Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.751
    Допаѓања:
    284.822
    Јас сватив Ворид ама разговоров замина во друга насока општо за крадците,а тоа што во случајов е дете е доплнително страшното.И баш во таа возраст почнуваат никулците на тоа што понатака се случува...

На LejlaD, Peco, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.527
    Точно е дека разни времиња, разни услови, разни потреби.. И да мора да се прилагодиме на она што го носи времето ама мора и некоја граница да се постави. И не зборам за број на чевли, панталони, играчки, шминки и што ли не. Зборам за вредностите кои на жалост денешните деца не ги знаат.

Има и пострашно. И секогаш вината е кај родителите. Сега тој родител во најдобар случај нема да му даде некое време да го вози тој точок. Правилно би било да го натера да го вратат, да се извини пред сите, да вети дека нема више никад да напраи такво нешто. Срамот што ќе го кркне нема да му дозволи да го понови истото.
    Не можеме да очекуваме разумност од децата коа родителите не постапуваат разумно. Тоа што го гледам дека го прават родителите на другарчињата на внук ми е испод секоја критика. Шо мајка е таа шо вика ,,врати му сине, осакати го,, - Да и ова го има.

На Skorpija25, LejlaD, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.508
    Да да @WORRIED.BT те сватив и јас,само забега во друга насока муабетот.

Мене па ме чуди,тоа што е дете не го прави невино и ангел.Има многу деца кои се мали монструми,ама не се криви тие,туку некој им го ставил тоа во глава,или одобрил како исправно во најмала рака.
    Секој човек се раѓа чист,празен,табула раза.Што ке “стави” во глава родителот на почеток,образование(формално и неформално) плус околина,е резултат на тоа каков човек се добива.

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Добро утро
    Немам план за денес зашто времево не е како што треба.
    Вчера надвор врне,ние под гоолем шардаван си јадеме,уживање беше.Ама за денес најавуваат невреме што ни шардаван нема да не спаси.
    Во Сити не ми се оди зашто обично одиме "онака" да изгубиме време а се враќам со кеси сосема непотрбни работи па криво ми е.
    Иначе,почнав да исклучувам бојлер во купатило,после онаа случката во која на чичкото му експлодирал бојлерот па се запали цела зграда.
    Современа технологија..пихх..

Иначе, вчера испив две пива и љуљка бев:drunk:.
    Затоа денес ќе си бидам умна.Само ракија ќе пивнам:rofl:

Убав ден да имаме:hai:

На Skorpija25, LejlaD, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.265
    Добро утро :) !

Тмурно денес, ама затоа сум наспана. Рекорд ваков во спиење, одамна не сум остварила :D

Цвеќињата на тераса, јадни, скиснати во вода, ми е жал, ќе ми скапат. Ќе мора да ги внесам внатре изгледа, дожд пак ќе имаме.

Уругвај ме разочара вчера. Како баби играа. Требаше Египет да им дадe гол, па да ги размрда малку.

Уживајте во денот

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Имаше во друга тема ставено линк од Фешнел мислам, затоа беа честитките :)
    Добро утро од мене, убав ден да имате :f:

На LejlaD, Rebecca_R, LadyC и 5 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    87.130
    Добро утро !!!
    И денес облачно и за дожд се спрема,а вчера какво невреме имаше во мојов живот немам такво видено ,улиците беа за со кајче да си плови човек..Силвија мајка расплачи...
    Дете кај мајка ќе одела нагости од ниедно време е станата , а ние сами дома ќе си бидеме ко младоженци
    Ај да се спремам за на работа ...убав ден да имаме!!!

На Skorpija25, LejlaD, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.369
    Допаѓања:
    227.349
    Добро утро. Нит видов дека врнело синоќа нит ништо. Битно се наспав убаво. Дур станам дете јадено пиено стокмено па гледавме златно славејче. Сега второ кафе пијам и ќе фатиме надвор дур не почнало да врне нешто така најавија. Убав ден.

На Skorpija25, LejlaD, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    70.589
    Добро утро! :coffee:

Тоа дете ако смеело да украде точак, значи не му е прв пат и најверојатно има поддршка од неговите. Лично познавам неколку вакви луѓе кои од деца поткрадуваа, а место нивните да им објаснат дека така не чини, секогаш ги заштитуваа. На едната од нив, ќерка ѝ целото злато ѝ го изнесе од дома кога порасна.

Страшно е што полицијата не превзема ништо, не се ни трудат да создадат некој си систем за решавање на ваквите проблеми! За што добиваат плата тие, баш ме интересира, кога поголем дел од работата им е баш ваква?!

Крадци на точаци еден куп, па затоа мојот точак во Мк го оставам кај моите на безбедно место, никако пред куќа.

Целиот систем ни е фаличен, почнувајќи од домашното воспитување, стандардот на живот.. повеќето мислат на лесна и брза заработка, без да си ги засукаат ракавите.

Имајте убав ден! :hug:

На Skorpija25, LejlaD, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.751
    Допаѓања:
    284.822
    Ајде кафе,гледам не сте пиеле!
    Сум се насала убаво ,дури детево в не го сетив кога дојде инаку од први и ги слушам штиклите...
    Немам план за денес,највероватно ќе се оди до село на воздух,ако не не фати невреме...

На Skorpija25, LejlaD, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    158.464
    Дoбрo утрo!

Дo 9 спиев aмa мoжев уште малку...филм гледaв дo 2 вчерa .сaмa сум си кривa oти сум ненaспaнa...

Кaј нaс смуртенo и лaднo..a и врне пo мaлку...кo вo рaнa есен...

Имaм рaбoтa низ грaд aмa времевo ме oдврaќa oд нaмерaтa...

Некoј пинџур денес зa ручек ќе бидне...утре е нaјaвенa дружбa кoјa нaјверoјaтнo ќе биде кaфaнскa рaди времетo...пa нa пoлеснa хрaнa ќе бидеме денес:)

@LejlaD дa се пријaви...

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.375
    Aj d.utro i od nas.
    Sme pospale bajagi od sabajle.Se budam ,otvaram oci-nemozam da mrdnam ,sum se ukocila saglam.Ama koga se setiv deka na rabota trebase da odam, (facepalm) se ,,otkociv" momentalno (facepalm) .Go pomestiv sostanokot za od 12h ,sreka samo trojca ke sme .Da mavnam tush i da krsam glava...nekoj mora i da raboti :wasntme:
    Aj :hug:...

13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.796
    Добро утро и од мене
    Убаво сите наспани, времево може не е за шетање ама затоа за спиење е мерак :);)
    Кај нас подврнува, поддувнува па просончува... ама некако саботното кафе надвор мора да се истера...
    Имајте си убав ден, јас со прво кафе и утринска судоку-“гимнастика“ :sun:

На Skorpija25, LejlaD, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Еј па ти од 3та смена во рана 2ра на работа?:?: Ајде арно да ти мине денот. Ќе ти ставев музиче ама немам инспирација.
    Добар ден добар народе,после дождот иде :sun:
    Растерани облаци ќе се оди на кафе,по пат да се испазари по нешто што се дотрошило.
    Сакав нешто подолго и подетално да пишам исто како во деновите пред да ме офарбате плавуша.
    Нема потреба веќе за ништо,некое време само се надоврзувам на зададена тема и терај право.
    Кривите дрини некој друг нека ги оправува.
    Има фини ликови тука на оваа тема да ти е мерак да ги читаш и ако не пишам понекогаш не значи не читам. Така е и со секој барем јас така мислам.
    А општо за форумот кога имав една досадана работа во глува доба кога живо пиле не мрдаше знаев да читам и да се мотивирам од многу поучни приказни на многу жени-борци. Некој од нив се изгубија трајно,издвојуваа победа во своите битки и на друг начин споделуваат позитив вајб. Претпоставувам дека шират таков вајб.
    Ај да не бидам баба Ванѓа да предвидувам кој каков вајб продолжил да шири,пишам претпоставувам а и читам на некои не ви е омилена. Ама па тие што ја плукаат неа,тие самите предвидуваат која каква звезда носи и колку ќе му свети тука,ај сега разбери што сакал авторот да каже:?:
    Со некој сум се впуштила во дискусија како @Lilit ,кратки дискуси ама доволни за мене да приметам дека е квалитетна членка,а ја нема и ми фали. Не смее,да ми фали?:?: И Стетка ми фалеше па ене ја,жена-змеј:muscle:
    Кој како сака нека си разбере сепак секој го привлекува и му е занимлив некој/некоја од позната или непозната причина. Тоа е на секој од нас лично право.Големи дами сме секоја си знае за себе.
    Да ви посакам пријатен ден и ширете само убава енергија,толку е поребно,не за џабе велат само малку е потребно. Мудра жена е таа која знае колку е тоа млакуто:*

Последна измена: 16 јуни 2018
    На LejlaD, Rebecca_R, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Легнав касно, ма кое касно рано утро беше:?:... ме разбудија децава со нивните кавги, нема да е интересно, досадно ќе ми е, ако ги нема.

Сакав да кажам Бубче не сум ја читала, приметила се додека не почна да пишува тука, и се изненадив колку сите ја знаат:nod: интересна ми е, знае да ме насмее расположи, како и некои други;)

@LejlaD да се јави на рецепција, ми фали :hug:

На Skorpija25, bittersweet, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.333
    Времево ни се води, ни се тера. Да не знае човек дали да излезе или да си седи дома. Сега ќе засукам ракави и ќе правам за прв пат пирошки. Ако се успешни ќе ги постирам во соодветна тема :D
    Така даа, стискајте палци за мене ;)
    @LejlaD и @Dust да шкртнат нешто :hug:

На LejlaD, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Добар ден и од мене :f:
    Не знам кај вас ,ама кај нас пука :sun:.
    Салатка истерана на едно преубаво место кај нас . Местото е всушност за пензионери , ама какви сенки има , дрвја , убавини . Да ти е мерак да мцнеш две ракиички . Сега вечита дилема , што за ручек :doh:. А ќе треба и за старите за сплескам две - три манџи . Аман веќе немам идеја . Не ми е тешко готвењето ,ама стварно ми е проблем да направам мени :).

@referentka , Рефи ти еднаш имаше напишано дека си направила ќофтиња во некој сос. Ако не ти е тешко да ми дадеш рецепт , и да ми кажеш ќе можат ли да се подгреат и да се јадат после 2 дена ?!:wasntme:.

За крадењето .... Нас дефинитивно нема шанса да не ограби некој . Имаме две кучиња у двор ,ама не во се баш врзани пред куќата ,едно 50 м од дворот , кај козите :). Кога одиме на одмор или не шетање појке од еден ден , мојта баба ги врзува пред моЈта тераса ,за оградата ќе ги врзе , едно пред едната ,друго зад задната тераса (facepalm). Плус ,внатре во собата , на терасната врата ќе изнастава летви, стапови , цигли , кутии (facepalm). Да не може никако демек да се разбие од надвор .
    Кога ќе си влезам дома ,како во штала да сум :). Пробав да и кажам нема фајде , ама не бреее, си тера по свое таа. Аааа да не заборавам , и шанкот со алкохолни пијалоци редовно го покрива со чаршаф. (facepalm)
    Стара жена :rofl:

@Dadusicka ме знаат од мојте жалопојки во вештачко :). Претежно таму пишував , овде одвај собрав сила да се вклучам .
    Знам дека има членки на кои им сметам , и не спаѓам во "вашите ", ама се трудам да се вклопам ,мислам сакам да се вклопам , па еден ден и јас ќе "можам" да посакувам добредојде на нови членови . И сигурно никогаш ,ама никогаш ,нема да се "чудам" кој се "тие " и од каде дојдоа :).

Сакав уште нешто да пишам ,ама заборавив (facepalm), зло да ме забраве:).
    Ај ќе ми текне до попосле .
    Долг е денот . Плус уште 3 утакмици има . Осеќам ќе има "кавги" со мм околу телевизорот :)

@Sesil со здравје да си троше паричките и да го праша маШ и да каже некој сингл за повисока сума да се опне

Убав ден куклички :hug:

Последна измена: 16 јуни 2018
    На Skorpija25, bittersweet, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.267
    Допаѓања:
    148.946
    Ја лабавам у Богданци да не ме мислите. Да немав раб од понеделник ќе си поседев. Ама летаат деновиве, кога дојдов кога ќе си одам. :/

На Skorpija25, M&M, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Не мислев ништо лошо за никој и никој не ми смета, да не се разбереме погрешно:!:

На Skorpija25, M&M, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Последно нешто што би помислила е дека на тебе ти сметам :*:hug:

На LejlaD, Petar80, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.