Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Утрово немав вода за кафе попладнево струја ми снема едвај го доварив,може и недозовриено беше.
    Како во Тунгузија да живеам...:envy:
    Имаме е ние едно куче ,в село кај старите е бре уста не оќутива од лаење.Ако го пуштип бесено е в крај,ќе то сокока ,качува по тебе ,на маса....Младо е и нашето и дека врзано затоа ваљда е такво.мм го шета кога појде ама ретко оди...

Инаку јас читам овде мм мие тањири.;)
    Го зезам, дека зедов плата ми угодуваш? Не бре од љубов било... :)

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^значи знаев дека мојов не ме сака, никад тањири не измил ]:)

3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ниту пак мојов не ме сака,ниту мие,ниту пее ]:)

4. mareane

mareane Форумски идол

A бре остај и ја да се пофала дека нешто помага,с’клет ме фаќа кога кажуваат ручек направи,ова направи она направи:D

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Цвеќе купува кога е кабает мојов. Толку :)

6. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Здраво на сите, денес некако немам инспирација да пишувам а и темава што сте ја одбрале за кучињата не ми е нешто инспиративна. Не е работата дека не сакам животни него мајка ми е проблемот што цел живот не сме имале милениче, ни куче ни маче. Едно време имавме две папагалчиња па потоа едно, ама во моментов немаме ништо.
    Инаку јас сум љубител на пернати живтинки од типот на папагали, украсни кокошки и слично. Сакам еден ден кога ке имам своја куќа свој двор, кога ќе бидам свој газда да си направам едно свое катче во кое ќе уживам.
    Мајка ми е ужас, многу ми шири негативна енергија се нешто и фали се не и е погодено, ќе ме полуди, почнувам да се сомневам дека татко ми не си ја врши својата работа па затоа е толку напната :)
    Шага на страна ова го зборувам најискрено никогаш на човек не може да му е се погодено. Еве пример ние имаме убав живот, просечен македонски, куќа средена колку толку, стабилни финансии онака македонски стандард има за живот.... наместо да си уживаме во животот таа секој ден ќе најде нешто да ти ги ќине живците. Она ви е луге мои маж во женско тело, сеуште мисли дека сме деца и дека треба да ја слушаме и нејзината да биде последна. Со нејзе ако почнеш да се расправаш треба еден да заврши на хиругија а инат е како „магаре“ кога ќе се заинати ма глава ќе скине ама по нејзино ќе биде.
    Ух, извинете што ве замарам ама веќе ми е дојдено се преку глава, од нејзе ќе останам стар ерген, затоа што во денешно време не постои жена која може нејзе да ја истрпи, ниту има надеж она да се промени.
    Се запознав деновиве со едно фино девојче, онака просечно и вчера ми вика ајде да одиме кај тебе, ќе купиме нешто за јадење и ќе гледаме некој филми. Ок што да и одговорам, си викам кога тогаш ќе мора да ја запознае подобро сега отколку покасно. И дојдовме кај нас дома се запознаа нормално, седевме се ок фино си поминавме. Доагам денес седнувам да јадам абе кога почна да збори мајка ми, ми преседна и јадење. Пази да не направиш некоја беља да не те фати на трудноќа, ја гледам јас дека е итра гледа да те зафркне, види ја каква е исушена .... човече, си замислува дека она е некоја елита и сите трчаат нејзе снаи да и бидат, малтене како Лепа брена да е, заборавив да ја прашам да не треба и предбрачен договор да потпишеме

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Арно што знаеш дека мајка ти е ужас, на време да си искочиш од таа куќа со жената.

8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Мешање на децата во врска со нивните врски јок,категорично не,нека им е убаво ним,како мислат така.Нивен живот,а не мој
    Јас си кажав,врв на романтика-кафе еднаш годишно,и баш на муабетов еве го вика-,,дај по едно,,па да одам да му дам на човекот,кафе де :D

9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Најди добро платена работа (ако веќе немаш) и исели се од таму. Што повеќе се дистанцираш, тоа помалку ќе си зима за право да ти се меша.

Лаптопот ми полуде. Од нигде никаде престана да работи батеријата. :@

@Bozica1980 лошо си го воспитала маж ти. :P

Мојот ми купуваше цвеќиња еден период многу често, па му кажав да не купува кога и така ќе овенат за неколку дена. Сега не ми купува, криво ми е дури :envy:

Ane-Goki1, ivi1987, kravce and 19 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

^Лошо си го воспитала маж ти вика бе :rofl:

Мојот 3 недели е арен 1 е неарен. 3 недели секаква помош имам од него. Мие готви мести. . ама 1 недела ко пмс да го дрма и со прст не мрда.

11. Thallia

Thallia Популарен член

Добар ден и од мене
    Јас морам да го пофалам мм, често знае да измие чинии, понекогаш вечера да направи, сега последно ме изненади... ми ѕвони на врата, јас само што зедов воздух да се развикам “Што ѕвониш бе човек, не гледаш оти отклучено е...“ кога тој ми набрал цвеќиња.... Романтики до бескрај :$:inlove::$ Ама уште сме во “медот“ изгледа па затоа вака... Ај нека го држи вака 10-20 години па после што сака нека биде... :D
    Еве од мене нешто за освежување...

12. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Ма не се проблем финансиите имам нормална македонска плата, но зошто да почнувам од почеток наместо да се оженам како нормален човек, да шетаме низ светот да си докупиме она што ни недостига... а јас сега ќе треба да стартувам од нула.
    Не ми е криво за мене, криво ми е за таа девојка која ќе треба да поминува низ сето тоа, да и бидат ускратени многу нешта заради една будала. Кога ќе одиме на одмори, на меден месец, кога ќе уживаме во животот, на 60 год? Тогаш и на Крузер да ја носам џабе е.
    За да иронијата биде уште поголема куќата посекако ќе остане на мене, ама на стари години.
    Но во секое лошо има и нешто доро, во случајов доброто е што барем моите деца нема да се мачат и ќе имаат добра стартна основа.
    Искрено многу сум разочаран од животот, не само со мајка ми туку и со многу други работи, кои исто така имаат доста голема тежина а се поврзани со љубовен живот.....

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Е што ќе ти е куќа кога немаш мир во неа?
    Мислиш дека си се навикнал на мајка ти, истренирани ти се нервите, ама ко што кажуваш самиот, стресовите кои што ви ги приредува секој ден кога-тогаш ќе се одразат на вашето здравје.

14. dunika

dunika Форумски идол

@Ivan-Ice ти сигурен ли си дека си Македонец?:D
    Првпат читам дека еден балканец е свесен дека мајка му е напаст8-|
    Ако си решен да живееш под ист кров во брак,или превоспитај ја мајка ти,или најди жена со дебели живци.И ако имаш спрат,оптимизирај го да е погоден за 2 фамилии,со дупли влез ко два стана..

Маж ми риба купатило редовно,јас еднаш само го имам исчистено,романтично ли е тоа:wasntme:
    А во врска дур бевме секој викенд цвеќе,ама и јас ко @SV1911 се самоза.ав,џабе ке венеело:envy:

15. Thallia

Thallia Популарен член

^Мајка му тешко дека ќе ја превоспита... не верувам дека некој на 50-60 години може да се смени карактерно, а и ова другово (жена со дебели живци) е тешко за најдување.... @Ivan-Ice тебе може ти се истренирани нервите, ама не и на таа што ќе ја донесеш дома :sweat:

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Ivan-Ice на шетање ќе потрошиш еве и 30-50дена во годината, а останатите 300?!
    Ако сакаш нормален брак ќе си живееш со жената и само со неа.

Ane-Goki1, ivi1987, dunika and 14 others like this.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Како некој кој поминал сито и решето можам да кажам само дека не е фер која и да е да си трга мака со терсене без разлика маж или жена.Раатот и живот без нерви со ништо не се плаќа,одмор и шетање не можат да го заменат мирот преку цела година.Нормален и складен брак може да биде само меѓу две единки,кога има мешање од која било страна,не е веќе тоа.

18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@Ivan-Ice koa за тебе нема живот со таа што те родила и одгледала можам да замислам каков пекол би било за жена ти.
    Сега за сега и не се оптеретувај толку околу неа и живеењето во куќата. Можда идната ти сопруга ќе има свој стан, или амбиции да живеете некаде надвор од државата, или многу подобра плата од твојата итн.

Мм се прави по потреба, како се има време, колку е итно нешто да се направи итн. Се знае сам да прави, па и кошули да пегла :angel: Цвеќе порано носеше ама си го кажав ставот дека тоа ќе овене за некој ден коа веќе купува нешто нек купи нешто функционално или нешто трајно. Една ружа е колку еден кармин. Поарно кармин и да го користам него ружа ... Кафе вари коа е дома т.е во недела само пошто прв станува.

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

20180619_194543.jpg
    Ќе ме биде,a?
    Пoкaснo и пoдaрoкoт ќе би гo сликнaм...
    Мм е aнти рoмaнтичaр(и дa сaкa тoa несмaснo гo прaви) aмa јaс уживaм нештo пo пoвoд дa му спремaм ..

20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ворид секако дека ќе те биде,како не,таман си е,ќе се израдува.Среќен нека му е роденденот,да си остарите заедно,а животот да ви врви во љубов и слога:^::d:

Thread Status:
Not open for further replies.