Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    На темата за посвојување,долго време сум размислувала.:?:
    Околу мене познавам 4-5 семејства кои посвоиле дечиња,и еве ги гледаат и функционираат дури и подобро од други семејства со свои биолошки деца.
    Мое мислење и желба е да си посвојам детенце.сопругот се сложува.:)
    Моментално немам свое дете,но и да би имала би посвоила.нема да постои разлика никаква кон двете.за гени и наследни болести не размислувам воопшто,како ми е пишано така. Не знаеме ни ние што носиме во нас,а не пак за било кое детенце.:)
    Животот дојде така да незнаеме дали утре ке се разбудиме или вратиме од работа.последнава недела изгубив блиски пријатели без никаква дијагноза и без никаква терапија до сега,во сон починати.;(
    Многу ми е ранлива оваа тема,и во дом често одам и во црвен крст ги посетувам.не да си лечам комплекси него да поминам време со нив.да ги слушам,да ги играм:inlove:
    Имам услови и би посвоила и би одгледала.неможам да замислам да си заминат-би се врзала за нив иако не сум ги родила
    Познавам семејства кои немале дечиња,посвоиле дете и потоа уште 2 природно си роди.Преубаво-Дури и сите си наликуваат едно на друго.Толку на оваа тема од мене^_^

Во главниот ни град сум.цело утро по клиникава и морам да ви кажам вие кои сте од Ск-Алал да ви е.како издржувате...улици,гужви,несовесни шофери,несовесни патници.сите се нервозни утрово...(facepalm):@
    Одвај чекам да си одам дома|-)

На ♡BuBaLe♡, mira.mira, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.928
    Добар ден(со ова дождов малце е за никаде денов, ама ај)

Вчера се шишав и јас како @LadyC, изгледам ко детенце. Исто од пола грб до боб фризура (fingers)

На тема вдомување или посвојување и јас, познавајќи се , не би можела. И пак ќе кажам, секоја чест на сите што се одлучиле на ваков чекор. Тоа се луге со големи срца. Мене(извинете, ќе мрчам) не ми се свиѓаат реакции од луѓе што посвоиле/вдомиле или сакаат да го направат тоа- кога ги осудуваат луѓето што ете не се спремни на тој чекор. Значи, не треба да ме посочуваат како некој кој нема жал за тие деца.. ..Си имам лични причини поради кои не би.

Исто и за сопствени деца-не ѓи раѓај оти сите раѓаат. Треба да сакаш, и да се грижиш, чуваш и воспитуваш да ги пораснеш , а за тоа треба ем јаки нерви ем финансии. Ама љубовта и среќата после е преголема

(нема лична врска со муабетот погоре, ама да си ја кажам маката ), пред некој ден ми велат - не сум сакала кучиња и тоа значело не сум сакала луѓе. Не бре луѓе- ужасно се плашам од кучиња !!! Мм сака да земе куче и му велам - треба да го шеташ, ветеринар, вакцини и да го храниш и чуваш правилно. Ако си спремен на сето тоа земи, а не само да го земеш па после не сакаш или неможеш, па да го носиме на душа. Оти јас од страв ништо од ова нема да правам, а не од што мразам кучиња.

@М&М се надевам подобра е малата.

Отидов:hai:

На Skorpija25, WildMk, LadyC и 29 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    152.851
    Здраво живо друшки!

претпладневни активности завршени...куќа потсуредена ,ручек се вари а и до агенција тркнав да доплатам за одморот оти мм сабајлечки паники крена....

ми остана јас да се средам малку оти моментално на ништо не личам...а попладне синко на танц треба да го носам...молам бога да престане да врне...

туку ај совет
    дали колор шампон ќе ми покрие бели влакна ?
    да не се фарбам пред одмор туку од ко ќе се вратам...да истуркам уште една недела замаскирана...

На Skorpija25, LadyC, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Мислам нема :| Зависи и колку бели имаш, па да замаскира нешто, ама се сомневам. Колор шампон само беља прави, тоа што сакаш да покрие, нема да покрие, а ако бојата треба да падне по 4 недели, ќе падне по 8. Барем кај мене е така.

На LadyC, malerozna, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    @WORRIED.BT и јас не би колор шампон,многу лошо мислење имаат фризерите за него,а и цимерката ко метла и се исуши косата..
    Плус таму од солта одма ќе ти падне,пак со бели влакна ке си.
    Стави си марама со чворче на глава,ем ке покриеш ем фраерка ке си;)

Луѓе толку ли ви е ладно,се пресмеав на коментари и статуси по фб,а тел вика 20Ц во Скопје:wasntme:
    Па и некоја слика ми излезе,малишани по свидетелства облечени по долги и елечиња онакви есенски:lol:

На Skorpija25, LadyC, fina erika и 22 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @dunika ладно е бааѓи. Јас денес Неда во плишани шпилхозни и елек ја облеков. Мајка ми улава ме направи, вика бебево во јануари се роди плишани шпилхозни не облече ти во јули му ги натна.
    Ама па мене многу ми студи

На Skorpija25, fina erika, malerozna и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    ^се знае кога дете се облака, кога на мајката и е ладно :)
    А ладно е, јас фустан со долги ракави прошетав денес. А синоќа и чорапи стаив, тоа ни у јануари не го правам :)
    Добар ден, ве глеам сите арни и на број.

На Skorpija25, fina erika, malerozna и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Се жалев шо го закажав одморот рано ама вака шо ве читам и моите што кажуваат среќна сум што не останав дома

IMG_20180628_125144.jpg

IMG_20180628_124312.jpg

На Skorpija25, fina erika, malerozna и 32 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Демек денес за Атина ќе се одеше ама немаше расположение некако. Се ме боли на мене , а ме мрзи и да возам.. па останавме дома. Времево утепува. Иначе ни влегол крадец во зграда. 2 стана сакал да обие у ист ден. Еден по друг. Ама на вториот го виделе и сега бега... од новости само тоа.

На Skorpija25, fina erika, malerozna и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.793
    Допаѓања:
    214.363
    Добар ден и од мене.Ворид колор на бели влакна не покрива,барем кај мене,како да се слива низ нив,еднаш со боја се фарбав пред одење на одмор и пишман бев,бојата течи од солта,арно ако е плава,ама кај мене црна беше циркузи бев крпите лом(facepalm).Фарбање од кога се враќа од одмор од тогаш научив.

На Skorpija25, malerozna, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Ручек (за возрасните|()направен и изеден,маж замина по риба ,деца излезени,јас одмарам...
    Ќе викам другарка на кафе ама чекам после 5 да звонам да не одмара,(ова од Бт од студенски денови ми е останато од газдарицата ,од 3 до 5 телефеон не смее да звони)
    Некако како да попушта студот,барем се надевам атер за шетањето утре...Треба вечер и јадење за утре на домашниве да им направам ,некако како да ми е мака јас да шетам, јадам, пијам а тие на сува храна....

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, fina erika и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    ^^Да им правиш . Колку можеш - што можеш , ама да не ги оставаш така. Па ценеле - не ценеле они ,небитно . Маж ти цени сигурно . И колку и да не искажува ,сигурно е ќефен кога ги погодуваш. Бар мојот е таков :)

Ај добар ден и мене (highfive)
    На темата посвоување имам многу да кажам . Ама ќе си премолчам овој пат. Прошлиот пат бев обратно сватена. Само едно да знаете , колку е тешко да зачнеме нов живот , уште толку е потешко да се посвои дете. Зборам за дете до годинка .

Ладничко и кај нас . Нека потрае .
    Маже ми свари чај. Кујната за два дена е лом , ко десет дена да не е чепнато со рака . 20 чаши за вода / сок има употребено од вчера . (facepalm)
    Да не сум миела ми вика. Ќе купел нови ако се потрошат домашните .
    Да замие тој ?!?! Боже пази !!! :tmi:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, fina erika и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, праски, кафе, обврски. :coffee:

На тема банана и воведот, нареден период, т.е. се додека не се пикнам во купачите од лани, ке јадам праски за појадок, банана само во деновите кога не сум на диета. (hollest)

Јас не би посвоила, сум размислувала на оваа тема и секогаш доаѓам до истиот одговор - не би можела да го направам тоа. Знаејќи се себеси, со сите мои добри и лоши страни, посвојување не е опција. Така го чувствувам тоа длабоко во мене и истото нема да се смени, сигурна сум во тоа. Дури сигурна сум и дека не би прифатила туѓи јајце-клетки и сперматозоиди. Исто така, не би ја прифатила опцијата - сугорат мајка. Доколку можам да родам - добро, доколку не можам и покрај сите опции за оплодување, ке се помирам со фактот дека нема да станам родител. Сепак, ова е една длабока тема, можеби некој ден ке го сменам мислењето, ама од денешен аспект, шансите се речиси еднакви на нула.
    Не би можела да згрижам дете. Помагам и ке го правам истото во иднина, но вдомувањето би било премногу турбулентно и не би можела да издржам таков притисок, особено ако имам свои деца, без притоа да направам некоја грешка.

Сакам сонце, сакам да е жешко и сакам лубеница. На вакво време ми се пие какао со цимет. Носам дебели чорапи. Кога е есен сакам да мрморам за депресии, а во јуни и јули сакам да зборам дека е жешко. Ама Силвија е тотално незаинтересирана за мене и за моите желби. |(

Кафе?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, fina erika и 24 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Хелоу :)
    Денес со време се собрав, начекав превоз :)
    Малава е добра уште има т докај 38 спушти качи, се надевам веќе од утре да престане ако не по доктори ќе трчам. Јас седам и спијам, мнооогу ми се спие|-) . Капак и денов на работа ужас и од тоа допочнително уморна. Моментал о дома сме као ит сектор, секој закачен за нек8ја електроника, немам сили за ништо.
    не издржуваме, затоа сме вака напети :@ ,, ужас ни е градов

На malerozna, Sesil, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Истото за Ск ми го велат сите кои доаѓаат да завршат некоја работа овде.Ненормално било од работа до дома да патуваш во гужвата 40 минути.
    Ами тоа е.
    Навикнати сме.

Иначе денес пеколно топло.
    Само што се напив парацетамол,ме пржат рамената.

На fina erika, malerozna, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Каде топло? Не сте грчка?

На malerozna, Ane-Goki1, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Не мавта нас Рефка дека е Грчка а таа некаде по Египет или Шпанија се сонча;):P:*

На Skorpija25, M&M, malerozna и 13 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да се тепаат возрасни луѓе за лежалка(facepalm).Уште мислам на тоа.
    Секоја соба си има лежалки,обележани со бројот на собата.
    Е сеа некои се родители со две деца па место 2 користат 4 лежалки.Автоматски за други двајца нема.И се така ланчано...
    Еден дедо коа распали(facepalm).Па ооа почна да ги бутка сите од лежалките за да си го најде својот број на соба и да си ја прибере да легне:x.
    Да бидам искрена, умрев од смеа гледајќи:lol:.

На Skorpija25, M&M, fina erika и 27 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Времево кога го гледам се осеќам како да иде Нова година :|
    Толку ми е ладно и толку ме тера на спиење, тоа чудо едно.
    Денес не поканија на свадба во сабота и ич не се мислев, ќе одиме. Уште да видам што да натнам и одам у бољи живот :D вака зборам пошто ми се нафати свекрва ми деци да чува 8-|:makeup:
    Ај убава ладна вечер да имаме :D

На Skorpija25, M&M, fina erika и 28 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060

На Skorpija25, Bubce38, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.