Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Ручеци крчкаат , па и јас да си кажам на темата - гости :).
    Ние дома гости не чекаме , а па со спиење боже мили :shake:,тоа од старт му го "забранив" на маже . Ама....
    Поготово летово ,кога сите одат или се враќаат од кај кумовите :P,обавезно имаат желба да се видиме . И сите сакаат да каснат јагнешко . До лани секој кој се јавеше ќе го нагостевме. И нели , се подразбира ,сметката ние ќе ја платевме, јер они се гости ,идат еднаш годишно . Ама се свестивме . Кога одевме Скопје ,ниту еден од тие пријатели не се понуди на кафе да не повика , за ручек ич да не збориме . И затоа годинава , му реков на мм ,никој не дружам . Ама , како ќе им кажел !. Е така , ќе кажеш не сум овде моментално , или нема да крениш на тел . Некни звонат едни од нив одвечер да се најават . Овој мојов страв му е да крени,гледа во мене како урочен . Кренав јас и фино лепо им кажав дека баш утре планиравме да идеме до кај моите и нема да сме тука . И им нагласив дека следниот викенд ќе сме Скопје и ќе ги бараме да се видиме , кажувајќи им дека и ние баш се зажалевме за нив :lol:. Да видам да не верувам дека ќе кренат тел кога ќе им се јавиме :)

@LadyC , што убаво ако си дојдеш при нас . Мака мачам да си најдам салам мајстор за педикир . Еве ти од старт една муштерика :). Ако ти треба нешто за овде , кажуЈ ,ако се може

@fina erika и јас добивам интересни понуди од членки, поготово од новоникнати (facepalm)

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Во туѓа куќа би преспала само е вонредно стање,иначе не,ама никогаш.Ако имам пари ке си најдам хотел ако не ке си седам дома.
    Ова зборам за фамилии,не студенти/сами....
    Откако сум иселена,пречекав неколку пара гости,СИТЕ самонајавени,не можев да речам не.
    Само последниве за нова година беа скромни во барања и очекувања,а предходните као идат да не видат нас,а со цел список на
    Places to visit8-|
    Налет целото гостиоримство,трчање и трошок,ама откако си заминаа нигде ги нема,не дај боже да честитаат нешо роденден/именден,да опцујат,и во мк дур бевме зафатени фулл.Така ли:emo:,затоа сега до 2027 ми се сите празници испланирани,па шо ке мислат ич не ми чуе(y)

На Skorpija25, ivi1987, Ivan4e04 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Bubce38 кај го спомна јагнешкото]:)како би ми легнало за ручек, не за друго,режимот така налага:D

Првпат после толку иди ми дојди кај кумоИте што ги викате,последниот викенд не бевме на јагнешко.Ќе си пукнев,оти скапавме на граница....кој сака нека каже,ама мајстори се,нема што. Па тоа компирот,па сирењето,па патлиџанот,оф оф оф:sweat::D

На Skorpija25, ivi1987, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Фала ви девојки :hug: Јас мислев сум станала мрчало ради хормоните, ама штом и вие така мислите, ќе да не сум најлоша на светот :D Ова маживе ако не искомплицираат (facepalm) Како ќе ѝ кажел? Абе така фино, Нарциса е трудна, при крај, уште не ѝ е добро, не сме во состојба да примаме гости.

На Thallia, ivi1987, CaraMia и 22 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    :rofl::rofl::rofl::rofl: Што убаво ги кажа новоникнати.

На ivi1987, Esmeralda-MD, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    А ајварот ма, пинџурчето ?!:?:. Омилено ми е :inlove:
    Само грчката салата им е заникаде . Издробена ко за глувци. А цената (facepalm) 250 ден во сред лето .
    За јагнешко не жалам да дадам таму 1.200 ден / кг. Ама за кебапче 29 ден е ненормално :shake:

На Skorpija25, ivi1987, Espadrila и 11 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кога сме веќе на темава...
    Во времето на СФРЈ,кога си живеевме на друга планета,дома кај нас беше хотел со 5*,со интернационално мени,е СПА немавме:D
    Пројди,зајди сите кај нас.Ние отворени до бесвест.Од понуда избор на постелнини,до избор на мени,туристички водичи и слично.Што вика мајками од градоначалници,тогаш преЦедник на општина,до возачи имаат спиено.Фино лепо кај на спиење како во најелитен хотел,они таааап дневниците, патните трошоци и пари по икс основи у џеб(а богами у тоа време беа прилично солени).
    Рееееетки беа тие кои бар по едно чоколадо ќе ни донесеа на мене и братми,канта сирење ќе си добиевме ептен ако се нарача и нормално ќе си ја платевме:@
    После 100 год моите се свестија.Да не ја ширам,ќе се изнервирам....

Нема да заборавам...играме ние деца пред зграда,мајками брза да се врати од работа,оти гостинот дошол порано,мртов уморен бил, а во меѓувреме комшика и се јавила на мајками во стилот „онај ваш Македонац је заспао у ауту,па и ноге кроз прозор извадио“:tmi:

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Добар ден и од мене друштво, за разлика на некои што не ви се допаѓа времето мене ми е супер. Вакво време ме релаксира, имам енергија, позитивна сум...абе дури и поромантична сум за разлика од кога е сончво и грее сонце како лудо:|

Денес слободна ама се изморив многу а пола ден е само поминат. Од кујна не сум излегла со саати, ама морав да направам асално јадење за повеќе денови, цело време трчаме горе долу и дома за готвење се нема време. А пак колку се троши да се купува цело време готово јадење:| мора да се организирам колку што можам и да се фрлам на сериозно штедење, повеќе опуштање и да сакам нема:wasntme:
    Да зачистам уште малку и планирам до сабалје од кревет да не се мрднам, да одморам како човек а може и некој филм да се изгледа.

За гости со преспивање сум најпротив. Ни одам ни пак сакам да ми дојдат:tmi: кој и да е замарање ми е многу, дури и најблиски да се. Сите си знаеме како ни е дома и дали имаме услови ама пак и сум немала некои без осет кои се наметнувале :D Во ваква ситуација јас сум лошата секогаш, мм гледа да угоди на секој :|

Уште еден кактус расцвета^_^ да не кажете не сум ве известила :D

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Bubce38 наредно одење накај југот те барам да ме упатиш каде да се јаде убаво јагнешко, пинџурче и сл. Може и да не дружите со маже ако сте расположени да ви квачат две деца на глава додека јадете :).

На ivi1987, Espadrila, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.250
    А камо слика? :!: Вака исто ко да не расцветал. :P

На Thallia, ivi1987, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Немаме проблем со качување на глава од дечиња :inlove:. Вие лаПајте ,јас ќе ги водам на лулашки ѕверките .
    За дружба нема проблем , ама кога ќе дојдеме Скопје да не се криете :rofl::rofl::rofl:.
    Се шалам :*

Инаку јагнешко се знае , Јавор - Мрзенци

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ние не се криеме, другарите наши од нас бегаат, им пораснаа децата па заборавија како беше кога беа мали. Сите сакаат раат да си седат. А мм само бара жртви за кафанка. Јас не сакам луѓе дома да гоштевам, акција ми е спремање со две деца, па раскревање, а за кафанка само нека каже некој, први сме.

На Skorpija25, ivi1987, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Наши љуѓе:P
    Идајте ,ајде(highfive)

На ivi1987, Esmeralda-MD, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    Добар ден и од мене,времето ми одговара,си сакам дожд :),тешко поднесувам жештитни,освен во море,езеро ако не сум:tmi:.Преиспитување цел живот самата себе си правам,и сум си утнала животецов начисто,таков заклучок добив,најмногу кога ми потценуваат интелигенција си се преиспитувам,ок ајде не завршив факс или уште повеќе,ама не џвакам патрони:tmi:.На гости кога се оди најповеќе треба да се внимава на тоа како им е ситуацијата на домаќините,на никој не сакам раат да расипувам,па ако треба или ќе си се вратам назад за спиење или хотел,мотел.Кога се спомна јагнешкото криво ми е што од страната на @Bubce38 не одиме кај кумовите,само на два пати сме биле од таму ради враќање на ддв,многу долг ми се виде патот за назад.Непристојни пораки не добивам,старост шта чеш,се зезам не ни сакам:D

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    У моЈта матична тема нема никој :(.
    Па овде да си пишам . Се тресам луѓе , се тресам !!!!
    Страв ме удар да не добијам . Маже не е дома . Шо не ми беше од работа сега да правам тест
    Бошкееееееее иди у темата @Bozica1980 ,@mareane

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.242
    ^Трудно си!!! :*

На Skorpija25, Ane-Goki1, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    2 se bubceeeeeeee
    :party: :hug: :l:

На Thallia, ivi1987, Bubce38 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    Нас побрзо од тебе срцев ќе не мавни :hug::hug::hug:

На Skorpija25, ivi1987, Bubce38 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.250
    Честитки @Bubce38!!! :hug::hug::hug: Лесна бременост да имаш! :l::l:

Леле, колку сум среќна за тебе сега, иако не те познавам лично! :party::party::party:

На Thallia, ivi1987, Bubce38 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Првин, да честитам за убавите вести, @Bubce38 - со лесно да си ја износиш бременоста! Ептен ми е мило за тебе. :hug: :f: :sun: Значи убаво ти рекоа од овде дека добро ке ви дојде шетање на море.

Да се пофалам, за една недела сум -4 кг. (hollest) Значи постои шанса да се пикнам во купачите од лани. ^_^

За гости, ни доаѓаат роднини од друг град, ама и ние одиме кај нив, па преспивањето е обострано, заедно со шетање, честење и сите адети. Со тие луѓе ептен фино стоиме, културни - немам збор. Немаат никакви барања, не седат по една недела, кога си поаѓаат неколку пати повторуваат дека не чекаат.
    Мислам дека би ни се налутиле да отидеме таму а да преспиеме во хотел. А и ние би биле навредени, вакви гости ретко се среќаваат.

Компир манџа и кај мене, ама јас не јадам. :D

Инаку, кога е во прашање дружба, со дечко ми обавезно се договараме. Никогаш не се случило да каже дека ке одиме негде без да ме праша мене, никогаш не се случило јас да договорам нешто а нему само да му кажам дека вечер одиме таму и таму. Прво ние двајца се договараме дали и кога ни одговара, расположени ли сме, имаме ли пари и дури тогаш се договараме со останатите. :D

Кафе? Ја би овде...

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.