луѓе помош! имаме игра на работа и си купуваме поклони. бидејќи сме голема фирма, ми се падна колега кој воопшто не го ни познавам. што да му купам на некој што не го ни збсм? имаме буџет од 400ден :/
Можеш некое убаво шалче, капа.. ) Анализирај го неколку денови со ред може ке ти дојде некоја идеа.. хехе )
ахх дс напоменам.. не е од скопје, работи во продавница во друг град и што е најтрагично, нема ни фб! да беше женско ќе ја решев со некоја книга. ај може и за машко да најдам нешто
И ние исто имаме игра (secret santa), само јас сум надвор од Македонија. И мене ми се падна еден колега што не го познавам многу, планирав пијалок, но најдов убав масажер и тоа купив инаку и капа шал е добра идеја или паричник.
Купувам на најблиските. Еве оваа година за сестра ми купив блуза, за мајка ми телефон ,на маж ми ќе нарачам парфем, за најблиските дечиња пакетче и некое алиштенце/книже/играчка... Изгубив навика да купувам честитки и тоа ми е криво Тоа ми беше најмагичниот дел, ги собирав како дете и само си ги листав ... Имаше чичковци што само честитки продаваа,па бирај бирај за кого каква ...
Зависи од луѓето и од тоа колку сакаш да потрошиш. Ние фамилијарно си подаруваме симболични, но внимателно и убаво спакувани подароци. Како за мајка/ свекрва можеш: божиќно цвеќе (божиќна ѕвезда), да направиш куглов и да го ставиш во новогодишна чинија, шал и ракавици, топли папучи и чорапи, по маркетите има убави божиќни бонбоњери, во ДМ има спакувани сетови козметика, божиќна икебана за на маса, книга... На татко ми обично му поклонуваме некој пијалок, квалитетни темни чоколади, чорапи, шал.
Баш сега видов во дм има сет од 3 мали путери за тело на Алверде со божиќни мириси, тоа пр би и го купила на мајка ми. На свекрвата можеби новогодишна чинија за на маса, баш вчера си купив од Џамбо, или како што ти предложиле божиќно цвеќе. За машки ми е секогаш проблем, најверојатно исто некој сет за мажи би купила. Исто и книга е убав подарок.
Порано купував само на тетка ми. Сега бидејќи не живеам во МК а за Божиќ се враќам за Мк сакам да им однесам нешто. За мене и дечко ми пижами. На тетка ми ташна. На мајка ми машина за леб и куфер . На една другарка куфер. За мене исто куфер. Упс, дали јас за време на Корона на сите куфери за пакување изнакупив?
Зависи од тоа колку пари си спремна да дадеш и секако, колку давате сите колеги/пријатели отприлика. Не би било убаво твојот подарок да отскокнува
Шал/марама, едноставен накит бижутерија, книга (иако за последново, реално, постои можност да не ја погодиш)
Доколку користи шминки за тие пари можеш да и купиш убава палета сенки. Или евентуално некој сет од ДМ. А можеш и капа или шал, имаше фини во Котон и Ваикики.
Незнам дали сум на право место, ама зашто ми е потребен подарокот дедо мраз да го донесе да си прашам Да не случајно некој знае каде може да најдам од детските сетови за правење алки ама да се со букви монистрите за да може да се напише името? Се надевам дека добро објаснив
Идеи за подарок за маж и жена околу 45год.. блиски пријатели ни се ќе чекаме заедно нова година па се мислиме со партнерот што да им земеме? Тнх
Не е активна темата. Ама ај да пробам. Добив неколку Милка пакетчиња за детето. Ги испратив кодовите по СМС, сеа читам на правилата на играта, ако ми се падне награда фискална сметка ли бараат? Па не си ги купував сама, кај ќе најдам?