Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Bubce38 честитки, со лесно со убаво да си ја износиш бременоста.:hug:
    :hug:

Деца истрчани, бањати и заспаа за секунда, тоа значи кафе и цигара пауза за мене па да си легнам и јас малку пред работа.:)

Бев со децата во игротека на роденден и една колку ме изнервира, некогаш ми се иде на луѓево да им ја залепам една и ич да се мачам да зборам.:wasntme:
    Ми се залепи една госпоЖа и почна да ме испрашува што работам, колку плата земам|(мм што работи па колку години имам, па тој колку години има и кога ии кажав колку има мм прсна да се смее демек немало шанси она да учи некој како мајка да му е|(да го чува, мислиш и кажав дека е 20 години помлад а не 3 години и на крај доаѓа маж и да ја собере, старец, сигурно преку 20 години постар, па да му е*ам мајката да е мм толку постар од мене сигурно нема да се исмејувам за некоја што е маж и помлад, затни си таму му муцката и глеј си ја својата работа и пре би со некој помлад него со некој што е доволно стар да ми биде татко.]:)

Леле ако почнам да пишувам за децата и глупостите нивни 6 години ќе ми треба:rofl:Матео ја помина фазата со куриња, зборење за куриња релативно брзо ама Константин надокнадува и за него, едно време прво прашање на луѓево му беше имаш куре? добро е што прашуваше на македонски па пола не го разбираа:lol:сега знае само брадерс имале куриња(facepalm)
    Едно време неќеше да си го држи за мочање, гад му беше(facepalm)ако не му го држиш ќе се измоча ама не го фаќаше, циркус дете. Лети влегува во фаза каде се прашува, се гледа ама уште не прашала некое незгодно прашање, битно и она има дунде и само систерс имале дундиња.(facepalm)

Стана маж од спиење, да го фатам па сега јас креветот, како Авганистанци сме еден станува за другиот да си легне.:rofl:

На Skorpija25, Sesil, zhap4e и 32 други им се допаѓа ова.
  2. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Честитки за @Bubce38 , да се радувате на бебенце за неколку месеци.
    Јас од некна поручек сум напишала две-три реченици и така си останале, синоќе земав да допишувам и тоа е тоа, еве денеска пак ќе пробам :D
    Тешко се организирам со бебуш кога сме сами , едвај успевам заби да измијам веќе.Од срце посакувам Господ на сите да ги наполни рацете со дечиња.

И јас пак во плус ќе си останам , таман почнав да слабеам , со резултати со све и тоа за некои 20 дена , пак се вратив на стариот порок - благо.
    А така со мерак се спремам за роденден на бебуш мој , уште да бев и послаба супер ќе беше.

Конечно дојдов до кафе.
    Времето и на мене ми одговара т.е ми одговараше до лани оти на вакво време најубаво функционирам , ама сега сакам топло , бебе збеснува дома , сака надвор, се навикна да шеткаме и да одиме во паркот додека беше убаво времето па сега а излеземе од дневната кон некоја друга соба рачиња се шлапкаат ќе се оди на чао , радости...

Ајде кафе за убав ден
    6ff1be169e97bb3c1fae50b18876a803.jpg

На Skorpija25, Sesil, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    279.074
    Арно вие си викате да се пие може треба некои додатоци за кожава ама кога ке видам витамини посебно од Б групата коса ми се крева,зашто дополнително ми креваат апетит.И онака го имам во изобилие...
    Денес на работа пак частовка,3 колачи изедов.Иако ретко јадам благо ама ваљда сум во пмс и тогаш покрај се друго и благо ми се јаде...

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Саоооо:D
    Денес сум расположена, па редно беше и јас да се расположам бре :^)..
    Чекам маж да дојде од пат и да му ја летнеме, а чекам и викенд богами..
    Овде нема силвии слнце пука :wasntme:
    Направив ручеците па да одморам :d:

На Skorpija25, Ivan4e04, PUPICA и 30 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.933
    Да се пријавам и јас,
    Денес(како и неделава цела) мрзлив ден:DМалава заспа, јас до неа, се смрзнувам:^) Времево е лудо. Брат ми се во Грција, врнело и ладно било. Жал ми е што ќе го преседат одморот во соба. За децата па посебно.
    А што читам коментари на фб. значи страшни луѓе сме. Ги колнат, па добро било што имало невреме, па требало да ги сотре(facepalm)(facepalm) Што се трпи оваа земја :@

После сум на шишање, ќе ја кратам пола коса:) Едвај чекам.
    Ќе ја водам и малата, ако ја натерам да ја ошишаат, оти во 2,5години само еднаш е шишана.

@vitamina дај боже секој ден да бидеш расположена,редно време е да се среди се(fingers)

Со понови информации ќе се вклучиме подоцна:D

На Skorpija25, Ivan4e04, Sesil и 29 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.368
    @referentka -Рефи како е каде што сте,се надевам нема поплави и невреме?:hug:

На anaja1, Dust, ivi1987 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добар ден.
    Надвор топло нек си ибе матер. Луѓе паѓаат по улиците, во метро не се дише. Во лице сум исончана, едвај чекам одморче, да урамнотежам боичка. Помини замини, на вага се мерам, никако да иде удолу. Денес каве без шеќер, да пробам па така малку. УН диетата сакам да ја почнам, ама пуста стрвост.

Треба во шопинг да појдам, опрема за на плажа ми треба, таа од лани не ми се носи пак.

Гледав видеа од Грција, страшно невреме.

Скратив и јас троа од мојата коса, сакам повеќе, ама наредниот месец тоа.

Честитки на сите што имаат повод за славење

На Skorpija25, Sesil, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Нема.
    Не сум кај поплавите:)
    Штом си врнуцка, невреме е, ама не е страшно.
    Легачење до даска.
    Си играм со Рефче,одамна не сум си играла вака.Дома се се нема време.Бар детето си го видов 7/24:).
    Ете една придобивка од дождот.

Иначе гледам т.е. барам апартман за јули за викенд.
    Не што се е полно туку се испозанеле со тоа цените.И до 100 евра од ноќ се цените:x.
    Може и Бугарија во тоа ресортите да се мрдне.Бар за 100 евра и алл за тројцата е за два дена.
    Овојпат ако отидам во Бг, скокотлива-нескокотлива ќе легнам грбот да ми го масираат.Еден лексилиум за да ми отрпнат нервите и лежи таму да те откочат малку:D.

На Skorpija25, Ivan4e04, fina erika и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Врне истура...ама вака релаксиран ден одамна не сум имала. Испив кафето и може и да дремнам малку. Имам за ужина едни тазе набрани цреши од Преспа. Си побарав ми дадоа, ко децата :)

Сто муабети истерав од сабајле, сите интересни, еден посебно...и математика учев. Лоша сум ми викаат ама мислам дека ученикот ако не вежба до септември се ќе заборави.

На Skorpija25, duffi, PUPICA и 24 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.871
    Седнав второ кафе да пијам после куп обврски завршени меѓу кои и фамозниот колач со вишни...
    Времево измислено за готвење и печење е...
    Јас демек не готвам денес...печев пиперки,пржев кобаси...па сечи сервирај секому еден куп чинии и посатки извалкав...затоа манџа скркори и чиста работа....

@Bozica1980 остави го ученикот малку да издиши...уште јуни не завршил..до вчера учеа..греота е...
    мојата 2 лектири прочита од досада ама матеметика ако и речам да вежбаме очи ќе ми истера...

до библиотека бев и малку ми беше една зедов 3 книги....до одморот мислам да ги прочитам па за таму со нови да се подготвам..

На Skorpija25, duffi, Sesil и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    176.058
    И моето ручОче бидна . Си кркнав јагнече:inlove: . Божем другарката сама ќе идеше , ама дојде со маж и , па мојов се снајде некако да излезе од работа и да не дружи . Што убаво ми дојде седенката , се изнасмеавме за сите пари .
    Не се пофалив за новината , ама мислам дека ме осети другарката . Не се напив ни едно узенце и цигарче не запалив , па претпостави она . Ама многу е со осет она , ништо не праша. Баш сакам такви луѓе (y).

Да се ставам во хоризонтала и да започнам некое книже.
    Со фудбалот расчистив, здравје финалето можда само да го гледам :)

@vitamina ,Витаминке се вака убаво да ти биде .
    Инаку те "видов" , машала убавина :makeup::inlove:

@mareane ,а спирулина имаш пробано ?! Маж ми многу се фали од неа , од кога ја пие вели дека б комплексот не го тера на јадење . И јас ја пијам , мислам дека и од неа дополнително ослабнав . Инаку си кркам во последно време баш се , а чудо неделно си слабеам по килце :).
    Уште многу малку и влагам у 40 :inlove::inlove:. Лани ова време 46 носев :headbang:. Маже вика не се секирај , ќе си се вратиш ти на 46 со сигурност . :lol:
    Тие што ме имате на фејс не се чудите ако не ви личам на ослабната , поготово у фацата :D
    Не знам да се наместам за сликање и не знам :D. Како апаНа од комарци и муИ сум :tmi:

Бошка да остави зверка да си ужива у распустот(fingers) . Бројките нема да и избегаат на ќерче

На Skorpija25, Thallia, duffi и 29 други им се допаѓа ова.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Само да ве поздравам,ве читам иако на трчање бидејќи имам повеќе обврски периодов.
    Да се пофалам имам успешна реализација на задолженијата и одма да ми се омаловажи трудот и успехот се кројат глупи муабети и онака од нигде никаде по некое поглупо прашање од каде ти дотурка до овде?
    Смешно ми е за да не пишам жално со што се замара конкуренцијата:D
    Ама ако зад добра кобила прашина се крева:rofl:
    Имам и други муабети за спомнување ама се во свое време,сега за сега само една феминка ми е поддршка.
    Не сакам ич да замарам и драмам. Никогаш не сум се фалела за своите лични достигнувања бидејќи никогаш не сум придавала значење на нешто што мене ми е сосем природно да го сработам. А знаеле отакако ќе разберат да се најават на врата ко непланирани гости често дома со изговор ама вашево добило ваква и ваква награда или вашево она вашево она. Понекогаш навраќале и на гости-спиење. Сме оделе и ние фамилијарно. Но сега во мојот нов дом нит очекувам да угостувам туристи нит се пикам јас да сум нечиј турист. А да угостам со јадење и добар муабет сакам но во склоп како си ме дочекал некогаш ти мене така и јас тебе.
    Ручана,одморена,одам уште едно кафе да си спремам,од ова време-невреме пак притисокот 0 со 0.
    Пријатен ден сакајте некој и некој ќе ве сака.
    Ладново ми е ќеиф што имам природно парно маже,топлокрвно мило мое животинче:inlove:

Последна измена: 27 јуни 2018
    На Skorpija25, Thallia, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Значи аман градов, си викам на распуст децава нема гужви брзо ќе се стасува и со бус, блокиран центар бус ни за лек, стигнав скоро 6 дома а од 4:10 излезена :@ . Утре и да врне идам со точак8)
    Кафе релаксација, деца ме игнорираат, малава денес решила да не ме сака мене, тато си го сакала, тамам кафе на раат:D

На Thallia, duffi, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    7.463
    @Bubce38 chestitki Od srce.Da se chuvas I da se odmoras, ne trcaj mnogu, olabavi so obvrskite.So lesno da si ja isteras bremenosta I da se izraduvas na bebence.
    Jas sakav da prasam dali ste razmisluvale nekogas da vdomite detence, da bidete zgrizuvachko semejstvo.Ja slusam reklamava sto ja vrtat po radijava, koi se uslovite ?
    Spomnav na Edna drugarka I taa mi odgovori deka ne sum normalna, stara sum da se raspravam so deca...Mozebi ovde ne e mesto za ovoj muabet, no go cenam vaseto mislenje

На Skorpija25, fina erika, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    279.074
    Шетнав до кај другарка.Таму колачот со вишни.Си викам да не е и таа некоја феминка и си муабетиме а не знаеме.Се зезам ,неа ке ја познаам од една реченица.Ама не е таа таков тип за на фемина.Многу сме различни со неа,отсекогаш ,таа тивка ,навидум некомуникативна ,недружељубива,ама јас си ја знам и одлично функционираме веќе 20 ина години...
    @Bubce38 не сум пробала со спирулина ,немам проблем со железо или со имунитет и не земам никакви додатоци.Ама и од една колешка го слушнав муабетов дека ослабнала од спирулина,може да пробам.Но, сум многу непотеглива.
    Од кога се мислам да земам мака по препорака од една мила феминка ,ама само заборавам.Треба еден список и на први во аптека заедно со пензионерине....

Последна измена: 27 јуни 2018
    На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.368
    Да не ме сватите погрешно,синко мој пие времиња спирулина,ми ја препорачаа бидејки месо не јади,воопшто не слабее,машала си го има,е сега не префрла ама и висина и тежина има,зборот ми беше дека не на секој делува исто,еве мене на пр ми се погоди ашвагандата,плацебо ефект или не ама ми одговара,не за слабеење,моментално пауза правам,да не ја претерам:tmi:,на некој едно на некој друго,но вреди да се проба иначе од каде ќе знаеме што ни одговара,муабетот ми беше тој,не дека ве одвраќам од спирулината,

На Skorpija25, Thallia, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Незнам она со вдомувањето..
    Не би сакала.
    Лоши искуства има, ама несакам да зборам за да не обезхрабрувам луѓе кои имаат таква намера.Тоа се поголеми дечиња кои веќе имаат некакво воспитание,минато и трауми кои не се за занемарување.
    Од дете до дете има разлика,но...јас не би.
    Можеби и имам свои на кои доволно време од животот им се посветив па размислувам вака.
    Можеби имам слаби нерви за одгледување.

Навистина..вие како размислувате??

На Skorpija25, Thallia, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Маж ми ми вели ако не напрајме уште некое може ли бар да посвоиме?
    Немам ништо против посвојување. Да не би имала избор сигурно би посвоила.

На duffi, EuHenIa, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    279.074
    Навистина е хуман гест и многу може да значи на некое дете вдомувањето ,ама треба многу да се размисли,треба да си целосно сигурен во намерата и подготвен да се сносиш со сите идни ситуации.
    Дете е голема одговорност...Голема посветеност,трпение ,нерви,љубов....Оти и тоа треба да е на рамнишете на твое дете а не само како згрижувачч во смисла на покрив над глава и храна...А често така се сваќа...
    Незнам ама и ја не би...
    За разлика од посвојување кое доколку не би имала свое ,тоа да ама од малечко бебче....

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.368
    Се согласувам со Рефи и Мареане,секоја им чест на тие што ќе се одлучат на ваков чекор :bow:

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.