Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Цреши не отварам, ги сакам толку многу што не сакам ни да знам дали се со црви или не :)
    сакав да пишам нешто за посвојувањето ама се гризнав за јазик и ќе си поќутам. Само едно ќе кажам, едното ми е од под срцево, другото ми е од срцево, ако треба да бирам.....нема избор.

На Skorpija25, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 28 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.821
    Допаѓања:
    214.625
    @EuHenIa во право си,нема избор,родител е оној кој го расне,воспитува,одгледува детето :bow::hug::hug::hug:

На PUPICA, Val-Dim, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    I limontus isto cisti osobeno mrsnotija. I soda bikarbona.

На Rebecca_R и kravce им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.501
    Денеска сум во сите можни кризи и нит ми се пишува,нит ми се работи ништо.На работа на еден муабет само што не се расплакав.А колку се луѓево неенпатични,нечувствителни,навистина сакам да сум како нив.
    @Annath
    После немилиот настан е нормално да си во криза,пред се емотивна.Сум го поминала тоа.Во почетокот се правиш силна ,како демек тоа е ,не покажуваш пред другите пред децата ,пред сопругот,ама тоа се таложи во тебе,те притиска и на моменти пукнуваш.Мораш да си најдеш некој со кој ќе зборуваш со кој ќе споделиш,па и си поплачеш.Денек постанавме толку отуѓени што ретко кој има таква лиснот на која може да и се отвори...Затоа имаме се повеќе депресивни а анксиозни личости.Ама разговорот со друг е навистина потребен.Па макар и со некој непознат е вака од форум или макар напишано на еден лист.Мене искрено тоа ми помага.Јас имам две другарки на кои се им кажувам, се доверувам.Пообични работи знам и пред било кој да си кажам Често а порано и повеќе и овде си пишував.Можеби грешам ама така ми е полесно.
    А и јас сум отворена секогаш за разговор ,знам да слушам,избегнувам да давам совети,ама знам да молчам и сослушувам...и често ми се доверуваат.
    :hug::hug::hug:

На Skorpija25, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Ако моментално нешто ми фали,тоа е личност ко што ја спомна Мареане.И само тоа ми е “маката” што сум далеку.Имам другарки ама не е исто во живо и на тел.На мајка ми ако и кажам дека нешто ме мачи,нема да спие со денови...
    Да е жив и здрав форумов,колку толку ке се испразни човек.
    Ко зомбија сме станати,сите ќутат и се јадат во себе,небаре некој среќата и несреќата ке ти ги украде..

:hug:За сите

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 28 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Resiv da bidam domakinka..mmm..:D
    .mi se otvori apetit za soleni mafini.
    Barav soodveten recept ne najdov.
    Nekoja da spodeli uspesen recept????

На Val-Dim, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. nina123

nina123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1.138
    На Rebecca_R, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    1јајце
    1чаша кисело млеко или јогурт
    Пола чаша зејтин
    2 чаши брашно
    1 пециво
    Сирење по потреба
    Јас некогаш и рецептот за проја правам мафини

На Rebecca_R, M&M, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мене мајка ми е личност на која се и кажувам, од дете така. Другарките ми се чудеа ко ќе кажев дека на мајка ми за дечковци и сл и кажувам. Ко ќе ја нема не знам што ќе правам.
    Се мислам одамна да пишам, како ја читам @SV1911 исто ко најблиската другарка да си ја читам, мн слични размислувања имаат. Плус и љубителки на мачки се двете....
    Читав по темиве за бебиња и се искомплексирав. Тоа што другиве бебиња го прават на 5 месеци мојава абер нема. Мрзла една :inlove:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Ич немаш потреба за тоа. Сите не се исти, ни ние не сме. Остави детето се во свое време ќе направи. :)

На Rebecca_R, ivi1987, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Јас за таа членка не сакам да ги давам останатите и да објаснувам како се однесува тука со мене.
    Кога купив колачи и од се срце поделив виртуелно тука не претпоставував некој ќе биде засегнат од тоа и дека ќе бидам мета на распрашување кога си била преку граница??Маж ми ме израдува предверме со подарок од годишница таа одма по тоа ај зошто не се фалиш со ланчето подарок од маж ти. И се затоа што откако ми се закачи кога бев во Гевгелија со изјава оди во Боко помислив дека е од таму и си прашав, таа не сум била од таму. Ок де,не дека ке изгубам ако не знам. Па се зафракав само дека маж и ми делува дека е доктор.
    Таа се налути јас се извинив и никогаш веќе не сум го споманла тоа толку. Се извини и таа што се распрашуваше за колачињата и тогаш и реков ние две најдобро секоја на своја страна. Ама еве ја пак по старо. Епа така не че мочи неидна ночи тука.
    А ќе и објаснев се за ланчето ако толку му се притресе а,зошто јас нема да замарам за ланчето понатаму бидејќи некои жени тивко си тераат под рака со партнерот од лулка од гроба,заедно минуваат низ сите животни потреси и искушенија а има и други кои се прават театрално. Мене ми беше интересна нечија театралност додека не премина граници на коректност. Инаку да слободно нека се препознаваат,вадат воскреснати ликови, и оцрнуваат бидејќи тоа е нивни стил. И мило и е што е така барем одма се откриваат а не ко некои и во животов цуци-буци,маче-мачака и во прв миг нож во грб. Сум пробала не фала тоа не е за мене
    Инаку ти не си жена ти си ангел-жена @fina erika :angel::angel:Гушкај го твојот Ангел:hug:,милиот тој.
    Meне солзи ми навираат на очи на онаа реклама едно дете со широко отворени очи чека да добие родителска грижа и дом,станете издржуватели. А се трудам да не сум емотивна во животов,но ете. Браем тие мали мили и оставени сами дечиња да знаат колку можат да бидат бескрајно сакани од нивните мама и тато. Бидејќи родител не се станува само со раѓање туку со сета посвета,нега и грижа на тоа малечко,мудро главче. Што ќе му пружиш од себе него тоа ќе му биде почетна станица. Кога сите би си ги отворале срцата и душите безрезервно светот навстина би бил поубаво место за живот.
    Ух инаку завршив обврски и бев дури на 2испити во 8 и 11,излези трчај,врати се назад. Добро што се ми е блиску. А и не ми е мачно ко на почеток,се најдовме мала група истомисленици и колку можеме се помагаме,се информираме за термини,а и сите сме колеги на некој начин според професија(не работиме во исти фирми). Но се бориме за валоризирање на нашиот труд преку унапредување и повисока плата па што биде нека биде. Знаењето не бега.
    Сега планирам некој лесен ручек имам спанаќ или летна манџа во план и убаво да се одморам.Потоа се дружам со вас повеќе и со кникага помалку. Вие сте интересни,вие сте инвентивни,вие сте прекрасни секоја на свој начин,и независно од се од секоја научувам по нешто се мислам какде да го применам или веќе применувам во кујна.
    Пред се за тое сме сите тука за спокојно минување на слободно врме,споделување искустава и учење на паметни работи и за многу шалење,смеење,,барем јас така сакам да мислам дека е тоа-тоа.
    Едит @EuHenIa за мајка исто мислиме. Убавината во нашето пријателство откако сум во брак што сме си другарки,и одам на гости и таа почесто ми доаѓа,послужена како треба ама тоа е споредно најбитното е дека јас и мајка ми сме многу различни во се,а со компромис и заедништво излегуваат многу паметни решенија за мали и големи проблеми. И јас често мислам како без неа. На оваа тема се приклучив во моментот кога дознавме дека мама има рак. Во меѓувреме се учини колку може и намерно ја носев неа со мене,нашиве фамилии на одмор. Бидејќи времето и е броено. Некогаш е тешко да си признаеш дека сите сме временски лимитирани..... Н е сум се отворила ове,не сум кажала да не замарам. И баш со мама го сликавме белиот фустан и таа е убава во години,прекрасна плавуша. Така да сите збрки мене ме здооболеја зошто ми беше тежок преиодот. Сега бирам да соработувам на отворени теми и со радост да си читам неколку мина кои знаат да зрачат позитива. Се друго ми е мех. Некогаш не знаејќи како му е некому можеш да го навредиш премногу исто како таа членка која ја споменува Фина Ерика. Малку осет и трпение,не знаеш тој или таа таму што ја мачи,а таа молчи,ама ти удри појако,навредувај,и на крај трегично е што некој се гордеат со тоа еј онаа што и пиша на таа аууу. Страшно и смешно однесување на зрели и фини дами.
    Извинете на долг пост,мораше денес да излезе тоа собираното.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
    На Glasna, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    494
    На сите ни е потребен пријател со кој ќе можеме искрено да поразговарамем, да си ја кажеме маката но и да сослушаме. Сум имал пријатели и пријателки кои сакале да си ја кажат маката но не и да сослушаат.
    Лугево денес толку се отугија што им е полесно да ја кажат маката пред некој непознат пример овде, отколку да седнат лице в лице со некој пријател/ка.
    Јас сум тип на човек кој многу тешко се отвара да си каже што го мачи, имам впечаток дека некого би замарал со сопствените проблеми. Досега сум имал неколку пријателки со кои сум можел да разговарам за прилично многу работи, но само една со која сум можел да разговарам буквално за се.
    Е, сега кога со некого си близок и толку убаво се разбирате а сте од различен пол настанува друг проблем привлекувањето. Во мојов случај верувам дека тој флуид се створи од двете страни, за мене можам да тврдам дека да и тоа поприлично многу, дури како да почнував да станувам љубоморен кон нејзините дечковци.
    Се дружевме едно 12 години од кои 10 буквално нон стоп освен за спиење, често имаше таа проблеми со дечковците но од некои причини не сакаше да се откаже од мене по никоја цена. Јас ретко имав девојки затоа што секоја ја споредував со неа и го барав во другите она што го имаше само таа. Секако дека не го најдов тоа во другите затоа што бев заслепен од нејзината убавина, внатрешна и надворешна.
    Секако цело време имаше некои искри често на граница да се премине таа црвена линија но секогаш постоеше оној страв што ако тоа трае кратко и потоа ја изгубам.
    Знаете, во тој период од она да бидам со неа кратко и да бидам покрај неа долго го одбрав второто, кој да ти знае што ќе се случеше ако го одберев она првото, можеби немаше да трае толку кратко.
    Често се прашувам дали го направив вистинскиот избор и дали ако постапев поинаку таа ќе беше денес крај мене. Она што и ден денес ме мачи е тоа дали сум ги изневерил нејзините очекувања, дали е тоа, тоа што го очекувала од мене или очекувала многу повеќе, дали сум излегол кукавица во нејзините очи?
    Добар ден, просете за мојава емотивност денеска, незнам што ми е но ме потикнавте да размислувам на една тема која реално ми е болна и ја избегувам.

На Skorpija25, poenta, azelea и 23 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.501
    :sweat:

На Rebecca_R, ivi1987, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.535
    Би ручек -пoминa...

Ќеркa пoлaгa зaвршен тест нa aнглиски a пoсле сo другaркa и ќе oди нa игрaoрнa..сaкaлa дa види кaкo изгледa прoбaтa...
    "Сaмo дa се шетa"е рaбoтaтa...

Се дoверувaм глaвнo нa мaјкa ми и јaс и уште нa две другaрки...
    Oтвoрен тип сум и честo грешaм вo прoценaтa нa луѓетo..спoделувaм мoменти кaј штo не требa пa ми се случувaaт рaзoчaрувaњa...
    Амa,учaм нa грешките...избегнувaм дружби сo зaјaдливи,цинични и превртливи луѓе...и се е OК...

Ај нa кaфе и цртaни(нa пaмет ги научив) 1529330916768254504708.jpg

На Skorpija25, fina erika, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.821
    Допаѓања:
    214.625
    Многу пати ми се обило од глава што сум се доверила на луѓе кои сум ги сметала пријатели,ваљда ке научам некогаш да одбирам,да не правам грешни проценки за тоа кои ни се пријатели,тешко ми оди,остарев,ама сеуште како што сум добронамерна мислам дека и другите се,и се зезнувам:(

На Skorpija25, Rebecca_R, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    @EuHenIa :hug::hug:

Порано имав три другарки на кои што можев да им се доверам, а и тие мене, ама патиштата ни се разминаа целосно, па сега само со една од нив сум поблиска. Кажував многу, на моменти беше злоупотребено па затоа сега ми е потешко да се отворам за ептен лични работи.

И јас сум од среќничките на кои мајка им им е најдобра пријателка ^_^ секогаш било така, па дури и додека бев тинејџерка. Се надевам на таков добар однос со своите деца во иднина.

На Skorpija25, Rebecca_R, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.519
    Допаѓања:
    91.429
    Ке правам сок од вишни,ако има некој екстра лесен рецепт нека пише.:D

На Rebecca_R, Sesil, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    8AE8520C-7E27-422C-AB88-F445870DEADE.jpeg
    Можете да змислете колку ми се излегуваше од дома за да одам на работа..:wasntme:(n):rain:

На Skorpija25, PUPICA, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.106
    Se sekavam ednas bese pisala deka decata tvoi si prskaat so crevo nadvor(nesto u toj stil)demek se igraat pa da odis da gi priberes?
    A ovde docna po polnok bese -pa se cudev kako gi pustas tolku docna nadvor da igraat?(facepalm)(facepalm)(facepalm)....

D.den i od nas.:)
    Da Ve citnam pa posle da ke vi se uklucam u muabetot .Ama prvo da Ve :hug:.....

На Skorpija25, Ariel, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    На Rebecca_R, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.