Новак Џоковиќ World Sportsman of the Year: Novak Djokovic poses with his trophy Не дека бaш тотално неочeкувано елеганција, и двајцата, браво Majсторе
Новак Џоковиќ Многу ми е копач-фаца некако, ама драго ми е што од нашиве простори се појавил некој таков што ќе ги шамари кремчињата од Швајцарија и Шпанија. Напред Ноле!!1
Новак Џоковиќ Нe викам дека е убав, али има шарм тоа неможе никој да го порекне. Од друга страна па, да не е убав Надал или пак Педерер. Привиов ми е мајмун фаца, а Федерер срашна ароганција, толку иронична фаца ми има тоа страшно. Има голем шарм и некоја чудна убавина. И веројатно е поубав одвнатре штом фатил таква лепотица, која не е само убава и доста способна како што читам.
Новак Џоковиќ Е кога ќе видам нешто поврзано со"ароганцијата " на Федерер тука мора да се замешам... Од каде па Федерер е арогантен....ако на теренот е малку посериозен и сконцентриран на играта (што за мене претставува вистинско однесување на терен) не мора да значи дека е арогантен...И Hipster мислам дека си употребила сосема погрешен термин...Ароганција значи да е дрзок, да се кара со судии итн. Можеби за тебе е пре-сериозен,ама јас сум гледала многу интересни видеа од него на јутуб кај што е многу опуштен,релаксиран,се смее.... А за убавината на Џокович,нејќам да коментирам Спојлер за мене претставува грдо суштество,налик на мајмун Извинете за офф,леле реферати напишав
Новак Џоковиќ После тој меч последниот рекол дека три месеци да не му спомнуваат тенис А таа девојката Јелена мислам беше многу ми е симпатична, таман ко за него, не е тој некојси лепотан ама може да помине .
Eптен слaтка и мене ми е многу убавка и паметна цура, како што читав имала завршено бизнис во Монако или во Италија и работела во некоја јака фирма, и плус и она играла тенис така се упознале. Природна ми е многу, и е далеку поубава од него, Ноле не е убав ама има некоја харизма. Спојлер -се пресмеав на сликва
Нешто оваа сезона не е негова....нешто премногу се опусти или така речено СЛАВАТА МУ УДРИ ВО ГЛАВАТА..
Нолееее е закон Го обожавам и сум негов ватрен навивач.Освен како играч го сакам и како човек, многу е харизматичен.Го имам гледано на едно американско шоу каде кажуваше многу смешки и го насмеа водителот до солзи, а и никогаш не заборава да каже од каде е и што е.Исто имам слушнато дека е голем хуманитарец а тоа го поштувам најмногу.
Јас да си пишам на темава тоа што си мислам, па сакале тепајте ме или не, сеедно ми е Се шалам Веќе некое време следам колку стана досадно „тренди“ да речам, да се хејта Ѓоковиќ...демек сме се покакале заради еден Србин. И си викам у себе, so fu*king what? Навивам за него, затоа што е одличен тенисер и мајчин јазик му е јазик мене многу близок. Сакала нејќела јас сум сепак само жена. Признавам којзнае колку не се разбирам општо во спорЦките работи, онака, делумично де (да не очекувате од мене коментари у стилу, леле многу слаб бекхенд извади у 2риот сет ) ама баш и ради тоа што сум жена можеби се внесувам и емотивно кога навивам за некој. А тој некој мора и да ми е симпатичен. Федерер не можам да го гледам, ама има голем број на фанови. Па си велам што фајде ако со сета сила ги хејтам и нив и него? Нема. А Ѓоковиќ ми е број еден тенисер лично, фацата не би да му ја коментирам бидејќи сите изгледаме некако а и тоа е најмалку битно за спортов...а воглавно, не му е ни битна фацата, затоа што од неколку ситуации во кои се нашол надвор од терен се покажал ко човек и пол, спонтан, весел и со голема душа, и тоа го прави симпатичен во мои очи. Шармантен, забавен, хуман и едноставно обичен, ниту препотентен ниту нешто слично. Мислам дека препотентен човек не би частел непознати луѓе во клуб од причина што е среќен што е на посета во тој или оној град и притоа не му ни било битно дали некој го познава или не. Плус знам и дека никогаш не одбива автограми и се однесува сосема фино према своите фанови. И информацииве не ми се од некои смешни порталчиња или весници. Ова за мене е знак дека се работи за симпатично момче кое плус е ѕвер на терен и дава се од себе. И ќе си навивам за него...и НЕ не навивам за него затоа што се што е српско е ко од злато за мене а јас кутрото, искомплексирано Македонче мора у име на слаб идентитет да навивам за некој од екс-ЈУ, шмрк И за крај, шо би рекол еден мој другар, Ноле је једини Србин који поштено зарадио толико пара рекетом Ма јас си го сакам и УА за хејтерите кои го хејтаат со сила, па, искрено, ни самите мислам дека не знаат зошто. Е така
Џоле ќе доаѓал во Македонија, мислам беше нешто заради Тоше, барем така прочитав, а кога незнам, така изјавил.Само да кажам што прочитав оти следам се во врска со тенисов, може и веројатно е веќе познато, ама да кажам сепак тоа што не ми се допаѓа како тенисер е друга работа
Можеби не сум негов фан, но не можам да кажам дека е лош тенисер или лош човек. После овој текст денес, го почитувам многу повеќе од порано. Можеше да биде арогантен, и да покажува дрскост дека е моментално бр. 1 тенисер во светот, а тој е сосема непосреден. Тоа можеби нема да го смени фактот дека јас не навивам за него, но ако/кога ќе дојде во Македонија, јас ќе присуствувам таму, ако треба и ќе се борам за автограм, знам дека моите радо би ме поддржале. http://vecer.com.mk/?ItemID=5F11C1BB8A3 ... 57DA96B861