Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.011
    Арменистис е камп А категорија, еден од најскапите (и најсредените) е.
    По мое мислење Арменистис вреди.

Сега јас не би се стационирала, па да дремам секое лето на исто место, и посебно не би го правела она што нашине обично го прават: факинг лимени бункери околу приколка, воздух не влага, распар се' внатре и крпеници, битно "во природа" се.
    Знаете на што мислам.
    SmartSelect_20180623-171021_Chrome.jpg SmartSelect_20180623-171051_Chrome.jpg

#кадееприколката

На сликиве подолу, едното е приколка која можеш да ја изнајмиш во Арменистис, другото е сопствена нечија приколка.
    Ова е кампување, според мене.

SmartSelect_20180623-171251_Chrome.jpg SmartSelect_20180623-171506_Chrome.jpg

Ова е Талата
    SmartSelect_20180623-171921_Chrome.jpg SmartSelect_20180623-172152_Chrome.jpg SmartSelect_20180623-172257_Chrome.jpg

На последната слика е приколка која се изнајмува.

Во овие кампови не е дозволено такво заградување, но во други, мислам Посејдон итн. може, ист Крани кај нас.

На fina erika, ivi1987, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    158.445
    @Cosmi
    oбaвезнo нoсaм спремен бoлoњезе сoс зa шпaгети -некoгaш сaмo месoтo ми е испрженo a тaму гo крчкaм сo дoмaтниoт сoс..

гoтoвo измесенo ќoфте пoтoa oдвечер гo oдмрзнувaм и сaмo гo пржaм...a сум гo нoселa и испрженo пa сaмo гo притoплувaм...

Секoгaш нoсaм спремен и зaмрзнaт пинџур пa дa имaм кo прилoг зa некoј oд ручеците..

Лaни нoсев шницли динстaни и смрзнaти сoсе сoс...пa кoгa се притoпли беше кo тoгaш згoтвенo..

Кoлбaси и гoтoвo пире се еден oбрoк-aмa тaму спремaм..
    Oбaвезнo 2 пaти вo текoт нa oдмoрoт вaрaм супa oти децaтa не мoже сaмo нa сувa хрaнa дa бидaт...

Oтприликa тoa е...
    Немa пржење кoмпири нити вaрење чoрби и сл.глупoсти и јaс сум нa oдмoр...oвa е кoлку тoлку дa се имa пристoен ручек ...пoјќе луксузи пo дoмa :)

Вo пoглед нa дружбa и дружење сo кoмшиите тaму и јaс сум "дивуријa"...
    Сегa не сум дo тoлку непристoјнa дa не нaпрaвaм муaбет oснoвен aмa нa тoлку oстaнувa...
    Секoј нa oдмoр е дoјден зa пaрче рaaт и дa си гo пoмине времетo сo фaмилијaтa кaкo си зaмислил...
    Oвa oд нaпaрa пред 5-6г. кoгa еднa сoгрaѓaнкa мислеше oти мoже дa ми гo "утрaпи"дететo дa и гo шетaм нaвечер зa тaa дa мoже слoбoднo дa "чaчoри"сo другите нa неa слични ...
    Oд тoгaш подалеку и нa дистaнцa ..

Последна измена: 23 јуни 2018
    На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.339
    Па за мене беше де.
    И си растревожена. Лесно се тревожиш.

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    264.547
    Јас лани за апартмански одмор за 6луѓе, за да не готвам понесов полнети пиперки во пластика и во друга кутија летна манџа која ја комбинирав со некој колбас мислам. 2 ручека спремни. А не бараат ни многу време ни многу место за складирање.

На Skorpija25, ivi1987, CaraMia и 15 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.011
    Сега ме потсети со манџиве.
    Одморов носевме две смрзнати манџи - летна манџа (јајца, пиперки, патлиџани) и зелка манџа, татко ми ни ги спреми и смрзна, само ги топлевме.
    Јас и без нив ќе пројдам, повеќе за дм.

А инаку секое лето, без оглед што се јаде, од 10 дена, бар 7 има готова супа.
    Колку да не се затнеме :D

Таа не се готви, реално - вриеш вода во бокал, ставаш супа и вода во тенџере, додека се истушираш и готова и подоладена е :)
    После може кој сака гиро, кој сака палачинка да јаде :D

На ivi1987, CaraMia, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.765
    Допаѓања:
    93.211
    @WORRIED.BT
    Фала ти многу ,готово ја применувам истава шема за годинава,најголема мака ми е јадењето.
    А и пребирлива ми е малата,летна манџа не јаде никој освен јас.

На CaraMia, Ane-Goki1, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.363
    Допаѓања:
    222.108
    Сум носела од дома зготвено,во кеси убаво спаковано во форма на тула,сплескани,поради малите места за мрзнење во фризовите во апартманите,од голема помош е,зашто и ние како жени сакаме барем малку да одмориме.Се што се готви и се замрзнува,само компир во нешто зготвено избегавам,менува вкус некако.

На Skorpija25, ivi1987, CaraMia и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    И ние. Муабет од култура - да, некогаш дури ни муабет не правиме, ама од одмор немаме ниту едно познанство.

Ако ти така велиш, така нека биде.

А доколку си заборавила што напиша, еве потсетување:
    Тоа значи дека ние, јас и останатите феминки ТРОШИМЕ. И ке трошам, тебе сигурно нема да те прашам за дозвола, јер ја ги печалам парите и ке ги трошам како што сакам. Многу- малку, не треба да те засега тебе.

Не знам дали не го познаваш македонскиот јазик или така ти чини, ама се мешаш во туѓи штипки.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.339
    Сеуште мислам дека многу трошите, тоа не значи да не трошите... многу :)

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Дај објасни ми, зошто тебе ти е битно колку ние трошиме? Еве конкретно, што ти менува тебе дали јас трошам 500 или 1500 евра на одмор?

Ако ти не можеш да си дозволиш да потрошиш толку пари, или едноставно не сакаш да потрошиш толку пари, што ме мене интересира тоа?

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.339

Не ми е битно што правиш, кажувам дека јас не би го правела тоа.
    И доста е. Повторив веќе 5 пати. Кој разбра-разбра.

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.011
    Да имам, и повеќе би трошела :)

И се надевам дека ќе имам, да посетам некои од оние места, за кои само гледаме во понуди и воздивнуваме.
    Пари на патување не се залудно потрошени пари.

На ivi1987, CaraMia, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    157.394
    Bez karanje :!:
    Kako sum zaspala, me razbudi golemiot vo bunilo bev mislev treba za na rabota da stanam, panika me fati :D
    Malava ne mozam da ja osvestam a edvaj zaspa.
    Ke bide veselo vecer mora negde da ja istrcam

На ivi1987, CaraMia, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Очигледно не сме на иста бранова должина, па да продолжиме со секојдневните муабети. :)

И ја. :D

Ај можеби некогаш ке се сретнеме на Санторини. :sun:

На CameliaMiller, Ane-Goki1, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.360
    Допаѓања:
    279.011
    Да ти го дадам и голем плишко, заедно да ги истрчаш :D

На ivi1987, Ane-Goki1, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.837
    Допаѓања:
    145.578
    Ден луѓенца!:hai:

Бев фризер да средам неделната фризура. :D Е толку стои мојата. 5 дена пушена, 6тиот ја пребирам.
    Ама не готвам или ретко па не се умирисува. :tmi:

Ја чекам свекрвата да предадам бебе.
    Ќе излезам прво сама. Ако ми се усреќи маж да си дојде на време, ќе продолжиме двајцата.(hollest)

Пратив меилови на некои вили кои ги бендисав и какви понди ми пратија, боли глава. И тоа за септември. (facepalm)
    Соба за двајца под 60е нема. Ќе ја пратам Бубче собче да ми најде.:D

За лежалки пари се дават. Маж да го терам да носи столици шанси нема. За него одмор било одмор и ништо друго. Искрено и мене ми годи да тегнам фрапе на лежалка. 8)

@Bubce38 да имаат еден дел за туристи од страна. Барем имаше. Годинава не сум била, а ни лани. Не верувам да променил нешто.

На Skorpija25, bittersweet, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    21.244
    Покрај останатато предложено за од дома...дома често пржам мелено месо... Некогаш двојно, за мусака, плус со ориз за полнети пиперки. Замрнувам, и таму само полнам пиперките или свртувам мусаката...
    Денов година... Се мислам дали да викам гости или да си лежам на едно уво... Ем ми се дружи, ама не ми се служи .. :D. Ем ми се излежава..

На Skorpija25, bittersweet, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.435
    Допаѓања:
    206.607
    Е да си ми жива и здрава. За патувања и одмори, денар не жалам. Немав можност да патувам додека бев помлада, ама откако се омажив, фала Богу можеме да си дозволиме и максимално го користиме тоа. И за одмори важи. Реално, ми се свиѓаат грчките плажи ама смештајот им е за никаде. Ретко ретко сум начекала саглам апартман за тие пари што ги бараат, еден на еден, тоалет да не можеш да се свртиш, кујна до креветите залепена. Баш и на одмор не сакам да готвам. Колку и да е лесно и брзо тоа готвење, сепак, одмор имам и сакам да се одморам вистински. Затоа во овој период бирам пред се алл ин ресорти. Понатаму здравје Боже, сигурно поинаков тип одмори би терале. Кога бев млада, да можев да одам со друштво на одмори, сигурно не би ми значело сместувањето толку многу, побитно би ми било да си поминам убаво. Сега поради децата гледам да е пред се чисто и со солидна храна. Ама уплаќаме ептен рано, најчесто пола или третина сума, па доплаќаме пред сам одмор и полесно е така. Не е помал трошокот, ама друго е на рати, друго е цела сума наеднаш.

На wannaBeMomma, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  19. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добра тема сте отвориле, за одмор.
    Ние одиме стално пред сезона и после уште еднаш на крајцна сезона.
    Последниве 2 години одиме еднаш хотелски смештај дека со мало дете, и еднаш приватен.
    Од дома обавезно понесувам макарони/јуфки, 2 туни, кечап, вакумирано сувомеснато, колбаси (ако е пократка дестинација ако не од таму зимаме), готово пире, супа, нешто грицки, еден леб за првиот ден и фамозната замрзната летна манџа :D
    Од таму зимаме јајца и за 3 -4 дена сме покриени. После комбинираме ресторанче некое со гирце.
    Мм сака на лежалки така што кафето од таму е обезбедено.
    Ова со меленово месо е интересно и за дома. Баш ќе пробам.

На Skorpija25, duffi, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    87.123
    Добар ден!!!
    Сум ве исчитала со кафенце сега се прибрав убави муабети сте свртиле ....и ние лани сме си купиле столчиња ,сендвичите во ранец и сме си шетнале на убави места.
    Истата шема од @WORRIED.BT ја практикуваме и со храната и екстра си врвиме,здравје годинава се планира исто.
    Ај еден туш да удрам и една салатка да направам да се освежиме..

На Skorpija25, duffi, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.