Нов бизнис со иста намена еден до друг

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Leosun, 12 март 2020.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.712
    Јас ако вредам нема да ми е битно ти кај ќе отвориш дуќан во моја близина. Во населба имам две фризерници (една карши друга). И двете турбо работат. Што требаше да направи оваа првата? Да и го затвори дуќанот на оваа втората? И првата вреди. Истите муштерики и се со години.

На cresa-jagoda, smile:) и Mantub им се допаѓа ова.
  2. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Не е нечовечност тоа, секој си го гледа својот леб, не можеш да спречиш конкуренција, ниту да ги тераш да доаѓаат кај тебе а не кај комшиката.. ако во бизнисот се гледаше човечноста замисли да има 2 фризерски салони во цело Скопје, оти зошто јас да отворам, ќе испаднам не човек.?? Замисли да има 1 кафеана и 1 банка, 1 приватна болница?? Во помали градови сум забележала во 1ред од 10 дуќани 3/4 фризерски салони и сите се полни по цел ден. Ми е гајле мене оти Петранка имала салон, јас со 10 год искуство да менувам кариера ли? Како не. И јас би отворила, нека ми праќа и Ујп и свети ујп, ако сум исправна пред законот ништо не можат да направат. Секој си има свој круг на луѓе, утре ќе дојдат нивните мајки тетки комшивки пријателки и ќе си имаш работа.

На cresa-jagoda, smile:), Trxmx и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Во моја населба има неколку фризерски салони, а јас веќе 7+ години идам у ист и немам ни намера да го сменам макар отвориле и милион до него. А, има у негова блиска близина и тоа неколку ама супер си работи овој, а и другите околу него.
    За супер цена и ме шиша како што сакам и ме фенира, фризури си имам правено, си ја знам жената, фина е, не ме замара со глупи маалски муабети дур шишам и не гледам потреба зошто би ја сменила.
    Баш ете пред некое време се отвори еден нов фризерски салон, не баш до неа ама блиску е сепак, па не гледам дека некој ја смени и не и оди веќе. А и во новиот има некои нови муштерии што стално доаѓаат, баш пред зграда ми е и гледам кога ќе пројдам има луѓе.

Јас лично не би отворила баш на исто место, но ете некогаш ако имам добра понуда зошто да ја испуштам. Ќе има работа и за мене и за нив, толку луѓе има, нема да останеме ни двете без работа.

На cresa-jagoda, smile:), Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Ysera

Ysera Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    85
    taka na moite dukjan im zatvorija maalski :| kretenska rabota.
    da znaesh sega najvekje promocija preku instagram ti uspeva, osobeno za zhenski saloni/butici/slichno.. eve ambar.mk butikov koga i da vlezesh prepolno radi insta storinjata... a alishta shto imam od tamu ne se ni neshto posebno.. sega i eftini se, i toa vlijae. ama ni vo zara ni vo terranova nikade guzhva nemam videno kako vo ambar

На cresa-jagoda, smile:), Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  5. мацка64

мацка64 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    106

Јас гледам што ке посакам, исто така идиотски е да се пикаш во врата, и не е точно дека неспособните се плашат од конкуренција.

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Сите се плашат од конкуренција. Ама неспособните НЕ ЗНААТ како да се справат со истата. Затоа и се неспособни ;)

На T.e.d.d.y, cresa-jagoda, Leviosa2503 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.804
    Допаѓања:
    97.198
    Да, да се пика во врата, таа си плаќа поштено кирија ама тоа е вашиот глуп македонски менталитет напикан у глава, никогаш нема да признаете дека нема да успеете од што сте неспособни, а не од што некој ви прави нешто

На T.e.d.d.y, cresa-jagoda, Leviosa2503 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    81.375
    А оди некој на фризер без претходно да закаже термин?
    Станува збор за фризерски салон,не тобако,колонијал ,кофи ту го,па или слично.
    Ако имаш 9 години раб искуство имаш и клиентела редовна веројатно,што нема врска со клиентелава на комшиката потенцијална.

На cresa-jagoda, Leosun, smile:) и 2 други им се допаѓа ова.