Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    106.632
    Добар ден друштво.
    Ноќескасо ќебе се покрив. И сега џам не отварам, студи.
    @LadyC јас од мое тројно искуство со деца да споделам, девојчето од најмало дрдорка ми е и секогаш дури и сама кога си игра гледам игрите и се со зборење, сака да раскажува да распрашува... Средниот кој е 5 години си игра во тишина, за раскажување во градинка кога го прашувам со три збора ќе ме откачи, чат пат ќе почне да прашува од типот како сме се родиле до што значи да умреме, а најмалото кое е 2 и пол еве пред 2 месеци почна да муабети, дотогаш само: мама тато дедо имињата на другиве еко за млеко вода и сл. Сега ми муабети : мамо дај млеко, не сакам пелена, види мочав, кај е дада/бато.
    Ќе си зазбори ехеее.

@Scott Weiland среќен роденден

Друго не сум во тек што сте славеле/муабетеле, само за одмори фатив а јас од понеделник на работа почнувам |(

Главава ужасно ми пулсира, немам воља од кревет да мрднам, а да извежбам треба.
    Од досада само јадам.
    @Bozica1980 ме потсети, се почесто го користам изразот бубрег ќе продадам :|

Сакам лето!!! |(

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.225
    Допаѓања:
    147.478
    @Scott Weiland Среќен роденден, се најубаво

@Bubce38 Бубче ма, каква боја си фатила ,за мерак. Уживајте

Денес не ми е ден. Ова ноч није мој д'н:DНа одмор Не сум била 3 год. :wasntme:Само за поздрав дојдов:hai:

На Skorpija25, ivi1987, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    264.547
    @Bubce38 нога, папапа
    Да идеш на чорба, мојов болен е ги рангира кафаните кај најарна прават...
    Фала на потпис инаку :*

На ivi1987, Peco, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Бутката што висе малку ја скрив.
    Шо да праАм ,незнам у фотошоп да работам. Да е Мелитка до мене ,има да ме направе риба ипол. Јас морам да се "сечам":rofl:
    Чорба :inlove:, на телешка ќе сакам да ме 'води' :lol:

На ivi1987, Thallia, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.015
    Порто Карас и не е нешто енормно скапо, ама Сани Бич.... морето таму толку пари не вреди да ги дадеш, не пак да уплатиш вртоглава сума за цел одмор :D

@Sesil оние пивцата мали од Лидл, порано беа Финкбрау, сега се Аргус, цел пакет се купува и одлични се за во фрижидерче. На едно надигнување цело :D
    Не гледам во тоа проблем, кога дома ќеифлаци си тераме, па за на одмор уште повеќе.
    Јас пиво не пијам, до душа, ама пијам и чоколадно млеко, и сок од портокал, и вода газирана - Добра Вода лимон (и дома пакети купувам, 99% ја пијам оваа, 1% обична вода), сендвичите ги правам "по мерка" - за него со путер, чајни, пршути, врат, чери, кашкавалчиња... за мене филаделфија лук, чери, моцарела, камамберт или кашкавалче, путер.... итн.
    Не се оскудеваме на храна, ниту дома. Само што наместо да купам клуб сендвич од 6 евра, правам сендвич кој ајде, грубо кажано евро ме кошта.

Сите одмори до сега сме ги поминувале со ручек - вечера - пиење на плажа, ама до пред 2 години Грција не беше волку скапа.
    На Лефкада со јадење и пиење на плажа, смештај, гориво, екскурзии со брод итн поминавме со 700-800 евра. На Тасос исто, 700. Ама лани Парга беше ПРЕСКАПА. Во секоја смисла. До таму што само за лежалка на некои места бараа 15+ евра.

Јас сакам комодитет, ама не сакам да ме ограбуваат. И понатаму не лежам на пешкир, затоа што не сакам, ама си носам столче на кое можам и да се навалам и да лежам.

Последна измена: 23 јуни 2018
    На ivi1987, CaraMia, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Пуштаат таму на плажа само да одиш?
    Сакам утре таму да идам . Не сум била . Како е , плаќаш нешто влез ?

На ivi1987, LejlaD, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.015
    Не знам, не сум влегла. Такви "препич" места не сакам. Од луѓе што биле, мислам дека не плаќаш влез, ама имаш минимум што треба да го потрошиш.

На ivi1987, LejlaD, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.837
    Допаѓања:
    145.578
    Пуштаат влез 5е мислам беше за кола.

На ivi1987, LejlaD, Ane-Goki1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.508
    Препич бе:D @CameliaMiller
    Моите сограЏани на пример,и голем круг на познаници имаат кампови во тоа на А..Арменистис ли како беше...
    По цел месец се на летна манџа/лидл/кавадаречка ж’та.Пеким,ама мора ли само чекинзи од ресортите,и тоа слики како тегнат фрапе,или Корона ако се при пари|(.Класични комплексаши.

Рефка и мајка ми мртва трка8-|.
    Мојава и пластични чаши и термос со турско носи на плажа,и чита магазини од 91ва:rofl:.Арно со Бурда не се избаци некој ден.
    А дека многу дружељубива,автоматски се здружува со апартманските комшии,едни од Кочани дури и на свадбата моја беа.Тогаш ги запознав:tmi:
    Најјака беше коа пржеше пишии од 2 кила брашно,за цела вила,арно не ни дојде полиција,сигурно помислија дека локомадес продаваме на плажа.
    @Bubce38 рибетина8)

Среќен роденден @Scott Weiland :hug:
    Едно Аперолче за мене,модерна сум:emo:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Ние на плажа секогаш сме на лежалки, е ако е дива плажата, тогаш си носиме фул опрема - рогозина, чадори, крпи. Пиеме кафе, порачуваме салата, не штедиме на такви работи. Ама, вода носиме од дома, две шишиња по литар и пол (замрзнати), плус литар спремен за пиење. Носиме и лименка кока кола, кафе и сендвичи (со зденка, шунка и кашкавал по избор), чипс и кроасани. Клуб сендвич е 5-6 евра а моите сендвичи и оние на плажа се разликуваат само во пржените компири. Да давам толку пари за вода и пржени компири - нема шанси, ниту пак планирам да плаќам лименка по некоја нереална сума.
    На плажа кога одиме сме многу гладни, а ако купуваме се што набројав погоре од ресторан, којзнае колку пари ке ни требаат. Од апартман излегуваме околу 10, си спремам фрапе (од оние што се по 50 центи, само да ставиш вода или млеко), и до 5-6 напладне имаме време да изедеме се што сме понеле. :D
    Од тука патлижани не носиме, ама затоа крем, паштети, вакумирани месни производи, кашкавал - носиме. Купуваме и од Лидл, ама ако сме во апартман, за појадок пазариме тука. Во локалните маркети нема избор, а и она што го има е скапо, па купуваме само овошје или патлиџани.
    На одмор не готвам, нема ништо да ми се случи ако јадам сува храна 10 дена. Можеби би готвела кога ке сме тројца или четворица, ама сега нема шанси. А и до сега секогаш сме оделе на различни плажи, некои оддалечени и по 20км од правец, па враќање во апартман не е опција.

Не ти се чини дека е безобразно да кажеш дека некој троши многу пари за одмор? Не е културно да гледаш во туѓ џеб, не ги даваш ти тие пари.
    Можеше да кажеш дека ти немаш толку пари да потрошиш на одмор, ама сите овде сме возрасни луѓе и знаеме колку ни е долга чергата. На крајот на краиштата, и кредит некој да земе за одмор, тој ке си го плаќа, не ти. ;)

Кафе?

На ivi1987, CaraMia, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.527
    Не зборам за намирници шо и дома и било каде, ги консумираме без разлика на цена. Зборам за препичавање со изговор ,,на одмор сме,,.

Како и да е секој на нешто ги дава парите. Јас на лежалка не давам ама у стање сум примерок од секој можен сувенир да го довлечкам. Пешкир од сите места строго со името местото :tmi: и така..

20180623_145627-1.jpg

кафе вакво пијам по плажите :D овие ми заостанале не знам од кога дома си ги најдив го гњавам мм дека ќе си ги чуваме за на одмор, он шизнува и вика дека ќе го пречешла куферот коа ќе го спакувам чисто да знае што се ќе шверцам :D

@dunika мојот сопруг е ист ко мајка ти коа е комуникативност у питање :D oд сите одмори иаме по некој контакт што го одржаваме , пишии и палачинки со комшилок се редовни коа сме на одмор. Лани имавме едни дечки, матуранти, 6мина (3 пара), они мали ние малоумни, секоја вечер скара у двор, скарата до палмата, па еднаш се крена пламен, ја опржали палмата, е утредента више немавме скара ... :tmi:

На fina erika, Skorpija25, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.229
    Ќе ни 'дадат' да лежиме на нивните лежалки ? Да не не скорнат како овие денес ?!:^)
    Уште Сани бич да го видам , и да раскрстам веќе со Касандра- ва :)

@dunika , и јас сум како мајка ти. Во делот на спријателување. Обавезно на плажа ќе си 'заживеам' со некој. Па одма ФБ ,броеви се дават:).
    Кога лежев на клиника исто стекнав многу пријателки . Со две станавме баш и другарки дури . Кај една во август сум поканета на свадба . Дури ме праша на која маса сакам да ме планира , со другарите на маж и , или со братучедите :)
    Тенкју на комплиментот . Храбро чекорам кон 40-ка .
    Величина , да не се разбереме погрешно :D.
    ФанаНа ми е 40-ката , у годинките :)

На плажа највеќе трошам на водните спортови . Обавезно морам да се издрндам на тие бананите ,софите.... Денеска се возев на гумите . Г'зето ми е ренде . Маже ум нема од мене . Срце го болело дур се вратам . Се си мислел ќе паднам . Од страв нит ме гледа , а нејќе ни да ме слика :rofl:

@Rebecca_R ,ние и по 40 км возиме за на друга плажа. Неќни од Мармарас , Сарти се забравме на плажа. И лефкада кога бевме исто , секој ден возење на разни места

На Ivan4e04, ivi1987, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.527
    На плажа да не е срамота, ради возраста кофички ќе си земам и торти од песок ќе си правам. Уживам коа одиме некаде со внук ми, ради кофичките, замоците, куќичките... бар имам изговор дека дет'то го занимавам :tmi:

На bittersweet, ivi1987, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    И ја вакво, нескафе фрапе или било кое што се продава во лидл. Внатре има кесичка кафе, две кесички шеќер а некогаш и млекце. Би требало со вода, ама јас со млеко го правам.

За на плажа носам вакво,

А и кога ми се јаде или пие, си отварам ранец и си бирам што сакам. Кој ке ги брка келнерите по плажа. :lol:

На ivi1987, CaraMia, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.339

Не се тревожи :)
    Не забранив некому, само си кажав мислење.​

На Skorpija25, ivi1987, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    158.446
    Јa oтупевме сo oдмoриве... АМА дур се врти темaтa дa си кaжaм и јaс(дa не oстaнaм пoкусo:lol:)

Стoлици си купивме лaни и ние...фрижидерче имaме...a децa пo слaмaрици и и нa песoк...
    Нa плaжa нaјмнoгу се јaде пa секoгaш нoсaм сендвичи зa сите ,грицки ,сoкoви ,вoдa и oвoшје.

Oд тукa нoсaм бaр 4-5 пoлу спремени зaмрзнaти oбрoци зa ручек...тaму сaмo нa брзинa пржaм и дрoбaм сaлaтa дур другите се туширaaт...нa плaжa не седиме вo нaјжешкoтo иoнaкa ...
    Истo нoсиме сувoмеснaтo и сирење и кaшкaвaл зa сендвичи...
    Другo купувaме oд Лидл и тaмoшен пaзaр...
    Не oскудевaме зa ништo-нити слaдoлед нити сoкче нит кoкo-мoкo aмa дa ручaм/вечерaм пo рестoрaни немaм...oти сме ×4...
    Гирoтo не гo рaчунaм -тoa се јaде скoрo секoјa вечер дур сме тaму....и тo...

Денoв мaчен и бескрaен ми се гледa...силен ПМС ме дрмa и се ме нервирa..:punch:

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.768
    Допаѓања:
    93.237
    Јас годинава и шаторче за плажа ќе си купам.Ме стрелаат со погледи уште сега,ама ке си купам.:D
    Обично сме во апартманско сместување,пазариме во Лидл,не носам храна од тука,но годинава си мислам дека е паметно да си спремам нешто полуприготвено за ручек,@WORRIED.BT . давај идеи.
    Инаку не се спријателувам со комшии во апартманите,не сум тој тип.
    @Scott Weiland Срекен роденден !

На CaraMia, SV1911, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.364
    Допаѓања:
    222.109
    Добар ден и од мене.@Scott Weiland среќен роденден:^:.@Bubce38 уживај,рипче и пол :*.Ресен мисија извршена за денес.За одмори многу не ми се зборува,неколку години со ред веќе пауза,а кога се одело со се по ред,со готвење итд.итд....Би сакала кога би одела да одам во хотел,да не готвам,да одмарам,желба ми е Турција некогаш.@ivi1987 Страшно ме изнервира вашето искуство,ми се има слично со децава случено,ама оддамна,мислев дека барем малку се на ум донесени медицинариве:(

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.364
    Допаѓања:
    222.109
    Едно прашање заборајв,за сите кои го правевте ликерот со праски,дали можи во пластично шише од почеток да одстои или мора во тегла?

На Annath и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Не се случило ништо лошо за да се тревожам. :) Нареден пати кажи си мислење за себе, не се пикај во туѓ џеб.

Ние дома сите ликери ги ставаме во стаклени шишиња, оние од узо од 2 литри што се.
    Општо, ракија и било кој алкохол во стаклено шише го складираме. :)

Едит, не ми стигна известување дека си ме тагнала.
    И ние исто. Најчесто сместување бараме во некое поголемо село или град каде што има ресторани и кафичи, нешто за шетање, а со кола сме и секој ден бираме различна плажа. :)

На SV1911, NarCis@, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.