Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.097
    Ај со хранава што се мачам,стално на диета ,што рече некој до следна кафана(до петок де..),туку денеска една слика на која сум и јас ме замисли.Стареам,лицево некако опуштено,кај со косата ко од поплава исфрлена бев поради брзање ,гужви и напнатости пред мометот на сликање,ама лицето,леле ....Колку заличувам на сликата на мајка ми ,чудо едно.
    Во мене имам каталог и од орифлејм и од фармаси и сега се думам која крема да порачам:дали за брчки дали за затегнување ,дали за дисколорациии оти све си имам:|
    А тие со кои се сликав сакаат млада да сум и убава....:inlove:

Леле децава ви се ....бисери само....:inlove:

Последна измена: 26 јуни 2018
    На Skorpija25, mal.ecka, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кажи ако разбереш кои се условите за трето дете:doh:
    И затоа јас сум за во канта,ќе ми вика полиција,ќе ми крши тиква...(lalala)

Силва денеска реши да не моча?
    Нема бегање од мерење парк,макар и на пола саат

На ivi1987, CaraMia, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.937
    Мојава па си збори како "дундата мочкала" и кога и се караме вила "ее матер, матер" . :D:D
    Збори 100/ч :)

Луѓе, ладно многу бре. Ќе одам до свекрва ми и си викам да си облечам јакната:) Внатре е поладно од надвор. Ми пратија видео од Грција -врне растура:rain: Ќе им упропасти одморот на луѓето.
    @mareane за брчки пиј многу вода. Мајка ми по операцијата мораше и пиеше многу вода и ми кажуваше дека има подобрување, се "мазни" лицето

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Откако сум дома ко да почнав да си презапознавам децата....

Малото е посебна приказна ...во некоја фаза е кога само прашува и препрашува..ама дури не му се разјасни нему скроз нема запирање...а прашањата му се леле мајко(facepalm)
    на пр.што значи трудна?
    што значи да се разочараш?

а е 4,5 год.....објаснувањата треба да се на ниво на возраста...ме препотува некогаш....

кај нас моча од синоќа без престан...мувлосавме веќе....

цел ден пред компјутер сум..се приметува ко ќе немам рабоота,,,еден куп мислења имам:$

@mareane ја видoв сликата...претеруваш малку....јас може и полошо изгледам...подбрадок голем имам во последниве 2 години...свиснува кожата...старееме....нека сме здрави и живи не можеме сите да сме ко филмски звезди

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.238
    Се превртев од смеење на ова :rofl::rofl::rofl:

На ivi1987, stetoskop, CaraMia и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.373
    За трето дете и јас сакам додаток,мм најголемото најразгаленото е,а и ако и пензија ми дадат на коњ ќе сум:rofl:.Ме изнасмеавте со дечињата,уживајте барем весело ви е:D.Не се жалете дека стареете имате уште време,слушајте што ви кажувам,мене само пластика сега ме оправа,добро и по некој филер,ама ако измислат без боцкање,игли преку глава ми се:tmi:.Тоа со водата пиење не ми делува на пеглање брчки,само тапан се прам од течности многу,инаку кажвајте диетата за брзо кинење кг:)

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Bubce38 ,Ти честитам од се срце,борбата за детенце ми е добро позната(од лично искуство).
    Нека Бог ти подари живо здраво и право детенце.

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Е вака, јас лесно качувам и лесно губам килограми. Конкретно сега, имам многу килограми за губење, па можеби тоа е една од причините. Во период од неколку месеци бев тотално неактивна и јадев нездрава храна.
    Ми се виде како океј режим, пред се затоа што има овошје и зеленчук. Не сум толку гладна како што ми фали благо, пример една милка од големите. ;(

Пијам многу вода, најмалку 2 литри дневно, плус пола литар зелен чај (зелен чај со лимонова трева, сушен, никако филтер на good nature мислам дека беше, во тегла го чувам а пакувањето е фрлено, го купив од тинекс). Да не заборавам, секој ден шетам со кучката, по 4+ км.

На Thallia, Esmeralda-MD, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ќе пробам оваа или УН. Имам и јас многу со две деца качено едно по друго. Само што јас споро слабеам.
    Тенкс

На Esmeralda-MD, ivi1987, stetoskop и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Свесна сум дека со годините, слабеењето е се потешко и поспоро, ама ако си ептен упорна, резултати ке има. Е сега, можеби јас имам брз метаболизам, па за еден месец ке изгубам 10 килограми, а ти 5, да речеме, ама ако си упорна и истрајна, не може да стагнираш.

Самоконтролата е клучот, барем кај мене. Најголема грешка која многу често ја прават луѓето додека се обидуваат да ослабнат, е тоа што се 'честат' со еден ред чоколадо пред спиење, а баш тие калории прават да стагнираш. Истото го правам и јас. Џабе гладување со денови, ако потклекнеш пред некое слатко задоволство.

Затоа ке се стегнам еден месец, внесувам се што му е потребно на телото да се храни и на одмор ке бидам таман. :D

На Thallia, Esmeralda-MD, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ја правев јас оваа на Жан Митрев и не е лоша ама јас сум лоша, кај мене е стварно до следна кафана :(

На Skorpija25, ivi1987, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @Bubce38 честитки многу ми е мило...:hug:
    Гости порано многу имав,дури и кога татко ми лежеше болен од рак,знаеја да као наминат да останат на ручек,па ќе заседнат,па на спиење...
    Имало и кога блиски роднини носеле нивни пријатели ,за мене непознати и небитни,секако ненајавени,на ручек и спиење...секако и доручек нели дури да се разбудат...
    Имало и помлади кои доаѓаат као на провод,па ти чекај ги до ниедно време...
    Имало...сега се е минато свршено време.Кога помислам толку сум здивена,што од се и од сите се оддалечив.Од една страна сум мирна,ама од друга криво ми е што немаме искрено дружење,се е некако плитко и формално...
    За мене времево е совршено нека си мочка Силвија,не и ставам памперс...
    Преиспитување,многу и дури досадна сум си сама на себе.Зашто така или вака сум реагирала,поставила и слично....
    Да се удри туш ,книга и може денов да заврши.

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.703
    Читај читај и до постот на @Bubce38 стасав, честито, со лесно со убаво, многу ми е мило за тебе. Ајде па во мајчински да ни се придружиш.
    @PUPICA мојов така како помал се смееше викаше гледај како ми пораснало курето (facepalm), мада уште некогаш си се смее на тоа. Машки бе, со играчка родени :D
    Решив ручек од денес за утре да напраам, демек ќофтенца со зеленчук и ориз во рерна, на стед правење гледам ориз нема |(, булгур ставив место ориз којзнае на што ќе личи. Ионака ми брше измислен рецепт тек со булгуров како ќе биде којзнае. Од критиките на мм најмногу ме фуфка, ќе ме зеза цел ден ако не го биде јадењево :^)

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Е јас кога држам диета, навистина се придржувам до правилата. Затоа и има резултати.
    Не дека сега не би се гостела со нешто благо, ама кога ке помислам дека една недела гладувам, а со само една чоколада ке внесам толку калории, си велам - Беки нека се исплати жртвата, земи си вода. (hollest)

Ако сумирам, најбитно е да исфрлиш шеќер, бело брашно и да редуцираш употреба на сол. Пржени работи никако, калорична храна пред спиење - никако.

На Esmeralda-MD, ivi1987, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Заедно сме посилни :)
    Така е, во право си скроз.

На ivi1987, Annath, WORRIED.BT и 3 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    А да ви кажам како мм ме уништи во поим вчера :nod: Му викам: пред 10год. за доручек јадев симит, осмина месо, осмина сирење и ѓеврек и пак бев слаба. Ме гледа: Да, ама затоа сега си... :rofl::rofl::rofl: Не можев да му се налутам, ме изнасмеа од срце :wasntme:

На Skorpija25, Thallia, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    И овде да ви се заблаглодарам од срце на сите :l::l::l:. Навистина сите овде сте прекрасни . Ви благодарам на сите кои се израдувавте за мене :*Ме испративте на одмор со желба тројца да се вратиме . Белким овој пат така ќе биде .
    Можда многу рано се пофалив , но не издржав да не пишам ни минутка . Сама бев дома , на зезање го направив првиот тест. Одма зедов и друг , и кај него имаше две цртки . Ама од што се тресев вториот тест ми падна у шоља :D.
    Ќе частам се по ред , само да ми потврдат за некое време .
    И навистина сите кои ќе сакате и можете да дојдете , ќе бидете известени за времето кога ќе частам . И тоа јагнешко во Мрзенци :P

Маже е дупка (facepalm). Пола флаша виски дрмна . Частеше цела кафана сега , демек роЏендан му било .
    Не знам овој пат ќе биде ли ова бебче за мене ,ама не можам а да не се радувам . Барем денес !

Фала ви друшки уште еднаш :hug::hug::hug:

На mila89, Skorpija25, Thallia и 46 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.373
    Радувај се душичке,двајцата заслужувате,и не мисли на ништо друго,ослободија душата,овај горе си ги реди работите како што треба :hug::hug::hug:

На Skorpija25, mal.ecka, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.937
    @Bubce38 при толку искрени желби од нас и на толку добра личност, не може да не испадне добро. Искрено и од срце ти посакувам се да биде во ред, и ќе биде верувај.

На Skorpija25, mal.ecka, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Бубче се сожали дека во групна депресија сме и не здрма убаво:party:
    Плус гладна сум сега,прееска од возбуда два пати боцнав салата и толку.Одамна се немам вака од срце израдувано.

@Bubce38 душо,овојпат е вистинскиот:l: лежи си,одмарај,ке се зезаме/дружиме овде и за кратко ке слушнеш срценце,па ке се опиеме тука прописно:d:
    Кажи му живели и на здравје на маже,знам дека ке е најдобриот татко,читајќи како те гледа тебе:hug:

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.