Нов почеток - животни одлуки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MissMuffin, 22 април 2012.

 1. Lauri4ka

  Lauri4ka Истакнат член

  Се зачлени на:
  2 април 2012
  Пораки:
  18
  Допаѓања:
  0
  здраво феминки
  еве повторно јас повторно ми треба вашето мислење па ве молам споделетего со мене
  епа вака како што веке погоре пишав дали д аотидам во старнство и ја прифатам понудата од детето или не сега ке ви кажам дека да ја прифатив. но овде моите маки не завршија туку напротив почнаа многу поголеми.да не се повторуваме веке знатете поради кои прични с еодлучив да ја прифатам понудата од детето кое толку многу ми помогна. и вака дојдов со намера да се запишам медицина но овде многу тешко се запишува па така останав на друг факс до наредна одина каде повторно треба да полагам примен тест за медицина.али тука не е мојот пробелм иако ми беше теско дека не сум на медицина и ми е тешко да учам на друг јазик сепак ја прифатива реланоста. детето кое ми помага а вели дека ме исто сака премногу постепено почнав да се навикнувам на него но сеуште не можам д аимам некоја лјубовна врска со него.Но иако јас не сакам работите отидоа многу далеку.Нашето вракање во македонија ги зближи многу нашите семјства,но се до ден пред да се вратиме назад во странство.заради една не промислена глупост на детето што вели дека ме сака и верува а вушност воопшто не ми верува и времето кога не сме заедно едноставно седел пред куката и ледал дали ке излезам или не дали го лажам или не кога го дознав тоа нај нормално се изнервирав и не сакав да се вратам повеке со него,но тука како и секогаш се замеша мајкаму ми префрли колку само пари с епотрошиле по мене и јас да о оставам сега ми стана тешко но знаев дека на некој начин јас се продадев на него и не ми остана нисто друго освен да заминам со него.Но мајками бидејки е многу болна не и кажав од кај ми с епарите зошто таа пати за се што не може да и обезбеди на керките посебно на мене образование, а на малат која исто е премноу бола не може д аи дозволи многу работи,и во тај момент таа дозна за се од устата на мајкаму јас отидов.зборев со детето на смирен начин и ми рече дека тоа го правел бидејки се плашел д ане ме изгуби се извини и му дадов усте една шанса. Се јавив на мајками беше премногу разочарана од мене од тоа како сега живеам а згора на се и кажаа и обидот за силуванје кое о имав тука кое за срека не ми с еслучи ништо али знаете за мајка какое и нај малата ситница е болна премногу е навредена од детето на мајкаму и од него секако и бара од мене да раскинеме. Е тука е мојот пробелм одам на факс сто не сакам учам несто што некам и незнам дали наредна година ке можам да се запишам,живеам со личност што не ја сакам и мајками сака да ги расчистиме сметките со него.да останам тука не можам да се вратам во македонија повторно ке ја повредам мајками бидејки не учам атаа највеке од се сака да ме види како докторка,и не само мајками и мее ме боли фактот што одтолку олема желба сепак ке остане само желба, а не ни можам д аостанам тука мајками не ја одобрува врската а и ако останам знам што ме чека брак без лјубов исто и зет што мајками нема д аго сака леле што и д анаправам овој или на оној начин ке ги повредам сите ве молам феминки з аваше мисленје навистина ми е потребномногу
  поздрав