Форумџика на годината

Нова година... Обичен премин од една во друга година, или...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Barbie-mwa, 11 декември 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Premin od edna vo druga godina,so zelbi i promeni na del od ednata godina za vo drugata.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rawr

Rawr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    38
    Обично оние кои не се задоволни од себе во старата година за некои работи што ги направиле и не се гордеат со тоа,обично иде следново-Нова година нова јас!.Не.Годината нема да ти го смени тоа што се случувало и нема да се врати назад,овде оди правилото џабе вртиш нов лист кога ракописот ти е ист.

Инаку,шо се однесува до мене,многу ми беше поише топлина и љубов коа си славев дома со моите,сеа многу ми е бучава незнам,музика,пијаници на секоја страна.Кога би имала добра сериозна врска многу поише би сакала да бидам со него и да не одам нигде одколку по журки и гужви.Не верував многу во тоа нова година и дека нешто ново незнам шо дека се ќе се подобри,ама у последниве 2 години се на подобро оди така да почнувам да верувам.Незнам.Среќна сум секогаш со тоа шо го иам.Останува само секоја година да се надевам да ми биде подобра од предходната

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.379
    Да

4. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    За мене не е којзнае што. Си го сфаќам како ден за забава, оти другите околу мене сакаат да се забавуваат.
    Нова година, нова јас. WTF?
    Ти треба нова година за да се промениш. Ако сакаш нешто, уште денес ќе го смениш. Не ти треба ни 31 Декември, ни 1 Јануари.

На ku4ence, Outlook, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас можам да кажам дека оваа дискусија дали Новата година е само обичен премин од една во друга година или нешто повеќе како некој свечен момент и празник за мене претставува едно филозофско прашање!:!:Точно е дека Новата година претставува премин од една во друга календарска година кога се менува календарот за сметање на деновите во годината!Но,сепак,останала традиција од дедо,прадедо уште од 1890 година кога во Белград првпат свечено била славена на плоштад Новата година(така кажуваа на телевизија на РТС сателитскиот канал) Новата година да се прославува како државен празник,а веројатно во таа година и кај нас во Македонија почнала свечено да се прославува како државен празник!:party::sun:Затоа за мене Новата година претсавува и обичен премин од една во друга година и еден свечен момент и државен празник!:party::sun:И самата новогодишна атмосфера прави јас убаво да се чувствувам поради свеченото во неа!:party::sun:А,во врска со тоа дека за Нова година сите треба да правиме планови за идната календарска година и да резимираме до каде сме стигнале во претходната календарска година јас мислам дека тоа не е задолжително,кој како сака и кој како мисли така нека си прави,секој со своите мислења,планови и сфаќања,јас сметам дека ако некој сака нешто да промени на подобро во неговиот живот не му е потребна Новата година за да направи промени на подобро во животот,доволна му е само цврста и непоколеблива волја и искрена желба да се промени и да биде подобар и кон себеси и кон другите во животот!:hai::hug::l:

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.795
    Ништо посебно. Некогаш на моменти ќе ме фати некоја еуфорија ама ми поминува.

7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Сaмo oбичен ден зa мене. Пoсле сите рaзoчaрувaњa, гoдини нaнaзaд ништo не се сменилo, ниту еднa желбa и немaм желбa зa слaвење.
    А зa дoмa сaкaм дa ми биде укрaсенo, oсoбенo зa Бaдник и Бoжиќ.

8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    И ништо да не се смени во новата година и да ми била лоша таа што изминува, славењето Нова Година ми е една од омилените традиции, бидејќи целиот тој ден си има посебен шарм. Украсенаta елка, подароциte и пред се, тоа што сите сме заедно :)

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Што знам, јас па имам чувство дека новата година носи некоја поубава атмосфера низ градов :inlove: Луѓето се поинакви, повесели, подобро расположени. Има некој оптимизам во воздухот, некоја надеж дека следната година ќе биде подобра и поубава.

На ku4ence, joy1, Beautiful_girl.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Нова година е почнување на Н О В А Г О Д И Н А , а тоа за мене не е мала работа. Значи уште една година сме тука, спремни за големи доживувања,. Како и борба :) Не мислам за тоа како спремање и којзнае каков дочек, него самото значение што го има. :)

11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Кај мене новогодишната еуфорија трае најмногу до 3-ти. До тогаш имам разни амбиции, демек ќе читам повеќе, ќе патувам повеќе, нема да се нервирам, ќе штедам итн. На крај си продолжувам по старо, нели, не е веќе нова де. До вториот-третиот ден е „нова година“. :lol:

На ku4ence, joy1, Beautiful_girl.. и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Темава ме потсети колкку брзо ќе дојде Нова Година, јас некако Бадник и Божик повеќе си ги сакам, Нова Година е како една убаво помината вечер излезени.

На temily му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Јас ја обожавам еуфоријата за Нова Година, спремање, китење елка (тоа ме враќа на старите спомени), па потоа одење на еден голем шопинг за нова година, купување украси, правење украси дома, па потоа дочекот на забава со пријателите и најблиските, алкохол, петарди,огномети,одбројување,честитање нова година па следниот ден на 1-ви мојот роденденнн. Незнам едвај чекам да дојде Нова година, ја обожавам :^: :lol: :makeup: :party: :rain: :music: :d: :beer: :mp: :rock: :D :rofl::rofl:

На ku4ence, joy1, temily и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.540
    Ништо посебно..како и секој ден!

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Pristiganje na slednata godina ne e obicen den za mene.
    Cel Dekemvri sum vozbudena, pisuma planovi za slednata god., ukrasuvam, kupuvam pokloni,razgleduvam kuvarcinja, citam knigi so Christmas sodrzina i gledam takvi filmovi koj mi ja razneznuvaat dusata.Posebno 12 dena pred Christmas, uzivam i mi e zal koga ke zavrsi seta taa euforija
    Ovaa godina nesto porano pocnav, da priznaam , uste sega sum vo toj film. Za nekoj luge poklonite gi kupiv i gi isprativ.Malku rano, ama da si ja zavrsam rabotata.
    Sekogas se planiram i site moj zivotni golovi gi postavuvam na livce. Nesto pred Cristmas sednuvam vo mojot raj i gi skrtnuvam ispolnetite zelbi.
    Ubavo e custvoto koga gledas kako tvojte zelbi se skrtnati od livceto i novi se postaveni.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Site godini mi se razlikuvaat edna od druga po mnogu raboti, taka shto, za mene ne kje da e samo obichen premin.
    Ovaa momentalnata ne sakam da zavrshi i ne mi e jasno koga istekoa 10 meseci, ne stignav da zavrsham nitu eden od prioritetite (wtf)

17. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    Јас го обожавам денот на Нова Година, и ја обожавам еуфоријата пред тоа, китење на елката, голем новагодишен шопинг, гледање романтични божиќни филмови со љубовта :inlove: Едноставно обожавам се. И секако вечерта не поминува без собирање на гоооолемо друштво многу забава, алкохол, огномет :d::o::dance:.. Ахх ми навираат стари спомени, мината година, поточно дочекот на 2015 беше еден од најубавите, никогаш нема да го заборавам, а поготово луѓето со кои славев, тогаш ми занечеа се, и денес ми значат но ретко со некого сме останати во контакт, жалам за тоа и никогаш не помислив дека тоа ќе ми се случи баш мене, дефинитивно тоа никогаш повторно нема да се повтори, сега се само спомени, еден куп спомени и ништо повеќе ;(. Лани уште од почетокот на октомври почнавме да се спремаме, но оваа година ништо, ниту д од дочекот, некако како да ја снема еуфоријата, и не е рано, штом во Џамбо се беше со новагодишни украси не е рано, хаха :o: :D. Ќе ми недостига тоа друштво, тие зафрканции и се што се случуваше, и сигурна сум дека ниту еден дочек нема да биде добар, и да биде спреман со толку еуфорија како минатогодинешниот.. :| И да заборавив да пишам, оваа година некако како да ми пролета низ прсти како многу брзо да помина, како да не проживеав, како да немам доволно спомени од оваа година, а веќе сме на прагот на 2016..

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Аааии уште сега со нетрпение си ја чекаам :inlove:
    Таа новогодишна еуфорија, па тоа украсување по дома, елка, сијалички во мојата соба (цела ми е таква tumblr) да ми светкаат само они навечер, лампиони, украси, оние лентине, па надвор по терасата дедомразовци, светки.. сешто. А пак мојот прозор .. хахах :lol: ај ќе си преќутам.
    Искрено не гледам на Новата година како нешто необично:shake: туку, исто како и мојот роденден и други празници, ја прославувам, можеби некои би рекле легни си, наспи си се.. но не, со тоа доаѓање на Новата година ти се собираш со тие што најмногу ги сакаш и прославуваш нешто особено, нешто што не би го почуствувала да го прославиш на било кој друг ден.
    Уште еднаш ќе кажам ја сметам за важен настан, го прославувам. И неможам да ѓи разберам оние кои ќе си легнат да спијат (wtf):fubar:

На Beautiful_girl.. и Bella.FCB им се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Последен пат сум славел Нова Година (кафана) во Мома во Млечен (веќе го затворија заради честите тепачки).
    Пола саат после 12 јас си отидов, затоа што беше ептен тапа.
    1.800 денари плативме за 3 порции месо, од кои ни донесоа 2. Услугата беше многу лошо и келнерот за малце ќе го истепав. Му викам донеси ми сок. Ми носи 3 пати и 4 пат ми вика неможе веќе сок, ти се заебаваш со нас. А јас не пијам алкохол ич.
    Храната ужас, внатре до нас масата дечиштата од 15-16 години се испотепаа со другата маса со нив. После Нова Година влезе и Шипо Мафиа да слави. И калакурница се деси.
    И повеќе во кафана или дискотека НЕ!!!

Од тогаш Нова Година си ја славам како обичен ден. Одам на плоштад (секако не во Македонија, бегам во соседството некаде) гледам огномет, ќе се прошетам и домче.
    Јас не се возбудувам како некои што си мислат "најдобрата ноќ во година", лудило ќе биде, ова-она. Гледам се потресуваат луѓево ко којзнае што е. :x

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Kako pomala se trakav nova god vaka ke bide,pa spisoci frcat,so netrpenie sum ja cekala a na kraj samo edna nespana nok.Sega ne se vozbuduvam voopsto,neznam kako ke bide rano e no sto e do mene bi sakala da sum doma so mm vo toplo,pogledot ni e super celiot grad ni e pred oci,ognometot se gleda abe meraci :D