Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @WORRIED.BT среќен роденден на маж ти да си дочекате 114.
    На тема задоволство од учество на мажот во домакинството на скала од 1-10.
    Јас би рекла 11 се се плус и минус мојов е над очекуваното.
    Сега не мие садови,не дига чораши,ги затура во еден ќош и си знам таму се...изгледа ич не ме сака и мојов:?:
    Цвеќе не носи дури ако му подвикнам еј цвеќе треба,не носи и туку од негде никаде носи,а ни бил кабает ни ништо...изгледа и ме изневерува:lol:
    Што сака нека прави,се што ми прави најубаво прави не дека е мој:*
    @Dust многу убави слики:)

Последна измена: 19 јуни 2018
    На Ane-Goki1, fina erika, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.590
    Која позитива се @Bubce38 и шефот, не сте свесни:D
    Па и заљубени гулапчиња:lol: милите тие на дада8)

Посакувам сите да зрачат со таква енергија и да си се чуваат како тие двајца:)

Отидов јас да дремнам.. утре може пак мора да одиме за Струмица:?: Дафи викаше да мавнам палачинка, може ќе ја послушам. Или во Шалом, ми се оди веќе подолго време:wasntme:

На Ivan4e04, Ane-Goki1, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    комшике па пушти се и накај нас у комшии да пиеме едно кафе. Сепак сум сведок на настанот што ти се деси за кој сеуште осеќам вина :worried:

На Skorpija25, ivi1987, Bubce38 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.590
    Јаа од Берово тешко мрдам накај Ск:D ама затоа цела МК ќе ја свртам попрво за работа:D

Вина нема потреба да осеќаш:* знаеш ти, ти кажав:hug:

Ама ќе пиеме кафенце кога си спремна да ме потрпиш:lol:

На Ane-Goki1, ivi1987, Bubce38 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    тебе задоволство би ми било да те трпам. знаеш и сама :*

На ivi1987, Bubce38, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.590
    Ајде следниов месец во ск ќе поминам некој ден па ќе договориме:hug:

На ivi1987, Annath, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ај ем хир :hug:

На Annath, LadyC, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Мојот работен ден уште трае.
    Више пукнав

Кај нас луѓето се болни, ептен се мешаат во интима. Зошто ова, зошто она. Еее, лесно ти е на тебе, децата ти се во странство, ко кралица те чуваат. Ама што дека имаат пари (камо да имавме ко што мислат) неможат да се омажат
    @LejlaD ич да не ги слушаш што зборат. Синот нека работи, да има иднина и финансии за се, секогаш нешто мора да фали.
    Подобро во странство и среќен со себе, отколку во мкд да се нервира без просперитет.

Дури да допишам постот, 2 саати поминаа. Се клацкам во воз, се тепам за место за стоење, а не па да седнам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Во право си,знам дека секогаш ќе имаат што да прикажат.Мое т.е. наше беше да му дадеме крила,ветер во грб што би се рекло,друго е што како родител ме боли,свесна сум за се,и знам дека каде што е подобро му е.Најновото од преѓе во продавница по леб кога бев е,-ти е гајле,уживај си дома,синти ти пушта(facepalm) ?,во очекување беа да кажам колку пушта:tmi: .Така да се придружувам кон мајка ти, кралица и јас станав:tmi:,мислам дека напишаното на неа се однесуваше,ако не грешам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, flower30 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Е па вие, гајле ви е. Шом ви берат гајле, возете се со нив. Кажи, да праќа син ми, испод 2000 долари месечно не нема оставено. Сеа не задолжи да му бараме станови, планира у недвижности да инвестира....
    Брее БЕРАЧИ НА ТУЃО ГАЈЛЕ

На Ivan4e04, Skorpija25, Ane-Goki1 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    494
    ова лесно ти е на тебе ми е ептен познато, а јас им велам, сигурни ли сте дека и вам сакате да ви биде лесно колку што мене ми е лесно?
    Благодарам за вашите размислувања во врска со мојот прв денешен пост, свесен сум дека е така како што велите, дека треба да тргнам од почеток, но сакам прво да најдам особа со која ќе го направам тоа.
    Некој спомна опција домазет и странство, за мене тие две работи не се опција.
    Јас сум во принцип со конзервативни сваќања и сметам дека мажот е тој кој треба да се грижи за семејството, да обезбеди дом, финансии, сигурност.... Ндвор од државата не би заминал затоа што сметам дека животот е премногу краток за да ги ставам финансиите на прво место. Мислам дека животот би ми бил празен без пријателите, без блиските..... Не сум од оние кои можат од половина живот да остават се и да тргнат да градат нови пријателства, нов дом далеку од родната земја,...
    Сега ми се јави пријателката за која ви зборував пред некој ден, ѕвони телефонот уште кога видов кој ѕвони се пореметив. Човече, како оваа жена знае да ме извади од колосек никој друг незнае.
    Дали некој од вас е во брак а срцето и чука за некој друг? Чисто сакам да знам дали сум единствен кој ќе биде во таква ситуација.

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ама што ти е гајле што зборуваат,тука кај нас сите за секој се знаат. Тие туѓо гајле берат а не гледаат на своето. Ти врви си по патот и радувај се што син ти е независен и сам си го отвара патот подалеку од земја со ваков народ и менталитет,а и вакви финансиски услови.
    Инаку @Dust кучето прекрасно како и сликите од недопрена природа.
    Исто ко кучето од сериите Опстанок ги памтите?
    КУЧЕ.jpg
    Многу ја сакав ко помала оваа серија,инаку животни обожавам.
    Не знам дали повеќе животни или книги сакам.
    Куче имам чувано,подобро и поверно пријателче од куче нема.
    Па кога ќе те погледне со тие милите очиња,уххх да се стопиш од љубов.

На Ane-Goki1, LejlaD, fina erika и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.490
    ^јас уплав имав од серијава.

Не знам како не им е срам со коментарите од погоре, никогаш не сум била во таква ситуација. А најверојатно би одговорила ко Еспадрила, по 2000$ праќа па нек пукнат од мака...бар да им дадам тема за муабет.

Главава како што ме боли денес во моиве 37год не ме болела никогаш :|

На Skorpija25, Ane-Goki1, fina erika и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, чаша млеко, кафе, обврски. :coffee:

И мене како на @lunicka , женскава ептен ми го погоди времето. Силвија се покажа како права жена, не знаеш што да очекуваш утре...

Јас не добивам цвеќе, дури и подароци сама си бирам. :lol:
    Помош во домашни работи ке имам, сигурна сум во тоа. Јас не би дозволила тој да си го прчи а ја на коленици да чистам цела куќа. Е позитивна работа е тоа што дечко ми е за секоја пофалба, секако и мајка му која го воспитала многу добро. Едно што е уреден, па кога ке оди во купатило позади себе не остава хаос, а друго што не му е проблем да раскрене по јадење итн. Пример, кога сме на одмор, еднаш јас ги перам купачите а тој закачува крпи да се сушат, нареден ден обратно. Завршуваме со јадење и јас средувам маса, тој носи намирници во фрижидер. Точно е дека се ситници, едно е одмор, друго е дом, ама јасно се гледа дека не спие на тоа уво дека жената е за во куќа.

Диазепам во комбинација со кетонал се препорачува за мигрена, за болки во кичма или со други зборови, за опуштање на нервите и мускулите. Диазепам се пие редовно како терапија за нервни заболувања, најчесто кај постари лица.
    Опуштаат, ама доколку ги пиеш за одреден проблем, нема да те заспијат. Всушност те прават поспана и самата ке сакаш да легнеш и да одмориш.
    Ако си извадена од такт и вознемирена, хелекс се подобра опција. Збориме за вознемиреност од лоши вести, па дури и некоја прекрасна вест која предизвикува треперење и срцебиење.

Зависност од неколку испиени апчина не се создава. Ниту од диазепам, ниту од некој друг лек.

Професионални дресери со електрични шокови ги дресираат поголемите кучиња. Ефикасна метода, иако сурова. Постојат околувратници кои со стискање на копче предизвикуваат шокови. Пример, кога кучето ке ја изгризе фотељата, го дрмаш со слаба струја. Нареден пат кога ке проба да прави неред, повторно. По одредено време ке се научи.
    Друга метода е со колаче за награда, иако не сум сигурна дали ке функционира кај повозрасно куче.

За да не прави бељи, како што веќе ти кажале, анимирај го за да се измори. Можеш да пробаш да фрлаш топка или да му дадеш шише, нешто по кое ке трча и подоцна ке заспие многу полесно.

Кога некој ке ме праша вакво прашање, јас од инает кажувам голема сума, нека им биде мака што имам многу пари. Кажи дека најчесто около 1000 долари ти дава, а некогаш и по 2-3000 кога ке му се погоди месецот. Кажи дека ги штедиш за да отидете сите заедно на одмор.

Кафе или доцна е?

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Маж ми сакаше да купи таков околувратник, ама ептен сурово ми се виде и не дадов. Не ја тепам, не ѝ се дерам дури и кога ќе направи лом, живо суштество е и сака љубов. Малце е споро сфаќа, ама може ќе научи.

Денес мачката ја земав со мене додека кучињата трчаа, кучката не покажа никаква агресија, иако кога ќе види други мачки беснее. Можеби конечно научи да ја разликува од другите.

Пробувам со топки, прачки и слични предмети да ја заигрувам, кога беше помала повеќе трчаше по нив, ама сега веќе не ѝ се интересни па не реагира.

@Dust сликите се преубави! :inlove: Кога ќе се вратиме во Мк, обавезно доаѓаме во Берово, прекрасно изгледа.

На Ane-Goki1, Sesil, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Помалку е сурово од ќотек, а многумина имаат кажано дека без ригорозни мерки, кучињата никогаш не се потчинуваат на газдата. Дури и малите кучиња ги учат со ќотек, некој вид на нежно ударање по газ, инаку тешко на газдите.

Кучката моја е мирна само кога е уморна, а шетањето е најдобра активност за тоа. Ако се сретнеме со другарите и другарките ја пуштам да се истрча, а за назад маки мачам бидејки е преморена.
    Да да, може чудно звучи, ама си имаме другарки и другари на кеј. Опасни се, точно се познаваат по миризбата. Пред некој ден сретнавме ново куче, го душкаше неколку минути. Ама кога ке душне куче кое веќе го знае, веднаш почнува да скока.
    Мојата мрази мачки, пишав дека пред некое време задави ласица. Љубоморна е ако галам друго куче.

На Ane-Goki1, ivi1987, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Јуни сме... Климава овој јуни баш ми е погодена! Убаво кажа @stetoskop свежина овде на север (highfive)

@Rebecca_R мааа, како доцна за кафе (waiting)
    Пијам кафе и си легнувам... Ако сум изморена само што ке ја спуштам главата на перница заспивам, во спротивно читам се додека не ми се приспие. Диазепам и останати колоритни апченца никогаш, ама баш никогаш не сум се напила со цел да ме смират или заспијат :)
    Си имам јас други „терапии“! Нервоза отстранувам со активности во двор или во кујна, зависи од временските прилики, а заспивам со книга :tmi:
    Хммм, да, и фимови ме успиваат. Често ми се случува да го видам почетокот и крајот на филмот...
    Средината не е важна :rofl: :^)

Цццц... Пак мажите сте ги оговарале |(
    Добро бре жени... што сакате од понежниот пол?
    Не се навикнати на лесни работи како перење, пеглање, готвење... Потешко е цело време да менуваш канали, да штракаш на телефонот и со друштвото на пивце да одиш ]:)
    Ова со медот е вистина :!:
    Мм, кога бевме „штотуку венчани“ плус некоја година, од кујна не излегуваше. Од него научив да месам тесто за пица и пастрмајлија, беше, повторувам БЕШЕ, велемајстор во кујна :bow:
    Сите другари ги испокара со жените зошто беше единствен маж што готвеше по дома!
    Ииии... изгледа слојот мед не е многу голем :nod:
    Маа, со години наназад и кафе не му дозволувам да ми направи! Неговото кафе е тооолку е јако што ме „стресува“! Така, кога ке се спомне кафе кај мене дома, прва трчам во кујна :)

8-| Мајка ти е женава што вака ти зборува?
    Дечко, не ја дружи, игнорирај ја, избегнувај ја...
    Направи нешто за да свати дека е лоша и дека лошо ти мисли!!! Навистина имаш гооолем проблем, лесно е да речеме „одалечи се од куќата, подалеку од мајка ти“!!! Но, не живееме ние во некоја држава каде што тоа е лесно изводливо. Сакале или не, сепак „зависиме“ од родителите, тие се тие што ни оставаат некое наследство кое е тешко во денешно време од плата да се стекне...
    И затоа, ке повторам... не ја дружи, игнорирај ја, избегнувај ја...
    Направи нешто за да свати дека е лоша и дека лошо ти мисли!!! Можеби ке се промени на добро, се надевам... Ти посакувам среќа :)

Се чудам како сеуште не сме се сретнале! Не е тешко да ме најдеш... „преко пута“ Рефи :pizza: :coffee:

@M&M @dunika Ви благодарам за убавите зборови, Ве гушкам и двете :hug:

@Dust прекрасни фотографии, се заљубив во Берово :f:
    Иии... само за @LiliBoz доагаш следниот месец во СК? :^)
    Јас цел јули сум тука... :coffee:

@WORRIED.BT Аууууу... тортата е мљаццц, со љубов направена :*:
    Среќен роденден на сопругот :d:

Иии... Вечерва бев на кафе седенка со другарки во „Бруклин“. Супер си поминавме, еден куп теми свтртевме, се изнасмеавме, душата си ја наполнивме со позитива :f:

(waiting) Ама лета времево, скоро е два по полноќ... Пак ке треба да гасам светло на темава (highfive)
    Добра ноќ :hug:

На Ane-Goki1, Peco, JuLleE и 25 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.991
    Добро утро :)
    Си заспав со деца вчера накај 10 денес пред 6 свежа будна. Успеав да се извлечам од спална без да ги разбудам, ем да испијам кафе на раат ем нека се наспијат. Посебно големоно, од кога е роден е ненаспан мислам, детено мисли дека животот ќе му помине ако поспие малку повеќе а посебно па не дај боже на пладне да дремне :)
    :D:D омилена активност на повеќето мажи ќе да е ова изгледа
    Стави слики во МК и ние да те пофалиме :)
    @Dust и јас првите слики не можев да ги видам :!:, инаку преубаво, еднаш сум била во Берово и мора пак, ама таму нагоре не сме прошетале. Вилана од сликите на @Bubce38 ми остана во мисла :nod: . Ако е некое место каде се изнајмуваат соби плс пиши ми во лп.
    Со тешко срце ќе се спремам за работа, после толку време не научив по неубав работен ден полн со стресови да се исклучам и да не ставам се при срце, а ги има многу такви :doh:, знам и денес ме чекаат глупоштии тон. Да смислеа *баш ми е гајле* апчиња, ама нешто на природна база не сакам многу хемии јас :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Добро утро лепотици :f:
    Мислам дека прв пат пишувам вака рано на темава... Кафе и прегратки за сите :coffee: :coffee: :coffee: :hug:

Спиев од 3 до 6... Станав рано да се муабетам преку океанот... На запад било прекраснооо :sun: :f::cash:
    Одам да направам ручек и денот може да започне... Широка ми е агендата, се надевам дека со 3 часа сон ке издржам.
    Се читаме за два дена, бидете добри, среќни и насмеани(hollest) :f:

На Skorpija25, Ane-Goki1, mira.mira и 28 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Вчера со јакни седевме. Денеска турбо ден. Ама ќе го издржам на штикли! Убав ден!

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.