Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Јас фудбал не сакам нешто посебно , ама гледам кога има вакви светски збиднувања.Ја сакам и еуфоријата која владее тој период.Иако веројатно никогаш нема да сфатам што е офсајд , дури и ливчиња пишам.

За темава со восхреснување на членови , мене па многу ми е интересно кога на нов член му недостига некој/а кој одамна не пишал.Не сум по трачарење ,нит лп некој ми пише безвеза , сум правела муабет по лп со два-три драги ликови од темата и толку е.

Си купив Макс фактор руменило.Доолги години користам на Џордани и сакав да сменам па од ДМ земав првото што ми пофалија.Не дека некој го интересира , така да си кажам.И едвај чекам да го пробам како стои.

И така.Петок вечер, јас сум со парацетамоли , само тоа и смеам.Настинувам , и грло сака да ме фати, ама нешто и бебуш кивнува денес.Аман тоа времиште никакво , од прв ден на мај немало убав салам ден, летен-пролетен сеедно.

На LejlaD, Tajnaotrovna, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.344
    Мене стoмaк ме гризе...
    А и се изнервирaв предмалку сaмo oд еден пoст нa фб.

Именo ,дете нa мoјa пoзнaничкa слaвеше рoденден денес..дoби дoлгo пoсaкувaн тoчaк зa пoдaрoк..пред крaј нa рoденденoт сoсем рaндoм дете пoминувa сo свoјoт тoчaк гo oстaвa и си зaминувa oд игрoтекaтa сo нoвиoт...не гo пoзнaвaaт...дете нa oкoлу 10 гoд....
    И нивнaтa невнимaтелнoст мaлку ме иритирa aмa нaјвеќе ме рaзoчaрa фaктoт oти се рaбoти зa дете-крaдец..

Штo воспитуваме?!

Кaкви генерaции oдгледувaме?!

Се дрзнал нa вaквo нештo нa 10-нa 20 шo ќе прaви-ќе кoли,беси,силувa?!

Не ни е прoблем нaм иметo...
    Грдиoт и гнaсен ментaлитет ни е ГЛАВЕН ПРOБЛЕМ...

НЕЛУЃЕ стaнaвме!!

Последна измена: 16 јуни 2018
    На Skorpija25, LejlaD, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.485
    Се сложувам со ова, страшно ме иритира менталитетот, отупавеноста, посебно кај младите. Место да одиме напред ние се враќаме назад.

И детето е ипак некое што некој од таму го знае, познава, инаку од кај тоа рандом дете би се појавило од чиста мира баш во таа игротека и би знаело дека таму ќе најде нов точак.

На Skorpija25, LejlaD, g8lQQk и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    279.393
    Јас секојдневно гледам како генерацииве кои ги растеме се навистина се побетер и во воспитание,и однесување ,себичност,нетолеранција,непочитување,склоност кон криминал упте од мали нозе.
    Погрешивме и длабоко потфрливме некаде и као родители и како наставници и најмногу како општество...

Нас пред две години ни го украдоа велосипедот на помалава од под скали и тоа го виделе рано наутро возрасен човек...Не издемнал каде го оставаме на несигурно(наша вина) и си го зел...Каков пример тој ќе им остави на своите деца кога дома ќе им однесе релативно нов но сепак се гледаше дека е употребуван велосипед?

На Skorpija25, LejlaD, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ова може чудно ќе звучи ама... ако некој ми краде нешто би сакала тоа да е зашто нема. А не за да го шитне за еден џоинт. Да знам дека ми го украл зашто не можел да си дозволи на своето дете да му купи и го израдувал. .. повеќе би била Среќна. Не знам дали ова е ок... ама секогаш така се тешам кога ќе ми џапне некој нешто..

На LejlaD, EuHenIa, g8lQQk и 7 други им се допаѓа ова.
  6. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    На тема украдени велосипеди како страстен корисник на ова превозно средство сум лично засегната во повеќе наврати. Да не опишувам во детали укреден ми бил велосипед многу пати. И јас сум се прашувала зошто баш мене ми е украден,зошто вака додека фините полицајци каде што одев да пријавувам не ми објаснуваа денес секој 2 е ограбен т.е. лишен од свој велосипед.
    Во едниот случај донесов и сведоци да го опишат крадецот а полицајциве рекоа ти и уште пола милион народ е ограбен,немаме време ние да се бавиме со детални описи и препознавања а и велоситедот до сега ти е или во работилница на обработка на серискиот број или преку граница.
    Ми беше и објаснувано дека тоа се наркомани кои крадат сериски низ маала,да не си ја мачам душата дека само јас сум ограбена.Така да од која причина кој крадел мене не ме засега,мене ме засега незаинтересираноста на надлежните институции да постапат според нивните обврски и да ја заштитат нашата своина-велосипед.
    Да не се жалам како сите што кукат по се,само еднаш се покажаа полицајците на место ме викнаа на препознавање на велосипеди.
    Ако си го најдам мојот фино ако не ми рекоа бирај кој ти се допаѓа,земи си го твој е или научи да се заштитиш сама себе си и твојата своина.
    И додека се прашував зошто мене и се жалев наоколу народов зошто баш мене ме ограбија,научив една важна лекција. Сите слушаа кој вака-кој така ми рече,ама најважно ми стана што самата си реков сторив за себе си дека промената започнува од поединец па кон покрупно.
    Сега знам како да постапувам кон мојот велосипед. Го товарам на грб и влечам кај што ми е безбеден и го чувам на такво-безбедно место,далеку од сечиј погледи и расипани машти.
    Тешко ми е се килавам со точак додека го заклучам кај треба ама можам,Бог ме товари колку ми држат плеќите.
    Од тогаш наваму точакот ме е безбеден и не го мислам повеќе.
    Едид @LiliBoz мене кога се ја мачев душичката кај полицајците како можеле да ми украдат сосем нов точак тие ме тешеја најчесто се наркомани....

На Skorpija25, LejlaD, g8lQQk и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Па најчесто се тие . Мене кола ми обија за радиото. ..

На Skorpija25, LejlaD, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Жално но вистинито.
    Тешка тема,ми отвора лоши спомени...нас фамилијарно олук ни крадеа на сред бел ден.
    Свика комшијата го оставија на сред пат,а живеам на фино место во градско,густо населено подрачје.
    Шта речи а не заплакати(facepalm)

На LejlaD, stetoskop и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    279.393
    Да ти кажам и ние така си рековме барем нека е за свое дете а не за друго.Нити пријавивме ништо ...
    Ама сепак и она како ке му каже на детето ,од каде е велоспиедот а не е нов?Лош пример сепак дава...

На Skorpija25, LejlaD, g8lQQk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Исто сред бел ден. викна комшијата му се згнаа ќе го кољат :D никогаш не ми бил јасен тој феномен ем крив си ем ти ќе се тепаш...

На старо купен може рекол.. Ајде нека иде на тоа бидете вие на број... Не е во ред ама не може човек да си дозволи за се да се нервира и да пати.

Последна измена од модератор: 16 јуни 2018
    На Skorpija25, LejlaD, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.485
    Е ова е тоа што ја прави дебилна младината. Шо ако е за свое дете? Еве јас авион сакам ај нека украдат моите ако не можат да ми купат. Нели треба децата да знаат и од не, нема, не може. Паметите ли дека нашите родители без разлика колку имаа, можеа, не ни дозволуваа да купуваме повеќе од една работа на ден. Ова со денешните деца е алармантно. Додека се вратат дома со една работа веќе вриштат по друга. И не се криви децата. Родителите се. Не можел да му дозволи. Океј не може. Нека знае и тоа дека не може да се има се во животот. Нека биде среќно коа ќе добие нешто.

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Не велам дека не си во право. Само што јас растев со едно мече наследено од сестра ми и ништо повеќе. И никогаш не побарав друго зашто се срамев. Е затоа јас не велам не на моето дете. Зашто јас немав. Што е најинтересно скромно дете е, еднаш само се има фатено за играчка во продавница и нормално му ја купив. . И точно е дека трупам играчки зашто сум немала јас
    и точно е ова што го кажа ти.

На Skorpija25, LejlaD, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Феноменов не ти го разбрав,ама и вака доцна ништо чудно уморни да не можеме да се разбереме:D
    Дента од нашиот двор да не опишувам тој и тој го вадел олукот насред бел ден,комшијата видел викнал и крадецов како што бегал го оставил олукот на улица. Краделе се олуци,шахти,шини за старо железо,туго...
    Која сиромаштија помеѓу народов,жалосно.

На LejlaD, g8lQQk и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    епа "нашиов " не бегал туку сакал да го коља комшијата и му рекол-ти што се мешаш не сме у твој двор :rofl:

На Skorpija25, LejlaD, g8lQQk и 2 други им се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Или нека биде среќно со тоа што го има,ама кој да му објасни. Ни родителите не се тоа што беа,ни децата не се,ни времињата не се истите. Луѓето се понапнати,по нервозни,се им пречи,оттуѓени,нулта ниво на толеранција...жално,трагично. Но секој може да направи по нешто добро,започнувајќи од самиот себе си па понатаму.

На Skorpija25, LejlaD, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    279.393
    Вистина е дека нас ни купуваа многу помалку одколку сега што ние им кууваме на децава .
    АМА па и ние како возрасни ај да се споредиме со нашите родители:купуваме колку тие што купуваа?Имаа нашите мајки по незнам колку пара чизми,ниски, високи,рамни,црвени......или одеа на кафе и на ручек во ресторан како нас?
    А бре се е изместено,се е поинаку и сакал не мораш да се прилагодиш...

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ауу,каква работа. По законициве комшијава да не настрадал треба веднаш в полиција да јави и да го анимира крадецов,само вербално. Не смее да му го ограничува правото на слобода и се така додека не излезат надлежните лица не терен. @Peco спомна пред некој ден но вистина крадецот не смееш да го вознемириш(facepalm)

На LejlaD, LiliBoz и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.344
    Изгледa не ми јa сфaтивте пoентaтa нa пoстoт...

ДЕТЕ-КРАДЕЦ!!!

Oкoлу 10тинa гoд.билo..не ми е сфaтливo декa тaкa мoже дa му рaбoти мoзoкoт...
    Или јaс пренaивнo и рoзевo гледaм нa нештaтa...
    Туѓo мoливче не смеaт дa земат a не тoчaк...
    Кoи и кaкви рoдители рaдтaт вaкви децa?!

Се згрoзив,искренo!

На Skorpija25, LejlaD, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Катастрофа е колку се краде,и уште полошо е што се нема никаква заштита и сигурност.Бетер од Бангладеш.
    Лани на свекрва ми сред бел ден,пред Тинекс во Карпош 3 и ги скинаа ланчињата од врат.Налет паричната вредност,истрауматизирана беше со денови,на вратот со исекотини кои и останаа лузни.Одговор од полиција-наркомани се,и да ги фатиме не им можеме ништо.Епа добро,ај да ги оставиме сите нека шетаат слободно...

За децата и купувањето-
    Јас растев кога имаше само Стоковна Типо,Баргала,Пеко..
    Зборам за рани 90ти.Се имаше помалце,ама доволно,нит голи и боси,нит гладни сме биле.
    Сега пазарот е преплавен со кинештини,така да тоа што е по дома е ѓубре во најголем дел,уште кога го купуваш смрди и е полно прашина,така да не си правиме баш голема услуга.

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И ова е грозно и булингот во училиштата е уште погрозен.
    Кетрин Мидлтон била жртва на булинг во средно училиште и има променето школо поради ова,но и ден денешен училиштето каде била малтретирана наведува дека таа не се прилагодила таму доволно добро,демек околината ја отфрла неа.
    Таа е денес која е и има фондација за помош на деца жртви на булинг.
    Има многу грозни работи насекаде околу нас,но јас секогаш се запрашувам што јас можам да променам или допринесам за ова и ова....
    Сепак фали акција од страна на надлежни лица,ама,долга тема,доцна е веќе.

На LejlaD, M&M, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.