Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Хелоу:hai:
    @M&M ќе видам ако има таков леб во продавницава кај што купуваме па ќе пробам. Хумусот уште не сум стигнала да го купам:D Мала тегличка, 85 ден. Јас пред 1 месец гледав во Веро, ама ако добро видов, исто мала тегличка а беше околу 250ден. И не земав, затоа што да дадам толку пари, а не знам дал ќе го јадеме, не ми се исплаќаше.

@LejlaD и јас и мајка ми така си оставаме пари:) Мене ми е криво што седат дома, без работа и без пензија и ако заштедам ќе и дадам нешто, а нејзе и е криво што не работам, а она мајка е па сака да ми помогне. Ти да си бидеш горда на синот што се грижи за тебе и ич да немаш грижа на совест. Ти оставил нешто, не си му ги земала сите . Има родители си бараат од децата ич око да не им трепне.. По пишуваното за син ти, имаш воспитано прав господин. Снаата што ќе дојде, ќе ти биде благодарна

Испратив гости и сега да ја успијам малата, па да довршам ручекот. На мм му викам ај да работиме нешто, да средиме некои незавршени работи во ќуќава. Ми вика сакал, ама имало Формула 1, фудбал... И не можел да постигне се(facepalm) Ќе останат само планови.

Поздрав друштво

2. SV1911

SV1911 Форумски идол

@LejlaD на син ти му е мерак да ти дава подароци, нема апсолутно ништо лошо во тоа. И јас вака им правам на моите, посебно на мајка ми, иако секогаш ми вели дека не треба, ама гледам колку тие мали знаци на внимание ја прават среќна. :l:

Нов телефон купен, ама не ми е по мерак баш, па нека го користи он. :wasntme: Мојот и така подобар е. :D

Во бања никогаш не сум била, нема ни да одам ми се чини. Немам стомак за такви работи.

@flower30 јас хумусот го обожавам, секој ден би јадела само тоа да можам. :smirk: Пробај домашен да направиш, многу поефтино искача.

@CameliaMiller во вторник сум пак на забар, овој пат ќе играат машинки :sweat: Собери храброст и отиди, што повеќе чекаш се повеќе ќе се влошува. (Кој нашол да збори:D).

3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Сега читам што сте пишувале за бањиве нудистички ,ај јас ко од марс падната ама па зошто мора голи?Зошто не со купаќи .:?:
    Не би идела, не,никако.

Skorpija25, EuHenIa, doubleg and 12 others like this.
  4. M&M

M&M Форумски идол

@flower30 тој српскиот што го има во тинекс и Ур е поевтин и од овој од кам, мада овој од кам не сум го пробала.
    Се осеќам ко да ме прегазил воз, најверојатно од циклусов, имам намера сега да спијам со зверка, ко што е и она ненаспана може едно 3 саати да истераме :)

EuHenIa, Dust, kuc and 12 others like this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас па мислев баба ми подлажува за бањите колку да биде интересна :D Моја ногичка таму стапнување - не. Не ми звучи интересно куп голи жени на едно место

6. mareane

mareane Форумски идол

Не можам од лаптоп да пишам,не ми дава во полето за пишување.
    Од тел.кратко да ве поздравам и да кажам браво за синот на Лејла .
    И така не ми е ден па само ќе читкам.

Ivan4e04, bittersweet, Sesil and 25 others like this.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

I jas kako da nema sto da pisam ili me mrzi.....za zboruvanje sum merak za pisuvanje ne:D
    Bitno ve citam i stiskam like
    @mareane :hug:taka mi dojde.

bittersweet, Sesil, EuHenIa and 19 others like this.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Лејла ке те карам @LejlaD :!:
    Ме потсеќаш на мајка ми,она иста,нее сине не,треба родителите да им помагаат на децата а не обратно.Пуштив пред некој месец пари пошто имаа 3 свадби и две матурски во краток период,таа фатила кревет ми купила нов,а една вечер ил две ке спијам:envy:Разбирачка амин..
    Алишта и носам и праќам доста,сум пишала еднаш,повеќе ми е мерак неа да и купам отколку за себе.

Да си го облечеш новиот фустан и да му пратиш слика на синко,многу ке се израдува да знаеш.:hug:

9. flower30

flower30 Форумски идол

@SV1911 ќе пробам дома да направам, ми изгледа лесно за правење, таман за малата да јаде "паштета" :D

@lunicka со закаснување, среќна годишнина, уште многу години да си славите заедно.

Skorpija25, Sesil, Thallia and 14 others like this.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Е да, @flower30 85 ден за 250гр хумус се многу.Ако имаш блендер дома,направи сама,наут откиснат или од конзерва,битно да е мек,таан,маслиново масло,лимон,лукче и зачини...
    Само не прави многу,не е убаво да седи долго во фрижидер;)

Thallia, mal.ecka, EuHenIa and 11 others like this.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@SV1911 Многу добро те разбирам со протези како е. Јас ги носев година и пол, и сѐ можев да истрпам, ама ненормално многу ми се правеа афти. Ај што не можев да јадам, туку и не спиев. Ми се чини тој период на аналгетици го поминав. Докторката кога ми ја вадеше долната протеза, офкаше со мене, среќа прво анестетик ми стави. Сега треба пак да носам (на стари години), пошто не ги носев ретејнерите, и пак почнаа да се враќаат на старо место. Кога ќе ги извадиш, почасти се со добра гозба :D
    @LejlaD браво за синот и тоа што ти пишаа другите, да си купиш и да му пратиш слика. Ќе се радува. Ти го кажувам ова од аспект на дете :)
    @vitamina Многу пати сум се селела, ама потешко од селење со дете, нема. Последниот пат кога се селевме, малата имаше тт и коксаки вирус, во септември, на најжешкото во 14-15ч. Немавме каде да отидеме. Ни во стариот стан, ни во нашиот. Хаос и прашина насекаде, а камион се товари. А не можеш ни на гости да отидеш, дека заразни. Со лесно да е и да се средите што побрзо и да уживате :hug:
    Сакав да кажам за корени и бањи, ама едвај и овој пост го пишувам. Денес претепано се осеќам. Малаксаност, вртоглавици, безволие. А ми се пријаде покомплициран ручек и веќе почнав да го правам. Уствари не е толку комплициран, колку што треба да направам прво палачинки |( Ама веќе почнав. Одам јас, се читаме после пак :hai:

12. flower30

flower30 Форумски идол

@dunika јас па за 85д.мислев дека е ефтино, во споредба со оној од Веро (ококу 250ден.).
    Леле,јас разбрав хумусот со леблебија се прави:?:ај ќе побарам наут(врска неам кај се продава:)).

@NarCis@ и јас не ги носев ретејнерите и сега , после 15г ми се враќа формата на вилицата назад. Ќе мора да барам доктор да се консултирам и јас. Тогаш во Штип ги ставав.

Ручекот ми се погоди денес:$ Грашок, компир, морков пропржено со путер и кромид и зачини и печено месо и шопска Оf Course:D:D:D:DСамо без ракија:(

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@flower30 наут е непечена леблебија :)
    Имаш во поголеми маркети или во оние за здрава храна. Киснеш, вариш блендаш додаваш сенф маслиново и така :) многу поефтино е.
    Моиве аргентинци дрва дрвосани!

Skorpija25, Sesil, Thallia and 12 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Јас уште лани во моево село барав наут таков за варење ,ама немаше и се откажав.
    А баш сакав да пробам .Па и Кам ретко одам далеку ми е...
    Пишувам од едно мало лаптопче а бре очи ми испаднаа.
    Направив еден куп палачинки и се прејадов со сирење.сега тапан ми е стомакот..Без благо можам ама без тесто не,не...Посебно кога не сум вред со емоциите...
    Немам ни сила ни воља од кревет да станам.
    Глава ме боли,очи печат ,мисли глупави.По незнам кој пат овој месец и пол ја преиспитувам смислата на животот.Мора и мора да се научиме да се сакаме пред се себе а после сите други...И под сите други мислам и на деца,родители ...ЈАС на прво место ,ради себе па и ради нив...
    Уште и да можеме тоа да го спроведеме арно ќе биде...

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^ ти у Скопје да наминеш...И по фустани и по наут ќе те носам :P

zhap4e, mal.ecka, lunicka and 15 others like this.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

@NarCis@ кај ги спомна афтите, утре сигурно ќе ми се појави некоја. :rofl: Пред да ги ставам протезите не ни знаев што е тоа болка, ете, до толку се. Мене ми се појавуваат ако јадам суви јатки, па морам пред јадење неколку часа во вода да ги оставам и после да ги јадам.. или пак кога ќе се измести некоја жица, кошмари! :x #траумиодпротези

Ретејнери обавезно ќе носам, не би овие маки да ги повторувам по втор пат никогаш. :D

@mareane :hug::hug:

bittersweet, Sesil, EuHenIa and 15 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Како би да знаеш...ај ќе биде некој ден;):hug:

Dadusicka, flower30, LejlaD and 7 others like this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@flower30 мене ми се вратија на старо по нецела година :( Ги носев ретејнерите околу 3-4 години, и кога останав трудна, не можев да ги носам заради мачнините. Се породив и толку беше, веќе не можев да ги ставам.
    @SV1911 Сори :) Прскај проафтол ако имаш. Тоа ме спасуваше. И плус восокот што ми го даваше докторката, цела бев розова на забите, како veet ленти да сум залепила :rofl:
    @Bozica1980 ете гол дадоа, не ги карај одма :)
    @mareane да кажеше порано дека правиш палачинки, да пуштеше накај мене, а јас ќе ти ги запечев полнети со зеленчук и месо ^_^ Останав покрај шпорет пола ден (facepalm)

zhap4e, Sesil, EuHenIa and 13 others like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добар ден добри луѓе.
    Да ве поздравам само. И гушнам. Мислите ми се само во детето. Р'мбам од 09:30 сабајле со мала пауза до 18 во дуќан и пак работно до 20 ваљда. Ми треба одмор. Ми фали моето сонце да го гушнам.
    Ајде кој е за трк кафе.

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@Bozica1980 слободно карај, викај и тепај :swear::swear::swear:

EuHenIa, mareane, LejlaD and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.