво кафе ,ама нема млеко :worried:. Тате касно молзел сабајлево , па енос сега ќе го варам , дур се олади ,ехееее.
    kako_da_napravite_frape.jpg Затоа да чукне 9ч па да запалам балетанките и во чаршија на кафенце. Таман и билтен да земам. Да пробам да спечалам некоја пара.
    Не знам денес пере ли се ?! Сношти пуштив една перална ,ама имам уште најмалку две (facepalm).
    Да исперам па утре да се спакувам јово на ново . Нели на одмор сме :!:
    Има шанса да го убедам маже главниот одмор да ни биде Турција . Не сака и не сака да се качи на самолето :). Толку да се имало страв од висина тоа е чудо. Моиве живеат во зграда на трети спрат. Нема шанса на тераса да седне :nod:. Пред влез на тераса стои ,ќе го тргне пердето и тука си става столче кога пиеме кафе на тераса. Високо било многу :rofl:.
    Божем ми обеќа дека годинава ќе летаме ,ама кој знае :smirk:. Ќе се напиел два апаурина и ќе сум видела каков маШ е :rofl:

Што се чудите за пораките овде . Има , и те како има такви луѓе . Ќе си направат профил и бркаат работа .
    Не знам нели приметувате дека одредени членови ќе ги снема , па се враќаат со нови никови, продолжувајќи да фураат различни приказни :). Јас не знам како не ги мрзе . И што интересно им се гледа тоа. Мислат ли дека многу се паметни , па демек никој нема да ги препознае ?! Ама , ако тоа ги исполнува ,па нека си тераат така . Мене апсолутно не ми пречи . Ни прашањата кои ми ги поставуваат не ми пречат :). Ме нервираат само коа ќе ми напише некој - шо лажеш дека возиш сина кола ( на пример:lol:) . Шо ќе лажам, сина е . Ама НЕ,они знаат повеќе од мене :rofl:.

И уште нешто да прашам :)
    Има ли некоја женска овде што се фарба со к'на?! Ме интересира дали после прво-второ миење крпата ќе се вапца црна , како кога се фарбаме со фарба ?!:?:

@referentka таа во Лидл ја виде ? 19 евра е мислам .
    Го нарача креветот?

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Крвет не нарачав.
    Не дека е нешто многу пари туку аман од работи кои не ми служат.

На LejlaD, Annath, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    176.169
    Вчера ќе ти пишев ,ама заборавив.
    Убаво што не си го нарачала.
    Првиот ден како арен беше . После веќе НЕ. Многу лесно се изпразнува . Таман ќе се наместам подлегната во водата ,и оппп почнува да се празни . Дали 5 мин останува тврд . Се изнервирав вчера ептен . А и ветре ако дува ,се превртува .
    Не вреди за тие пари ич. Поарна ми е жирафата дека дека . Барем си ја јавам лесно:rofl:

На LejlaD, Annath, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.322
    Јас ролав очи на возрасни со долулатки, што ги вика Рефка за на плажа. Од сеа ќе се смешкам може некоја феминка е :)
    Лп за оговарње не добивам, од другите чат пат. Последната беше конкретна со години димензии се што треба...
    Куќава ми е ко што ми е главава и душата, хаос. Да се напијам кафе па да пробам да се приберам :|

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Луѓе,јас ѓоа за детето купувам ама и јас си играм:D
    Ми се игра бе:rofl:
    Сеа во глава ми влезе фотеља за во вода и се занесуем како седам и во тоа дупчето на наслонот имам Мес кафе:D.

Остајтај те ме,жив Ви све,ѓоа незнаете дека се занесувам:D

17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    154.771
    Пластичарска сигурно ќе најдеш, а ако одиш грчка таму има по сите они продавничиња за тракатанки што продаваат ама не знам цена. Имаше многу интересни, лубеници, пици, крофни.... мада ја не сум за тоа ионака имаме мал милион реквизити за на плажа само уште тоа ми фали :)

На LejlaD, Annath, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да ме видиш од некој ќош коа одам товарена ќе капнеш смеејќи се..:D
    Ама со години одиме во ист апартман на сама плажа па како стугнуваме така се растовараме и се си стои 7 дена,не ми е тешко,само со крпи си одам,се е веќе смеатено.Смеаштајот е надвор од населено место па и нема гајле од крадење.

Се ме чеша веќе.Ми треба промена на клима.

На LejlaD, Annath, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    176.169
    Е готово :rofl:
    Иста иста сум и јас .
    Сакам и јас таква . Баш сношти коа се истоваравме му реков на мм да ги внесе гумите две ( тие тракторските) ,оти ќе си купам фотеља сега . Во Сарти беа 20 евра . Преубави ,големки. Таман за некој со 80 кг:mm:

Ти можеш да се "маскираш" зад Рефче,демек за неа е.
    Јас умирам од срам дур се сместам на лежалките на плажа . Секогаш мора да сме на крајните лежалки . Не не собира на сред ако сме :rofl:

На LejlaD, Annath, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас си играм уште.
    До 60 години е дозволено мислам:D

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.