Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Далерон пиеше 4 саати пред блокмаксот, малку и спушти и си викам блокмакс како појак може полесно ќе спушти тамам да поспие асално. Чепчиња немам не сум користела никогаш.
    Малку како да е подоладена после последново туширање. По пижамки е не е покриена никогаш не дава да ја покријам кога ќе спие ама плачеше пижами да и облечам. Ќе пројде вајда. Ќе ве дружам вечерва дежурам :)
    Фала на сите ќе пробам и со облоги ако не спушта

Bozica1980, Annath, EuHenIa and 8 others like this.
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Ок признавам,не сум те разбрала:lol:
    Се измеша накако темава со посвојување-вдомување,првично за вдомување посветена од @mira.mira .
    Инаку @mira.mira @Dust не би вдомиле заради можност да ви го земат детето и дадат на посвоители кои аплицирале и добиле. Реално и вие можете да аплицирате за посвоител мислам има предност личност која вдомила да посвои ако се реши на тој чекор. Не мора да си втора или било која мајка Тереза,треба да знаеш што сакаш и да го оствариш тоа на начин допадлив за тебе и партнерот. Сепак ќе вдомиш/посвоиш ти и спругот,и вие ќе го издржувате/чувате нит комшиите нит некој друг тоа ќе го чини. Лична одлука е секој си знае. Јас наведов сум размислувала,знам и тоа е тоа. Познавам луѓе и со убави и со не баш толку убави искуства од посвојување,а знам и за случај кои можеа и финансиски и просторно не едно две да посвојат,ама не сакаа и сега се во поодмината старост. Им помагаат внуците понекогаш кога треба. Тоа е животот тече понатаму и вака и така.

BORKA, LejlaD, ♡BuBaLe♡ and 7 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

А може со алкохолен, вински немам. Дека сум читала по темиве само вински. @WORRIED.BT пиша и со разреден алкохол тоа имам ќе пробам така

4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас секогаш давав Далерон, Блокмакс или Ибобруфен. Ама кога завршив во Козле со мали и му дадоа од Парацетамолот одма спушти. Совет од таму ми дадоа да не правам експерименти, да терам со тој зошто бил најефикасен. Ако имаш дома електролити давај за да не дехидрира. И било каква течност знаеш, колку повеќе подобро. Стискам палци брзо да симне :l:

Bozica1980, LadyC, Annath and 6 others like this.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Само пази, мери ѝ често, да не спушти нагло тт. Со лесно мајка, што и да треба, тука сме :*

Annath, dunika, Alishan30 and 3 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Razreden alkohol i masazi po teloto da se otvorat porite ...I paracetamol cepce najmnogu im pomagalo na moive.Sega koga se pogolemi im davam i analgin.Ama ne mi krevale nikogas poveke od 39

Bozica1980, Annath, Rebecca_R and 4 others like this.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Една дистракција, пишав во рецепти, ама тешко дека некој ќе ме прочита таму. Дали имате некој вкусен испробан рецепт за трилече?

Rebecca_R, LejlaD and SV1911 like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Знаеш дека никој не ми спомнал за овој парацетамол, јас откако е роден големион стално купував еферелган па кога излезе онаа аферата свртев на далерон. Ама ќе си купам обавезно. Пиеше вода, пие течности цел ден, спие сега, само што измерив 38. Добро бар спуштила малку.
    Ве отупев, ко тазе мајка на прво дете да сум :) ама т знае да ме распамети

9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Тешка тема сте фатиле вечерва...а за тт,веќе се кажавте.
    Јас да ве ѕирнам,правам пауза. Работам нешто, оти утре на работа фулл ќе бидам.
    Ќе ме фати да си легнам, ја за саат,ја за два:sweat:белким 3-4 часа ќе поспијам...

vitamina, duffi, kuc and 13 others like this.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Лошо е што не го нудат во аптека, јас кога сум барала Парацетамол ми давале Далерон, демек исто било ама не е. Во несреќа среќа, од Козле што го дознав. Инаку и јас давав Ефералган на големата и одма делуваше, ама и јас се исплашив од аферата и толку беше.
    И мене температура најмногу ме плаши, имам лошо искуство со двајцата, посебно со мали само инфузија не спасуваше.
    Штом симнала малку добро е, до сабајле како нова ќе биде :D
    Тука сме и во добро и лошо, и да се насмееме и да си помогнеме :hug:
    Држи се, сабајле дупла доза кафе само ќе ти треба :D

LejlaD, mal.ecka, NarCis@ and 10 others like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Трилече:
    6 јајца се матат со 10 лажици шеќер(можеш одделно белките и жолчките па ги соединуваша а можеш и заедно);се додава 6 лажици брашно и пола пециво.Се меша убаво и се пече на хартија.Се вади и превртува и малку се подоладува.Настрана во сад се мешааат 1 литар млеко со 3,5 масленост,пола литар хопла и 300 грама кондензирано млеко.Пола од смесата се тура во плехот,па се става испечениот пандишпан ,па се полева со останатата половина од смесата.Згора се мачка си карамел.

Ох како ми се пријаде...

Thallia, LejlaD, mal.ecka and 15 others like this.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Море колку бев уморна дека и вчера од 3 до 5 се туширавме сирупи ова она сега џамлии очи иди па спиј. Фала :hug:
    За рецепти не ме бива ама за јадење прва. Ова трилечево од кога го зборите а вчера и една другарка ми го фалеше. Ова ќе да е вајда кох, раванија истото е нели? Тетка ми ни правеше порано го обожавав, од кога немам јадено ммм дур да се замислам да пробам викендов да направам мхм :smirk:

LejlaD, NarCis@, SV1911 and 7 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Аха сега читам не ке да е исто со кох, немаше карамел и сигурна сум дека само со обично млеко го правеше. Тестото може да е исто

LejlaD, NarCis@, Bozica1980 and 3 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Oва е сега понова верзија на кох од нашето време.Мене ми е многу вкусно ама домашниве слабо го сакаат им личело на попара со млеко.:D

Viktorijaaa5, LejlaD, NarCis@ and 8 others like this.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

и јас исто го викам..не ми е по кеиф ама мм и керка ми го обожаваат па им го правам...

овој колачот со вишни како се погоди денес тамам за сликање е...само ем немам убав телефон ем натпреварот заврши..више срече други пут..

истура надвор...2 дена не престана....не е интересно веќе!

се зачитав и изгубив осет за време..се потсетив на студентски денови...ме разденуваше со книга ако ми беше по мерак...лесно четиво избрав денес ама многу блиско и трогателно...

лека ноќ!

Last edited: Jun 28, 2018
  16. M&M

M&M Форумски идол

Епа ај добро утро :yawn:
    Од 2 негде колку толку поспав.
    Една огромна шоља кафе па да се активирам малку, како ќе се истурка денов не знам. Важно малоно ок е, ене сирота спие топ, и она се измрцвари душиче :(.
    Ќе одам со точак, аха, баш денес најмногу врне :D
    Ајде убав ден на сите

17. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Добро утро и од мене :D

Се мислам утрово да излезам вака
    Funny-Road-Crossing-funny-umbrella-chatri-india-fun-rain-enjoy-people-pictures.jpg

или вака ?

flood-jetski-texas-d2dd5663925822d2.jpg

Што предлагате :?: ?

18. Dust

Dust Game Over

Затоа и пишав ако добро ме прочита
    Ама изгледа не си ме прочитала..

Немаат никаква предност во посвојувањето тие што вдомиле, освен ако сакаат да го посвојат веќе вдоменото дете..

Добро утро.
    Убав ден.

19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро. Аман веќе нека престане да врне, мувлосавме. Двете деца ми се болни, Неда кашла како стар дедо. Ни млекце не пие ко што треба, а на лекар викаат ништо не е настинка, топли бањи и чистење носе (facepalm).
    Темава...за вдомување, да имам услови, би вдомила и тоа 2 машки деца, желбава да си ја исполнам :) ама срце ќе ми препукне ко ќе ми ги земат. Ама ете немам, една соба 4ца спиеме :D. Во ваква ситуација нема ни да ми дадат.
    За генетика не сум се замарала, кога посвојувавме не мислевме на тоа, барем јас, ако не друго во нашите семејства и тоа поблиски има се што можеш да замислиш од болести: од шизофренија, дијабет, слепило, канцер, што ти душа сака. Повеќе се секирам за Неда од тој аспект :). Мм во целата акција со посвојување само рече кажи кај треба да потпишам :) ама ич не се замараше со ништо. Сега со ѕверов се како свински црева, они се "големи" одат секаде а ние сме "мали" и седиме дома :)
    Ајде нека се поправи времево, да се шетне некаде.
    Ви посакувам убав ден

Skorpija25, M&M, Rebecca_R and 26 others like this.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Ај добро утро.
    Слабо и неубаво спиев и јас.
    Навистина претера времево,веќе и мене почна да ме нервира дождов.
    Повелете кафе и блакце
    6991964-coffee-cake.jpg

Thallia, Rebecca_R, LejlaD and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.