Човеков е значи цар! Секоја му чест,си ја знае работата...Омилен писател ми е жими се’.Знае в срце да те погоди и со зината уста да те остави.Човеков е нема што,цар бе цар!Туку да не се повторувам,овој филм в година излегува,април онаму...книгата веќе била излезена.Ја има ли книгата некаде по книжариве во Македонија или воопшто не е донесена во Македонија?
Еден моите омилени писатели е токму тој . Ми се допаѓа начинот на кој пишува и се изразува . Како те внесува во книгата и те тера да се соживееш со неа . Како ти да си непосреден набљудувач и си присутен кога се извршува токму тоа дејство . Најомилена , негова книга ми е " Последната песна " .
Значи човеков не е нормален!Или јас не сум нормална..не знам кое од овие двете...Значи втор пат во животот плачам за филм.Прв пат плачев кога гледав Хетфилди и Меккои а сега The notebook.Значи плачев кога ја читав Порака во шише,Последната песна и сега солзи ми се нароснуваа гледајќи го The notebook. Човеков ми е омилен автор и значи не знам..немам...немам зборови за да кажам за овој човек.А бре..му симнувам капаИ голема чест ми е што ја имам дома неговата книга Најдоброто од мене
Дефинитивно омилениот автор, само што ја прочитав "Најдоброто од мене", a претходно ги имам читано "На прв поглед" и "Страници за нашата љубов" и останав без зборови, првпат ми се случува да заплачам додека читам книга. Филмовите се друго, ефектите и глумата лесно можат да измамат солза, но ретко кој може преку пишано дело да го постигне тоа. Во план ми е да ги земам сите негови дела, вреди да се имаат во домашна библиотека. Незаменлив
Просечен писател, го читав порано. Убаво пишува и немам забелешка но ниту една од книгите нема заплет кој го достигнува врвот...
А дали The longest ride има некакви шанси да ја преведат на македонски и да се донеси во Македонија?Без никакво размислување веднаш ја купувам!А и за филмот сум љубопитна дали ќе го даваат во кината низ Македонија,каде што Скот Иствуд ќе биди во главна улога...
Ги имам прочитано: -Одлука -Чекори на сеќавање -Страници на нашата љубов -Спасување -На прв поглед -Последната песна На „Чекори за сеќавање‘‘ се изнаплакав..и на другите ама на оваа... Еден од моите омилени автори
Читала некоја од новиве на Спаркс? Го немаше еден период, последниве две години пак се активирал со нови книги. Многу сум љубопитна да видам какви се и дали нешто се променило во пишувањето и во концептот на развивање на случувањата во книгата. The Return му е од лани: The Wish излезе пред некој месец: Ако некоја ги читала нека сподели дал ги бива или не. Јас ќе видам на која би ѝ дала шанса, уште сум во процес на размислување.
Гледам дека првата има малку полоши критики, за разлика од втората. Желбата ми е на киндл, ама никако да и дојде ред. Сепак, ќе и дадам шанса, мислам нешто од него добро ќе ми дојде за периодов. Се надевам за плачење е.
Доста и опадна рејтингот на оваа што излезе лани. Којзнае од кога ми е ставена на Гудридс и само следам што се случува со неа, а никако да ја фатам. И новата ја префрлив кога излезе, а кога ќе ја читам којзнае. Ќе гледам сега кога сум послободна да ја разлистам барем, инаку ќе ме копка каква е. А ако е за плачење супер, во тој филм сум и баш ќе се погоди. Шмрц, шмрц.