Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    laku nok sister,spij mirno.Koga ke bide vreme ,ke te budam ;)

На LejlaD, Annath, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите.
    @NarCis@ не бевме во Ох, денес требаше да одиме ама двете ми се со наод на плуќа така што јас сепак дома ќе седам. Не ми е за големата она нема гајле ама малово ако качи тт или нешто друго кај ќе трчам во Ох. Така само мм ќе оди, за жал :(
    Немој да сте ме заборавиле на потписот оти скар ќе ви бидам :D
    Убав ден на сите

На Skorpija25, LejlaD, flower30 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Што е ова, никој уште ве нема разбудено?
    Ајде добро утро добар народе :)
    ff1e3d22d4130879014ac362a8e68a8b.jpg

На Skorpija25, LejlaD, flower30 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро,:)

Наспана, ... не баш, одморена ..исто не баш...
    Денес слободен ден користам, па ќе го искористам за шетња со деца....
    Варам кафето, и денот може да почне..
    Убав ден, друштво:)

Едит..фала на честитки, за роденден рано е уште:D

На Sesil, LejlaD, flower30 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    Утро :sun:
    Ај јас како безработник да ставам кафенце. Нека тргне неделава со убаво
    resized_f4b7a-e49b739fbolkc3b6pc3bcklc3bctc3bcrkkahvesinasc4b1lpic59firilir11024x570.jpg
    Видовте што беше вчера на преминот Богородица ?!
    Лелеее:whew: цел ден и цела ноќ границите споени биле од гужва . Пријатели биле на бањање . Седум часа чекале сношти на враќање за влез у Мк . Ццццц.
    Маже сака да претрча до Поликастро по лекови . Ако е и денес вака , ништо . А баш ми се пиеше фанта од кумата :).
    Знае некој каде да се гледа каква е ситуацијата на преминот ? Имало на нет во живо да се гледа .
    Поима немам од вакви ствари :)

Убав ден да си имате :f:

На Skorpija25, Sesil, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ова е од синоќа...не знам зошто не се пратило

Пошто порано многу читав, богами си плачев на книгите. Од лектирите Еднорогиот елен, Срце од Едмондо де Амичис, .. А и детска литература Сибирка, Хајди... Прекрасни дела. Од македонските, Големи и мали, и иако не ми беа мене лектири али ги имав дома Дружината братско стебло и Црвената рака.. ... Сите овие повеќе од 7-8пати читани...
    Викендов помина. Имаше и тешки домаќински работи, а богами и КЗЖ (Студентите од Уким ќе знаат, можда и од другите). :D:D. Дремнав попладне и се зезнав. Утре мм ќе ме буди и ќе вика Алооо женче пак не можеш да се свестиш. . И ќе ми пушти на јутуб нешто од AC/DC сакаш нејќеш ќе станеш :D
    Ај да пробам да заспијам
    Утре имам многу работа на работа. Ако не успеам да се уклучам, ПОТПИС да ми ставите.. . Оти тоа ќе е џоа попис... На 10.000, да се преброиме... Кујзнае бројчаникот на Фемина дали ќе брои отпосле? Хмм.

Ова е од денес :D:D
    Добро утро на сите. Дојдов само да ве поздравам и ви посакам убав работен ден и почеток на нова недела.
    Сонце на повидок, жештини и на воздух, а богами и на столчево.

П.С. Во Врасна поминавме две лета. да точно е дека одма е длабоко, но со бранови си немавме проблем и поминавме убаво. И плажата не е песочна ами со камчиња- ако ви менува нешто. Олимпијада е пензионерски.

Поздрав цурици.

ППС @Bubce38 http://www.roads.org.mk/315/video-kameri

На Skorpija25, Sesil, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.915
    Станав,туш,фенирање,едно гоолемо кафе и да се оди на работа мора...
    Не дека ќе се преработиме,ама битно сме на работа...
    Ќе се вратам за јубилејката ,спремете шампањ,огномет,мезенце,пиенце....

На Skorpija25, Peco, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Јерисос, торони, мармара сме биле ама не можам добро понуди да најдам, касандра не ја можам во сезона ми е хаос. Олимпијада не можев да најдам смештај, зборам преку букинг или никана. Преку наша агенција никогаш не сме биле, обично во сопствена режија одиме.
    Се загледав едно место Агиокампос во близина на Лариса, ако има некој искуство нека каже.
    Понеделник, не ми се почнува денов, имам некои зафрканции со многу незгодни луѓе и се мислам како да ги решам, ќе си пукнам што треба да им се лигавам. н

Последна измена: 2 јули 2018
    На Sesil, LejlaD, stetoskop и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Не знам дали доаѓа во предвид Јонско?
    Ако да - Врахос, Амулијани (е тука е плитко, поплитко немам видено).
    Башка тука во близина ви е Парга, која е едно од најубавите места кои ги имам видено во Грција. Само што плажите не се баш кид френдли, а богами не се френдли ако планира некој да лежи на пешкир или не знае да плива (каменесто е и длабоко).

Ако Касандра не ти е арна во сезона, Врасна бетер ќе ти биде :D Доста омилена локација е на Србите, кои да, прилично се хаотични на плажа :)

Доколку сте во можност појдете на Тасос, скоро сите плажи се песочни, плитки, питомо море. Патот не е толку долг, но сепак траектот е плус трошок. А инаку Тасос како остров не е скап.

Едит: разгледај на Атлантик, може нешто ќе ти фати око :)

На troublemaker94, Sesil, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден народе! :sun:

Да ви посакам убав почеток на неделата! (fingers):sun::f:

Мене неделата освен со работа, ќе ми почне и со чистење, а ја би да прошетам некаде. :angel:

Ама, прво вежбање да тргнеме од дневен ред, после се останато може да се прави.

И јас сакам да сум на потписот, иако го немам видено предходниот на Камелија. :) Да си кажам, зошто ако молчам ќе помислите дека ми е сеедно. :D

Отидов! :hai: :f::hug:

На Skorpija25, Sesil, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Утро и од мене:sun:

@Bubce38 ке си приумрам за грчка фанта,а газирано речиси и не пијам.

На филмови плачам,и тоа на глупи,книги многу читав порано,лектирите како ни беа на табла-со истиот редослед и ги читав8-|.
    Се имам скапано од плачење на “Големата вода”,а Хајди ко беше омилена,два пати ја читав.Бев лани во селото на Хајди овде,посебно задоволство ми беше..

Ај убав Понеделник(highfive)

На Skorpija25, Sesil, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    ^^многу сакам да го видам селото на Хајди.
    Да земам пакет фанта и да ти донесам , сакаш ?!:P
    Не ти заседнувам , по едно кафе у селото и толку ...8)

На Sesil, boomsleng, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Ќе ме земеш, нели? :)

На LejlaD, dunika, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро !!!
    Среде лето ме боли грло леле мајко како некој со игли да ме боцка ,се мислам еден брис да направам бактерија да не е некоја ..
    Дете спие си ужива во распустов ,ние со секојдневниве обврски и иде живот,бев излезена и убавко топло од сабајле...
    На филмови и јас си поплачувам и на добра книга одма се уфилмувам да знаете и мажево вика ако мислиш да плачиш претскокни го тој дел :lol:
    На Хајди Бубче што ја спомна секогаш мислев дека јас сум таа со дедо ми што седи во планината јаде сиренце и пие млекце ,а надвор си врни снег(facepalm),абе дете да си е убавина,а и што се расприкажав толку ....
    Ај убава недела да имаме!!!
    Јубилејнава се ближи:party:

На Skorpija25, Sesil, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    Чекај прво мене да ми "одобре" домаќинката , после една по една сите ќе се помкнеме/те:D

На LejlaD, mareane, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.218
    Добар ден друштво, арни? :D

Гледам активни сте, сакате јубилејката да дојде побрзо... ама немој после никаде да ве нема.
    Ве читав викендов, ама немав кога да пишам, доста напорен ми беше, ама помина.
    Наредниот здравје, уште понапорен.

За лектири - обожавав да ги читам, сите ги имав прочитано уште предвреме, па читав и друга литература. Од мое време „Пајажината на Климентина“ не беше лектира, ама сепак ја знам книгата. На книги ретко плачам, повеќе на филмови, ама треба ептен да ме трогнат. Сега ко што немам асален филм изгледано не знам од кога, не знам како ќе се разрикам на првата поемотивна сцена. Факт е дека последниов период сум премногу емотивна, а бе лош збор да ми рече некој, одма ќе се расплачам, а никогаш не сум била таква.... стареам, јбг...

За одмор
    @M&M ако сакаш Олимпијада, барај ја на фб Anastasija Parusheva Rizou, таму живее и може да ти најде сместување. Многу се фалат, ние лани бевме во близина на Олимпијада, во Стратони, ама не е за вас ако не сакате ептен пензионерски одмор, буквално ништо нема. Сепак се одморивме, апартманот ни беше баш на плажа која не беше приватна, ама немаше ни гужва, убава, песочна, не баш плитка, ама чиста. Сме биле и во близина на Кавала, во Неа Перамос, и секој ден на Амолофои, најубавата плажа во Грција на која сум била. Перфектна, иако не баш плитка, ама чиста, проѕирна вода, ситен, бел песок и бранови колку да се рече - многу ме потсети на Градиште, оти слично е поделена, има барови и лежалки, журки секоја вечер, многу млади, и има доста од Кавала што доаѓаат таму, оти е ептен блиску. Самиот Неа Перамос не е баш нешто, за сместување се наоѓа, ама претежно се хостели, со една бања на цел спрат, Бугари има многу. Се наоѓа и обично апартманско сместување, ние имавме цел спрат од куќа изнајмено, на лице место го најдовме. Плажата во Неа Перамос не е нешто посебно, ама среќа Амолофои е две минутки со кола и секогаш има паркинг (бесплатен).

Иначе и јас сум по ф'стаците, последните што ги јадев мм ги донесе од Турција. Е овде нема такви, за жал... а ретко се начекуваат да се сите исти кога ќе купуваш од едно место. И општо, за се е така :worried:

Ве поздравувам, имајте убав ден! :sun:

На Sesil, boomsleng, Val-Dim и 32 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Дали мене форумот ми стана тапа или стварно е тапа?
    Драми околу напуштање на форум колку сакаш, па молење да се вратат. И на крај после два-три дена ете ги пак низ теми.

Јас за разлика од вас обожавам да одам на забар и сакам луѓе како @Annath. :lol: Со заби освен што ми беа криви ко петарда да ми пукнало во уста, други проблеми сум немал. Сега треба ритејнер да ставам на горната вилица зошто овој што го носев ми се скина. И откако ми се скина се плашам да не ми се искриват пак. :|

На Viktorijaaa5, LejlaD, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.640
    Допаѓања:
    152.739
    Ај добро утро!

Мамурна и ненаспана...без некоја посебна причина...
    Белким дупливо кафе ќе ме ококори...

Имам обврски низ град и до кај матичната на децата...а не ми се мрда од дома...

@CaraMia Чифлик е преубаво место..со вкус уредено и вложено...цените за нијанса поскапи од во градот ама ништо драматично..амбиентот вреди секој денар...ме иритира спората услуга...третпат одиме и ко полжави да те служат..а и не се баш организирани..

Тасос ми е неостварена дестинација за одмор ама со синко ќе кружиме само тука во околината ..бар уште некое време...

На Sesil, LejlaD, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Амулјани не е на ЈОнско, на друга страна е. Од третиот крак Атос, од Уранополи одиш на Амулијани.

А богами Јонски, иако е поладно од Егејско е сон.
    Вредат да се видат локациите. Но за со мали деца, не знам колку вреди да се тромозиш, искрено.

На Sesil, LejlaD, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    @Annath не ја прочитав лајк и ставив :D тоа авансно е .
    И јас дојдов до кафе , денес порано обично првото кафе ококу 13ч некаде стигнувам да го испијам.

Штоубаво си зборите за плажи, јас многу сакам да одам на вториот крак , не сум била , се сме на првиот и досадно ми е веќе.
    Оваа година незнам како ќе патуваме со оглед на тоа што бебе не седи мирно ни секунда.Не дај Боже во седиште , не бре човече се отекува од плачење , сака да стои, да мрда , да го закачува татко му додека вози а така не ми се трга никаде.Проблем ни е многу возењето надвор од градот .Им завидувам на сите чии деца си седат во седиштата.

Убави обврски имам деновиве :inlove: и убав месец ми е јули.

И јас имам плачено на книги.Дружината братско стебло , Децата од нашата улица , Хајди , Возот в снег ... Тие ми го обележаа детството и пак би ги читала.
    Имајте убав ден :sun:

385a2854be3a45fbc07e7637f3de17b9.jpg

На Skorpija25, Sesil, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.