Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Забрането е да се пуши внатре. Колку што знам правеа некои измени на законот, ама забраната за пушење во затворени простории остана. Е сега кој колку поштува у ова дивиов запад наш. Знам уште кога почна да се збори дека МОЖНО е да има измени, веќе сите почнаа да дозволуваат внатре да се пуши.
    Не сум пушач, никогаш не сум била. Дома додека растев ни беше магла :) Татко ми многу пушеше, брат ми, другарите на брат ми кога ќе дојдеа сите, мајка ми само со пријателката со кафе палеа, ама како што беше мала собата, не памтам дневната да не била во чад :) И двајцата се откажаа одамна, и сега толку сум одвикната од чад, кога ќе ми дувне некој во фаца ми иде со некоја лопата да го замавам најсериозно. Да си ги почитуваме личните простори :)
    И сите дечковци ми беа пушачи. Кога ќе видиш исто како да сум пушела цел живот. Сега барам дечко непушач. Оглас ќе пуштам :)
    Ај добро утро, се изнапишав за цигари рано рано. Сонце имааааа :sun: Пуштајте среќа, сакам да пренасочам позитивна енергија и да слушнам добри вести. Оти поинаку... веќе не се издржува.

На Skorpija25, LejlaD, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Невремено стварно било решено да заврши со четврток. Е, сега, јас мислев и денес ќе трае, па не сум наштимана за ова убаво и не-ладно време. :bug:
    Петок битно. Треба паметно да се искористи викендов. Попаметно од претходниот.
    Гутен морген.

На bittersweet, LejlaD, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Станувајте да видите сонце дур не ви заврнало]:):rain::hug:

Ај добро утро..
    Пак Петок дојде,страшно лета времето.
    @stetoskop ај остави ми еден ред Банат чоколатце(heidy),најубавата опаковка ја има,ме врати 20 и кусур години назад:clap:
    Јас шмркам кафе без шеЈчер,па на работа.Денес шефицата(читај вештерката) не е таму,па ке биде идилично хармонично(highfive)

Каде е @Val-Dim ? :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, кафенце и бебенце што си игра :). Плус и сонце на изненаЏење, се израдував сабајлево. Синоќа беба стана во 3 и до 4 едвај ја заспав, нејзе и се гугаше, а мене очи ми се лепат. И сабајле пак во 6 будење.
    За пушење ич да не зборам. Јас сум непушач, никогаш не сум пушела, ама затоа мм пуши за цел комшилук. Треба посебен оџак да му се вгради. Се труди да не пуши кога сме сите дома, па во двор, па во ВЦ ама тешко му успева. Ко ќе легнеме додека да легне он, за тие неколку саати цела кутија и до ЛУК Оил ќе тркне по уште една. И прозорот широм отворен до сабајле џабе е пак ми труе цела куќа. А не пушеше 8 год ама ете се случи еден неубав настан и тоа....
    Го плашам со се и сешто ама не бива.
    Кафе да допијам и ќе одам кај другарка да зајмувам Пулмикорт. Малава кашла, нема ништо на плуќа, големава ко за секој случај ја однесов, шкрипи плуќа и црвено грло, одма инхалации и до понеделник ако не мине антибиотик. А детето ништо не покажува, никаков симптом.
    Ајде девојки убав ден на сите

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Ќе имам за частење ваљда, зборев вчера со една особа, изгледа од септември ќе ни воведат втора смена и сабота работна во Карпош.
    Искрено женава потегнала врски, па да видиме исход дали ќе успееме навистина.
    Сепак со добри мисли до посакуваната цел! :sun: :party:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    @EuHenIa и покрај сите немили настани, децата треба да му бидат на прво место - ете, и двете кашлаат, сигурна сум дека димот што го вдишуваат дополнително им штети. Тоа треба тој да го сфати, зошто дете да инхалираш со Пулмикорт, ако може и без тоа? Јас верувам дека ти си свесна, ама и него мораш да го освестиш. Не сакам да ме сфатиш погрешно, ама за деца не правам компромиси, небитно дали се мои или туѓи, ако можам да влијаам, би забранила пушење секаде, и би ги поскапела цигарите трократно (сори пушачи, ама би го направила тоа).
    И мм е пушач, ама дома не запалил цигара откако реновираше пред да се земеме.

Добар ден друштво :sun:
    Сонце конечно? :party:

Ај на кафе

@LadyC дај Боже да биде работава!

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 31 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да се надополнам во нова забелешка. Двајцата сме пушачи ама пушиме на тераса откако се роди малиот. Дома не ни можам сега да замислам да ми смрди на цигари. Се е навика.:)
    Кога одам кај мои блиски на гости, кога ќе осетам чад во куќа, одма ми се снеарнува, ама од цигарче не се откажувам. Е сега јас дома го штитам детето како знам и умеам, ама на гости... :tmi:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добро утроооо:sun::inlove::sun:

Ме разбуди зрак сонце и право на тераса се нацртав и си направив кафенце.:coffee:
    Колку позитивно влијаат сончевите денови

Кафица со цигарче,и јас сум пушач(facepalm)за жал.многу пати пробував но никако неможам да ги оставам.немам силна волја значи(facepalm)Дома не се пуши,стандард на тераса и иако сум пушач ми смета да седам во зачадени простории.на свадби и излегувања-ако јас се трујам нема потреба и други да зачадувам.
    И не ми е хумано во ресторани,јадат луѓето а цигари да димат наоколу:smirk:

Викенд ке почне за неколку часа.кај "кумовите" ќе одам да се ишлапкам малку во солена вода(poolparty):)

п.с.Неделава еден куп стари луѓе ке гледам,и некако слабост ми се.такви остарени колена ги болат,коски ги вртат-а знаат дека нема чаре:shake:ама срцки се и многу си ги сакам. "внуко" ме нарекуваат и ептен убаво ми доаѓа на душичката тогаш:inlove:

Повелете кафенце:*
    170221-coffee-drinking-feature.jpg

На Skorpija25, bittersweet, LadyC и 25 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Добар ден! :coffee::coffee::coffee:

Требаше денес да врне, ама сонце пука од сабајле, тешко дека ќе дојдат облаци.
    Вчера кога заврна едно 15тина минути силен дожд, цела улица се наполни со деца што буквално танцуваа под дождот. Телефонот не ми е водоотпорен, инаку би ги снимала да ви покажам. :lol:

Во врска со цигарите, мене не ми е јасно како луѓето се срамат да им кажат на гостите да не пушат внатре, иако самите не се пушачи. Е тоа не ми влегува во глава никако. За моите конкретно зборувам, секој пушач што ќе дојде на гости, одма цигарата, ни да праша нит ништо, а моите ќутат. Ја ги бркам на тераса или им викам дека внатре не се пуши, баш ме заболе што ќе ми се налутат. ]:)

Овде е забрането да се пуши во угостителски објекти, на раат сум ептен. :lol:

Да станам да вежбам..

Имајте убав ден друштво! :hug::f::sun:

На WildMk, bittersweet, LadyC и 28 други им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Да се вклучам во муабетот....Знам дека за некои сум "unknown" во групава зашто ретко ме има, ама ве читам и сега со цигариве темата ме натера да пишам.

Како девојче дома кај нас се пушеше редовно, и така сум навикнала. Откако почнав сама да живеам, секогаш се пушело кај мене, па и со дечко (сега мм) кога почнавме да живееме се пушеше. Тој се откажа од цигарите. Се пушеше дома до моментот кога дознав дека сум бремена. Од тогаш и јас и гости пушиме надвор, без оглед колку степени е температурата. Кога го носам мали на гости или јас кога одам во куќа кај што пушат, не ми смета, дури и јас си палам цигаре, секој си го организира своето живеење.

Толку од мене
    Надвор :sun:, одма друго расположение, дури и се убедив да излезам од Скопјево за викендов, до вчера му се контрав на мм дека не одам никаде со вакви температури, ама сега веќе може да палиме колата (hollest)

Последна измена: 29 јуни 2018
    На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    Добро утро!

Не е баш толку сончев кај нас ама спарно и топло е...не верувам дека ќе прескочи и денес да не заврне...преголемо испарување има...

Мене ме држи летаргија од претходните денови....ама ми е гајле ионака немам работа ...ручек има од вчера,дома суредено па може да се денгуби....

За пушењето
    мм пушеше ама ги остави пред да се земеме и од тогаш не запалил...
    татко ми скоро цел живот пушеше ...никогаш дома туку на балкон...ама гости ко ќе дојдеа никој не им велеше не може....ко да ми ја предадоа таа навика и мене...со бебе дома ми пушеа и ќутев-будаличка!!
    ама се свестив покасно...сега кој сака да пуши има маса и пепелјара на балкон....и не ми е срам...
    моја куќа мои правила!

@kikin добредојде на темава..дружи не почесто!

На Skorpija25, bittersweet, zhap4e и 24 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас сум од оние пушачи што кога одам на гости фино и културно си прашувам каде е терасата за пушење па дури имало случки да ми речат седи тука раат и запали јас категорично сум викала Не.
    Исто е и дома кај мене, уствари 9 години сум така, без разлика на околности си излегувам надвор..
    Не сакам зачадени простории.. си имам мерак да си забришам со сретства убаво да ми мириса..

Ај добар ден.. нека е добар за сите..

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Cokoladata kako takva ,za nas kukjnite ;)
    Za pred narod -vakvi ,bujrumte :)
    20180629_110803.jpg

Svrshiv ja za deneska ,so rabotnite obvrski de (facepalm).
    Rucek aj sto nemam,tuku nemam ni ideja ...plus treba do menuvacnica da trknam ,a sama ne mi se odi.

Najnovo -mi se spie -mi se place ...odamna ne sum pocuvstvuvala vaka ocite da mi se zatvaraat ....

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, zhap4e и 22 други им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @stetoskop Еве ќе дојдам јас со тебе ,плус профит од разменетите ќе ми дадеш што ти правев друштво.
    Ај чоколатцава ме потсетија на детство.
    Кај нас строго надвор се пуши не сакам домот да ми мириса на тутун.
    Петочки се затопли ај утре путујем на одмор :hai:(poolparty)само што се уште не сум се спремила.
    Ми вика колешка што ќе се пакуваш три пара гаќи и купаќи и чао.:drunk:

На ♡BuBaLe♡, zhap4e, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    @LadyC што и да е, само за убаво :)
    Тема пушење: кај нас дома не се пуши, ама и кај пријатели кои пушат, исто не се пуши внатре, сите на балкон излегуваат. Мене најмногу ми смета кога се пуши во мал простор, еднаш имам и спискано, во 20квадрати, 10 души пушат, тројца се гушиме. Фино лепо им реков на балкон да излезат, немаше смисла. Пошто еден другар на мм нешто промрче, е тогаш спискав (wtf)
    Денот убав, малку ќе се шета, нема да се готви :!: Освен мм ако е расположен нешто да направи. Ако не, имаме неколку кафани во близина :tmi: :call::pizza::beer:

На ♡BuBaLe♡, zhap4e, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај сега дајте совет. Да одам ли за Охрид понеделник, вторник и среда или да си седам дома? Мм ќе оди со Бугарите, јас не знам дали ми се "исплати" маката за 3 дена да кревам деца од дома и да одам или не. Не оти ќе видам нешто со дечурлија ама па веќе пукнав дома.

На zhap4e, LadyC, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Да одиш :nod: Ако не, барем средина ќе смениш.

На LejlaD, mareane, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.221
    Да одиш. Ќе си тераш твоја агенда секако нема по плажи да идеш, ладно е сеуште. Ама кеј, кафенце, лулашки, кафанче...

Има ли некој вирус со дијареа? Од веце не можам да искочам. Ништо сомнително не сум јадела...

На kuc, LejlaD, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Божица има,по цели семејства се зафатени.не пијте вода од чешма.напиј се ентросил капсула од 500 мг.јади варено компирче,јади банани и внесувај електролити.почести оброци а помали
    Со лесно нека минува:*

На Skorpija25, kuc, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    Мене денов хаос. Малава ја касна оса. И во моментот кога и застана на чело, таа рефлексно ги стави рацете врз осата и не пушта. Едвај со сила и ги тргнав рацете и и го извадив осилото. Ама отече на носето и окцето. "Миле Паника" (т.е. Јас) се јавив одма на докторот и ми рече Лоратидин да дадам. И сега и се намали отокот, само малку под окцето. Она се утепа од плачење. Ама јас не сум јас ако не почнам одма со филмови, леле ова леле она(facepalm)

Прошетавме еден круг низ маало и сега дома. Да ставам гравчето во рерна. Надвор грми, се стемнило од сите страни. Оваа Силвија претера веќе. Нека дојде сонцево, оти не го личи летото вака.

А да, заборавив да кажам добар ден:) И чао:hai:

Да ве прашам, гледам во Кам има во теглички органска паштета и хумус. Сте купувале вакви,? Јас хумус немам претстава ни каков вкус има !?!

Последна измена: 29 јуни 2018
    На Skorpija25, bittersweet, zhap4e и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.