Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Thallia

Thallia Популарен член

Добар ден и од мене
    Срам ми е да кажам дека мене уште утро ми е, само што го испив првото кафе во дворче...
    @vitamina честитки за вселувањето, среќа, љубов, топлина и незаборавни моменти нека ви го исполнат новиот дом
    Имајте убав неделен сончев прв јулски ден... :sun::sun::sun:
    Кафе?

Alishan30, kuc, stetoskop and 19 others like this.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

@vitamina само убави спомени да создавате во новиот дом. :l:

@CameliaMiller од кој автор е Климентина? Прв пат читам за неа.

Мене ретко ме поднесуваат емоции додека читам или гледам филм, ептен сум тапа за такви работи. Единствена книга на која поплакав малку е P.S. I Love You, ама одамна ја читав, сега сигурно не би плачела на неа. Нормална сум или не баш? :^)

Alishan30, NarCis@, kuc and 20 others like this.
  3. Thallia

Thallia Популарен член

Пајажината на Клементина - Елвин Брунк Вајт
    Ни беше лектира во четврто одделение ако добро се сеќавам... со прасето Цанко :D
    Цанко и Климентина беа најдобри пријатели, па кога умре Климентина му ги остави на Цанко нејзините мали дечиња, тој да се грижи за нив

4. doubleg

doubleg Популарен член

@Dadusicka среќен роденден на Јутјуберот, нека е жив и здрав и голем да расте.

NarCis@, stetoskop, malerozna and 8 others like this.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Сакам сладолед. Голем и црн. У еден залак да го изедам. Ама пуста дебелина. Прекинав 3 недели без благо и многу ослабев. Ама каква кризааааа.

Ве читам ама немам време да пишам. Селење и чистење и мајстори. .. пуф. А како би на плажа со книга и пиво...

6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Од сабајле работно,да не се пожалат дека гладни ги оставам,пица,палачинки и селско со пилешко готови.Тераса тежи со алишта,дека ефтина струја(facepalm).Помалиов исто со плачки беше за Мице и Клементина,со солзи крокодилски ги поминавме.Како не се најде некој паметен па да смени лектири чунки 21 век,нешто што навистина ке им помогни на децава.

Skorpija25, NarCis@, kuc and 20 others like this.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Ова за во темата за дали мажите смеат да лижат сладолед па Фројдовски да се толкува.
    Цка ме изнасмеа на цела мака што ја имам.
    Добар ден, само да ве гушнам.
    Не сум со сите ама ќе помине....се надевам.
    Убав ден

Skorpija25, NarCis@, kuc and 19 others like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

:))) сеа видов и јас. Тогаш може и да се лиже пред јадење :)))

Дрти ми.

Моите идат на гости. Јупиии.

Јуле, ако беше ти у градски парк прееска морам да кажам дека малиот е срце. :)

Viktorijaaa5, NarCis@, kuc and 15 others like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не сум јас од Скопје, не сум јас:).

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

I jas placev na Klimentina...za toa kolku sum emotivna da ne zboruvam.
    Ja zaspav malava i se spruziv do nea.Noke spie po nekoj saat i sedi budna po nekoj saat.Neznam kako ne i se spie.
    Pa taka noke se guskame, kako me gleda so malite ocina hrev mi e da ja ignoriram demek da svati deka vo 2-3noke se spie ne se sedi 3 casa.
    Ja sednav vo treva da ja sliknam taa stanuva i taka ni pominuvaat denovite.
    Imav postar gostin operiran od rak na grlo, go iznsplakav i mi se rasipa raspolozenie.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ем сакам двор ем многу работа бара. А домашната работа допрва...дека недела де :)
    Да измрчам малку ;)
    На филмови и книги не плачам, или ептен ретко. Мостовите на Медисон пред 100години се сеќавам ме изнарика...

Сум заборавила да го испратам...битниот муабет дека :)
    Време за пеглање, ајде која беше мераклика :lol:

12. flower30

flower30 Форумски идол

Хелоу,
    @Val-Dim среќна годишнина, долги години заедно да си славите.

@bittersweet е така, он сакаше ама зафатен беше со спорт:D И зема после на тераса да работи и му викам да соберам алиштата, ќе се наполнат со прашина, вика "ај не се мачи, ем малата е овде, утре ќе завршам"   :D:clap::lol:
    Е сега, бевме на доручек, имавме гостин и му викам сега може-е не, сега ќе почнела Формула1, што ќе почнува за малку(facepalm) :rofl: Стана мрзлив, искрено порано повеќе работеше, треба друга политика да терам:rofl:

Е така, си го раскажав пола ден:) Се изнервирав од пријатели, знаете лугето се станати страшни. Кога се случува нешто на нив или било што во врска со нив е оправдано, а кога е истото само кај нас- е тогаш не сме фер, вакви сме, такви сме. И ужасно се нервирам од вакви неправди. Ама тоа е, не научив да "отрпнувам" на вакви луѓе и ситуации.

@Cosmi јас пред некое време ја раскажувам Снежана и 7те џуџиња и така си раскажувам и кога дојде делот со вадењето на срцето, се сепнав и не знаев како да продолжам. Стварно треба да се направи ревизија на лектирите.

@vitamina со здравје да седите во новиот стан и само убавини.
    @Cka честито вселување и многу среќни моменти во новата куќа. Паметам како пишуваше идилична слика за среќен дом и семејство-ти пиеш кафе во двор(или пивце беше:)), малата си игра во тревата..... Се исполнил сонот:nod:

Одам да ме "бања" малата:D:rofl:

13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас сум мераклика за пеглање ама долг кабел ќе треба.
    Сега само(poolparty)
    Како бе не најдов некој богат грк па ја да уживам а тој да печали:D?!
    Тренд е и може да се најде старо грче пред умирачка да се омажиш за него, да го тинтраш, и се да ти остави:o.

:puke::puke::puke:

@Cka ако ти фали некој ред да ти става во твоја куќа,викај,ме бидува:D

14. mareane

mareane Форумски идол

Ехе ,колку романи имам исплакано...
    Па еден период(после смртта на татако ми) постанав камен„ ни на живо се радувам ни на мртво плачам“.
    Сега пак постанав многу плачка...
    Пример вчера бев на помен на драга особа,поплакав и таму ама се воздржував од срам од луѓе,ама кога си дојдов дома сама бев,па едно убаво плачење сум удрила,па вечерта една слика видов,солзи сами ми течат не можам да се воздржам и тоа пред домашниве,а пред нив скоро никогаш не плачам
    Пак почнав да ги сваќам работите преемотивно.
    Малата кај мене е премотивна.Значи на Снежана кога ловецот сакаше да ја заколе пуштено на ДВД таа в раце непроодена уште тука почнуваше да плаче.Долго време не можев да сватам дека разбира а толку е мала.Деловите од цртаните кои беа тажни мораше да ги прескокаме,тажните песнички исто така...Големата е потврда ,премногу чува во себе не се искажува и ден денес а тоа повеќе ме плаши...
    Емоциите треба да ги покажеш било убави било лоши,полесно е се кога е споделено...

15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

https://m.facebook.com/148874668136...07520000.1485435131./1580212745549685/?type=3

:)

Cosmi, Annath, Ane-Goki1 and 3 others like this.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@vitamina мнигу среќни,весели моменти нека ви го исполнуваат домот:).@Cka ако треба помош за новиот дом да идам,нема да се мешам ќе си чистам и ќутам,тогаш си сум во елемент:D.Ќутете плачење не спомнувајте,толку голема плачка сум сторена што солзите на очи ми се во секој миг(facepalm)

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Jas gi sokrivav emociite i ne placev koga bev bremema, da ne nerviram bebe.
    Od kako se porodiv pak, posle pretesko mi bese solza nemozev da pustam ama denovive se vrativ vo normala zrkam na se sto treba i netreba:D
    Sejkava malava, ako bidi da placam glava ne vrti od mene;(

18. mareane

mareane Форумски идол

Денеска ме сопна Кам маркет и побарав хумус,не најдов.ама купив тортиљи им направив сега рол сендвичи на децава,ги бедисаа, се најадоа.
    Открив нешто што би можела да им правам почесто со остатокот од месо ...#многуваженмуабет#

Туку некако @Bubce38 забушава ја нема да пише,немој случајно да си помислила и нас овде да не не дружиш;):hug:

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Честитки @vitamina за вселувањето.да имате удобен и топол дон со убави моменти.Па почасти некоја слика од таа синевина таму...
    Ви се случува ли сабајле да станете полни со елан и еден куп планови за денот,ова ќе направам,она ќе направам...за како поминува денот се повеќе сфаќате дека остаревте и дека не ви држи газот ,толку работа и обврски.
    Стареам бре.
    Ама за интернет не стареам ,го средив компјутерот ,избришав милион небитни работи,избришав пријатели на фб...и да највеќе мразам возрасна особа да моли за лајк.Свашта.
    Одам да подлегнам а @CameliaMiller да наццка еден убав потпис,помлада и покреативна си.
    Убав ден ,овде изгледа пак ќе врне.

20. vitamina

vitamina Форумски идол

@lunicka 20180203_135742.jpg 20180203_135745.jpg 20180619_065956.jpg 20180628_100727.jpg

Дел.. све се алпите..

Кај мене е се на под. И искрено не фаќам денес.. тоа утре од сабајле полека ќе фаќам.. и се молам само конечно да се собереме и наместеме купче.
    Да ми биде веќе вака..

Thread Status:
Not open for further replies.