Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Аааа. Кај старосватицата си ти :D

Ај @referentka ќе пише у четврток каква е ситуацијата :)

На ivi1987, Espadrila, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ќе чекам до вечер, не се брзам :D
    Туку ќути да не запалам буСчето и да ти дојдам :)

Ај следно со мене те зимам, и јас сум асоцијална знаеш, заедно ќе си ќутиме :D

На ivi1987, Esmeralda-MD, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.078
    Moz e kaj podkumata :rofl: :rofl: :rofl:

Offff :rofl::rofl:

На ivi1987, Espadrila, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Не е кај кумовите, кај старејковците е :)

На ivi1987, Espadrila, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Знаиш дека асоцијалци коа се сретнуваат еден со друг највише муабет праат :D сродност јбг :D

На CameliaMiller, Skorpija25, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Три страни сум пропуштила, ама јуначки ве исчитав :muscle: Вчера денот :worried: Лубеница во фрижидер, а времето за тиква печење. И евентуално некоја чварка да се касне :!: Плус една главоболка што имав, цел череп ме болеше.
    Што се однесува до преипитување. Цел живот го правам тоа, за секоја одлука, особено кога јас испаѓам лошата, па си мислам "нели можев да истрпам, па некогаш треба да се попушти" и сл. Ама сега некако гледам да ми е мене најубаво. Па кој што сака нека мисли. Секако ќе мисли. Имавме ситуација сега брзо, мм поканил една пријателка од странство да седи кај нас цела недела и она прифатила. Жената си има финансии да оди во хотел или стан, и башка Скопје, цел месец ќе биде на одмор во Струга, Охрид, ама мм фин да биде. Добро бе му викам, ај она, ама ти, знаеш осми месец трудна, уште повраќам, едвај на нозе стојам, не можам основни домашни обврски да завршам, на детето едвај му се посветувам, одам на работа и капак на сѐ, уште гости ни требаат. А реално немаме услови, треба во дневна да спие, каде јас некаде ги поминувам ноќите. И му викам сега ќе ѝ кажеш да бара друг смештај и слободно обвини ме мене. И после си викам, па мене да ме викнат на гости кај трудна жена пред пораѓај, нема да одам. Особено сега кога имам деца и знам колку е тешко тој период. И така, нека сум лоша, ама јас да припаѓам дома, да се притресувам да има ручек, да е суредено, и да забављам, во вакво стање нема шанси.
    За теписи сте збореле. Ние имаме еден чичко, доаѓа дома, за 1500ден. поминува теписи, цела гарнитура, душеци. Светат ко нови. Не е кирби, изгледа слично, ама на друг принцип работи. И имав уште нешто да кажам, ама заборавив. Може после пак да дојдам. Убав ден на сите :hai:

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ако го сметаш за "лошотилук" тоа што не сакаш дома да ти седи некоја што не ја знаеш доволно, ондак додади ме и мене на листата во лоши.:D
    Не те окуражувам, ама навистина мислам дека треба да се внимава кој се вика дома, јас бар дома не примам секој, поготово на спиење. Ми беше братучед еден на спиење кога бев осми и јас, маста ми ја извади за неколку ноќи, работеше пробно у еден кафич, па и на сета мака се прибираше дома во 3-4 сабајле и бараше вино да му отворам од тие што си ги чувам у стакленик успомен од некоја дешавка. Дај ручек, дај кафе направи ми благо и брцање во фрижидер како дома да е - ааа не . Нечеш.
    Инаку овде врне, јас Бгд сум пак, дури и се размислувам да го префрлам седиштето во Гвг и да останам тука. Вака малиот испашта, плаче по мене, не ја бива, ова решение не е.

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Огреа сонце, јас пуштив машина, она заврши а сонцето го снема :rofl: ќе си пуштев на евтината барем....сега за инат уште една ќе пуштам.
    За гости сте збореле, јас многу сакам гости ама некогаш не ми се спрема па си поќутувам и чекам да ме викнат :D

На Skorpija25, Espadrila, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Е сега ќе мислиш дека сум стварно лошотилук, ама ја знаеме жената неколку години :devil: Доаѓала кај нас, спиела, никогаш немало проблем. И клуч сме ѝ оставале, а не сме биле во ск. Туку, беше пред некој месец, кога бев на почеток на бременост, и знае каква ми е ситуацијата. Значи одев на инфузии, на секој саат во купатило :puke:, бев и на боледување, крајно изнемоштена. Не можам да ви опишам. И седеше кај нас недела дена, ама дозна дека сум трудна дента кога дојде кај нас, значи ние веќе ја поканивме претходно. И знае дека уште ми е таква ситуацијата, ако не и полоша. И мм ја поканил, тој без осет, и таа прифатила, и она без осет. Башка ме нервираа тогаш моменти од типот, зашто детето ни мочкало во дневна на нокшир, не било хигиенски, зашто ова, зашто она. Ако ти смета, чао во хотел. Јас едвај на нозе стојам, ќе се замарам за некој друг дека му сметале работи што нас не ни сметаат. Кога одиш на гости, такви работи задржи си ги за себе. Ако си во хотел, друга приказна, жали се колку сакаш.

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Епа сега фино лепо кога ќе дојде ќе и кажеш мене не ми е баш добро и морам да одмарам :) јас така многу пати имам направено.
    За ручек ќе се порача нешто од надвор или нешто набрзина дома и толку.

На Esmeralda-MD, CaraMia, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Нема да дојде. Ви викам лоша сум јас ]:) Му кажав на мм да ѝ најде смештај. Немам сили, навистина немам сили да бидам фина гостољубива домачица. Кој се лути, нека му стои. Дома е Багдад, уште некој да ми рече не ти е суредено, вака треба, така треба, не одговарам за последиците.:punch:

На Skorpija25, ivi1987, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Кој знае сеа ти што ќе си помислиш, ама ја не би ја примила повеќе од 2 пати. Значи она е нездрава да ви доаѓа на спиење толку често без пардон човече и клуч уште да и оставам? Тоа никад. Клуч добиле само мои блиски и на мм. И тоа ептен кога немало како. Уште па да и се правдам или да ме суди како јас живеам. Никад, а не неколку пати. Куќниот мир не давам никој да ми го руши. Преспиваат и кај мене, ама на прсти се бројат кои и колку. Нема пријатели и сл.
    Не си лоша , напротив мислам дека си наивна и добра. Ако е тоа лошо мое расудување, sue me. :D

На Skorpija25, ivi1987, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    И ние сме биле кај неа, ама откога станавме родители, не сме поканети сите тројца, јер се нарушува нејзиниот комодитет, дека нели дете имаме. Ама испаѓа не ѝ смета детето кај нас дома да спие, туку само кај неа дома. Работата е што јас сега мислам на мојот комодитет и ми е на прво место. Кој како сака нека ме сфати, сѐ уште мислам дека треба осет за вакви работи, без разлика дали ти е близок или не.

На Skorpija25, ivi1987, senjorita-v и 15 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Додека немавме деца кај нас беше хотел Промаја. Кој стигнал во Ск кај нас спиеше. И тоа во спална а ние во дневна се селевме. Како дојде детето луѓево сами престанаа да идат, имаа усул. Сега па со две и да ми речат идам ќе им кажам кај е Александар Палас. Бугариве ни се ептен блиски, ние кај нив со години малтене одмор тераме оти во Варна на море живеат :). Плус и ќе дојдат еден ден па во Ох ќе одиме во посебни станови па нема да биде страшно. Плус и реков, млади се па се надевам ќе не откачат за брзо :D

На Skorpija25, ivi1987, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.125
    Проба,проба...работи...:sweat:
    Леле ама сум го акнала лаптопов од едно метро висина отворен право на паркет.Малку припукна кај што беше почнат ама работи.Уште без лаптопоп да останам летово и ќе си приумрам.:(
    Ме пресмеавте со „кумовите“
    Чекам гости,ја идам од работа и одма да поднаместам де и ете ти беља...
    Сакам и јас да пијам кафе со Бошка...
    Сакам да идам и јас со вас со тоа бусчето,ќе бидеме како оние на филмон српски:Ко то то тамо пева:D
    Сакам да јадам ама утрово вагата покажа +:doh:
    Се сакам...
    А нее. НЕ сакам гости со спиење.
    Кај мене в село така идат на селски туризам со спиење со денови,среќа се поретко е тоа...

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.253
    @NarCis@ не си ти без осет, туку маж ти и пријателката ваша. Мене би ми било ептен незгодно да останам кај пријатели на преспивање, без разлика дали сум на одмор во градот или што и да е причината. Ни јас не би се осеќала слободно, верувам и тие. Друго е кога си тинејџер и си имате слобода со другарките, сум преспивала многу пати кај другарки тој период и тие кај мене ама тоа време од животот е поинакво и не се споредува.

Тука кај мене нормално дека не давам клуч на никого, никого не ни примам дома. :angel: Некои познанички сакаа да се поканат кај мене на гости со муабети од околу, ја се правев мутава :D

Кај моите е исто хотел Промаја ко што пиша @EuHenIa. Среќа па не живеат блиску до Скопје баш, во околината се, инаку би имале гости многу почесто од сега.

Јас сакам луѓе, ама такви со кои што ќе можам да дискутирам на најразлични теми без провокации иако не делиме исто мислење, closed-minded луѓе ич не трпам.

На Skorpija25, ivi1987, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.939
    Ај добар ден,
    Што време ќе беше ова, ладно ко зима да иде. Глава ме боли, а кафе не пијам веќе оти тогаш почнува желудник да ме боли:D|(
    Отидов до болница, да ми каже др. За апчињата што ги пијам(вчера пратив да прашаат дали е таму, рекле да), одам денес со дете таму, ја бараат она си отишла(погрешно ми кажале:@). Ама за некое чудо не се изнервирав многу... Ама луѓето ич не се замараат дали можат да ти го зафркнат денот.

За преиспитувањето, ехеее јас уште се преиспитувам за одлуки од пред 10г.:D Затоа сега си "акам" по болници. Викаат, од главата си патиме!!!! И во право се. Мм ми вика секогаш-готово, биднало,, заборави на тоа и продужи даље. Ама не сум таков човек. А ич не знам што да кажам во такви моменти, или ќе речам "море вака ќе кажам..." и на крај само вимам "да, да"  :^):wasntme:

Малата од завчера(дека ние така и викаме) , доаѓа ме гушка и вика те сакам најмногу на свет:inlove::inlove::inlove:и јас се топам:inlove:

@NarCis@ мене би ми било срам да и откажам така , ама после ем притисок ќе качувам, ем ќе се караме со мм. Затоа, паметна одлука си донела, глеј си здравјето и одмарај и гали мешко:$:)

Ај одам да јадам:pizza:

П. С. Битно црн леб јадам, а колку многу јадам тоа е друга работа:drunk:

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @NarCis@ не си ич лоша што не ја примаш дома, таа е без осет дефинитивно. Да, трудна си, не си болна, ама не ти е лесно, и си сакаш раат особено што си при крај, не ти требаат гости.

Времиштево е за никаде... сакам сонце, сакам топло, сакам жештини! Сакам фустани да носам, тоа е целата работа, дека само летни имам :D
    Мувла фатив, аман, нека си оди Силвија, доста и беше. Немој после некоја друга да дојде...

Јас на работа лабавеам, малце трчав наваму натаму од сабајле, ама се заврши работата. Сега допрва уште работа ме чека, ама ни две кафиња не ме освестија. Вака-така, јас пак си се вратив на кафе пиење, додека пак не ми удри на притисокот.

За преиспитување, порано повеќе го правев тоа. Сега не толку, ама научив да не се замарам со глупости. Барем мислам дека научив :?:

Ај да го пуштам постов додека не ми дошол нареден пациент... поздрав и убав ден на сите!

На Skorpija25, ivi1987, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @mareane ЕЕЕЕЕ овој на сликава е каде,каде поарен од тој на филмот.
    Тој може и на пола пат да прокува,па ќе го викаме @Peco да гура.
    ЕДИТ: Во поверење добив непристоен предлог од членка на форумов(facepalm)
    Мислам дека тука треба прво еден психолошки тест да ни направат па да ни дозволат да се зачлениме.
    Макар и на шега да било јас го сватив доста озбилно и вулгарно.
    Што се не држи нашава земја.
    Ај помина денот уште малку остана па дома.
    Денес нешто ич не ми се работе.

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.953
    Здраво живо друшки!

Дур пишам ручек дојде...
    Време помочано(да ми извините)... ми се смачи веќе!!!
    дур да стопли ќе замине летото ...
    со дуксер и фротирски чорапи седам дома-ете толку ми студи...
    имам некои обврски низ град попладнево ако не престане дождот црно ми се пиши...ќе искиснам...

исчистив и купатило-цела куќа потсуредена и може полека ,полека да се спремам за одмор....

од сабајле мм ми го крена притисокот...не знае човек да си ги искористи познанствата и тоа е...
    ми привлече око еден оглас за работа а со газдата тој прилично се познава...го терам да се јави...тој се јавува кај бивши вработен....Е пукнав....за гуша го фатив....на крај се јави кај човекот и тој му вели ќе проверам за каков оглас се работи ама ќе ми биде мило познат човек да примам на работа отколку странец....ќе те имам во предвид ако сега не одговара позицијата ...

А БЕ ОСТАРЕ И НЕ НАУЧИ ....

Со Бошка имаме ист ручек..компир манџа и кај мене се крчка....специјалитет на куќата ни е..

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.