Мојата шугавка. Годинава не сме празнично расположени, па ситно украсивме, инаку други години свети цел стан со се балконот кој има и посебна мала елка.
На балкон имаме светулки како мразулци што висат една огромна мрежа низ цела ограда и дедо мраз како се качува
Секогаш сум сакала голема/висока елка. Мојата дома е средна. Ни премногу мала, ни премногу голема. Накитена е со два пара сијалички, лампиони во сите бои. Убава е, и весела.
Еве ја и мојата, лани го купивме врвот со Св.Никола, ама мене не ми е омилен, подобро беше кога си стававме ѕвезда како врв, па в година ќе биде со ѕвездичка. И секогаш ја правиме во две бои, порано имавме помала елкичка и шарена со секакви лампиони, ама последниве неколку години строго двобојна ја китиме + некоја година и стававме и машнички на врвовите од гранчињата, ама немам слика. Ваква беше:
Еве ја и мојата висока црвено златна лепотица со врвот забоден во таван Догодина планирам да докупам уште некои лампиони во друга боја и по некој украс. Ај ако има некој предлог уште што и да и ставам нека пише. Како да ми фали нешто на елкава.
Jас би и ставила црвени машнички. Oдма ќе изгледа побогата ќе видиш. инаку преубава ти е, немој наредна година да и ставаш лампиони во друга боја.. само докупи уште црвени и златни и супер ќе биде.
И уште една лента + можеш да ставиш, да дојдат позбиени лентите. А зошто е голема и бујна, би можела и од тие огромните цветови(гледам имаш два), во црвено жолто.
Мама ја накитила елката. А ние чекаме славата да помине зошто ќе немаме простор заради масите, инаку до сега веќе ќе светкаше.
Елката ми е украсенааа Морав уште сега,дека колоквиумска се ближе,па демек ќе немам време Инаку еве слики од елки кои ми се допаѓа како се украсени.
Ovaa godina resivme so decko mi da si nakitime elka kaj nego Ama nemame nisto - nitu elka, nitu pak eden edinstven lampion Moze li nekoj da mi kaze kajda najdeme elka ama da bide poeftinka taka
Во овој период секогаш има улични продавачи,кои елките ги даваат поефтино.Исто и лампионите. Во продавница секогаш е поскапо. Во тие што се Кинески продавници,таму по некоја солидна цена ќе најдете целокупна новогодишна опрема
Сакам нова елка, средна големина не преголема. Ако некој знае кај може да најдам некоја ваква+ поевтинка нека пише.
Да,види во кинеските има убави елки за малку пари,мојата е од таму средна големина и убава е...само незнам колку точно ја платиле моите.
Мојата е од таму, висока е 2 метри. Околу 500-600 денари мислам ја земавме, не се сеќавам точно. А убава е, бујна