Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Јас не нанам

mareane, Mekuska, ninja35 and 5 others like this.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

И јас уште не нанам се изпоразболев изгледами треба нешто од нашата аптека

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

еве да се пријавам јас ко чувар

Annath and mama89 like this.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добро утроооо радни народе
    ајде будење
    Како сте ми женчиња ? се разбудивте ли? не спомнувајте шопинг:tmi: , не!
    баш вчера размислував дека ми требаат некои потенки блузички за под џемперче, а исто му фрлив окце на еден фустан баш ко за мене...си размислував како ќе ми стои со кафеавите чизми(facepalm)
    море на слон што стои па и мене?!:@ и така!:devil:
    им посакувам се најубаво на феминките кои заминуваат во странство..па дај повлечете нога и за нас:wasntme:

убав ден

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Добро утро женчиња :)
    Кафе испив и банана кснав доста е за утрово. А има у фриз уште торта, кифли и руска...на малава и беше роденден во неделата 4години! Вчера чистење по дома па и плус гости кои не успеле да дојдат на време и денес ќе одмарам малку.
    Со право прават родителите родендени во игротеки, дечињава се со екстра енергија се изнаиграа а и куќата наопачки ја завртеа. Имам и еден ѕид со графити па среќа имам поликолор од кречењето малку да го дотерам :D Се на се, супер си поминавме и возрасните и децата, малава доби повеќе облека од играчки па малку се бунеше ама и ветив ние ќе и купиме што и треба читај ништо :D

Надвор од темава, вие со дрвата од мак. шуми уште ги чекате или да одам да си ги земам парите денес?

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Добро утро и од мене.Сте изанпишале 1000страни,а јас на работа неможам да Ве дочитам.
    @Eli23 незнам што да те советувам за свекрвати од една страна мжеби е подобро ќе ти се најде при рака.Јас за првото се сама од кога се вратив од болница прво капење и све сама.Не дека немаше кој да поможи јас сум таква чурук карактер несакам некој да ми се мота по дома ,а и кога ке ми текни каква бев никаква тогаш.Сама се со мм.
    Гледам ќе биде убав сончев ден ,а јас заглавена на работа ама ме држи од вчера кока колата орална обострана така да ке имам сили да протуркам некако.:D:lol:
    Кафе исто како да Ве почастив:coffee::sun::o:.Убав ден на сите

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Нешто лањави ми стоите
    Некреативни, нее*ани...

8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Dobro utro :sun:

Abe Refke, ako kreativnosta zavisela samo od e**nje, onda ke sme ja nae**ale site odamna :rofl: !

Za obuvki gledam ste pisuvale deka vo Peko bile skupi. Skapi se da, ama jas se sto sum kupila od tamu, uste mi izgleda kako novo. Kako za primer, edni cizmi od Planika uste si gi koristam i ne mi se smeneti ic veke 10 godini. Aj kazete koja cizma ili kondura izdrzuva tolku denes? :?:

Vi posakuvam ubav den :bow:

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Здраво и од мене!
    Како ми тргнале утрававо последно време, на кафе ич не ми текнува, млеко по две чаши и одма рпварам шо да се јади..... И после пладневно преспивање со децата.... се будам гроги, продолжувам со дај шо да се јади... и во 9 в кревет со децата(facepalm)

Annath, DVAANGELA, menelele and 3 others like this.
  10. referentka

Јас не купувам од Пеко, Планика и слични дуќани
    Еве на пример Пеко...се ми е демоде.Кожа е, калап убав. ама брате не ми се убави.
    Плус немам проблематична нога за да морам да купувам од таму и да вложувам 7000 денари за чизми.
    Имам чизми во сите бои и сакам секој ден да менувам, а немам толку пари за да купувам од Пеко.
    Купувам што ќе ми се допадне, но пазма и на цена.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро пак сонце и пак сув студ, луѓе ладно е кога си дома,надвор на сонцево по друго е.
    Јас не знам од каде да почнам со обврските, денот се ближи :).
    Друго немам што да кажам.

@mareane и јас кога ќе видам овде ставиле цени астрономски и им стојат така со години на излог веќе набелеани ама битно не им се спушта цена, не знам дал за туршија ги чуват, навистина не умеат со трговија а башка бутиците се мали не се нешто по огромни како по еу па не можат математиката да си ја направат. Важно сум кажала не им купувам од овде ништо.

@Bozica1980 среќен роденден на малото живо здраво само успеси да ви реди драга, па почасти по некое парче торта :P

@Abrakadabra не ми ја свати поентата мила, и овие таму се слапи како овде но после 2 3 месеци драстично ги намалуваат и носат нова сезона, значи зборот ми е дека квантитетот и квалитетот им е одличен само што ги намалуваат за да се продадат и носат нова роба. Не се лити, не се кинески, ништо од тоа. Пример јас лани земав чизми долги до колена со дебел зимски ѓон за снег и дожд лепени и шиени од 80 евра намалени на 40 значи цените се исти во сезона само намалени за да се остави простор за нова роба.

Убав ден, уживајте работно како што кажа @lunicka.

12. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Jas si kupuvam sekogas edni poasalni i poskapi i drugi taka, kako za ''abenje'' do vamu - tamu !

mareane, Annath, kukla21 and 2 others like this.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ај добро утро на сите....:)
    кафе пиени сте...?

Peco, mareane, green.eyes and 10 others like this.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

@referentka изгледа денес ги носи кожните панталони и ни се прави важна.:D
    За обувки што да кажам ,љубам удобни и квалитетни.И да Пеко и Биана ми се покажале како најквалитетни не дека нешто страшно сум пробала во животов.Ама одамна само ги лижам излозите на продавниците,внатре не смеам да загазам.Уствари па и не се сеќавам кога последен пат купив чевли.А да летоска од Биана балетанки и замислете не ми се нешто страшно удобни.Се разочарав.
    А минатиот пат во една продавничка на Баргала видов трева зелени чевли и не беа скапи,ама само еден број имаше.А за срце ми легнаа.
    Е сега тоа што љубам и тоа што имам можност да купам е небо и земја.:(
    Овој нешто ми навестува да сум го водела на лекар,а не заслужил мамицу му.Значи ја мразам неговата генијална способност да ми ги извртува зборовите во само нему познат контекст.
    И така женички имајте си убав сончев ден.И приберете го цвеќето ако веќе не ви измрзнало.:f:

15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добар ден народе и народности

Peco, ozbilnazena, mareane and 8 others like this.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ја ставив песнава на фб страната на мојата фирма...за неполни 10 минути цел женски персонал е веќе на фб...револуција...:rofl:

Peco, mareane, vitamina and 5 others like this.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро.
    Се пие каде у велико.
    По дома истото, доење, какање, спиење, стандард, си знаете сите. :)
    @LUCERKA и јас сум чурук :devil: затоа ми смета. Нејкам кога за мое дете моите правила не се почитуваат. Дали имам 20, дали 30 години, (така е зборот) не сум дете, да ме игнорира. Тоа ме нервира. Јас велам не така, не давај ова не давај она, таа си тера по свое.
    На мајка ми ќе и подвикнам што се вика и не се лути, ама уште ми е непристојно на свеки да и викнам. А трпение немам јас, терсене сум била како што вика мм.
    Пример, се фалат ми переле се алиштата, кога отварам шкаф се растурено, измешани алишта за на работа со пижами, полицине растур. Гледам едно џемперче за на работа, здиплено на сто пати мислам, гужвано гужвано, шта да ти причам....Такви пола ќе ги преперам алиштата нормално. За мене е срамота да искочам надвор со џвакани алишта, а мислам и повеќето тој луксуз не си го дозволуваат.
    Инаку вчера им правев ,,претстава“ демек се карам со мајка ми нешто за малата и гледам прашуваат за дозвола дали да ја кренат од креветче. Мора да ме научат дека сум лоша. :devil:

Се распишав јас многу ко за во Снаи и свекрви. До душа имам што и да се пожалам и од золва ми, ама ептен долго ќе искочи. :rofl: Се ми смета сега, со тазе царски рез и пореметени хормони, трпение 0.
    За ручек не се секирам, мајка ми е тука да ме пази. Ми се заарни и она си смислува и ручек и се.
    За кока кола никому и не му текнува. Не ни смее да му текнува:!:

И кај се буџетарите да се пофалат дали имало месецов покачување на плати? Јас сум преку социјално веќе и не се израдував како човек.

18. referentka

Нема покачување.
    Де нека се јави друг мал фин буџетар да каже за кај нив

Peco, Eli23 and Petar80 like this.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Нема и кај нас покачување се кажа дека средствата се намениле за илегалците

Peco, Eli23, DVAANGELA and 1 other person like this.
  20. anel

anel Популарен член

Добро утро

@Bozica1980 среќен роденден на ќеркичката, голема да расте:party:

Да ви се "пофалам", си го пукнав таблетот и не ми функционира десната страна. Едвај се најавив утрово и таман се израдував да пишам нешто гледам нов ред не можам да сменам|(. Сега на телефон ќе дремам, или ќе ве читам од заседа таму:D

За купување, купувам и скапо и ефтино, ама не секогаш цената го одредува квалитетот. Инаку попустите овде не можат да се рамнат со тие по Европа или Америка. Многу често порачувам и од Америка, таму имаат намаление за секој празник, не мора да чекаш да му помине модата па да спуштат цена како кај нас, а и тогаш пак број нема да најдеш. Сум порачувала сѐ, од гардероба за сите, ташни,обувки, играчки. За споредба само ќе кажам пред неколку години едни лего коцки од таму ги порачавме 59 $, а тука беа 10 000 ден. И Солун попустите се доста поголеми од колку кај нас, па често и таму одам. Макар што последниве неколку години и тука поднаучија што е попуст па поретко ама може да се најде нешто барем на пола цена, иако е неспоредливо со попустите во странство.
    @ninja35 , што бидна со веста?

Thread Status:
Not open for further replies.