Нимфоманијата е болест и не можаш да ја контролираш. Исто како што не можеш да контролираш висок притисок (пример)
Hypersexuality disorder или попознато како нимфоманија е пореметување но не и болест и може да се контролира со самостимулација!
Јас имам големо либидо, но не се сметам за нимфоманка. Мислам дека нимфоманија е состојба во која не бираш кога и со кого и не би ме чудело тоа навистина да постои.
'пореметување' значи 'болест' Нимфоманите немаат секс оти им пружа задоволство... Компулсивно им е однесувањето.
Сметам дека треба да се лекува ова нарушување/болест ( како и да е ) доколку на лицето кое е засегнато лично , му пречи во секојдневието . И секако доколку истото сака да се лекува .
Мислам дека ме не е болест ако пречесто мислиш на секс и ја користиш секоја прилика која ти се пружи за да имаш секс Едноставно тоа е уживање
Нимфоманија не е често мислење на секс. Нимфоманија е сексуален нагон кој не можеш да го контролираш. Компулсивен е. Како зависност од алкохол, или дрога. Фикс им е сексот на тие луѓе.
@RainBow темава подобро да ја префрлите во Здравје *Или уште поарно, информативна нека е само. Оти луѓево не знат шо е нимфоманија
Да, добро објаснето. Мислам имаше и филм некој за истава тема. Така да на кој не му е јасен поимов нека го погледне. Болест е.