1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.376
    Добро утро и од мене !!!
    Рефка многу убаво кажа не постои некој што нема криза и на кој се му е погодено ,можат таквите само умот да си го залажуваат ,ама другите неможат .
    А,и не е инересно се да ти е погодено монотоно ќе биде ;)
    Сум спиела како топ вчерва сега кафенце и цедено сокче и повторно иста шема на работа ,дома и се така во круг.Планирам да направам една генералка денес па ќе си дојде детево оти досадно е сами нема кој да не забавува ...
    Ајде убава недела да имаме !!!

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добро утро на сите.

Ладно ми е утрово. Веројатно не е толку студено времето, колку мене што ми студи, зошто не сум наспана. Ќе одам да завршам неколку работи низ град, да се загреам :)
    Кафето само што го испив.

Ме интересира друго сега, сите ли сте вработени, или има и 'домаќинки' како мене? :makeup:

На Skorpija25, Rebecca_R, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добар ден! :coffee:

На 27 години постои криза или ми се чини? :^)

Откако ја забележав првата тенка линија на челото сфатив дека детството никогаш нема да ми се врати. ;( А имав надеж. :D :D

@Cka честитки за новата куќа! Со среќа и љубов да ја полните секој ден. :f:

Работа завршена, да вежбам сега. Читав една студија која вели дека луѓето кои што вежбаат минимум 15 минути неколку дена во неделата живеат во просек седум години повеќе од луѓето кои што не вежбаат.
    Докажано е дека вежбањето има сличен ефект како морфиумот, ја подобрува работата на организмот, лечи депресија и ред други бенефити. Ова мора да е доволно јака мотивација @Ariel :!:

Имајте убав ден :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 25 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина, деЦите си се занимаваат сами, убаво се заиграни па можам да си дозволам кафе пауза без да ги надгледувам.:)

@ ane bella нека ти е жива и здрава ќеркичката:hug::hug:

Додека ве до читам заборавам што сте муабетеле, ми текнува само за воскреснат и ликови ( и јас немам појма кој, што, како ) ако некоја сака да ме просветли ок ако не пак ок.:lol:

Поодамна сум тука си имам како и сите омилени ликови ама па никој не ми смета, ако не ми се допаѓа некој/а што пишува прескокнувам и решен проблем, не сум тука да делам правди, исправам криви дрини, катчево ми е релакс опција да се одморам малку од секојдневието, да се подружиме, подржиме виртуелно.:)

Имаше и муабет за пораки до @Bubce38 , па ми текна кога пишав еднаш во темата за подршка за тие што сакаат да забременат ми пиша една што малку ја искритикував зошто демек од нервоза пушела по 2 кутии цигари, па ми се пушти во лп трудна бев тогаш со Константин да ми умрело детето и тоа во стомакот па да сум видела како било да немаш деца.:fubar:
    Од тогаш ги избегавам тие теми иако имам што да споделам и помогнам ама после тие клетви немам намера да се изложувам на такви бесчуствителни суштества.
    Секси пораки добивам чат пат, повеќе пораки ми се во склоп на работата, за одговарање не ми пишувааат.;(:lol:

Ќерка ми ме отече со филмот Cloudy with a chance of meatballs, па и втор дел има, милион пати го изгледавме во последнава недела, не знам само моите ли се такви, еден филм по сто илјади пари мора да се изгледа, мора ДВД да се купи, повеќе ДВД имам дома него што имаат во продавница.(facepalm):)

И кај мене нешто нон стоп врне, мувлосавме, вчера излеговме малку на ручек божем покрај море ама многу дуваше па малку подалеку на посигурно.:lol:

5588321C-078B-495F-9CF3-953A8DC94553.jpeg

Тоа на запад ништо ново, на работа вечер, деЦите си растат, маж арен и тој, чекам да помине зимата па да живнам, мразам зима.:u:

На ane.bella, Skorpija25, PUPICA и 33 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    ^поздрави докторот :emo: (hollest) (poolparty):rofl:
    Кај мене сите спијат не е лесно на свадба да идеш ;) јас станав атер за да јадам :nod: и кафе да пијам.
    Средовечна криза е опасна терминологија :lol:

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.298
    Поздрав друштво, јас после продолжениов викенд да се јавам на рапорт... набрзинка ве прочитав, сте пишале доста, ама ако нешто ми остана во глава, еве на...

За кризите...
    мислам дека мене сега почнува да ме дрма една таква криза, т.е почната е веќе некое време, ама досега не ја осеќав како денеска на пример. Најстрашно е што ништо не ми фали, се си имам, самата си барам причини да кризирам... или не?
    Не знам... моментално психички сум многу опадната, а годинава ја почнав баш оптимистички, со надеж дека ќе успеам да реализирам она што планирав. Пола година помина, јас уште сум на статус кво. Немам волја, немам желба, немам мотив за ништо. Веројатно тоа што станав свесна за минливоста на животот и тоа колку е краток и кревок ме утепува во поим. Наместо да се мотивирам повеќе да постигнам нешто плус, јас паѓам. Буквално. Можеби е ова нормално во овој период, ама јас не си се сакам ваква. Постојано барам начини да се изборам со лошите мисли што ме ограничуваат и ме кочат, ама тешко ми оди. Можеби затоа што сум сама во оваа борба, никој не знае, никому не сум му кажала, не ни сакам, никој нема да ме сфати сериозно. Немам поддршка.

Со мајстори сум дома, за среќа, не е валкано колку што очекував и брзо оди, па да се надеваме дека до 25 ќе биде се завршено, како што ветија. А после тоа, планирам солидна генералка, т.е да си викнам фирма. Сама не можам да завршам ни за една недела, си признавам, а вака, за еден ден, се ќе ми биде тип топ. Барем се надевам.

Праски и кафе на мени... и по некоја баклава постпразнично....
    Убав ден!

На Val-Dim, Rebecca_R, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Annath долго време си ми на мисла искрено, тоа како се справуваш, како си... Се надевам за брзо време ќе излезеш од тој темен вртлог, затоа што ми е познат. И се надевам ќе ја најдеш правата личност за разговор, затоа што колку и да звучи клише, може многу да помогне. Побарај, затоа што времето баш и не помага, колку и да поминува.
    Добро утро од мене. И јас чекам баклава. Си купив сандали и сега се мислам да ги преправам. Или да ги однесам на кондураџија, пред да ми влезат потполно во кожа. Кој махер вака ги измислил (facepalm)

На Skorpija25, Rebecca_R, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Добар ден..
    Куќава ќе прооди ама реков не ја стругам и онака си барам друг стан. Најдов едно кутиче преубаво ама останува да почекаме за да видиме дали газдава ќе прифати. Ми треба мнооогу среќа!!!
    Со оглед на тоа дека немаме многу документи овде барањето е многу тешко!!!
    Го стругам подот едно 10 пати откако дојдов и пак е се црно..
    Ужас..
    Пијам второ кафе и се чудам од кај да почнам со работиве..
    На други теми немам што да кажам иако ве читам ..
    Ќе кажам дека ме имаше фатено кризата за дома пред неколку месеци али добро е што ме напушти идев видов и с2 вратив доволно беше :)
    Пријатен ден

На Skorpija25, PUPICA, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @vitamina што му е на подот? Мене дома ламинатот ми беше зацрнет од кујната маснотии што прскале и се наталожиле, само со пепел го средив. Како нов заличе.

На Skorpija25, Rebecca_R, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро девојки
    Три дена во Маврово на чист воздух ама троа и ладничко беше.
    Чекам баклава од колеги,кој знае дали ќе донесат.
    А и да донесат фала многу ама не ја јадам.
    Го читав постот на @CaraMia Каде што ме означила за посвојувањето,и не ти се лутам ич јас јавно тоа тука го пишав ама другите членки не те сконтаа,и верувам дека никого не го убеди со тоа,тоа си го напиша и кажа за самата себе.:*Ако несакав да кажам тука на форумов мудро ќе си молчев и свиркав.
    Туку вчера вртев кругови за да се вратам дома,катастофа било.
    Останате ми со здравје:toivo:

На Rebecca_R, ivi1987, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.687
    Допаѓања:
    153.460
    Здрaвo живo!
    Ми е срaм дa речaм дoбрo утрo a стaнaв пред пoлoвинa чaс... презaспaв...се рaзбудив вo 7 и пoл ми беше рaнo и си прилегнaв....кo претепaнa сум сегa...

Тoa е кoгa сум oчaјнa дoмaќинкa...или oдaм кoн тaквите...

@fina erika пишaв и тoгaш a ќе се пoвтoрaм и сегa...дa пoсвoи не мoже и не смее секoј...сaмo луѓе сo OГРOМНO срце и oтвoренa душa...искренo ви се вoсхитувaм...a имaм и блиски луѓе кoи гo стoриле истoтo..

На Skorpija25, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  12. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Токму затоа и го кажав тоа и никого не убедував а сум пишала и во други теми дека се борам за дете,ама никој не убедив и секој нека си прави и размислува како срцето ќе му каже.

На Val-Dim, Rebecca_R, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Се намерачив на едни црешни охридски, изедов 10 тина и видов дека имаат црвчиња :puke::puke::puke:
    И ми се згадија:rain::rain::rain:;(
    Се надевам нема ништо да ми биде :?:

На Rebecca_R, kuc, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  14. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    OHOOOOOOOOO Kолку такви цреши сум изела дури не ги отварам за да видам што и ма внатре не се секирај само си внела повеќе протеини.

На Rebecca_R, ivi1987, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    :puke: стварно беа гадни кога ги видов
    а црешите едни големи крупни зрели вкусни ....ммм
    маж ми вика со нож да ја сечам секоја да проверам дали има црвче:D:D:D

На Rebecca_R, M&M, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Ден друштво!:hai:

Седиме со малиша во двор. Куп муви околу нас. Пак ќе врне.:doh: Него го покрив со мрежичката ама јас со што да се покријам.:rofl:

Продолжениот викенд искрено ме умори. Со маж ми скоро и да не се прибравме дома. Ни тинејџери не ни се рамни некогаш.:$
    Бебето тек вчера си го прибравме како што треба. Ама па бабите ќејфни дека го гледаат, бебе задоволно, мајка му и татко му уште повеќе.:D
    Помина и свадбата, нормално се во најдобар ред.:dance:
    Денес татко на пат, јас и бебе ќе се дружиме.

Од средовечната криза далеку сум. Веројатно маж ми ќе почне да го дрма пред мене. :D А кризи низ животот колку сакаш. Баш убаво Рефка ги опиша.
    Една криза завршува, друга почнува. Таман мислиш си се средил на некое поле, се растура другото. Поинаку животот би бил монотон.

@Cka честитки за вселувањето , да си седите со многу љубов и среќа! Мило ми е што сонот веќе е јаве. :hug:
    @kravce дружи не почесто. :hug:@vitamina кога си таму каде што навистина припаѓаш се е полесно, за скоро ќе се средите.:hug:

На Skorpija25, azelea, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Сега јас не те сконтав тебе што ми објаснуваш?:?: Јас спомнав на членката дека и невозможно може да се направи возможно доколу се сака па и детенце да се посвои,бидејќи знаев дека таа во неколку наврати во другата тема пиша дека се на список за чекање,а сега пак пиша дека има комплетна документација нејсе.
    Те спомнав тебе како пример,зошто па некој да се лути затоа? И зошто некој да превртува и оцрнува членка која и посакала се најдобро и најдобронамерно и посочив како констатација дека има чаре. Нема везе и така денес сум во многу трики наваму-натаму,можда и до мене е што не те разбрав одма @fina erika и се уште не разбирам.
    Ама мило ми е што си пишала и дека не се осеќаш повредено по тоа што констатирам нешто како факт на тоа што си кажала самата тука. Инаку и јас лично би посвоила во краен случај,нема ништо поубаво кога на две детски очиња ќе им блесне радост од добиена родителска грижа и нега. Затоа јас посвојувањето не го смета, за табу тема и од членката не очекував таква реакциај со оглед што и самата се изјасни за посвојубвање како постапка. нема везе,било поминало.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
    На Rebecca_R, g8lQQk, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    Здраво друшки, само што се појавив ме снема на долго време, ве читам, незнам што да пишам^_^:$. И тоа, кај мене се е по старо, помина одморот, сега работно. Поздрав до сите:hug:

На Rebecca_R, ivi1987, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.820
    Допаѓања:
    214.574
    Добар ден и од мене,имајте убава работна недела.Како ,,очајна домаќинка,,често сум во криза-због живота ми:D,ама тоа е борба со кризи низ живот.Се надевам дека еден ден нема да имам големи кризи,е тогаш можеби ќе ме фатат кризи со брчки,килограми,со лепота де,е баш го чекам тој ден,со такви кризи да се занимавам,а не со вакви како сегашниве:tmi:.

На Skorpija25, poenta, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @CaraMia Не се замарај да ме сконташ и свиркај си во твојот пост никого не го навреди,иста членка кога го изгубив бебето ме нападна па потоа кога дознала дека сум посвоила си го гризна јазикот.
    Нека се срами таа мајка што го остави ова сонце и го одби од неа јас не се срамам и сум горда на тоа што го имам и што сум го створила.
    Нека бидат сите храбри и со отворено срце и тоа човече треба да осети нечија Љубов

На PUPICA, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.