Новогодишни пакетчиња/подароци за деца

Discussion in 'Дете' started by џунџуле, Dec 11, 2016.

1. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Поголемиот за н.г од дедо мраз побара точак.Ве молам кажете ми каде да барам точак со нормални цени за 9-10 год.дете,по можност да праќаат по карго?

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ај дајте идеа за 22 месеци девојче за пакетче, покрај класично што друго да ставам, за ептен блиско, а секако и да не е многу скапо. Облека некако не би... ќе земам некоја сликовница боенка ама што друго.

3. duffi

duffi Форумски идол

Влези во П.Дело. Секако ќе најдеш нешто. Или од пластелинот Плеј Дох со модли.

Цвет88 likes this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

некоја кукла, некоја музичка играчка, а боенка за дете што нема ни 2 години што знам дали е соодветно :?: можеш албум со сликички да и земеш и неколку чоколадца па понатаму да и го собираат родителите

RedRevolution likes this.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Може, не ми текна на пластелин. Ќе најдам плус нешто со новогодишен мотив. Лани купив лепенки едни за на прозор капче, па наполнив со бебешка храна и ми беше полесно, оваа година немам идеи.

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Играчка! Секое дете се радува највеќе на играчка.

Никогаш на памет не ми паднало да ставам облека во новогодишно пакетче, тоа би било разочарување за детето.

7. minne992

minne992 Форумски идол

во бисер охрид имаше точак на попуст за деца на тас воздраст и пракаат по карго провери имаат фб страна

***Najsrekna*** likes this.
  8. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Ако ти се блиски можеш и да прашаш со што највеќе си игра, кукла, коцки, пластелин, убава идеја ти даде и Sesil, албум на Ж.Царство и чоколатца :nod: , некоја табла од оние со магнет на пр. со букви и бројки, фигури пластични од новиве цртани филмови... само влези во продавница за играчки и одма ќе ти текне ;)

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас обавезно купувам пакетче со чололада, оние стандардните. Тие ми се симбол на "подарок" за нова година. Така ми останало од времето :)

mariz, Верче4, TutiFuti and 2 others like this.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Лани им купив албум така сакаа, прашав ама викаат нр знаеме шо да купиш и така.. ќе биде секако и со чоколади смоки зошто се јаде, а и играчка некоја ќе морам да најдам.
    Ќе смислам... :)

11. Kitten

Kitten Форумски идол

И јас така :)
    Освен ако не решам и некоја играчка, тогаш сама го склопувам пакетчето, ставам играчка и плус чоколади и тракатанци. Очите им светнуваат на децава кога ќе видат во пакетчето освен чоколади дека и играчка се крие ^_^

А интересни ми се некои од новиве мајки со здравите пакетчиња, баш се прашувам кое дете се израдувало на поморанџи и банани :D

12. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Предлог пакетче за девојче 2 години и момче 7 години? Ќе им купам облека, ама за пакетче сакав од тие на Топер со книгите и боенките, но дали одговараат на годините?

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ние во фамилијава имаме многу деца (12 сосе кумата и први и втори братучеди,за другите нема :D) претржно даваме готово купено пакетче и додаваме по еден новогодишен украс додека за кумата ставаме едно играче плус и или топлинчиња или ракавичиња или шалче или капче...

14. smb asr

smb asr Популарен член

Јас имам многу малечки ама повеќе пари ќе потрошам на пошта ( не сум у мк, затоа) неголи за подароци. Така да само на едно новороденче си пратив цуцли шишенца лигувчиња (интересни гумени со џепче) и една ламбичка елка со батерии. И нормално за мојата најсакана креативка (9год) 50цм чоколаден дедо мраз, калапчиња за колачиња, ламбички елка и духче, новогодишно Toffifee, cote d’or , лабело, боички, украсни ширити за машнички и честитка:l::l:

15. iki26

iki26 Популарен член

Јас имам 2 бебиња во блиска фамилија(3 и 8 месеци)
    На помалото му купив памперс(мало пакување бр.3-видов кој го користат),влажни марамчиња и една тропалка. Ги ставив во украсна кеса.
    На поголемото(8 мес.) Му зедов трењерчиња,тропалка и кашичка,исто спакувани во украсна кеса.
    На поголемите(над 4 год што се) новогодишен украс од Џамбо и пари.

16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Bratce i sestrice (2ipol i 1 godina), ne mnogu bliski. Nesto zaednicko sto bi go koristele ili posebno? i Sto?

17. iki26

iki26 Популарен член

Можеш коцки за редење, заеднички ќе ги користат и играат, некои дрвени сложувалки или играчки,музичка играчка.. тоа ми текна моментално за заеднички поклон.

18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Исто мислење и јас делам за ова ,,Здрави" пакетчиња. Дете е нека се радува, а таа пак нека си го храни здраво по дома. За на крај баба да му подметнува смокичка или ресанка.

duffi, Верче4, Kitten and 2 others like this.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Имам другарка која е опседната здраво да ги храни децата.
    Ама еден ден си се шетала со 4-5 годишното синче, на сред шетња дете побарало Кока кола, оваа првин се сепнала како знае што е тоа и како се вика и почнала да објаснува колку е штетна, каква е гадна..
    Но во еден момент синчево и се свртело и и рекло ,,мамо ај не драми, па дедо секој ден ми купува Кока кола и БУРЕК,, :o

:rofl: :rofl:

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и? :D дедото жив е? :D