Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    :rofl: тој се збунил нешто. Тоа со агресија важи за вепари и волови . не за домашни миленици. Како и да е ... мојот е стерилизиран и баш тоа коментиравме со ветеринари ми велеа не се надевај дека ќе се смири. искрено не го ни стерилизирав за да се смири туку зашто немав намера да го парам и еве година и пол како е стерилизиран ист си е..
    едит. не се отстрануваат хормоните. Туку се поврзуваат онаквите. хормоните сеуште си ги има кучето

На Rebecca_R, CaraMia, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Едното куче е постарo, 10+ години има, тоа во споредба со другото е многу помирно. Другото куче има година ипол, улично е, маж ми го спаси кога беше малецко. Тоа куче ми е проблем, не се учи на ништо, лае на тие што ги гледа секој ден, лом прави - буквално ко поплава да поминала. И двете кучиња не се кастрирани, премногу е скапа кастрацијата тука, не може да си дозволиме такво нешто.

На Ane-Goki1, Rebecca_R, CaraMia и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    година и пол значи влегува во кучешки пубертет. тогаш е и полово и телесно зрело и знае што се може. Тој период трае некаде до 24-25 месеци и потоа кучето се смирува.

На Rebecca_R, CaraMia, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Sorry, Ви се убацувам у муабет...ама ако некој ако знае лек да избркам гулаби од тераса. Неподносливи се веќе, секој ден тие прават јас растурам гнезда...им обесив цедиња, ги снема малку од нив, ама пак чат-пат доаѓаат. Нешто поефикасно, somebody?

На Rebecca_R, LejlaD, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.440
    Не ме ставај во мислење сеа;)
    Ме натера да читам ,да не згрешил нашиов.

Drugi način da suzbijete agresivnost i da socijalizujete psa jeste kastracija. Pošto stanje tokom vremena može i da se pogorša potražite pomoć iskusnog dresera.

Kastracijom se uklanjaju polne žlezde, a samim tim pada nivo testosterona. Testosteron je muški polni hormon koji pokazuje androgene i anaboličke efekte i koji je odgovoran za karakteristično ponašanje mužjaka. Agresivnost mužjaka se može smanjiti ili čak iskoreniti uklanjanjem polnih žlezda
    http://moj.pet-centar.rs/Pitajte-nase-veterinare-Psi/4916-Agresivan-pas.html

На Rebecca_R, Annath и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Баш така. А и цело време трае моментот кога ти фалат баш уште 100 евра (или еве 1000 :D:D), за да биде тамам :?::?:.
    Пример зимаш 300 евра плата, и цело време си некако во шкрипац за 100 евра. Си викаш, а бе 100 евра да беа примањава повисоки, тамам ќе беше. И иде ден добијаш 100 евра плус, ама тебе пак 100 евра ти фалат :rofl::D
    Море, дај боже почесто по 100 евра плус на сите да ни идат, па нема да се жалиме :lol::lol:

На Skorpija25, ivi1987, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Абе остај ова. знаеш како секогаш се поделени мислењата. еве ти кажувам 5 ветеринари ќе ти речат нема врска 2 ќе ти речат има. појди од себе. Ако тебе те направат хистеректомија дали тоа значи хормоните нема да ги имаш? логично е. :) нема поврзаност. Како и да е не го реков ова во лош контекст само сакав да си знаеш. цел живот сум кучкар и од големи раси нема куче што не сум го чувала .. од средни питови .
    пак едит. Кај нас жлезди не им вадат. подврзуваат само

На Rebecca_R, CaraMia, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.440
    А го шетате ова помалово да потроши енергија?

На Rebecca_R и LejlaD им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Живеам во таков дел од светот што на улица не е безбедно да шеташ куче поради напад од други кучиња. Не е опција. Маж ми ги шета понекогаш, ама го имаат нападнато глутница кучиња, затоа јас не ни пробувам. Ќе гледам да ја пуштам на тераса (ептен е голема), под мој надзор, цел час ќе ѝ биде доволен да потроши енергија?

На Rebecca_R и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.440
    Да ,приметив дека имаат поделени мислења,еден ни советуваше женката да ја стерилизираме пред прво терање на 6 мес.,друг да има еден пород:^)

Но,има логика хормоните дека им смалени,овој нашиов не обележува територија,не реагира по женки...а живеат заедно и цел ден се заедно.

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ако ја игра некој онда да. 40 мин активна игра е исто ко 1 час прошетка во парк. можно е само да има вишок енергија.
    Јас не повикана да си кажам хахаха

На Rebecca_R, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    најубаво е откако еднаш ќе роди за карлицата да и се рашири онолку колку што треба. За женки ова. За машки откако ќе влезат во полова зрелост. мојот обележува територија и уште рипа на женки :D

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Вечер ќе гледам хорор.
    До вчера лигави романтики ме влечеа, ама денес The Boy ќе го изгледам.
    Кој го гледал да каже дали е страшен:sweat:
    Пуканки во скут и темица.
    Ама сама...зашто Рефо од златен хорор -комедија ми прави]:)

Иначе, некако одминува и овој ден.
    Секој ден по нешто ново учам, претежно како не треба, не смееш, како не е убаво да правиш...
    Еве денес туѓа лекција научив.
    Сум грешела и грешам.Невнимателна сум понекогаш и во работата и општо во животот, ама кај и да е до кај 70 години ќе се доведам во ред:lol:

На Ivan4e04, Skorpija25, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.440
    Тоа ке да е ,пуштај го повеке да трча,или не е социјализирано ,па затоа лае на се.:^)

На Rebecca_R, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Ми фалат мене, дека кога знам дека ќе земам повеќе, одма им кројам план каде да ги наместам. И обично ненаменски. Па ајде после јово на ново. Шуќур еден дормео душек што си имам купено од добивката на спортска.
    Ко ми требаат пари, работам екстра. Деновове 3 дена плус, за одморче во грчка наскоро.

Денов ко пола месец ми е. Не мине и готово. Трето кафе ми се пие. Ама страв ми е таков луксуз да си дозволам.
    Ни сладолед, смеам, ни кафе, да се плукнам на таков живот.
    Кучешки, ни благо не смеам (не сакам де)

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.551
    Сo жицa или тврди кaртoни зaтни ги дупките кaј штo зaстaнувaст и прaвaт гнездa...и врзи нaјлoн ќеси дa висaт зa дa се плaшaт...

Oвa пaтaлец ти гo пушувa...
    Целa гoдинa мaкa мaчевме и никaкo дa се oтaрaсиме...
    И пилињa изведoa и тoa двaпaти...
    Мaжoт ми шo не прoбa...сегa сме зaбaрикaдирaни ..

Мнoгу се упoрни и некaкo груби се кo зa птици...дур не се пикнaт кaј штo нaмислиле не се пoвлекувaaт

Последна измена: 19 јуни 2018
    На Ane-Goki1, ivi1987, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    @SV1911 ние имаме Џек Расел,додуша моментално е во Ск,место внуче им е оставен на свекор ми и свекрва ми:lol:
    Многу е хиперактивно и мутаво куче,ама по дома не прави беља никаква.Е сеа фотељата у дневна е негова,една соба кај што спие навечер мисли дека е негова,и многу е манипулатор,ама штетник не.Лае инаку по сите други кучиња,и ги душка,се понаша ко бисексуалец.Плус време му е за парење,жал ми е дури,дур беа тука свекор и свекрва беше оставен во едно кучешки пансион или не знам како да го наречам,па се надевам таму “легнал нешто”:emo:

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Се истрчаа и двајцата, бога ми и јас со нив. :whew: Помладото куче е ко лепенка за мене, па морав да ги занимавам трчајќи од еден крај на друг, а тие по мене. :D На крај им здосадив. :D

Се згазив од смеење на ова :rofl::rofl::rofl:

Фала ви @Cosmi и @LiliBoz на советите. Ќе трчаме вака секој ден од денес. (fingers)

На Ane-Goki1, ivi1987, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.440
    Најмногу се плашат од црни кеси за ѓубре ,ги анализирав :rofl:
    Инаку многу штета прават,нам ни го уништија кабелот од климата,направија седло над клима па си го клукале, имаа мали,па ми беше жал да им го растурам,ама после моравме да ги избркаме како знаеме и умееме,една кеса гранки, листови, чуда фрливме.

На Rebecca_R, EuHenIa, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.651
    Добар ден и од мене.Ресен бев затоа ме немаше,сега да си се пријавам на рецепција :),иначе одењето барем и за сладолед се исплати,тој убавиот од Кам со карамела,само во Ресен можиме да го купиме,овде ни го купуваат,никако да начекаме.На луѓево никако да им се начудам,се во туѓите животи да се мешало.Тука вас ви кукам,плачам,од срце ви се извинувам,но на друго место не,арно ама се се знае во селово,па разбрале дека беше дојден синко и дека замина.Подуена сум во очиве од плачење неделава,мада на никому со плачење не се обратив,напротив насмеана.Е сега кога не сретнаа прв коментар беше-што си бамбуросана толку од плачење,вие го избркавте да оди:tmi::@.Не не го избркавме,туку на подобро го пуштивме и пак ќе го пуштиме :@.Да си попука човек по шавови.За гулаби и кај нас годинава има,па ќе пробам од советиве по некој-фала:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.