Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Ajde duri cekas pusti sliko fa gi vidime fustanite:wasntme:
    Sveki i se razvika na malata oti ne sakala da stoi kaj nea(facepalm)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.654
    @bittersweet горда сум секако што изгледав самостоен,способен за живот човек,не да не,за ова со сите сили се борев.Тоа што си поплакувам мајка ј...а.

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    @LejlaD и да бидеш горда што си одгледала такво дете и што му даваш поддршка Ќе ти биде благодарен цел живот(а и снаа кога ќе дојде:)) . А за другите не можеме ништо освен да ги игнорираме колку можеме

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Само солзи радосници на твоето лице мајче...Јас веќе ти пишав гордост да ти е што сам си отвара пат во странство каде што воопшто не е лесно и за живот и за заработка и за се друго. Само најупорните успеваат,синко твој е еден од нив,биди горда и најсреќна.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.498
    За душебрижниците лек е само контра удар, појак, поболен. Сол директно на раната. Мме... :emo:
    Пријателка на мајка ми 24/7 е со внучето. Сама се жали дека родителите едно чорапче му немаат купено. Ептен незаинтерсирани родители . Е ама не пропушта прилика мене да ме чепне кога дете, шо дремам , остарев. Си ја прели чашката и и реков јас не раѓам дете само ради занимација на мајка ми. Изгледа не и беше по ќеиф уште само службено ме поздравува. :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.509
    Едвај се вратив од работа.
    Некако тешко мие ,желудец ме мачи и не ми се јаде.Највероватно имам стомачен вирус,оти само тогаш немам апетит.
    А мора да правам ручек за другите...

На Ane-Goki1, CaraMia, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.554
    Здрaвo живo друшки!

Пoкaснo се чекирaм денес...
    Утринскa пoсетa oд дијaспoрa имaвме...пoстaр чoвек пријaтел нa вујкo нa мм...2 пaти беше дoјден претхoднo и сегa не прoпуштa приликa дa не пoсети кoгa е вo Бт...

Турлитaвa (мoе oмиленo јaдење)се крчкa...кaкo ќе и се слaдaм...

Слaвеникoт нa рaбoтa е..
    Вечер свеќи ќе дувa...
    Фaлa ви нa честитките и убaвите збoрoви,сo убaвo дa ви се врaќa...

Земaј медицински јaглен ...

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.509
    Да ,ме потсети Вориед,имам медицински јаглен,да се напијам...

да се редактирам:Немам медицински јаглен девојките си миеле заби,убав бил за белеење(facepalm)
    Чуди се ја неможам лавабото да го изрибам само црно е...:x

Последна измена: 20 јуни 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @WORRIED.BT Со мало задоцнување среќен роденден на сопругот, се најдобро :)
    @Dust кога ќе си тука во Ск едно кафе и со мене шкртни во списочето :D:hug:

Хелоу друштво. Ноќеска се наспав, ама сега некако пак ме бутка. А и времево веќе на нерв ми мава, деците не можам надвор да ги изнесам попладне :|
    На душебрижници и луѓе што знаат само памет да солат игнор, нема мислам нешто што повеќе ги нервира од тоа.
    Завидливи и љубоморни луѓе околу мене цел чопор. Три години не отидовме ни на одмор ни на еден ден некаде зошто финансиски бевме за никаде. Годинава одвај некако закрпивме да отидеме па на глава ни се качија. Одма муабети, ее ама вие на море отидовте, ее ама ние нема да мрднеме летово, се нема, ее знаеш колку е скапа грчка, ние ќе скапеме тука во викендичката.
    Абе, си гледам за себе и моите дома, за другите кој како си може и сака. Нит на некого се жалам, нит на некој му барам. Нит па нека очекува од мене некој отчет да му давам како и што сум направила за било која работа у животов.

Кафе ми се пие, одвај чекам дома да си одам :D
    13009d882cf69f256e6449c69b5c6ee2.jpg
    Убав ден :f:

На Ane-Goki1, bittersweet, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    За душебрижници не еднаш сме збореле..
    Не ги регистрирам.
    Обично таквите се толку полни со гајлиња, па за да си го исперат мозокот од своите болки, се поистоветуваат со маките (тоа што тие имаат мака, мислат дека најчесто е мака и на друг) на другите.

Негативните одлики никој несакаме да си ги признаеме.
    Секој за себе си е нај исправен.
    • Оговарачка била.Па сите сме понекогаш.Јавно или тајно, споделуваме нечиј начин на живот или постапка.
    • Ситничарка била.Сите сме, само тешко кој да признае.Па кога ќе чујам ,,мене не ми е за 20 денари туку ми е ради принцип,,|(, ми се повраќа.
    • Себична била.Кој не е себичен денес?...нели сите тераме по онаа ,,да ми чури мене оџачето,,..што е тоа ако не е себиност?...зошто сите оџаци да не чурат?
    • Га*олижач била.А сите знаеме кога нешто ни треба да смениме и тон и глас.Тоа не е га*олижење?
    • Дволична била.
    • Посесивна била.
    • Арогантна била
    Ама за друг кога ќе кажеш не си ги гледаш своите маани.
    А сите имаме комбинација од се, само во различни проценти.:bow:

Баш ми недостигаше Силвија;(
    Не збуѓоса:fubar:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    494
    Вчера колку што видов разговаравте нешто околу подароци, цвеќе.... Јас многу сакам да подарувам, честопати го правам тоа премногу често и без никаков повод што наликува дека сакам да купам нечие внимание. Впрочем тоа ми го има кажано една девојка со која бевме така, на граница да биде или да не биде и како по обичај испадна ова второто. Потоа слушнав дека не и се допагало тоа што сум бил џетлмен, односно сум запазувал минимум бон тон, барем она за кое јас сум светал дека е нормално и потребно за да една девојка покрај мене се чувствува пријатно. Незнам, јас мислам дека за еден човек без разлика маж или жена нема поубаво чувство од тоа да се почувствува посакувано. Ама ете не сите девојки знаат да го ценат тоа, затоа и реков во еден пост дека ми се допагаат и постари дами затоа што тие се некако поинакви, знаат да ценат. Но тоа не е тема на овој муабет да се вратам на подароците.
    Ок можеби изгледа на прв поглед дека го правам тоа со поинаква цел, можеби немам преголема самодоверба па затоа се обидувам да компензирам на рдруг начин. Но велам можеби, затоа што тоа не го правам свесно и со таа намера, мене ме радува среќата во очите на оние што ми се драги. Не постои поголемо задоволство од тоа кога ќе видиш дека некому му се допага она што си го купил.
    Додека пишував ми текна на една случка, кога почнавме да се дружиме со другарка ми за која ви зборував во еден претходен пост, за еден нејзин роденден и купив долна облека, признавам, тоа беше со одредена намера, мислев дека на тој начин ќе и покажам дека ми се допаѓа на еден поинаков начин. Незнам дали ви се верува но не видов ниту како и стои :) Утредента ме викна на кафе ме бакна во образ и ми рече фала ти многу ме изненади преубаво ми стои. На шега и реков, додека не видам неможам да верувам, се насмевна така секси како што само она знае и ми рече. да не ти се слоши. И така, сум и купувал уште многу поклони но без никакви намери туку онака пријателски.

Добар ви ден на сите, бидејки не можам да ви подарам ништо друго ви го подарувам моето целосно внимание и ви посакувам денов да ви биде исполнет со убави чувства и пријатна дружба. Јас можеби нема да бидам многу активен во пишувањето за да не ве оптеретувам со моето присуство, но ќе бидам тука некаде во илегала да ги прочитам вашите постови со внимание.
    За возврат би ми било драго ако на вашите лица изгрее насмевка како сонце под облаци.
    Велат насмевката е најдобар лек против стареењето и брчките, затоа смејте се и радувајте му се на животот, секогаш правете го тоа од срце и без капка иронија.
    Се извинувам за подолгиот пост, можеби не кажав ништо паметно но се надевам дека не бев здодевен.

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да бидам искрена, ми делуваш на нетипичен дечко за денешницава.
    За жал, таквите се ретки, а не знам зошто:?:
    Девојкиве генерално како да ценат други вредности од оние кои ти ги поседуваш, колку што можам да забележам од твоите постови.
    Ти посакувам да си најдеш некоја по твоја мерка, да ти личи:):!:(fingers)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.654
    Трнав истото да го пишувам,Пупи веќе ме претрка па да не се повторуваме.@Ivan-Ice остани си таков како што си,верувај дека има кој да го цени тоа,кога најмалку ќе се надеваш,тогаш ќе се појави.Ценам вакви млади луѓе,кон тоа сум ѓи воспитувала и моиве две зверчиња,се надевам успешно ќе е:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.148
    Леле умрев по жешково. Чекав 2ч.:smirk: И додека сите чекавме, доаѓаат 3 жени заедно,веројатно со врски(ако, си се снашле) и сите им кАжуваме кој е на ред, ме прашува мене, викам чекам скоро 2ч и ми вика па барем не си болна и види се стоиш (сакаше да каже дека стојам во сандали со висока пета) И ми зовре главата:DИ викам не се секирај, не сум арна толку, имам мака и јас не идам од убавини. А стојам за да вие седите, не можам сега да се влечам по ходници:doh: абре луѓето се страшни

@referentka се сложувам со постот, не обрнуваме внимсние дека и самите сме такви

Последна измена: 20 јуни 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Си чмаам на работа . Почна лабавиот период. За арно за убаво нека е. Чекам да дојде време да си одам, маш ручек спремил па мајка ми ќе дојде на гости. .
    Сите некогаш оговараме и судиме. Ова второво се трудам да не го правам и добро ми оди од рака. Искрена да бидам го научив тоа откако ме плесна кармата у неколку наврати. Од тогаш опаш под гаС и не туку зјај каде не ти е место. И искрено таман си е. Се осеќам поубаво вака .
    Уз пат луѓе не знам дали е до времево ама ме откорна главоболие. .

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ја над тавчето со ќофтиња и тел во рака. Само да ве поздравам и да си кажам стигнаа парињата. Ако речам дека во Зегин пола ги дадов ќе ме направите будала
    само дел
    20180620_153416.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.498
    За пофалба си бе дете, ама ќе те карам. Немој со толкава пажња и финоќа. Пошто ние жените знаеме да бидеме ,,кучки,, ако вака некој ни оди по гз. Не ни е интересно ако се ваља ко шо треба. Имам другари како тебе, вака фини, културни, внимателни и guess what, single се. Остави ги бе, каков поклон, каква пажња, какви грижи да не и треба нешто. Не буквално на цедило ама нек ја копка малце што те нема да се јавиш, нек мисли дали воопшто ќе се сетиш на роденденот, а не поклон да очекува. Да видиш тогаш како е мила и честитката и поклонот, нек мисли она малце дали го заслужува твоето внимание не ти нејзиното ... итн

@WORRIED.BT среќен нека му е роденденот на маж ти. Само убавини да си исчекате заедно.

Ова е едно, сите го праиме у потесен круг, помалце или повеќе, друго е ничем изазван да му се тупниш на некој и да го распрашуваш и судиш.

На Ane-Goki1, bittersweet, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    општо зборев јас за мене си кажувам :D

На Rebecca_R, LejlaD, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Па добро си ги потрошила на работи кои ти се неопходни за бебе ,тебе и пастата за цела фамилија:rofl:
    @Ivan-Ice ретки како тебе мажи има.Само што денешниве девојки не го ценат тоа.Изгледа сакаат мажи од кој ќе јадат ќутек секој ден е такви сакаат да ти кажам право.Едни пријатели сега само дечкото ни е пријател ја носеше жена му како капка на дланка ама не таа сакаше маж да има деген и би.Се разведоа и сега најде муж од кој не смее да зуцне.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    @Ivan-Ice ептен како нереален лик си ми.
    Ме потсеќаш на еден вдовец на форумов што беше така фин на зборови, чиниш мед и млеко му тече од уста.. а оно жена преправена во маж да ти билА:rofl:
    Си е*а мамата се на веков.. се се изопачи:D

Си купивме нов телевизор.. стариот нели гром го мавна(facepalm) може ќе го поправат некој ден..
    Меѓувремено ново бебенце, 4К ултра хд.. се мислевме меѓу 55 инчи и 49 и на крај помалиот го земавме.. Ретко каде 55 инчен би бил таман со македонскиве стандардни дневни:lol: си викавме - да не оќориме:devil: :D
    И место Шалом, кафана.. скара.. па се прејадов :lol: да бевме во Шалом гарант гладна ќе си одев:rofl::whew:

На Ane-Goki1, bittersweet, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.