Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Се надевам дека ќерка ти нема да има трауми од неа. :hug:

Вака кога читам туѓи искуства, ми иде да носам гопро камера секој пат кога ќе влегувам во државна институција, болница, што и да е, за да ако се испонашаат лошо да ги ставам на Јутуб и на портали, па нека ги пука срам после!

Не ја пријави?

На LejlaD, Dadusicka, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    @Rebecca_R моментално има во Турција алл за 500 евра, ама не ми се оди во зграда со базен...
    Пре би сама во некоја шумичка :)

Преференци :)

На LejlaD, Dadusicka, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Да си жива здрава со муабетов, колку се разочарувам се повеќе во луѓево околу мене, само со моиве ми е убаво.
    Ме вознемири муабет за здравствена состојба на една од најважноте жени во мојот живот, што убаво пркна се оправи изминативе година две сега пак има нешто а не кажува. Знам во години е ама боли многу. Единствено ме радува што е многу позитивна и си ги ужива деновиве, удри на шетање патување дружба, не се повлекува не се затвара дома. Ех да го имав јас нејзиниот дух, што се нема поминато а колку е позитивна пак
    Тешка неделава ми беше многу, многу работи на душа ми лежат па морам малку тука да се олеснам

На CaraMia, LejlaD, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.106
    Добредојде @Alishan30 :f:
    Маа... дружина :^)
    Едно време бевме окарактеризирани како затворен круг, што донекаде и беше вистина... Бевме многу недоверливи и тешко се „влегуваше“ на темава :?:
    Инаку, прав опис за +/- 40 е мафија, се си има кај нас :rofl:

@ivi1987 лајкот погоре е прегратка за керка ти :hug:
    Не ми се верува, како може некој што дал Хипократова заклетва така да се однесува :@

На LejlaD, Dadusicka, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Знам знам, има и за 250 евра далеку од плажа. А веднаш на плажа е 450-500.

Јас би можела да бидам во таков ресорт, ама во Хрватска, да речеме. Е таму ресортите се 2500 за двајца за 9 ноќи, а секако има причина за тоа. :)

На LejlaD, Dadusicka, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Во право си, Турција е дтрашно скапа станата. Ај ако се затвориш во ресорт и со алка на рака се ти е на изволте. Ама оди прошетај истанбул ваму таму, пробај да седнеш во некое ресторанче или бар, за една пијачка неможе човек да издвои.
    Еее пред 20тина год со 400 марки 15 дена имам истерано во турска и фармерки си купив на враќање :)

На LejlaD, LadyC, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Среќа не се истрауматизира и среќа јас се воздржав во моментот. Ама сега ми е криво што не изреагирав и за жал не пријавив.
    Кога докторката направи сцена и буквално се дереше со зборови - Ти мачка или куче си?Само животните вадат јазик надвор. Ќерка ми само ја погледна и и рече -Јас сум дете.
    Жалосно е што ни се случува по болнициве, жалосно е колку исфрустрирани луѓе работат најхумана професија.
    Ќе ја носам приватно, собирам информации за приватни логопеди. Имаат човечки пристап и совесно ја работат работата.

На Thallia, LejlaD, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Val-Dim :hug: после прегледот и беше потребна прегратка. Збунета и исплашена. Ама, децата се толку кревки и добри, со душа како памук, за кратко време заборави на се. Ми рече само дека малку била лоша и страшна тетката ама ќе и поминело :D

На Thallia, LejlaD, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.106
    ^ Ме растажи мила... Децата се толку неискварени и чисти :hug:
    Посакувам да најдеш логопед кој ке биде професоналец во секоја смисла на зборот...

(waiting) Одам да читам... Вечерва некој друг нека гаси светло на темава :)
    Добра ноќ :hug:

На LejlaD, Dadusicka, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Бохемиан Рапсоди никогаш не звучела толку добро како денес. Не дека прв пат ја слушам на трезно :D, туку најубави ми се концертите со филхармонија.

Ми текнува кога умре Фреди Меркјури. Година пред планираното отварање на оплимпијадата во Барселона ‘92. Тогаш прв пат гласно се зборуваше за сида.

Убави песни имаат Квин. Музиката од ‘80те и почетокот на ‘90те е ненадмината. И странска, и екс-ју, и македонска, иако создавана во време на сериозни проблеми. Какви песни имаат Меморија на пример, создадени во време кога не се знаеше уште колку ќе опстоиме.

Ова денес не е музика. Светот со секакви глупости се занимава.

Едит: Скопје вечерва на Берлин личеше. Трибјут ту Квин во парк. Скопје Колинг, Ареа во Хавана, Нокаут во Еквилибриум.
    Да е вака почесто, супер би било.

Последна измена: 23 јуни 2018
    На Thallia, CaraMia, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Би можела јас во ресорт, ама не од ваков тип.
    Значи не:
    SmartSelect_20180623-010046_Google.jpg SmartSelect_20180623-005840_Google.jpg

Милион пати ДА!
    SmartSelect_20180623-005806_Google.jpg SmartSelect_20180623-010321_Google.jpg

И секако... Санторини (и сите Cyclades острови)... голема, и доста скапа желба :)
    SmartSelect_20180623-010617_Google.jpg

На LejlaD, Dadusicka, flower30 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    @Ariel колку добро звучи програмава,и за две недели ке видиш билборд од Аца Лукас.Не дека не знам негови песни,ама да ти е прв избор на музика,без да си ги почестиш сетилата со гореспоменатата твоја листа,е греота...

Гледав малце македонски програми,депресија ме мавна од Е.У,името,бла бла... ги разбирам моите оти им се избришани мк програмите:D,мајка ми само хрватски вести гледа.

@ivi1987 жал ми падна за девојчето,џабе е да ја пријавиш дотичната,знаеме како (не)функционира тоа кај нас,битно да нема трауми,душа:hug:

Рефке ако треба јас ке се појавам на работа,ке положам се што треба,и нема да доцнам:?:

На Thallia, LejlaD, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    @ivi1987 Јас имав многу проблем како мала со говорот и подолго време ме носеа на клиниката што е над мвр кај психијатрија што е.
    Многу беа строги со мене јас се исплашив и не соработував па уште и викаа на мајка ми да си го носиш детето во ментално здравје па и таму ме носеше за на крај преку ноќ да си прозборам нормално без страв и без дткање.
    Само Л буквата ми остана заштитен знак:D

На Thallia, LejlaD, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добро утро на сите...

Не прочитав се' искрено, ама од тоа што ѕирнав, некако многу пари ми изгледа дека трошите за одмори.
    Ние секоја година одиме Грција, освен лани, и повеќе од 500-600 евра ни еден одмор не не' коштал.
    Никогаш не одиме во сезона.

п.с. да не сака да дојди некоја да ми усиса? :)

Уат д фак Иви???
    Пријавете го го*ното!!
    Како бе и' се развика и ја мавна по муцка???!!

На Rebecca_R, LejlaD, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Вајд види Ierisos хотел Alkionis. Барај директно кај нив на сајт ги нема на букинг. Шристојно мало хотелче со опција полупансион или само со доручек и соба со кујна. Ние еднаш бевме крај јуни најевтин одмор во грчка истеран, а сега скоро им пишав и не ми дадоа толку лоша понуда за август ама сакавме на др место и горе доле ми беше со цена слично како ваму кај што веќе имам резервација. Прв ред плажа, местото е топ, после ставрос некако му доаѓа пред уранополи

На Rebecca_R, LejlaD, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Во хотел не сме биле... се во приватен смештај и обично на лице место бараме.
    Ќе го проверам, фала :)

@CameliaMiller кое е местото каде што ќе одите? Може и во ЛП да ми пишеш.

На Rebecca_R, LejlaD, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Мал е хотелот семеен и доручекот е класичен континентален а вечерата не е шведска маса тук секој ден си има различен оброк со супа со главно јадење и десерт. А ти викам како апартман опција им се собите со кујна ама си добиваш и доручек во цената.
    Не кажав добро утро :)
    Нема поубаво кога ќе станеш и имаш време за лежакање и гушкање со деца :inlove:

На Rebecca_R, LejlaD, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки и момци.
    @ivi1987 ми ја зовре крвта со муабетот за ќерка ти. На мое дете така "домаќинов" мој ќе ја нокаутира без збор да и каже.
    Турција ја обожавам, лани требаше да одиме, најдовме одлична понуда и дента кога требаше да уплатиме мене ми текна дека ми каснЕ 15 дена :D. И така Недка моја ми го поремети одморот во Турска. Догодина здравје, ќе видиме. Годинава Торони ќе не види во септември, мислам и дека со Бошка @Bozica1980 сме ист период на одмор во ист хотел. Ние фативме со early booking мн ефтина понуда во хотелче со полупансион.
    Поздрав на сите и имајте убав викенд

На Thallia, Rebecca_R, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Сношти убавини беше. Каква енергија имаше вокалистот, си мислиш стварно си на концерт на Queen. Воодушевена сум од целокупниот настан и изведби.
    Лајкнав една страна на фб, за невестински работи. Една пријателка изработува па страна си направила. Мислам дека ги наслушнувам од далеку коментарите на роднините што ме следат на фб :rofl:
    Викендов има и Скопје стри мјузик фестивал, многу настани, убаво е вака, ми има позитивна енергија. Уште времето да беше троа подобро. Јакна извадив за до продавница :/ И еден манијак ми мрмљаше нешто на семафор, ама толку бев успана што не можев ни да се изнервирам или налутам, само си продужив.
    За одморите, секој како си сака. Јас 4цифрена сума за одмор би дала да е некаде далечко :) По плаживе мислам не доседувам повеќе од 7, 8дена. Летен одмор ми е убаво до море, а за шетање други сезони. Не сакам да трошам многу пари, за да ми останат за викенди низ Еуропа, ама годинава слабо и за таму и за онаму :) Желба ми е и Хрватска, ама скапичка е. А Турција би ја шетала, ама за летен одмор не ми е толку привлечна.
    И Охрид ми се оди многу. И викам на другарка ми кредит да си зееме за одмор, ама неаме жиранти. Ако има некој желба :))))

Ставам кафе, ајде кој е буден.

На Skorpija25, CaraMia, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    @EuHenIa јас и најавив на мојава дека у старт има 2другарки од Скопје :) early booking по early здравје, од јануари за септември:)
    Добро утро, студи надвор да ви кажам да си знаете.
    Кафе сакам прајте друштво сама останав.

На Skorpija25, CaraMia, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.