Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро убавици и по некој убавец ;). Кафе допивам, стомаков ми крчи, ама ќе се потрудам да го игнорирам :)
    Луѓе од типот "свој леб јадам туѓо гајле берам" колку сакаш. Па ко ќе почнат да ми пресметуваат колкави плати сме земале со мм па у добри "фирми" сме работеле....па маж ти нон стоп е на работа којзнае колкава плата зема. Е на еден таков му реков: ако ни остане од платите тебе ќе ти го дадеме остатокот, да не се фрли. Бог да чува. Сите ги рачунаат примањата ама трошоците никој не ги зема во предвид.
    Сакам и јас некаде на планина, да одморам очи во зеленило, ама по можност без деца, да се потсетиме со маже "шта то беше љубав".
    @flower30 ако си за накај Бардовци пиши ќе се најдеме таму, и мене натаму ме тера патот :D .
    еднаш, додека ги собиравме документите за посвојување, со мм бевме во Бардовци да земеме некоја потврда. Ни излезе еден доктор разбушавен, размуабетен, ни сам не знаеше што зборува. На крај сфативме дека не во болницата туку на друго место се издавале потврдите и си тргнавме кон дома.
    Во кола си ќутиме двајцата и едно време му викам на мм, овој да не беше маскиран пациент, а ние докторе, докторе.
    Леле жено на истото ми текна, вика мојов.
    Ајде дечки убав ден на сите

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Ме нема многу тука,ама минувам хаос период. Уствари не знам кога хаос не било кај мене. Или кај секој од нас. Сите со свои трчаници сме.
    Ве исчитав сите. :whew: Мислев не можам ама успеав.:party:
    Прво со мало задоцнување на @WORRIED.BT маж и посакувам да е здрав и жив, да ја чува и сака до 101 и назад. :D
    Друго, од "свој леб јадам..." секојдневно секакви трачарки гледам, ретко пријатни особи. Имам една госпожа у пензија, таа мислам дека ми е редовна муштерика за да може да ми раскаже што се десило кај неа у влез, да ми раскаже за комшиите и 100 пати мене да ме препраша како сум и што сум за да има и за другите муабет да каже. Не е лоша, ама човече, чим дојде ред да ја лажам дека е маж ми од Багдад (ова е втора филмови што и правам) и дека е екс затвореник, може да замислите колку ми е досадно.:D
    Нека збори.8)
    Не ме плашат старите што зборат, страшно е млади бре како се опседнуваат со други . :puke:

Ме изнервира мајка ми. Мн ја сакам ама знае нерви да ми подигне за сек. Се и е со пари, и на сите сака да им ги земе. Да не го тупам мн, ако ми позајмела 200 - 2000 назад бара. И од мм бара, вчера се дрзна кога се искаравме да ми каже нејзиниот дел за одмор да и го плати другарка ми оти со нас сака да иде, мајка ми да не идела. Сума сумарум ние сите на неа и дужиме. Секогаш.
    И а ме разбере колку сум заработила се труди макс да ми ги пое*е парите.
    Знам дека сум јас крива не ми кажувајте. Мислев сум расчистила мн работи со неа, ама очигледно не.
    Да се редактирам најдов нешто што ме заинтригира па да споделам линк. Да си дадеш пари и услуга никаква да не добиеш. Аман од преваранти. https://www.alsat-m.tv/mk/измама-на-туристичка-агенција-од-скоп/

Ај доста го тупам, бујрум на кафе.

Последна измена: 20 јуни 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добро утро! :coffee:

За малку се успавме, тоа се случува кога во четири сабајле легнуваме да спиеме. (facepalm)
    Кога видов колку е саат, со брзина на светлината станав :D

Сега работам, а очиве ми се затвараат.
    Бројам денови до почетокот на курсот, се спремам мислиш на тест директно ќе одам, а не на часови. :D

@WORRIED.BT нека му е среќен роденденот на маж ти! :^::party:

За берачи на туѓо гајле пишував порано. Многу ги има, не можам да им се замарам. Сѐ ги интересира, се дрзнуваат да вадат такви теории, можат роман со конспирации да издадат. Најсмешни ми се оние од блиска фамилија, тетки, стринки, чичковци.. мислат дека може да решаваат во мое име.

Имајте убав ден :hug::f::sun:

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.377
    Добро утро!!!
    Кога си наспан одма друго се осеќаш,сега на ред кафенце и да се работи.Детево се прибра вчера инаку досадно сами дома нема кој да не забавува.
    И јас многу пати имам кажано дека луѓето свој леб јадат ,а туѓо гајле берат но со овај наш македонски менталитет што сакаме поинаку.На такви ич не му обрнувам внимание ,не постои родител што му сака лошо на детето да се разбереме така да уживај си @LejlaD ..нека зборуваат што сакаат
    @WORRIED.BT Среќен роденден на сопругот да си остарите заедно...
    Убав ден да имаме!!!

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добар ден,среќен ден и од мене:)
    Од сабајле се изнервирав...вчера дремев до ниедно време на форумов,наместо да направам една нарачка од странство.Сабајле ме прашува„ајде,прати што сакаш“(facepalm)се збунив...и останав со прстот во уста.Остана мали без гаќи со Мињони и некои други ситници:tmi::Dза памет ми е.
    Дефинитивно се ќе почнам да запишувам дал на ливче, дал во телефон.
    Си признавам,почнав да заборавам бетер од стара баба(lalala):tmi:

На Ane-Goki1, mira.mira, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Утро убави,и денот нека е убав:sun:

За берачи на туѓо гајле ми текна на една случка.Пред 10+ години,братучедка ми матурантка.Дома прослава си се тера,и кон втората половина од вечерта,мајка ми влегла во спална да земе колачи,да се дополнат тањири.Таму ја фаќа вујна му на татко ми како буричка во пликот од нас,да види колку пари сме ставиле:x.Се сеќавам колку плачеше мајка ми тогаш,млада и зелена.А женава буквално ја замразив,од тогаш до сега само “добар ден” од општа култура и толку.И да,на мојата свадба не ја викнав,такви ситни души ич не ми требаат.Многу сум сурова ако некој ми чепне фамилија,поготово мајка ми:)

@WORRIED.BT среќен роденден на маже,да си славите заедно уште дооолго:^:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Kако да не видов кафе,а сама не можам да го пијам....
    Ај повелете:
    c65c27ed958e7956e5af83d3050cdd43.gif
    Ич не сум сипела убаво,сам што заспав децава бркаа некоја мува од соба,се растропаа,мм грчи ли грчи...Мене мозок кога почна да ми оди со триста на саат ,смимив 3 долгометражни трагедии...:devil:
    Станав целата потечена...Пак имама проблем со задршка на течности,денес ке пробам да ја правам саси водата како диуретик белким ке ја биде...
    И кафево не ми оди а морам дома да се напијам на работа и кафе ни забранија да правиме,сме трошеле струја...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.592
    @M&M
    Бела вода е тоа ..изгуглај..
    Меѓу Берово и Суви Лаки ми се чини
    https://m.facebook.com/kompleksbelavoda/

Добро утро... сепак Струмица е на дневен ред пак|-)

@Val-Dim за сите ќе одам само кажете кои сте за кафе:lol: :*

На Val-Dim, M&M, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.306
    Поздрав друштво, арни? 8)

Јас еве, подранив малку на работа, на раат кафе да пијам... станата од 5:30, а не спиев цела ноќ. Вчера пиев дури две кафиња (за друштво повеќе) и ете, око не затворив. Демек филм си пуштив со надеж дека ќе ме гледа тој мене, ама џабе. Уште еден почнав и се раздени, па деца станаа.... @M&M и моиве мислат дека многу време губат со спиење, па рано рано стануваат, да не закаснат некаде (facepalm) поготово сега вака, кога уште во пет сабајле е дење, и покрај навлечени темни завеси (немам ролетни).

@WORRIED.BT нека му е среќен роденденот на мт, да му се множат!

За берачите на туѓо гајле - искрено отрпнав, а и во моја околина фала му на Бога нема некој што особено се истакнува во тоа. А знам вешто да ги избегнам тие муабети на работа, иако не се ретки. Едноставно не сакам да се замарам со туѓи животи, ама очигледно сите не мислат така.

Сакам море, ама јок годинава.... освен ако мм не ме изненади, што не верувам, оти не го бива за тоа (а и пари се нема, се истрошивме со мајсториве). По дома ми работи се, греота е да се жалам :D а романтики нема, цвеќе не купува, а други работи ич. Сама си ги купувам. Да бидам искрена, би сакала некогаш да ме остави без зборови... ама не со нешто што не сакам.

Имајте убав ден!

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.960
    Допаѓања:
    12.562
    Добро утро. :coffee::smoke:

Само да се јавам на дужност, не дека прочитав последни 4 страни пропуштени :D

Повеќе се сега кога видов :D

На kravce, Rebecca_R, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Еднаш у бардовци бев, на посета, не по своја воља, изигравав таксист..тоа у прошлиот живот :!:.
    Знам луѓе се и тие, ама јас страв у коски:( трауми мислам до денес си имам:tmi:.

Кафе пијам и одмарам малку од работа, ако може одмор да се рече, дур сум тука...

Научив да не се замарам со рекла казали, комшии, уште и моиве да се научат, да не им се замараат на комшиите, поубаво ќе биде.
    Сепак живеам за себе, а не за комшиите;)

Останете во добро расположение:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.345
    Утро и од мене :f:
    Поштено се наспав . После долго време без да врти клима цела ноќ :inlove:.
    Не знам за другите ,ама мене и Берово ми беше жешко . Се што е над 15° мене ми е топло . Го сакам летото ,ама само да сум на море или во климатизирана просторија и да не мрдам никако надвор . :)

Денес никаков план . Маже на работа ќе е дежурен . Среќа ќе оди од 13 ч , па ваљда ќе имаме време бар по едно кафе да испиеме под некоја сенка .

Привршува ланскиот одмор . Броените денови баш брзо проаѓаат . :(.
    А имавме во план и до Кичево да се прошетаме . И таму си имам драга особа ,со која би сакала едно кафенце да шмкрнам :l:
    Ама најверојатно ќе го оставиме за следен месец тој дел. Таман и Охрид ќе свртиме , да си се потсетам на студентските денови :inlove:

@Annath , мислам ти беше од Охрид , и ми се чини тука сме генерациски :wasntme:. Кафе бар Табана ја "фати" ти ? :)

Да честитам роденден на мажето на @WORRIED.BT
    @M&M да, Бела Вода е комплексот . Убаво местенце е , и има за преспивање .
    Ама јас ако би одела на спиење би одела баш во Берово , ова ми е далечку од градот и освен еден ручек нема што да се прави таму .

Да натнам некој ф'стан и одох (highfive)

На Ane-Goki1, M&M, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.306

Ја фатив ама не излегвев таму, оти музиката не ми се свиѓаше... Аквариус и Мецофорте висевме најчесто и после тоа Џез Ин и Куба Либре (кога беше кај Св. Софија). Табана само еднаш ојдов, и си реков, никогаш повеќе... :wasntme:

На M&M, CaraMia, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.592
    Кога ќе се спомне Аквариус не знам дали јас да сметам дека сум остарела многу или дека вие сте поприлично млади:D
    Па и К.Л ама првово сепак на тоа ме асоцира..дека сум остарела:lol:

На Ane-Goki1, M&M, CaraMia и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.306
    Помала си од мене, каде каде ;) Аквариус мене ми е место каде што сум како дома, и ден денес таму одам, кога и да сум на викенд во Охрид. А Куба Либре поинтересна ми беше кога беше така малечка, со еден куп луѓе внатре...
    Баш викендов бевме во Охрид, и видов дека Куба Либре на плажата славеле 18 години од постоењето - е па, остаревме...

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И ти си тука:hug:
    Ај добро утро,денес значаен ден,ќе има посебна атмосфера домче:sun:.
    :bow:
    За мајка прашинка не давам да падне,не пак друго.Мене колку сакаат нека ме гибаат отраканите(така велат во мое село-подалеку од некој поотракан:lol:)
    Ко што вели @Annath сум отрпнала оддамна на се баш на тие таквите берачи на мое гајле,стварачи на конспиративни теории и разно-разни други чудни луѓенца.
    А и често не ги приметувам а и да ги приметам се правам дека не приметувам. Не им давам можност да ме манипулираат.
    Не спиев баш најарно, од возбуда за денес. Ајде нека мине денов убаво,весело и по можност без Силвија или која и да е веќе. Навистина освежува ама не го можам дождон веќе ден за ден.
    Читам за Охрид сте се распишале. Аквариус ми е омилено. Охрид ми е преубав за освежување и релаксација поркај езероно.
    Ајде убав ден со многу позитивни мисли и гушкања и по некој бакнеж:*

На Skorpija25, Ane-Goki1, Thallia и 13 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добар ден веќе бидна
    Само да ве поздравам и да ви посакам убав ден.
    Сабајле примив повик од особа која се жали на туристичка агенција.
    Ги носел автобус од Бугарија до Скопје со искршена шофершајбна и скоро пола седишта од автобусот намокрени.и ОДОЗГОРА ИМ РЕКЛЕ ШТО СЕ ЖАЛИТЕ СТИГНАВТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.
    ВНИМАВАЈТЕ СО КОЈА АГЕНЦИЈА ПАТУВАТЕ НА ОДМОР.
    @WORRIED.BT Не да ќе те биде супер си го изненадила сопругот нека му се множат годините помал е од сопругот мој цели 3 години.
    Сакав и да ви ги доловам невестинскиве торти од продавницата што ги сликав за свадбата инаку се макети само си бираш вкус и како сакаш са изгледа.

Прикачени фајлови:

• DSCN0477.JPG
      DSCN0477.JPG
      Големина на фајлот:
      297,2 KB
      Прегледи:
      32
    • DSCN0477.JPG
      DSCN0477.JPG
      Големина на фајлот:
      297,2 KB
      Прегледи:
      30
    • DSCN0478.JPG
      DSCN0478.JPG
      Големина на фајлот:
      262,5 KB
      Прегледи:
      29
    • DSCN0479.JPG
      DSCN0479.JPG
      Големина на фајлот:
      305,1 KB
      Прегледи:
      30
    • DSCN0480.JPG
      DSCN0480.JPG
      Големина на фајлот:
      315,2 KB
      Прегледи:
      27
    • DSCN0481.JPG
      DSCN0481.JPG
      Големина на фајлот:
      283,7 KB
      Прегледи:
      29
    • DSCN0482.JPG
      DSCN0482.JPG
      Големина на фајлот:
      307,1 KB
      Прегледи:
      27
    • DSCN0483.JPG
      DSCN0483.JPG
      Големина на фајлот:
      225,7 KB
      Прегледи:
      26
    • DSCN0484.JPG
      DSCN0484.JPG
      Големина на фајлот:
      313,9 KB
      Прегледи:
      26
    • DSCN0485.JPG
      DSCN0485.JPG
      Големина на фајлот:
      282,5 KB
      Прегледи:
      27
    На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.345
    Штета :)
    Си викам моШ сум те служила :P
    Добри 5 год работев таму летата , а през година само за викенди .
    Куба либре и јас ја сакав . Ама неа ја отворија кога Табана веќе почна да ја губи 'дражта '.

На M&M, Peco, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара пауза, дур се дечките окупирани со цртање а мадам книга пишува после ќе ни ја читала.(facepalm):rofl:

Имам и јас такви душебрижници|(сите до една наши, повеќето се загрижени за тоа дека мм ќе ме остави дека помлад па го чекаат денот како да ќе добијат на лото ако ме остави.:fubar::swear:
    Другите па прво само ајде кога бебе, ќе ти избега докторот ако не го врзиш(facepalm)ајде од кога го родив Матео, кога второ, бидна второ, лелеееее мала разлика како ќе ги гледаш|(леле па кога ме видоа со трето трудна ме изжалија како да сум болна од рак|(па кога викав дека не го знаеме полот као леле греота три машки ќе нема кој чаша вода д ни подаде , џабе три деца раѓав.:swear::swear:
    Има уште ама искрено ич не им се замарам, си гледам мене да ми е добро а за другите ич не ми е гајле, што викаше дедо ми бог да го прости глеј си твојот оџак да ти чури нагоре за другите не им бери гајлето.

Маж знае да изненади со подарок, дејт најт, цвеќе не доаѓа на ред да ми подари од комшиката, по дома се работи кога е дома, децата ги гледа од прв ден, бања, пресоблекува, храни, успива, ниша се со ред, единствени што не прави е да пушти машина за перење “ не знаел”|(ама ај да не се фаќам за една работа кога се друго работи, арен си е, не го мешам сега за сега.:wasntme::rofl:

@LejdiD што те гледам чудна што им се замараш на луѓево па уште и плачење, синот е полнолетен, нит можеш да го спречиш ако наумил да оди некаде, додуша само во Мк уште е трагедија ако возрасното дете излезе од семејниот дом, секаде друго е гордост на родителот да се осамостојува детето, спремно е само за себе да се грижи.

@WORRIED.BT среќен роденден на сопругот.:^::party:

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    Ај здраво,
    @M&M срам ми е за во МК. А и немој па да ми речат не сум била убава, па пак да паднам во депресија:D

@EuHenIa па ќе поминам ќе те соберам, таман заедно кафе ќе си пиеме:DПа може и ние докторки да станеме таму:D(малку црн хумор:)).

Јас на контрола дојдов. Да видам што дијагноза ќе ми дадат:(Ама и а пред мене 3-4,а докторката ја нема:wasntme: А се облеков на сандали со висока пета и едвај одам

За мешање и мене ми се мешат и само прашуваат. Сега па ме отекоа за второ дете, па се дрзнуваат да прашаат кога, време ви е, па старееш ти...

Ај ќе си чекам и ќе читам

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.