Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Не зборам со никого за свои проблеми.Можам да се обложам дека луѓето мислат дека и ги немам.
    Ама ете таква сум.
    Отворен тип,ќе признаам дека не сум совршена,дека некои работи не ми се во ред,ама суштината јок.
    Не осеќам потреба да зборам за тоа.Сум си нашла модус дека се поминува и колку и да се трудам да го обмислам и решам-нема да се случи тоа,туку ќе се реши само кога ќе му дојде време.
    На себе оставам само мудро да си молчам,да си ги бркам секојдневните.обврски за да не си расипам друг сегмент од животот и да чекам да помине бурата.
    А има бури.
    Ни совет не барам.Нема да го добијам,а со исповедувањето ќе му дозволам на некого душата во рака да ми ја држи.
    Па макар и мајка да ми е.
    Сум кажувала некогаш одамна и сум згрешила.

Зарем немам и јас пост за во НА СРЦЕ.МИ ЛЕЖИ..ама не.Нека си лежи и нека чека,ќе му дојде време да се реши.
    Ладна глава и правилни постапки се најдобар лек.

На Skorpija25, LadyC, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Сите нешто си ќутиме, најчесто она што највеќе ни тежи... Мене кога и да ми дојде да си кажам одма во глава ми иде-а што ако кажам? Дали тоа ќе смени нешто? Не. Ај ќути си поарно. Денес имав ситуација .. Се немав видено 2 месеци со блиска личност кој исто така ми е колега.. ме прашува за малото. .. колку и да зборам тивко жената до него што седеше не може да затне уши. . некаде кога стигнав до делот-и што сега ? Кога почнав да кажувам колку треба да е изолиран и дека 3 дена по ред носам матријал за испитување за 4иот ден контрола.. жената се фати за глава ама онака. . искрено од душа .. знаете дур зборев не ми беше толку тешко зашто најтешкото помина . Но кога ме погледна и кога го видов тоа сочуство кај неа во очи си реков Арно издржа Лили . Ме пролазеа морници реков морам да се јавам на тел за сето тоа да отиде во позадина. .

На Skorpija25, LadyC, evangelina.ina и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.908
    Допаѓања:
    173.588
    Ооох.. си седнав си офнав.. си добив едно повратно - што офкаш? Си преќутев:D
    Како да не знаеш што од што офкам ..|(
    Пред малку се прибравме... едно невреме што не фати на влез на Струмица:o Силвија ли беше, сестра и ли беше не знам ама небо и земја се споија..(facepalm)
    Делумно завршивме работа, ручавме и толку беше..
    На никого не се отварам 100% .. на моите па најмалку. Имам една пријателка на која можам да и досадувам со се и сешто ама ете не можам..
    На мојов дома му се доверувам што ми лежи на душа ама па тој е премногу ладен и некако се му е сеедно... абре човек не е сеедно аман, дај барем мислење дај ми.. Јок.. одговор секогаш му е - не се замарај..
    Ама секогаш не пали тоа..
    Па си премолчувам, гледам дека не се ни труди да ме разбере.. Не се труди ни да ме разбере колку ми е тешко со болкиве а знае низ што се поминав, а не па за друго..
    Во последно време емотивно сум раскршена на парчиња, психава полека си ја составам како сложувалка.. ај ќе биде некој ден..

Што се распишав па и јас..дојдов само да ве :hug:

Патем, не знаете каква зима е тука:worried: се мислам дрва да внесам оган да запалам:D жими се..

На Skorpija25, LadyC, evangelina.ina и 34 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.497
    Како и секој друг човек, и јас си имам маки и проблеми, ама цврста градба сум, ќе издржам, не се секирај за мене :)

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 29 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.503
    Таман ми попомина денешнава криза после две чаши вино овде пак ме растаживте.
    Ама ако убаво е сепак понекогаш да се отвориме макар и овде макар и малку.
    И мора ,мора да бидеме поотворени.Можеби сепак некој че се најде кој ќе ни пружи рака,макар со збор макар со насмевка.
    Околу себе личностите кои ги гледам тие кои знаат да се искараат,па расплачат ,па изнафалат,да си кажуваат и за швалерките на мажите и се и свашта ене ги среќни насмеани...
    Познавав особа која секогаш само си молчеше ,онака поднасмеана постојано,никогаш ни се фалеше ни се жалеше,глас не повиши никому,АМА неа ја нема повеќе.;(
    Изминатиов период многу размислувам за ова,за смислата на животот, за човечката психа ,за тоа колку сме јаки ама истовремено и слаби и верувајте страв ме фаќа.
    Не за мене,немам време за депресија јас ама за тие околу мене.
    Не знаеме кој што носи во душата и на душата. Не е за потценување ...

На Skorpija25, evangelina.ina, ♡BuBaLe♡ и 30 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.548
    Се смеaм и пеaм кoгa сум рaдoснa...
    Викaм,трескaм и плaчaм кoгa сум тaжнa или беснa...

Ништo...aмa ништo не пoтиснувaм вo себе...
    Зoштo дa ми тежи и тлее и експлoдирa сoсе мене еден ден?!

Си oлеснувaм...бaр тaкa си мислaм..

На Skorpija25, LadyC, evangelina.ina и 29 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Во последно време доверување и споделување со никој друг освен со маж ми. И не е дека баш на никој не му верувам, имам неколку стварно блиски, ама ме нервират прашањата од после. Нормално очекуваат апдејт на ситуацијата. Од свое искуство коа некој ќе ми се довери за нешто, коа ќе сподели со мене нешто, посебно нешто што е ептен деликатно, не поставувам прашања, не барам апдејт, нек каже колку сака, колку мисли дека треба да знам, колку шо му тежи на душичката, јас не морам да бидам таа сол на рана што става.
    Чувства не покажувам баш. Најлесно ми е бес да покажам. Се друго можам да прекријам...

На Skorpija25, LadyC, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво друштво :f:
    Да се пријавам...
    Лично и персонално жена во второ доба, илиии можеби :?:... во трето, ако ги има четири 8)

Со 50-ка зад мене имам многу да пишувам...
    Меморијата ми е топ, се секавам на секакви ситници од најраното детство до денес. Паметам дека во второ одделение, некој датум во мај кога правевме групна фотка на крајот од учебната година, трчајки паднав, ги скинав хулахопките на левото колено и внимавав да не се види раничката на фотката. Некаде во петто одделение многу сакав да бидам новинар на училишното радио, па со сите сили се трудев да се докажам, за да ме избере наставничката... Паметам и сеуште го чувствувам прекрасниот вкус на јаболките што ги јадев додека бев дежурна во училишната библиотека! Се секавам и на првиот најцрн човек што го видов во живо... Во 6-то одделение кога бев на некој натпревар во Чачак, човекот беше од Брегот на слоновата коска, а ние се смеевме дека е поцрн и од еурокремот што го јадевме „од казан“ во Таково :tmi:
    И двете екскурзии низ Југославија со сите муабети и дешавки ми се сеуште „свежи“, а беа пред 36-37 години... Прекрасни спомени ми се и убавите и хармонични години поминати со семејсвото во детството и младоста... Криза? Што е тоа?
    Навистина немав пиом дека постои такво нешто...
    Се ми беше убаво, дури и со дечковци немав проблем :!: :D

Нооо... Животот минува, растеме и доаѓаме до препреки кои што треба да ги решиме, за да продолжиме понатаму! Училиште, факултет, работа... Па маж, ново семејство, деца...
    Иии, оддеднаш, ние сме тие кои што треба да се грижат за домот и семејството. И нормално, не е се подмачкано и лесно, за нешто треба повеќе да се потрудиш, нешто треба да го гурнеш појако...
    Плус секогаш ке се најде некој што става сопки :^)
    Нооо...Борец сум, плус јарец! Никогаш не сум дозволила нешто да ме поколеба, нешто да ме бутне настрана и да не ми дозволи да го остварам тоа што мислам дека е добро за моето семејство... Имав среќа да менувам работни места, од добро на подобро, примањата секогаш ми беа пристојни за МК стандард... Не којзнае колку големи, но за нормален живот, добри. И никогаш, ама баш никогаш не фантазирав за нешто што знам дека е „преголем залак“ за мене... Ии, да, не ми е се подмачкано, но нели, животот е борба! Кризата не треба да надвладее со нас, треба да ја победиме на ваков или онаков начин... А начин секогаш постои, само треба да стоиме цврсто на двете нози и да бараме решение!
    Така размислувам, можеби затоа сум задоволна од животот :tmi:

За доверување најлични работи... Таинсвена сум за тоа што сметам дека ке наруши некоја „хармонија“.
    Децата и мм ми се најдобри другари за споделување мислења :tmi:

@Cka честито вселување во новата куќа :f:
    Познато ми е чувството кога со мерак чистиш, премеруваш дали ке ја собере комодата, му се радуваш на најмалото ситниче со кое си ја подновил куќата... Уживај мила :f:

@Annath :hug:

(waiting) Ајјј, се распишав, пак ке треба да гасам светло на темава :)
    Имајте убави сни, не се преоптоварувајте многу со работи на кои не можете да влијаете, будете се секој ден со насмевка и позитивна мисла за сите околу Вас... Подобро ке се чувствувате, верувајте :)

ПС Имам уште 10 страници од „Инферно“, одам да ги дочитам...
    На масичето ме чекаат уште 3 книги за читање, прекрасно... ке уживам :f:
    Книгите се една од работите што ме прават среќна :)

Последна измена: 19 јуни 2018
    На Skorpija25, LadyC, evangelina.ina и 37 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Ахааа... Открив кој не спие :D
    @Bozica1980 @mareane @Ane-Goki1 гасете светло...
    Инаку... да не ме мислите, не сум на диета 8)

20180618_133206.jpg

На Skorpija25, LadyC, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Aj d.utro :)
    Ajmo radni narode ,kafica....vadete cigarite
    20180619_065419.jpg
    @referentka ,kreni raka,te gledam na terasa ;)

Vaka go biva .Svezina ovde na sever ,pirka nekoe vetre ,me naezi cela :lol:..

Aj :hug:,ubav i miren den da si imate site :*

На Skorpija25, LadyC, Val-Dim и 32 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @stetoskop Стеки, на кое брдо си качена ваков поглед што имаш:envy:
    Јас во ќумез цигара и кафе:envy:

Добро утро девојки и по некој дечко
    Денес на поведри теми, малку моралот да си го дигнеме:D

@Val-Dim комшивке, кога ќе видам што имаш на мени (те сладолеТ, те пастрмајки...) ми иде по мирисот да те најдам во маалото:D.

Прашање до сите: пред еден месец страшно се изнервирав и колешка од работа ми даде Дијазепам од 2 мг.
    Се смирив како бајче.
    И сега дома имам едно пакетче, си побарав од матичната, ми препиша.
    Ама многу се плашам да ги пијам, незнам како точно делуваат, се плашам дека ќе ме заспијат, а понекогаш во текот на денот, се вадам од такт и имам потреба да ,,џитнам,, едно.
    Дали заспиаваат?
    Дали ствараат зависност?
    Навистина ли ги препорачуваат ако на пример те боли мускул па да се релаксирам муслулатура?

На stetoskop, Skorpija25, LadyC и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.343
    Баш за тоа ги препорачуваат .За болки во мускулатура .
    И за јаки тензиони главоболки ги препорачуваат.
    Дијазепам ако се пие по 'потреба' не ствара зависност. И НЕ, нема да те успие , само ќе те опушти и ќе ти се ублажат/ исчезнат болките .
    Ама за "вадење од такт" не мораш да ги пиеш. Таква мака средувај со Рефо:D

Барем ,ние ,по дома така го пиеме.

Ај добар ден од југот (highfive)
    Разлади и овде , добро е .
    Берово , идам да те видам :inlove:

Убав ден :f:

На LadyC, Rebecca_R, evangelina.ina и 27 други им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, температурава за мерак. Синоќа малава од памет ме извади, се разбуди со вриштење и не можеше да се смири никако. Едвај ја смиривме ама јас после тоа со едното око не спиев. Еве ја сабајле ништо не и е.
    Ако фатам да ја напишам некаде мојава животна сторија, Весна Бејби ќе може вода да ми носи, ама нејсе, јас не сум јавна личност , кој ќе сака да ја прочита. А од психотерапевтски агол гледано може и овде да си пишам и ни лук јал ни лук мирисал. Ја ќе пишам вие ќе прескокнете толкав пост и ајт со здравје ;) :D
    Шопинг му е мајката, што сум видела едни купаЧи во Лептокарија, мх мх, за моево "тело вретено" створени.
    А паре још нема :envy: вика мајка ќе ти ги заштедат, е.аму мајката ќе ги заштедат.
    Што сакате за доручек? Рибанки некој?
    9f4a976e7e0e43f560505db593a0ba13.jpg Domasno-kozjo-mleko-i-sirenje.jpeg
    Дијазепам пиев и бремена кога имав потреба, секако во конс со др. А инаку го пијам по потреба, најчесто ко ќе ме фати "опашот" на кичмата. И помага. Мм го пие понекогаш за спиење, ама тогаш како плацебо му делува повеќе оти 100кг чоек со 2мг дијазепам не заспива.

На Skorpija25, LadyC, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.989
    Кога ќе пораснам сакам да сум @Val-Dim :), најпозитивен лик на темава :*
    @EuHenIa можеш нас да ни раскажеш ако ти лежи на душа :hug:
    Добро утро, убав ден ви посакувам на сите :coffee:

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Добро утро убави:hug:

@M&M Вал Дим е најпозитивен лик на цел форум,не на темава:f:

@EuHenIa јас ке ти ја прочитам книгата,плус можеш под псевдоним да ја пишеш..И сакам потпис на промоција8)

Тоа.Се лакирав на нозете у 7ч,сеа гледам прстите дане ми се црвени:D.Дотерана сум ко селско дете за на вакцина:nod:.Добро не е вакцина ама сепак е преглед,плус докторсито млад,да не се брукам.

Ајде убав и ведар ден да си имаме:sun:

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добро утро! :coffee:

Кучето лае ли лае на тераса, главата ми пука од неа.. Ќе слушне нешто и веднаш е како аларм.
    No offense до вас што обожавате кучиња, ама ептен се комплицирани.. Колку само се трудам да ја дресирам, да не лае на се нешто, она не сфаќа и крај.

Прашање до вас кои што имате кучиња дома. Како ги дресирате? Дали ви уништуваат сѐ што ќе стигнат?

Нашиве две ако ги пуштам внатре и излезам на 5 минути, нема да си го препознаам домот кога ќе се вратам. Проверено.

@referentka
    Diazepam 2mg, 5mg and 10mg tablets

1. What Diazepam tablets are and what they are used for

Diazepam belongs to a group of medicines called benzodiazepines. Diazepam helps in the treatment of anxiety, muscle spasms and convulsions (fits).

Diazepam tablets are used to treat a number of conditions, including:

In adults

• short term relief (2-4 weeks only) of severe anxiety, which is an emotional state where you may sweat, tremble, feel anxious and have a fast heart beat and may occur alone or with insomnia (trouble sleeping) or mental health problems
    • helping muscles relax and for muscle spasm and cerebral palsy (a condition affecting the brain which causes movement problems and rigidity or stiffness)
    • epilepsy (when taken with other medicines)
    • patients with the symptoms of alcohol withdrawal
    • helping to relax nervous dental patients.

If you stop taking Diazepam tablets

• Do not stop taking your medicine without telling your doctor as he may wish to gradually reduce the number of tablets you take before stopping them completely. If you stop taking Diazepam tablets suddenly, you may experience unpleasant side effects including depression, nervousness, irritability, sweating or diarrhoea. If you have been taking a high dose, you may occasionally experience confusion, convulsions or unusual behaviour.
    • Treatment should be gradually withdrawn otherwise the symptoms you are being treated for may return more intensely than before (rebound insomnia and anxiety). The risk of this happening is greater when you stop taking Diazepam suddenly. You may also experience mood changes, anxiety, restlessness or changes in sleep patterns.
    Possible Side Effects

Like all medicines, Diazepam tablets can cause side-effects, although not everybody gets them.

Tell your doctor if you notice any of the following side effects or notice any other effects not listed:

Some side effects can be serious and may require immediate medical treatment:

Uncommon: affects 1 to 10 users in 1,000

• Respiratory depression (very slow and/or shallow breathing)
    Rare: affects 1 to 10 users in 10,000

• Respiratory arrest (cessation of breathing)
    • Unconsciousness
    • Jaundice (yellowing of your skin or the white of your eyes)
    Very rare: affects less than 1 user in 10,000

• Anaphylaxis (severe allergic reaction) with symptoms such as sudden wheezing, swelling of your lips, tongue and throat or body, rash, fainting or difficulties to swallow
    Other side effects:

Very common: affects more than 1 user in 10

• Drowsiness
    Common: affects 1 to 10 users in 100

• Fatigue
    • Withdrawal symptoms (for possible symptoms please see ‘If you stop taking Diazepam tablets’ in Section 3)
    • Confusion
    • Loss of coordination of muscle movements (ataxia) and other movement disorders, tremor
    Uncommon: affects 1 to 10 users in 1,000

• Muscle weakness
    • Memory loss
    • Difficulty in concentrating
    • Balance disorders
    • Dizziness
    • Headache
    • Slurred speech
    • Stomach and intestinal problems such as nausea, vomiting, constipation, diarrhoea
    • Increased salivation
    • Allergic skin reactions in the form of itching, skin redness and swelling and skin rash.
    Rare: affects 1 to 10 users in 10,000

• Mental side effects such as excitation, agitation, restlessness, irritability, aggressiveness, memory loss, delusion, rages, psychoses, nightmares or hallucinations. May be or become serious. These side effects are more likely to occur in children or the elderly. Talk to your doctor.
    • Decreased alertness
    • Depression
    • Emotional withdrawal
    • Insomnia (problems sleeping)
    • Heart problems such as slow heartbeat (bradycardia), heart failure and cessation of heartbeat (cardiac arrest).
    • Low blood pressure, fainting (syncope)
    • Increased mucus in the lungs
    • Dry mouth
    • Increased appetite
    • Changes in certain liver enzymes as seen in blood tests
    • Lack of ability to urinate, loss of bladder control (leakage of urine)
    • Breast enlargement in men
    • Impotence, changes in sexual drive (libido)
    • Blood disorders (you may develop sore throats, nose bleeds or infections)
    Very rare: affects less than 1 user in 10,000

• Low levels of white blood cells (leukopenia)
    • Higher level of a certain enzyme in the blood (transaminase)
    Not known: frequency cannot be estimated from the available data

• Blurred vision, double vision and involuntary eye movements (these side effects dissappear after you have stopped taking diazepam)

Ти ги извадив деловите кои те интересираа тебе, еве ти линк до целосната информација.

За диазепамот знам дека предизвикува зависност доколку почнеш редовно да го користиш.
    Еднаш се напив 2мг, мускулите на вратот ми беа укочени, ама не ми помогна воопшто.

Планови за денес стандард.. работа, вежбање, ручек и учење.

Имајте убав ден! :hug:

На LadyC, bittersweet, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @referentka мајка ми повеќе од 25 години го пие редовно Диазепамот, ама престана да и делува. Јас еднаш се напив и не ми делуваше за смирување, како да не сум пиела, нит па на сонот нешто осетив разлика, не ме успа. Имам колешка што го пие кога има напад на бубрег, некои и за кичма го пијат. За нервоза избегнувај апчиња, гледај најди друго решение како пешачење, возење точак, или убаво ти рече @Bubce38 таа мака со Рефо решавај ја :D
    @Bubce38 уживај во Берово и за нас, убаво да си поминете :hug:
    @Annath :hug:
    @EuHenIa :hug:

Добро утро. Рано легната ама сабајле не можев да станам. Кафе пијам за да ме освести и да почнам да работам.
    Дома треба да кречиме, теписи да дадеме на перење, а со деците не знам како ќе се изведе тоа. Дур беше мајка дома беше полесно, во зорт ми се наоѓаше за да ги причува деците, ама со работата што ја работи веќе ниту еден ден не е слободна.
    Кризи во животецов имало и сигурно ќе има. Јас по природа сум голем песимист и на секоја сопка паѓам психички и емоционално. Ама, имам голема среќа што маж ми е позитивен и голем борец, на црното секогаш гледа бело и секогаш ме крева и ме бодри, па кревам глава и продолжувам.
    711c23565f15f3d5f2ced5fa22cc1a4c.jpg Денес кафе вака би пиела :D
    Убав ден да имате :f:

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Убава тема сте разврзале, доверување. Имам личност на која знам дека можам да се потпрам и доверам без проблем, ама тешко ми оди. Тоа што долго време најмногу ме мачеше, во една ситуација мораше да излезе на површина во групен разговор и знаете како викаат, зборувај да ти олесни. Е зборувај, ама треба да знаеш и со кого. Некој колку и да те сака и почитува и сака да ти помогне, ако не те сфаќа, џабе е. Знам дека не ме разбира, никогаш нема да ме разбере и ниту посакувам да ме разбере. Затоа што за да ме разбере треба да си осети на себе, а тоа не го сакам. Во погледот и читам дека не ме разбира како од одредени ситуации не можам да се извлечам.
    Ми помогна разговор со мајка, затоа што низ истото поминала. Ама не сакам да ја трупам, не сакам да ја загрижувам. Ми помогна разговор со една личност на која никогаш не ни помислив. Плачи таа, плачи јас, раскажувајќи како ни е :) Затоа што сме биле во иста состојба, сме се бореле со истите проблеми, сме се разбрале. И така понекогаш се отварам пред луѓе со истата мака. Затоа што знаат, затоа што знам, едноставно не се осеќам сама.
    И то. Да го избришам постов на крај :)
    Многу сакам весели постови да пишувам и мака ми е кога ќе седнам пред мониторов и ми се темни од мислите. Се собираат, групираат, потсеќаат :) Па така бегам од форумов. А знам дека и овде не сум сама. Кога читам некои од вас, би сакала да ви држам рака.
    Бреј, се изнапишав, а ни едно кафе не ставив, срам да ми е. :$ Aј нешто освежително од сабајле

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.503
    Леле денов како ми почна:порака на фб од некој пријател: избришија ја објавата многу сме означени.Отварам гледам некој вирус сигурно се препратило од некаде,избришав и се извинив на особата.Ама како не научија луќето дека така некои објави или пораки се вируси,не отварај не се замарај и готово...

Одам земам ѓезеве,пуштам чешма,нема вода.Најдов во едно шише турам ми мириса нешто Мирисам :ракија(facepalm) Па друго ѓезве па друго шише сега неотворено со вода...ми се отпи и кафе и се.

Уште на работа ми фали некој малер и таман ќе е..

@referentka за успивање 2 мг нема да те успие,за смирување повеќе како плацебо.
    И јас чувам најчесто за главоболка ,во комбинација со аналгин е сигурна комбинација.Сега гледам и на мали бебиња при висока температура го давале да спречи грчеви...Значи за опуштање на мускулатура е добар...

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.424
    Допаѓања:
    262.479
    Јас сакам да читам долги постови иако скоро никогаш не ги пишувам. Не ги скролам и ама баш никогаш не сум се ситела на туѓа несреќа. Не знам каков човек треба да бидеш тоа да го правиш.

Легнав у 2, ќерка гладна ме разбуди у 6ам. Сеа ми личи ко пладне да е па и план за ручек правам. Сакам во парфимерија некоја на купување, ама што би рекла Рефка со торба пари и да не му ја мислам...

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.