Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Се вратив од мала прошетка колку да ме фати воздух,изодев 3,5км за денес доста е.
    Најпрво среќна годишнина @Val-Dim уште многу да дочекате заедно во мир и слога и секако љубов.
    @vitamina @Cka честито вселување во новиот дом да го исполните со многу среќни моменти.
    Филмовите што ги предложи @Thallia сите ги имам изгледано.
    Вчера ги изгледав двата дела од филмот што го пишав,ама воопшто не ме воодушеви.
    Сега на ред е филмот на @SV1911
    На книги не се сеќавам да сум плачела,ама на филмови и тоа како :D
    Доста емотивна сум,па не дај боже да начекам тажен филм ;(
    Денес фудбалов се со пенали ќе се решава,мојот фаворит отпадна,така да сеедно ми е кој ќе победи.
    @Bubce38 баш ми е мило што се врати и да останеш тука,многу позитивна личност си,а тука ни треба таа позитива.
    Не само на форумов,насекаде има такви луѓе не вреди ради нив да си одиш.

На Annath, vitamina, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добра вечер, ова ко трета смена му доаѓа а?
    Преѓе зедов да пишам за напуштањето на @Bubce38 еден нервозен пост, не од друго оти денов ми беше ужасен, ама го избришав. Фала богу Буби наша паметна е, не се откажува од нас така лесно :*
    Деца спијат маж отиде да ги шета Бугарите низ Центар, креветот им е наместен, садови во машина, сега ќе спијам.
    За плачење плачка сум голема, денеска една река исплакав, да можев од кожава да си излезам ќе излезев. Само децава ми се утеха, причина да станам од кревет насабајле....
    Ај да не утепувам со негатива, ме осеќа големава дека не сум добра, денес може повеќе од 10 пати ме праша дали ја сакам, анѓел на мајка.
    Убава вечер девојки и момци

На Skorpija25, Alishan30, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.058
    Добар улов за Сузана. Само штета за човекот, за една-две години ќе се удави во базенот или ќе му откажат кочниците на лимузината или ќе скине од инфаркт. :D
    #црнхумор

На Annath, referentka, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.748
    @M&M читкав во мајчински и видов оти сте со намера во неа врасна да летувате....малку ќе те пишманам...

најужасниот одмор ни беше таму пред две години...
    ветер и бранови скоро цел ден ,7 дена ...и не зборам за игриви бранчиња туку за бранови големи по 1,5 метар од кои не може да се доближиш до морето а не да пливаш....водата цело време валкана...отворено море е и ретко е мирно...

инаку убава околина има за шетање...аспровалта,ставрос,олимпијада се прекрасни ...

На Annath, vitamina, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Valjda mu go ima ,,prelistano" zdravstveniot karton pred da se omazi za nego #prodelzetoknacrnhumor

На Skorpija25, Annath, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.779
    Допаѓања:
    214.241
    Сега прочитав прв пат дека @M&M планираат одмор Неа Врасна,ќе ја пишманам и јас,две години по ред одевме таму,првата демек така ни се погоди,ама и втората исто,водата валкана премногу,бранови да,додуша децава беа поголеми уживаа на брановите,арно ама од водата валкана проливи и повраќања заработивме,не да беше валкана туку катастрофа,и мирно кога беше чиста вода не видовме,отогаш ја заобиливавме Врасна

На Annath, referentka, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Да се вклучам за одморот @M&M јас имам убаво искуство во врасна..ние бевме во врасна бич (местенце измеѓу неа врасна и ставрос) лани крај на август. Преубав одмор убаво место, бранови имаше краток период во денот во најжешкото

На LejlaD, Annath, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.765
    @EuHenIa бевте во Охрид? Водата е за бањање или ладна е?

На LejlaD, Annath, CaraMia и 2 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Немојте бе :( , јас тргнав тогаш да барам олимпијада или ставрос, и некако налетав на добра понуда ваму. Читав по фб на една српска страна за совети за грција и таму се многу поделени мислења. А барам цело време нешто друго ама цениве плафон се сега, дупло скоро од тоа што резервирав јас.
    Кавала околина бил некој???
    @WORRIED.BT @LejlaD кој период сте биле? Ние при крај на август планираме 1 недела.

На LejlaD, Annath, kikin и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.064
    Јас бев во Врасна бич крај на август. Бран не видов. Екстра одмор.

На LejlaD, Annath, kikin и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.748
    ^ние бевме околу 20ти јули...
    Во бившата фирма отприлика секогаш тогаш ни беше колективниот одмор..

Синко го вратив до триста болештини од таму меѓу кои и ужасен кожен вирусен осип кој не можевме да го решиме цела година...
    Може беше само лош сплет на околности ама морето е стварно лошо...
    Ако сте до кола може до Олимпијада да одите...рај е...нема гужва ни бич барови...диви плажички со кристална вода...

И мене годинава не ми е по ќеиф дестинацијата ама се штеди за фасада па одиме да помирисаме море најблиску и најевѕино што може...

Изгор и ужас се цените годинава

На LejlaD, Alishan30, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.055
    Здраво друштво :f:

Ви благодарам на сите за убавите честитки... Следната година со мм ке славиме јубилејка, 30 години брак,
    па можеби и мала прослава ке направиме... Мааа, сакам журки :party: :rock: 8)

До пред малку седев на тераса...
    Дувка некое северно ветре и ми носи мирис на тазе печено лебче. Иии, иди сега па не вечерај :worried:
    И така, си ставив сладолед во чаша, се топи полека... Иии, си реков, течноста не е храна :D (facepalm)

Јули, 1-ви јули :^)
    Пола од 2018 година помина... Како?
    По стариот, добро уигран рецепт...
    Од понеделник до петок - работа, дома, чисти, пери, пеглај, готви навечер за следниот ден, малку Фемина, книга пред спиење.
    Викенд... малку прошетка, шопинг, дружење и седенки со најмилите, па кујна, кујна, кујна, Ф1 обавезно и... понекое кафе со другарки :tmi:
    :^) Пааа, сега кога напишав како ми поминала пола година и не е така лошо :)

Сте муабетеле за лектири... Оддамна сум била во тој „филм“, но се сеќавам како вчера да ги читав
    „Оливер Твист“, „Козета и Гарвош“, „Робинзон Крусо“, „Гуливеровите патувања“, „Црвената река“...
    Тоа беа лектири! Се читаа за летниот распуст и обавезно на 1-ви септември требаше да бидат раскажани во тетратка :!: Такво беше школството, социјалистичко, многу поразлично од денешното!
    Денешниве деца мислат дека ние ништо не сме учеле... Еее не е така! Прашајте некое денешно дете што е Попокатепетл, кој е Марко Поло, како настанува молњата... Не верувам дека без чичко Гугл ке Ви кажат :nod:

Сте муабетеле... Плачки, да се пријавам во вашиот клуб 8)
    Нооо, некако во последно време „оцврснувам“. Годините си го прават своето :!:

@vitamina честито вселување мила... Се изнамачивте во последно време, цело време сте ваму-таму...
    Ви посакувам, таму каде што сте сега, да успеете да си ги остварите сите желби :f:

@Dadusicka среќен роденден на синко... Со карактер си е детето, од мало си знае што сака :hug:

@Bubce38 8-| прочитав те налутил некој во друга тема. Зар и на форум се караат луѓево (facepalm)
    Седи си тука со нас... ние те знаеме, јака и фина личност си ти мила :hug:

@PrincessLea05 добредојде назад на +/- 40 :f:
    ...

И така, да скратам (waiting)

Девојки, најверојатно утре е денот Д на +/- 40 :party: :music: :d:
    @CameliaMiller сите ги памтиме твоите прекрасни графити на јубилејките :*:
    Но и @Dust и @zhap4e беа уникатни :*:
    +++ многу други кои што имаа оставено прекрасни потписи на +/- 40 :*:

ПС Ако не стасам за 10 000... ДругаЧка сум Ви, ке мислите и на мене, знам :hug:

Последна измена: 2 јули 2018
    На Skorpija25, Peco, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.453
    Јас плачам 2 пати годишно. Еднаш поплакав годинава. Тврда сум ко орев. Рационална сум и знам дека со плачење не добивам ништо. Само губам. Затоа, стиснам заби и терам. Ако плачев за се море ќе имав

На LejlaD, mal.ecka, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Повеќе пати одам во тој правец на викенд... и не. Посебно не со мали деца. Значи одма, ама одма е длабоко, возрасен не стои.
    Друга работа брановите. Врасна си има бранови, такво е местото.
    Трето... валкано море. Навистина не е убаво.

Олимпијада - апсолутно да, проблем е што нема сместување во близина на плажите, кои се заливски, па и море мирно, и плитко и чисто.

За со деца подобро гледај Касандра или пред Касандра, па дури и третиот крак - Уранополис, Јеросос, Неа Рода... Ситонија е убава исто, но помалку места има, Сарти е чисто морето, ама сепак е доста брановито... на Ситонија ти се убави Каламици, Торони, Неос Мармарас е убав, само да не сте погоре сместени, стрмно е... Никити е убаво исто...

Нај нај за со деца (ако не ти се оди на Тасос, мене Тасос ми е нај за со малечки, како смислен), ти препорачувам Неа Флогита, Калитеа.. плитко, чисто, топло, песочно :)

Едит: понуди гледај на атлантик (не атлантис) и јк травел. Сите агенции од нив препродаваат. Башка Атлантик имаат понуда да се швркнеш.

На LejlaD, Annath, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  15. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    После поплавиве на вториот крак, не знам колку се спремни јужниве македонци да си ги средат местата. Сликиве и видеава по интернет од минатата недела, ужас беше Ситонија.

На LejlaD, Annath, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Немаат гајле, и лани (или прехлани) се поплавија, одма средија ;)
    Од тоа живеат, не смеат да дозволат да им пропадне сезона.

На LejlaD, Annath, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Niv ne gi iznenaduva nisto,spremni si se oni:|
    Toa nas ne iznenaduva sneg vo januari(facepalm)

На Skorpija25, LejlaD, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    :nod:
    Плачам на книги,пачам на зборови на,се живо и диво плачам кога ми е мака,плачам во себе,ама емоција надвор нема да покажам,абре права жена змај.Додека на веселби се радувам,се смејам,и покажувам.
    Што да правам-што да чинам емотивец сум,за веселби на мили луѓе ќеиф ми е многу голем да се радувам и отпојќе.
    Вчера и завчера чистев колку душа ми можеше,потоа пат под нога и кај кумовите на викенд шопинг,да се наполни фрижидерот и долапите.
    @WORRIED.BT тоа ресторанчето во Брусник фино на вкус а на цена како е? Преку трупа ми е ама не му куцнал часот да го видам:lol:
    Уште од сега се смејам за утре за на работа и се спремам да си молчам што правев викендов.
    Имено има една колешка драма квин,таква си е де,нема лоша душа и ако и речеш на прашање кај беше викендов в Лидл бев и таа еј и јас. Ако те праша од каде фстано и и кажеш и таа еј и јас од таму го купив. Инаку не ми пречи,смешна ми е,ме потесеќа на тинејџ годините кога во друштво секогаш се наоѓа некоја која драми како таа прва рекла ќе си го симпатише тој и тој глумец а некоја друга и го украла симпатијата:D
    Во моето поблиско друштво пак за да избегнеме вакви кавги си имавме избрано така глумци симпатии секоја за себе различен и секоја си негуваше долгогодишна љубов. Па си страдаш ако глумецот нема среќа во љубовта,се надеваш ти му фалиш да се усреќи итн. Тинејџ однесување од 1-10 левел 11:rofl:.
    Ај имајте пријатна ноќ:)
    @Val-Dim среќни 29год.заедништво да си дочекате уште многу многу исто и @lunicka среќни 21год.
    @vitamina најубави мигови и спомени во новиот дом(wfh)

На Skorpija25, LejlaD, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    @M&M
    Ние бевме една година во јули во Неа Врасна, од 10 дена само 2 со бранови,морето беше многу чисто, го препорачуваме на девер ми и одат они крај на август ,бранови по 2 метра со удавени во Аспровалта ,а они секој ден возеле на плажа во Олимпијада,ама таму пак пустелија.Така да со мали деца е ризик,бидејки некој мештанин им кажувал дека во тој предел после 20 август имало некои струи кои предизвикувале големи бранови, такво било местото.
    Погледни си кај Атлантик агенцијата од Кавадарци ,добри искуства со нив имаме.
    Ај да пробуричкам во мејловите може ке ти најдам нешто за препорака,Неа Потидеа,Псакаудија ???

На LejlaD, WORRIED.BT, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Јас одам да спијам, ако стигнете до 9999, ни збор да не сте пишале :D

Добра ноќ добри луѓе :* :hug:

На LejlaD, Alishan30, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.