Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Второ кафе,комјутер и фемина!

и да се побијам себеси..
    неможам да седам без работа..само напразно зборам...со деца до пазар и месара...си напазарив месо за на одмор..замесив ќофте кое утре ќе го пржам и сос за шпагети направив..да се олади и ќе го смрзнам...имам еден куп други обврски наредна недела па да не брзам се наеднаш...а и ќе си имам занимација секој ден....

за времето не коментирам повеќе...
    отидовме до едно дуќанче за ќерка да си купи јадранки..продавачката ми покажува цел куп вреќи со најразлични летни обувки...кога ќе го продадам ова?! пола лето помина?!

пола работи што едвај ги прибрав пак ги извадив...прекривки,пижами со долги,блузи и дуксери а сабајле и затворени чевли барав....
    сега пак јово-наново...пери- пакувај -прибирај...

2. malerozna

malerozna Форумски идол

Добар ден.
    Која сака да трампа дожд за сонце. Луѓе, пукнав. Жешко, не се диши. Кај си дожду, врати се, се ти е простено.
    Сабајле па капак на се, почнав температура да качувам. Среќа осетив на време, одма фервекс, на само 37.8 ја запрев.
    Кафе ми се пие, ама не си направив од дома. За носење не ми се зема, ем 3 фунти давам, ем на ништо не личи, гнасно ми е дури за пиење. Уште не најдов маж што знае кафе да ми погоди, а не па нешто друго

Јас ружна, тужна, и на бога дужна. Отечена во очи, веќе не знам како да ги третирам. Ќе треба нон стоп очила за сонце да носам. Одморот на праг, а јас прасенце си останав. Ќе си умрам дебела, сиромашна и сама изгледа, ни едно не ми иде од рака.

Викенд пак на работа. И сабота и недела. Треба да скокнам до продавница, сандали да си купам. Имам едни, ама рани ми прават. И бели патики сакам. Едвај чекам да залади, чизмички да си носам.

Време за ништо немам. Ништо не правам и пак немам.

Тука во затворена просторија не се пуши. Надвор, на дождот, ако ти е ќеиф.
    Во секој објект има аларми, ако запалиш, си наебал. Дури и е-цигарите е забранети внатре.
    Јас имам 7 години пушакча кариера, и 6 како непушач. Ги оставив на инает, и уште ме држи. Една од подобрите одлуки во животот. Сега скоро и благо престанав да јадам. А јадев по цела тегла Нутела во еден ден, од тие големите. Уште сол да престанам да јадам, и на раат можам да умрам

Ноќеска куп неубави соништа. Ко ич да не сум спиена. Кафе, каде си?

3. flower30

flower30 Форумски идол

@Thallia да тој беше. Е сега се надевам дека ќе го има сеуште, морам да го пробам.
    Јас почнав да јадам црн леб, сакав да си купам и Тонус леб. Не знам дали давате на 2год.деца ваков леб !?

♡BuBaLe♡, Bubce38, kuc and 9 others like this.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Добар ден, кој сакаше кафе?

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^јас! За вакво и од кревет би станала иако пред малку ќе се струполев...
    Многу ми е досадно! Ми се собра во последниов период, настинки, вируси, главоболки ко некоја баба се осеќам :|

LadyC, ♡BuBaLe♡, Bubce38 and 16 others like this.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

медицински јаглен земи...и кока кола напиј се-ќе те рехидрира....супа од петел од ќесичка -ко инфузија е...
    грисини грицкај ...и држ се...

ако ти е за утеха јас бесполезно се осеќам....

EuHenIa, LadyC, ♡BuBaLe♡ and 14 others like this.
  7. M&M

M&M Форумски идол

јас обожавам хумус, а во кам не сум видела до сега. Од скоро го има? Морам да земам :) , има и во тинекс ама од друг производител помали се многу паковањата. Тонус почнав скоро да јадам, не исклучиво дамо тонус ама најчесто за сендвичи за на работа го користам. Поубав е тој од ф.Диме отколку на жито, и ржаниот им е мн убав. Не знам дали ќе ти го бендиса малата, на моиве не им се свиѓа а ни на мм, кисел му бил. Мене па ми е мн убав и повеќе некако заситува.
    Се исцрпев максимално неделава, се некои глупоштии ми се случуваат на работа, не се трпи веќе :envy: . Одозгора и циклус неочекувано, 10тина дена порано, да не ме фаќа менопауза мене :D
    И јас сум израсната во пушачка фамилија, порано не се ни збореше за штетноста на цигарите и за пасивно труење на околина, сите пушачи димеа по дома, колку сме се надишале којзнае. Работев и во кафич на времето, кога ќе се вратев дома мислам дека душата ми труеше. Не сум пушач знам да запалам чат пат на излагање со винце, ама колку ретко излагам исто и ко да никад не сум запалила. Мм е пушач ама не пуши дома. На балкон или кога е ладно на аспиратор. И гости ни почитуваат правило па не палат внатре.
    @Val-Dim да се јави да ни крене малку расположение молам :)

Skorpija25, Val-Dim, EuHenIa and 25 others like this.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Шмрц...не плачам ама шмрцкам и цела ноќ кашлав,па се впуштив во ноќна потрага ,завршив со мед и Ангал спреј за грло...а денес сум преморена а не можев да дремнам само се вртев по креветот како прасе на ражен.Некој немир во мене,се покајав што не дрмнав од белите пилулчиња.

Се мислам да се фрлам на диета малку,ама пусто ми се јдае .Не многу количински ама сакам да замезам.И тоа благо ме уништува.

Ако верувате цела недела сум без конкретен ручек само некои пржољци ,што вика една комшивка.Ама што да правам излегувам од дома во 5 сабајле се прибирам во 4 попладне.Преморена.Кога?Когаа?Когааа да се готви?

Една чешма ми капе и го погледнав тажно мм да ја поправи.Е тој генијалец ја затворил водата на вентил.Сега ни капе ни тече.

Не постои поголем малер од мене ми се чини.Почнувајќи од плаќање на сметки шалтер,до термин на лекар што го добиваш како лото за да не дојде тој ден на работа, до влетување на оса во деколтето и се разбира ми порасна трета ц****а.

Гледам грабите до јубилејната ,јас сигурно нема да бидам присутна,па за мој атер спомнете ме :angel:
    p.s.денес ми е 21 годишница од браков.Сега се сетив.(facepalm)

Last edited: Jun 29, 2018
    Skorpija25, EuHenIa, LadyC and 31 others like this.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Поздрав,девојки и Пецо.
    Се прибрав,убав ден поминат во дружба,релаксирано.Узо,риба,винце ,се по ред...Понекогаш и си велам па и не ние лош колективот.Како и секаде имаме и по некој негативец ,ама денес ги немаше нив па супер си поминавме...
    Среќа и времето се покажа добро...
    Сега домашно кафе да се напијам сепак тоа ми е најубаво...

Skorpija25, EuHenIa, LadyC and 29 others like this.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Кај сте бе убави едни^_^

Работа завршена,ручек брзински завршен,и плус низ дома исчистив,уште купатило остана ама тоа е на м.м, не му се мешам у штипки:smirk:
    Уште да се избањам и слободен човек сум:D

@lunicka ме пресмеа со третата ц.цка:rofl:.Среќна годишнина,да си дочекате внуци заедно:party:
    И да,не само што треба да те спомнат на јубилејка,на главните од Фемина треба да им текне едно парфемче да ти пуштат,знак на внимание,благодарение на тебе постои темава и го одржува форумов жив8).Од мене имаш големо Браво:clap:

Skorpija25, EuHenIa, LadyC and 26 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Добра вечер.
    Бев уз пат и како беше гладна се најадов едно гиро што не можам да дишам .. пре пре вкусно..
    Сега издишувам и ќе си легнам..
    На пола копје сум денов.. а тек утре уффф.

EuHenIa, LadyC, ♡BuBaLe♡ and 23 others like this.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

@lunicka честитки, да ви се множат годините заедно :inlove::*:hug:

EuHenIa, WildMk, SV1911 and 17 others like this.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Луничка почесно место на јубилејката!! :)

Skorpija25, SV1911, M&M and 12 others like this.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еве ме и мене,убава вечер имајте.@lunicka честито годишнина,нека ви се множат исполнети со разбирање и убавини,и повеќе да те слуша љубовта твоја понатаму:hug::*.Денес до кај кумовите бевме во соседството,до Воден не подалеку,пријатели имаа работа па не викнаа и нас.Убаво ми дојде,промена малку да излезам од дома,да се тргнам од секојдневие.Дури и потрошив,бермуди за детево,убави црвени,за мене дури два фустани,едниот памучен на риги,а другиот плисиран краток црн,двата по цена помала од еден фустан овде,сега пишман аџијата во мене ровари,што ли ми требаше(facepalm),за друг кога купувам не сум таква,не да не ми требаа,до пазар да одам едниот ќе ми се најди,друѓиот ако има некоја прилика за вечерно излегување,оти баш нешто свеченко и убаво немам,се ми е како од старото кино:tmi:.

Skorpija25, EuHenIa, Annath and 22 others like this.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

@vitamina ми излезе нa фб.Јa препoзнaв пo фустaнoт.
    Бoже женo, кaквa убaвинa си...
    Изедoв пoлoвинa чoкoлaдa a другaвa пoлoвинa јa меркaм,
    дa се јaде или не,прашање е сегa...

16. kuc

kuc Форумски идол

Добра вечер и од мене ...
    Цел ден стани легни и до Битола бевме пиевме кафе се прошетавме и назад .Сега туш и лубеница ќе се јади и книга ќе читам...
    Временцево тргна убаво денес некој зрак сонце и одма друго е човек расположен..
    @lunicka честита годишнина златна свадба да си дочекате ....

Skorpija25, EuHenIa, Annath and 21 others like this.
  17. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Јас денеска и вчера се изнајадов благо :@
    Ама ај трудна сум ми се простува.
    Маж излезе по работа, малото на гости кај баба а јас лежам и се мислам дали сега да ги измијам садовите или после.

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ја помислив денес @Rebecca_R :D
    Бев да гледам панталони некои, па видов интересни... едно стопеесетишест пара:D и сите беа такви да, немам соодветна маичка, кошула или било што за да ги комбинирам.. И ми текна на муабетот на Ребека за фустани и целосни панталони...како си целиот облечен со нив и...тоа на крај купив:bug:
    Идам да видам како се лулее на ветрот -надвор.
    Ајзо, досвидања красни људи.
    :bug:

EuHenIa, mal.ecka, Annath and 19 others like this.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Ја кај мајка викендaшки..

Старo- нoвo нема ништo,тoa па тoa.Па и oвa време ме депримирa,сакам сoнце,СOНЦЕ!!!

На oдмoр вo aвгуст,негде накај Црна Гoрa ќе се фаќа.
    Тoлку oд мене....ама се рaсприкaжaв(facepalm)(facepalm):nod::smirk:

@Bubce38 честитки:hug:
    @lunicka среќна годишнина

И сите штo имате пoвoди...честитам

Сега чao:hai:

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Додади ме ако сакаш :$
    Фала ти многу за убавите зборови:*
    Честитки за годишнината се најубаво ти посакувам :f::sun:

Јас демек ќе спијам :^) ама сон не ме фати.. додека траеше пмс ов се ми беше наопаку сега пак овие два дена се ми е пре наопаку и тешко... мачно... надвор не се диши.. аман од кој крајности одам и се загнетувам од дожд и магли ма 40 степени уфффф абе една темперарура да држи така одеална 25 степени ништо друго не сакам каков метеопат сум тежок ужасссс..
    :sweat:

Баров под мене ечи.. аман овие италјаниве вакви не беа
    .. пијат и ден и ноќ и од јутра до сутра :sweat:
    Колку се пак модерни овде чудо срам да те фати да шеташ обично облечен... искрено......

Thread Status:
Not open for further replies.