Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

@WORRIED.BT среќен нека му е и повеќе да те слуша:nod:
    Тортава е....:inlove:

Ај добар ден, вечер уствари.

На забар со малиот, мора да ги средиме, нов забар имаме:nod:|(

Кучево сакам да го дадам, дете не го дава, борба водиме. Ем го сака, ем нејќе да се грижи за него, епа нече мочи:shake:.

Ќе има ли ден да одморам сама и од деца и од се,
    напорни се и стариве. Им попуштаа, ги разлигавија, па сега крив им е Цацко, а што е најлошо па и не признаваат дека они се криви за тоа.:@

2. mareane

mareane Форумски идол

Мојот став сум го кажала и спровела:посебен живот од старите и по цена на одмори,шетање,кратење од се по малу...Мирот кој го имам во својот дом 365 дена не го заменуваат ни еден одмор...па макар и на Хаваи...
    Иии најголема грешка која сеуште ние балканците ја правиме:градење куќи за децата,инвестирање во заеднички домови...

Деца цел ден не се прибрани,маж испратив и него да се излуфтира,ја одмарам пред лаптоп.
    Дадуш ,децата и старите се едно те исто,бараат нерви и внимание подеднакво...

@WORRIED.BT среќен нека му е ! Тортата супер!

3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Лелее дa знaете кaквo е времетo oвде!

Лудилo!
    Грми,врне ,дувa....

А децaтa не ми се дoмa...
    Мaлoтo нa тaнци a сестрa му зaминa дa гo земе...
    Вo клубoт се сегa и зaбрaнив дa тргнувa дур не и се јaвaм...
    Мм е дaлеку oд тaму ...aј белким ќе престaне нaскoрo..

Зa живеење пoсебнo сум и јaс...сaмo кaкo гoсти ќе си сме мили...вo спрoтивнo oбaвезнo ќе имa кaчки кoлку и дa си трпелив...
    Ние јa имaвме среќaтa oд прв ден дa сме сaми...пoтешкo вo oд финaнсискa гледнa тoчкa и немаш бaбa сервис 24/7...aмa рaaтoт немa цена!

4. M&M

M&M Форумски идол

@WORRIED.BT нека му е среќен роденденот, жив здрав весел и да те слуша :) . Тортата преуба :)
    Ве читам за муабетиве кој прв ќе отиде се пресмеав :D
    Не памтам да сме го вртеле дома муабетов, изгледа мм мисли ја прва да не одам дека малку постара :D. Важно а чуе некој дека не дај боже отишол или се оболел од нешто страшно одма прашува "а пушач ли беше" (facepalm). Ем не се откажува од тоа цигарите ем го фаќа фуфка.
    Мм на пат мразам кога сум сама не дека нешто за помош ми фали него онака не го сакам чувството кога сме сами.
    Средува мојов чат пат кујна, ама кога ќе ми каже *госпожа се напраи одкога ставивме машина за садови* ми иде една заушка да му пукнам.
    Им напунив када на децава го направија купатилово каша, важно среќни се :whew:

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Самотијата ме убива. До сега бев на работа и еден куп работи завршив затоа што не ми се враќаше дома, кога знам дека нема никој. Деца во село кај баба и дедо, маж во кафана, куќава празна. Ни јадење не ми се прави само за мене, соленки јадев.

Мм не ми купува цвеќе, па си викам сигурно не ми згрешил ништо, затоа :D

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Среќен рoденден нa сoпругoт @WORRIED.BT ...
    Туку oвaa Силвијa или кaкo и дa се викa ми гoди.Преку ден тoплo aмa приквечер лaдничкo.Стрaшнo ми oдгoвaрa вaквo време :inlove:.
    Еднaш сум кaжaлa мм не ми пoмaгa ништo.Oвoј месец двa пaти јa искoси тревaтa вo двoрчетo и денес нaпрaви пици зa децaтa.
    Кaфе не се сеќaвaм кoгa ми свaрил...пред двa месеци мoжеби.Дa чисти купaтилo,бoг дa чувa|(...
    И oд oвoј фудбaл не мoжaм ништo дa гледaм...лaп тoпoт ме мрзи дa гo местaм...
    Се мислaм штo утре зa ручек...немaм идејa....:doh:

7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Imase edna na fb...baba i dedo muabetat i babata vika Trajko ko ke ide red za gore koj i da odi prv jas da ti kazam deka ke idam kaj decata u grad.Strav mi e sama :D
    So malata sme sami doma.Arno sedna...300 na saat e i so baranja i so trcanje.Mazite demek na fudbal.
    Mm mie sadovi i pee...cesto.Vajda me saka.:D
    A znae da e od edna krajnost vo druga...od prst ne mrdanje...do sve rabotenje...

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Пoмoш oд мм немaм вo пoглед нa дoмaшни работи...Не oти нејќе (бaр се тешaм тaкa)или не гo бивa туку oти не е дoмa пo цел ден...терaше пазарење и плaќaње сметки дур бев нa рaбoтa aмa oвoј месец oткaкo сум дoмa јaс ги презедoв тие oбврски ...

Мaјстoр дoмa реткo влегувa..скoрo се oд тoј тип знaе и умее...
    Дрвa,тревa и други сл."мaшки"рaбoти се негoвa oдгoвoрнoст...

И тaкa...мaлку тoј мaлку јaс ..тркaлaме,успешнo или не,еве веќе 14 гoдини...

9. Dust

Dust Game Over

Добра ви вечер:hug:

Денес убав ден:yawn: ми се спие ама и ми се пие:lol:
    Убав ден поминат со една мила форумџика и шефот:hug: ептен мили луѓе:)

После ме спрегнаа да одам на планина:D магла, ладно.. не можам да опишам:D милина:lol:

И спортска некој фатил:wasntme: четврт плата:lol:

Слики во спојлер од рајот:rofl:

10. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Овде се лутат, не смеам ни тетки ни чичковци да ве викам

Annath, dunika, Rebecca_R and 2 others like this.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Здраво на сите,
    не сум читала за која тема пишувате,не сум во тек.
    Се занимавав со здравјето на мајка ми што неминовно се одразува врз мене. Иако да чукнам во дрво резултатите од анализи и се прилично добри ко за жена со повеќе годинки што е обратнопропрционално со годините на нејзиниот дух. И се запрашав колку такви особи ме опкружуваат во реалноста?:?:
    Не дека е моја и мајка жената е нешто што не се опишува во неколку реченици. Да ми е жива и здрава.
    Тука пак на оваа тема ми се мили исто по некоја феминка.
    Во некоја ја препознавам чистотата на мислата,добродушноста,ми е мерак да ја читам, во друга има нешто друго и во тоа другото ќе си најдам нешто што ќе ми е од полза,ќе научам некоја лекиција.
    Оваа тема е за поминување слободно време,ете мене ми ги растерува некои тешки мисли и грижи кои не е едноставно сам на пеќи да ги носиш но ете така е. Ако постојано велам мајка ми леле,мајка ми она-ова ништо не се менува. Гледам што јас можам денес да наравам подобро за мене и ближните за утре да ни биде уште подобро. Ќе се обидам да ве прочитам.
    Пријатна дружба и вечер.

12. Peco

Peco Форумски идол

@Dust не се гледаат сликите.

Мене викај ме чичко Пецо, јас не се лутам :rofl:

13. Dust

Dust Game Over

И заборавив:tmi:

Среќен роденден на мажот на @WORRIED.BT :party:
    Тортата преубава(fingers)
    Јас ги гледам
    Хмм
    Ај ќе ги презакачам хаха 20180619_175123.jpg 20180619_174714.jpg 20180619_174828.jpg

14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро вечер, ја у илегала :). Деца спијат, маж фудбал гледа и шах игра во исто време, свекица гледа серија со тонот на максимум, па и јас преку три соби слушам што се дешава.
    Како жена која веќе 15 години живее со најдосадната жена на светот морам да кажам оти човек на се се навикнува. Ама мислам оти посреќна ќе бев сами да бевме. Ем ќе го превоспитав мм да пофаќа по дома нешто оти единствена домашна работа му е пеглање кревети. Ама па јас и не сум некоја што сака да и се мешаат у штипки. А дека ме сака знам, повремено ќе си каже :)
    Кучиња сакам многу, сум имала 3, ниедно не било кастрирано. Сега големава сака мачки па секој ден некоја улична мачка малтретираме по дома.
    @WORRIED.BT среќен нека му е роденденот на сопругот, жив и здрав да е.
    Убава вечер на сите

15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Кучето за око ми запна,си сакам вакви:inlove:,ако некогаш наминам накај Прашинка сигурно ќе уживам:*

Ane-Goki1, ivi1987, Annath and 13 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Леле кучево како цртано да е ,навистина убаво!

Ane-Goki1, ivi1987, Annath and 11 others like this.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Значи јас сум најсаканата жена на свет,помош голема а мене тоа од такт ме вади:@
    Пазари,сметки,ручеци и еден тон други работи,ама брате никаква помош околу дете]:)
    За тоа биле мајките:@
    Ко ќе размислам,па и не ме сака:?:ни цвеќе,ни свеќи,ни родендени,ни бутур...се наопачки кај нас,кога најмалку очекувам и тогаш сум:drunk:
    А оваа Силвија само ако ја дограбам:muscle::punch:

18. flower30

flower30 Форумски идол

Да се пријавам дека сум тука, не дека ќе кажам нешто паметно:D

Помина свадбата, добив комплименти дека сум била убава, преубави ми биле фустаните:$ Јас летам :DСамо сега нозете и во балетанки не ми ги собира. Цел ден на штикли, цел ден играв. Е вечерта малава плачеше во сите и морав повеќе со неа да си седам.

Земав резултати и од хормони, утре одам кај докторката за конечно мислење. Мојава работа е "Операција успешна, пациент мртов ":(:(
    Се е добро, освен тахикардијата, а ја пак си имам главоболки(фала богу не толку јаки ко претходно) .На крај изгледа ќе ми дадат карта во еден правец за во Бардовци:(:D:wasntme:

Малава ми насткна, ја носев на лекар - настинла. Ама ноќеска ќе дежурам. Испратив гости, дома ми е ко бомба да паднала, а јас за некое чудо не се замарам. Уморна сум изгледа многу|-)8)
    Ни се расипа колата пак. Се малер до малер.:@

Дијазепам не ми делува ич, ко бонбончиња да пијам. Уствари во неделата ме спасија-2 х 2мг.и среќа се вратив во нормала.

Друга работа, испитував Д димери и хемостаза(била пониска в редност и рекол др. Да не сум трудна?! . И сега пак со мисли и нервози, (а и циклусот чуден ми е) што ако не дај боже сум трудна(несакајќи ќе е), а се снимав на рендген сега :(:(;(

Неделава и на гинеколог ќе одам..

@WORRIED.BT среќен родемден нА сопругот, да сте среќни секогаш заедно

19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не знам кучето на прашинка колку е убаво , ама душата на прашинка е еден од поубавите што сум ги запознала . За нејзиното срце да не зборувам . Планина !!!
    Благодарам драга пријателка за гостопримството , задоволство ми е што запознав човек како тебе :*
    received_614040998959040.jpeg IMG_20180619_134226.jpg

Шефот е воодушевен :mm:
    Со нетрпение ќе ве очекуваме да бидете наши гости :mm:
    Манастирската даска уште ми е во уста

Што да напишам друго . Берово е прекрасно , сигурна сум дека ќе го посетам наскоро пак .

На последнава тема мислам имам пишувано. Маже за купување подароци , изненадувања , и такви ми ти церемонии е прв . Ама за помагање низ домот :shake:. Ништо !!
    Ако не му ја пренесам чашата вода под нос , нема да стане да се напие. Цел ден ќе седе жеден .
    Чинии да ми мие?! Боже мили . Може да речи фрли ги ако не можеш да ги миеш , не е проблем , утре ќе купиме нови (facepalm). Е до толку за тие работи е " дебил". Ама ако, си се навикнав јас на тоа , и сега за сега ништо од ова не ми е проблем и тешко :). За понатаму здравје боже , ако ми "пукне " главата ќе реагирам . Мада мислам касно е веќе , јас си го научив да ми биде бег:). Нека е само жив и здрав , нека ме сака како што ме сака, друго ништо не ми е важно :!:

Толку сум уморна што само кревет гледам . А маже почна да преди:). Нече мочи овие ночи:P

Убава ноќ

20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Да не останам покусо,мака од дијазепам немам,не ме успиваат,ниту лексилиумот,на мене не делуваат,ама свекрвица ко заклана спие од нив,и пак ич не спиела вели.Сакав да кажам дека на секој различно делуваат,а дека ствараат зависност,веројатно,не се мислам толку за тоа,колку толку си велам дека сепак ми помогнале низ животов,на раб на нервен слом кога бев,па сега за една зависност ли ќе цепидлачам:tmi:

Thread Status:
Not open for further replies.