Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.338
    Таква еуфорија ме фати , што дури и телефонот одвај си го најдов :rofl:.
    Фоткање ми беше последно на список.
    Обеќам, следен пат обавезно :l:

На Annath, EuHenIa, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.497
    Ало, Хјустон, имаме проблем. :rofl:

На Annath, EuHenIa, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Mene burek mi se jade,nekoj pomrsen :tmi: ,so meso ,bez jogurt :lol:
    Aj pozdrav ;)

На Skorpija25, Annath, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    @Peco
    Eptem me rastazi postot..tolku malku pisuvas za sebe, ovoj pat osetiv bolka vo nego.
    Imam uste da pisuvam ama podobro ne..
    Dobra nok!!!!!

На Skorpija25, fina erika, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Од прво до последно :bow:
    Прашања и солење памет секој ден :
    А зошто не си земавте поблиску до Центар стан? А зошто не си земавте поголем стан, ич не мислите на иднината и на децата. А моравте да земете станбен, не можевте да се снајдете некако? Лелее, какви родители имате, еден бар да помогнеше.
    Немам веќе коментар за вакви без осет муабети и прашања, а не се ни нервирам, гледам до каде може да оди народот.
    Маж ми ми е најголем пријател. Можам се да му кажам и за се да ми даде искрен совет и да ми помогне. Секогаш е тука да ме сослуша и секогаш кога ми треба ми е рамо за плачење. А, за убавите работи знае со мене да се радува, макар и лично за мене да се работи. Имам другарка која ми е како сестра и се си кажуваме, и се останало меѓу нас. Од мали нозе се дружиме и се сакаме. Без неа не ми поминува денот, мора да се слушнеме барем еднаш во денот да видиме како сме. На мајка гледам само убави работи да и кажувам во последно време зошто не сакам да ја нервирам, сакам да е насмеана и среќна и уште долги години да е со мене :l:
    Погледав фудбал со чипс и радлерче, деците си играат и се одмара во вистинска смисла :D
    Имајте убава вечер,јас уште малку и легнувам :hug:

На Skorpija25, LejlaD, fina erika и 30 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кафе на тераса, уживам...се ми е пуно рамно,
    деца играат, по малку викаат, добро е додека не се степале(facepalm)

На мајка кажував се порано, ама видов дека е грешка, сега не кажувам ништо па се лути зошто не кажувам и филмови у глава си прави секакви|(

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  7. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ок,се надоврзав на тебе мислејќи мислиш баш на таква терапија инаку главно мислењето ми се однесуваш за Стетка за нејзиното
    Муабетот е дека мене не ми се присонуваат на сон работува,наука сведочи. Инаку како се отспав,добра книгава ме заспа:lol:
    @Peco ме изнасмеја,епа така е кога не ставаш во низа вечери загатки да мозгаме,саде порблеми ни изникнаја.

Последна измена: 18 јуни 2018
    На LejlaD, fina erika, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Пишав еден реферат. Една тежина.. ма океан беше!!
    И избришав .. ете бар ми олесна пишувајки го ;( или само се тешам......

На LejlaD, kravce, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Ajde veceraaaaa (facepalm) :tmi:
    IMG_2293.JPG
    Deneska sum vi odgovorna u ,,menza" ;) :rofl: (facepalm)

Cudno zence sum-ako namislam nesto,ke bide pa majka Jana neka e-pa i burek u 22h (facepalm) :rofl:
    Aj sednuvajte da ne se ladi (facepalm)

Edit-uste ne nauchiv da citam medju redovi :wasntme:,a znam da ,,zboruvam"medju redovi^_^.
    Koj ke me razbere ,samo Gospod znae :|

На Skorpija25, LejlaD, fina erika и 25 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Постот на @lunicka:bow:Целосно те сваќам..и јас сум во исти финансиски тешкотии и не поради недомаќинлук или не економија..значи ако шетам и плаќам тогаш нема да има да јади моето дете а богами и јас..
    Денес го обновив договорот со Вип и малиот си доби мобилен(во вистински момент неговиот скрозз скина конци..помислив дека татко му ќе се одоброволи па ќе ја доплати разликата од 50 еур но јбг не бил на добра воља па си направив на рати да си го исплаќам,само да го служи добро 2 год.како што ме служи мене Ј5 Sumsung:inlove:)..
    Уште една недела да си дојди на 10 дена големиот..едвај чекам да го изгушкам..му се заблагодарвам на бога што за сите овие месеци не се разболи таму инаку ќе умрев..
    Многу нервозна сум во последно време а се само поради пари..За викендот работев и добив 500.00 денес додека чекавме да проработи системот на Вип, ги седнав малиот и мајка ми во таверна и ги потрошив сите..среќна сум:D
    За разговори во доверба..на никој повеќе не верувам..се кажувам дозирано..Во младоста најдобра другарка ми беше мајка ми сега со староста па и со разводот мој едвај се опрајвме..имаше моменти кога стварно се прашував дали ова е мајка ми?!?Ќе се испоубиевме;(Имам најдобра другарка,солиден бик..И кажувам 80% и имаме цврсто другарство без оговарање и манипулации.Стабилна,реална и искрена..
    Неможам ама никако не поднесувам мјау,мјау муабети,па театри,па пецкања,па нагарам ти ќерко-сети се снао..И оваа тема еве веќе ги има и често скролам и читам само мои ликови блиски по пишуван збор,душа..Класни разлики и на форум а иначе место за релакс..:(
    Силвија незнае повеќе што да направи..ме потсеќа на мене и моето расположение:(Се си мислам дека можеби влегувам во климакс;(

На Skorpija25, LejlaD, V.odolija и 31 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ќе се надоврзам на твојот пост. Пишувањето често се користи во психотерапевтски цели.
    Пред некој ден бев исмејувана дека како страстен читач во мојата библиотека поседувам литература од Весна Бејби нејзината книга Трофеј. Значи кој нема осет за промовирање на македонските издавачки куќи и се потсмева на туѓ вкус тој погласно зборува за себе каков е од сите пофалби насекаде за самиот себе си. Муабетот ми е дека книгата на Весна е напишана како облик на психотерапија во време кога редовно одела на психосеанси кај познат психолог кај кои ја носеше и Мина по инцидентот. За да се прифати сама себе си побргу и да ги подигне јавното мислење и свест за жени со ендометриоза кои не се во состојба природно да родат и да покрене свест дека да посвоиш дете е најблагородното нешто на светов ја пишува книгата. А не замарање со кој што рекол на тема посвојување. Значи под препорака од стручно лице е поттикната да напише своја автобиографија. Книгата не е Толстој но има многу детали за нејзиниот приватен,професионален живот и најмногу главен акцент удира на положбата на македонската жена која е јавна личност во нашево општество онакво какво е и се потрудила детално да објасно од што боледувала како стасала до тешка психичка криза и обид за самоубиство и од што боледува. Но постои и самостојно гледа и расте два ангела.
    По толку лоши работи што и се случија жената е комплетна позитива.
    И не не ми е идол,иако многу оддамна заслужила не на мене и на многу други да им биде.

Последна измена: 18 јуни 2018
    На Skorpija25, LejlaD, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.474
    Допаѓања:
    260.567
    За финансиите ве разбирам многу добро. Се мора да компезирам за да имам за јадење. Облека купувам по потреба, ама се тешам дека ова конечно ќе заврши.
    Тажев за кариера, статус, сега сакам пари и да шетам со син ми. Да има да го растам.
    Имам и јас грутка која не можам да ја искажам.
    Блиска сум со сестра ми, мајка ми. Имам и другарка за тажење. И пријателки.
    Ама груткава стои.

Туку да ве прашам, јас секако утре кс ќе правам.
    Од зимово, не секогаш ама телово и лицето ги осеќам топли и како да имам температура, а немам. Еве мерев, нормална си е 36.7.
    Не се осеќам ни малаксано, само топлината, како во климакс мислеш сум.
    И јазикот ме пече, воспален ми е. И устава.
    Еден период после антибиотик ја немаше, сега пак.
    Се чудам што може да е.
    Дали не внесувам доволно течности...

На LejlaD, vitamina, kravce и 17 други им се допаѓа ова.
  13. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Пред голема одлука сме со мм.
    Со Господ напред конечно ќе направиме чекор и ќе купуваме катче за нас :inlove:
    Се одлучивме за куќа па сега бараме плацеви...ама скапо :worried:
    Ако знаете некој што продава во околина на Скопје кажете.

На Skorpija25, LejlaD, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.966
    Јас сум блиска со мм и две другарки. На никој од нив не му кажувам се, ама на секој можам да му кажам по нешто :D

Понекогаш за да ми олесни, пишувам тука. Некогаш шифрирано, ама јас си разбирам и полесно ми е.

На Skorpija25, LejlaD, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    :bow:

Многу ме нервираат манипулативни луѓе! Како им работи мозокот, планираат со време кој како да го зезнат додека се прават ептен фини во фаца. Најлош период во мојот живот додека работев со такви идиоти! Пола година подоцна и уште желудникот ме стега кога ќе ми текне кои драми ги правеа.

Стигнав(ме) до падежите, ко да почнав да сфаќам за што се работи :D

Едвај чекам да почнам со курсот (и да си одиме побргу од тука)!

@vitamina и јас така често правам.. ќе напишам, ќе се изнаплачам ако сум така расположена и ќе го избришам постот. После тоа ми поминува. :nod:

Мене психолог ми е маж ми.. глас на разумот кога се губам во своите лавиринти. Не би можела да се искажам на психолог или било каков и да е професионалец, немам доверба дека тоа би останало меѓу нас.

На LejlaD, V.odolija, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Немам доверба веќе во никој, ни мајка ни маж, други па ич. Си гледам ја да си терам како ми одговара. Да не се разбереме погрешно, ама научив да не споделувам се со никој. Ама лекцијата ме кошташе скоро 30 год. :D
    У принцип се кажувам секому, ама ништо битно.
    Дали се опаметив не знам, ќе видиме.
    Не ме интересираат туѓите животи воопшто, се чудам со што се знаат да ми ја полнат главата луѓево и што се ги интересира. И толку ми е небитно што реално не ни памтам.(facepalm)
    Па се лутат.
    И јас се чудев порано кога некој не ме сослушуваше. Сега не се ни трудам. Секој на крајот од денот си го гледа своето.

Др,само мене ли ме нервира фудбалот? :puke:

На Skorpija25, LejlaD, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.111
    Допаѓања:
    154.986
    Ммм температурава надвот е мераци, море цело лето вака да е. Само што ваква температура на лето повлекува дождови и ветришта.
    Некако многу тешки муабети се свртеа, дајте друга тема, дајте музика :) , @Peco пуштај.
    Кога сме кај музика ќе оди некој на некоја вечер од Скопје calling? Се стрвев на Texas ама некако тешко организација, и не можам саглам друштво да најдам. Ама му се спремам на Bryan Ferry за Септември, сум била еднаш ама човекот вреди за 100 пати да го слушаш во живо, и веќе коа сме кај него бујрум

На LejlaD, vitamina, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.942
    Допаѓања:
    143.144
    Јас богами сум да си закажам на повеќе години кај психолог ! Толку многу имам да зборам. И кажувам на мајка ми се, иако некогаш имаме различни мислења и од тоа произлегуваат кавги, ама сепак она ми е најдобра за муабет и совет.
    Со мм зборам, ама он понекогаш , особено во последно време ко да не ме разбира, не ги разбира моите проблеми и стравови. Имам другарка што сме во слична ситуација и со неа се разбираме, ни одговара муабетот. Другите само ми солат памет. Затоа и сакам да одам на психолог.

И ние сме во некоја шах мат позиција, финансиски нестабилни и тоа ми прави ужасна нервоза. Тапкаме во место. Од таму многу често и нервози и главоболки. И плус уште некој поголем или помал проблем и ете ти депресија и се пропратно со неа.

За прашања од страна за мојот живот-ми влијаат многу. Не знам да се снајдам околу болните и интимни теми па се објаснувам до 101 и назад.

За тактичари и манипулатори, имам во близина луѓе такви. Лицемерие до бескрај, оговарања, тактики.... Јас во споредба со нив сум наивна будала.......

На Skorpija25, LejlaD, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Еве една од мене, за поубаво расположење

На Skorpija25, LejlaD, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.966
    Мене ме јаде екстра работа периодов и веќе ми прави нервоза. Се будам ноќе ради незавршени работи. Пијам по 6 еспреса на ден и јадам тон благо за да го издржам темпото и се дебелеам, па депресивна сум ради тоа, плус ме маваат тахикардии и не можам да спијам навечер.
    Магепсан круг, ама мислам дека крајот се гледа. Уште утре да се издржи и ќе се вратам во нормала.

На Skorpija25, LejlaD, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.