Ги немам прочитано книгите но ги имам гледано филмовите и можам да кажам само едно WOW. Сите филмови ги имам гледано а омилени ми се The last song и A walk to remember. И сум се скинала од плачење.Многу допираат до срцето,прекрасни се.
Чат-пат сакам да го читам Спаркс и ги имам прочитано: - ‘‘ Прибежиште “ - “ Страници на нашата љубов “ - “ Одлука“ - “Порака во шише“ - “ Прошетка за паметење“ - “ Последната песна “ ДОбри се сите, лесни за читање и релаксирање
Го обожавам и него и неговите книги супер се мојата омилена е деар јохн плачев ког ја читав но и ткава сум јас плачам на скоро секоја книга...!
Мислам дека нема попредвидлив автор од Спаркс. Ја прочитав "Порака во шише" пред 4-5 години и баш и немаше некој WOW ефект. Како да се очекува тажен крај, дури и ќе се изненадев ако сите останеа живи. А од тогаш ги гледам само филмовите, и тоа од љупобитност, да видам што е тоа што сите толку ги трогнало па топло ги препорачуваат ко must see филмови. И си смислив игра," погоди кој ќе умре?" По првите 30 минути сите се победници. Единствено што ми се свиѓа е тоа што никогаш не ги остава ликовите што се најблиски со личноста што ја збришал писателов, сосема изгубени и безнадежни. Секогаш се некако припремени и соочени со реалноста, и не губат желба за живот. Затоа кога би препорачала некоја книга или филм од него, тоа би било на некого што се соочува со смртен случај на близок, и се поистоветува со некоја од неговите приказни.
Ја имам читано само порака во шише ... прекрасна книга ... а филмови ги имам гледано a walk to remember , dear john , last song , а исто и порака во шише го имам гледано филмот ама книгата е 100 % поубава
За жал немам читано ниедна книга али го имам гледано A walk to remember, се изнаплакав... За летово на листа ги ставив сите негови книги и морам да ги прочитам
Од човеков има прочитано неколку, ама во сеќавање само ми е останата Порака во шише. Ептен добро се сеќавам на книгата иако одамна ја имам читано. Ја имам прочитано и Одлука, ама еве сега воопшто не ми текнува за што беше. Исто и Вистински верник не ми има оставено посебен впечаток. Имам на листата за читање од него неколку, Среќник, Кривина на патот и уште некоја мислам, ама ги оставам за кога ќе сакам ептен да го пуштам мозокот на пасење.
Моментално ја читам Ноќите во Родант, прекрасна љубовна приказна како и сите негови книги, ем ќе те расплаче, ем ќе ти даде надеж дека вистинска љубов постои и дека победува над се. Кога ги читам неговите книги, си викам зар навистина некаде во светот постојат толку романтични и совршени машки Од него ги имам прочитано Одлука, Страници за нашата љубов, Порака во шише, Прошетка за паметење, и еве сега сум при крај со Ноќите во Родант.
Јас мислам дека ќе бидам најсреќна кога ќе ги прочитам сите негови книги. Многу добар писател е Спаркс, чим знае да ме расплаче. Затоа чекам лето да дојде да се зачленам во библиотека има сите негови книги да ги прочитам Инаку до сега само две негови книги имам прочитано, али затоа сите филмови базирани според неговите книги ги имам изгледано
Добар писател е, имам читано неколку негови книги. Посебен впечаток ми остави „Порака во шише“, се сеќавам и дека плачев додека ја читав
Го обожавам, посебно неговата Последна песна.. цела ноќ не спиев за да ја прочитам и се утепував од плачење
Јас навистина сакам да ја прочитам книгата "Најдоброто од мене" но никако да ја најдам... А и сакам да ја прочитам на англиски јазик, а тоа уште повеќе ми ја отежнува работата...
За сите оние што кажуваат дека Николас Спаркс е лигав, тинејџерски и говорат дека нема врска од пишување очигледно е дека немаат душа и не почуствувале вистинска љубов, оној што има почуствувано ќе ги почуствува и испишаните емоции во книгите
Го обожавам човеков навистина му ги сакам книгите предобри се.Една од поомилените ми се Последната песна и филмот го гледав.Го гледав и ''NoteBook '' а сега планирам да ја читам Драги Џон и не се сомневам во тоа дека ќе стане дел од моите омилени книги.
Секоја чест! Инзвонреден писател е. Сакам да ги читам неговите книги. И знам да пуштам по некоја солзичка...