Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bince1s3s

Bince1s3s Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    313
    Srecen rodenden I I se najubavo

На Rebecca_R, CaraMia, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Се плаши од големи кучиња дај некое мало нив душа им вади :)

На duffi, ivi1987, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Да ти го дадам мачорот, попитом е од куче :D

На duffi, ivi1987, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Знам...
    Може ќе си купам комбенце, па ќе го преправиме, ду ит јорселф :D

На ivi1987, malerozna, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Зошто 30 000 за приколка?
    Дури и нова, таа на Хоби, значи од фабрика, со сите свашта, е 19-20 000. :)
    А јас планирам да дадам 3-4 000, уште 2 000 ајде да ја средам...

Во Дени Интернационал се јавив, сега според нив ова, не сум сигурна 100%, 20% царина + 18% ддв е, трета табличка се вади...

На duffi, ivi1987, malerozna и 5 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Фала богу шетнавме нешто и пред децава и др континент видовме, не е доволно ама не е ни ич. Криво ми е што додека бевме сами бевме уште врзани со визи за цела европа. Не дека не можеме и со нив да отидеме негде барселона, прага... (редам места што не сум била а сакам) ама налет шетање ако некој нон стоп ти ќенка. Ќе пораснат па да сме живи здрави па ќе шетаме.
    @CameliaMiller и др што сте млади и слободни :), кога веќе гледате опции за Грка разгледајте за Крит. Додека чепкав по букинг видов дека таму се дупло поевтини хотелите, е сега има трошок за превоз ама ми изгледа преубаво па горе доле за исти пари бар нешто ново ќе видиш, криво ми е порано што не ни текнало натака да фатиме. Има и мал милион други острови што се накај турска. Бевме ние еднаш со големиот и аг.иоанис после Волос, пелион регион. Каква природа има таму, лудница, исто е поевтино од халкидики.
    Ние дека го делиме одморот 1 недела охрид 1 грчка, во охрид секако сме со готвење грчка богами не готвам, барем додека сме во можност така ќе биде, 1 недела нека ми биде одмор ко одмор. Ако сме во апартман доручек вечера не е проблем во соба да се јаде ама 1 оброк во кафанче обавезно или гиро опција. Може да пројде 1 ден со макарони и толку. За готвење потребно е се од кромид до зачини.... нема шанси толку да се натовариме, едвај куферите ни ги збира.
    @CameliaMiller па ќе те тагнам, а да се распрашаш за опција најмување на трејлер? Мислам дека има и кај нас, како да имам прочитано некаде.

На duffi, ivi1987, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Е мачки обожава ама после ќе треба на рехабилитација од претрпен стрес да го носиш :D

На ivi1987, malerozna, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Оти е ЕУ,и ние ко ќе станеме ЕУ исто ќе биде ама и платите наместо 200евричи ќе бидат 500,па на таа пара кило 1,2 ќе ти е ко сега 35ден.
    Проста математика за виша да не зборам ич....:lol:
    Денес преубаво поминат ден,шетано на кафе,испазарено,ручече во домашна атмосфера.
    Пак шетано вечерва надвор има Скопје стрит фестивал,млади дечки фино занимаваат народ.
    Сега се опуштам,ве читам,ќе се гледа некое филмче и в кревет,отиде денот додека трпнеш.
    Имајте пријатна ноќ.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Си сакам мој...
    за наем, би најмила од приколкиве прв ред на плажа што ставив слики... :)

@M&M нема гајле тој, од сестра ми начисто е изгњавен. Да беше играчка ќе избегаше до сега :D

На LejlaD, Ane-Goki1, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.432
    Допаѓања:
    183.929
    Ај добровечер :) Ве читам за одмори и моментално ми сте сол на рана ;( Не можеме ни за викенд да се организираме периодов. Прво сите тројца се разболевме и уште се оправаме, после мајстори што не знаеме кога и дали ќе можат да дојдат, и дури се свртиш дошло време за пораѓај. Па уште правам планови за во октомври, ноември, или април, мај (facepalm) И за да е уште потешко, ја земам ќерка ми од градинка и ми вели: сакам да одиме на плажа, на одмор. Три и пол годишно дете, оди објасни се.
    Инаку денов релативно убаво поминат, првиот дел го преспав, вториот-правев торта, третиот до парк. Топ е со ова Skopje music street festival. Дете се изнаслуша, изнаигра и на крај седна на трева да се погушкаме :inlove: А и времево некако таман беше. Утре пак ќе се оди, само да видам што репертоар има на програмата. Одам јас, да пробам да спијам |-) :hai:

На Skorpija25, LejlaD, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Реков ќе ве дружам почесто , ама се нема време баш.
    Времето од лудо - најлудо, дете ми е со кашлици и сирупи неколку дена, јас укочена нит да седам ни да лежам ни да се движам можев, до инекции стасав втор пат во моето искуство со укочена половина.
    И така ми беше сумлива оваа Силвија , ја видов дека улаво жениште е .

За одмори сте збореле , оваа година кажав дека класичен одмор нема да имаме, стан средуваме и како што вели @Cka и јаре и паре нема.

За одмор на плажа со пливање со се, Грција ми е незаменлива.
    Хрватска ми е многу убава , но морето ми е ладно а и цело време да одам во вода со тие патичињата :D не би.Мразам камења , а и треви во вода.

Турција , зависи во кој дел си и какво сместување имаш.
    Пред две години летувавме во Kaya Palazzo Golf Resort во Белек , таков луксузен одмор никогаш немав истерано, во смисла на услуга , храна , комоција ....Да не ги начекав на попуст резервациите тешко дека со нашиот буџет ќе си го дозволевме тој одмор.
    Имаат одлична програма за забава како за возрасните така и за децата , и за преку ден и за навечер.Би одела пак во такви ресорти , за мене тоа е одмор , не би да шетам и разгледувам градби и градови на 40+ , ами да уживам со ладни коктели покрај базент.Велам базент , дека плажа тогаш не видовме , морето имаше многу бранови секој ден.

Тоа е , пишам по цели саати со прекини.

Да ви кажам , да не се улавите ветришта и бури , ми годи што е по ладничко.Дури ни мерак за бунарче или за лубеница не ми дошол од што нема жештини :sun:

На LejlaD, Ane-Goki1, ivi1987 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.195
    Чекај ме и мене тогаш заедно може ќе се најдеме:ее знаеш ние од +-40 па тогаш на + - 60 ка ќе сме...:D:hai:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добра вечер друштво
    Убаво сте се размуабетиле за одмори, јас ќе ја прескокнам темата, оваа година кој знае дали ќе можеме да “скубнеме“ барем викенд... Одморот од работа дури крај на август, а дотогаш здрави и живи да сме... Годинава во бебе-инвестиција сме, тоа ни е приоритет, ќе го поминеме ова лето гледајќи слики од лански одмор во Тенерифе (ова да се пофалам де :D)
    @Scott Weiland среќен роденден, здрав и жив, само убавини ти посакувам
    Еве @dunika а и за сите повелете на аперол-че

На Skorpija25, kuc, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Уште сте на тема одмор :) Јас во Грција макс. мислам имам потрошено 250 евра +-, со смештај, превоз, коктели, храна во ресторани, лежалки... вон сезона. Секој колку што му е џебот. Имало лета кога сум имала стварно голема заштеда, ама не ми се трошеле на летен одмор. Сакам само во морето да се бањам, други занимации мање више. Што знам, можеби помлада друго сум сакала, може догодина друго ќе сакам. Сега и 100евра ми се многу за одмор. И сметкана во маркет многу ми се виде, а празна некако ќесата :) Башка што надвор се нема осет со ова евриве, пише 10 ти си мислиш 10 денари :)))
    Сфатив дека кучето ми е старо и дека во блиски години може да умре и се депримирав. И не ми иде да го кажам на глас оти луѓето ќе речат теее за едно куче, ама живееш со него и дел е од тебе. Ете со што се занимавам во саботна вечер.
    Aj
    Сликиве се беспари :D

На Skorpija25, Ivan4e04, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро, трета смена на рапорт.
    Ах одмори, минути бројам, а не минуваат. Кога ме молеа да букирам со лепо друштво, јас нее, со друшките ќе одам. Ама тие ми го откажаа, деновите работно ги поминав, а сега точам лиги на Тенерифе. Ум за навек, договарај само со озбилни луѓе, а не со мрмки.
    Среќа наредната недела ќе шетнам 3 дена, понаредната уште 4, да ми се смири душа.

Утре 11ти ден по ред на работа. Можам јас и повеќе. Кога се бизи излегувам во пресрет за кога јас сакам, да земам одмор, без мрмкање.
    Подолгиот одмор ќе да е август, може и септември ќе ме фати. Ич не ми е под ќеиф, ама не може се јас како сакам.
    Лесно ми е со една е мајка, јас спонзорирам, ама и јас планови правам кога како што.

Ол ин бев на крстарење, ама за човек кој не пие, не се исплати. За шетање екстра беше. Сега прв пат ќе одам ол ин во хотел.
    Преферирам јас да си бирам каде и што ќе јадам.
    Готвење не ми иде во предвид, мене секако ми е ефтино секаде.
    Колку повеќе мислам за одмор, толку повеќе ми се оди на работа на брод.

Времето пак се менува, јас пак болна. Една чаша ладна вода ме сотре. Сабајле 37.1 имав, сега немам.

Обврски еден куп, а желба за трчкање нула. Само одлагам.

На kuc, LejlaD, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.984
    Ми се спие, ми се плаче.Ама .... Се разбуди малата за млеко, кога за 5мин.снема струја. А јас и така имав тахикардија и го пратив мм во дневна да ми бара апче, па кога снема наеднаш и од што се исплашив уште толку ми лупа брзо срцето. Сега ми е страв да заспијам, и дремам на нет. Деновиве Читам и слушам за грабежи по куќи и ужасно се плашам. Луѓево се спремни на се. Само Господ да не чува.

Што ве читам вака за цените во Грција, веројатно и годинава ќе си дремеме дома во двор

На Skorpija25, LejlaD, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Добро утро!

Не викам, да не ве разбудам, ама кафево мош ќе замириса. Нема врска што е недела, будилничето од 6 се издига :yawn:

@Scott Weiland заборавив вчера, нека е среќен, се најубаво!

Убав ден!

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Добро утро :)
    Моиве уште спијат, јас се излежавам демек да не ги разбудам а ми се пие кафе. Ај полека да пробам да се извлечам од соба
    @Scott Weiland и јас заборавив, среќен роденден, жив здрав весел

На Peco, Rebecca_R, CaraMia и 16 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Сите спијат ,а ние сме сами имаше една песна,да поуживам во тишинава додека сите спијат...
    Убав неделен ден да имаме!!!
    D3922C52-EF16-4ADE-9A05-40E1E8CF836B.jpeg

На Peco, Rebecca_R, CaraMia и 17 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.757
    Кај мене траеше тишината дури 1 минута :), станав гледам не мрдаат супер. Одам до тоалет и слушам врата како се отвара и едно мало бушаво главче ме зирка "мамо јас станав" :)
    Дур сварив кафе и големово стана и сега пијам кафе и ги слушам како тресат глупости и се кикотат, само да не почнат да се караат. Мм вика сега до 9 вечер нема тишина :D
    Ете ги почнаа со карање :whew:

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.