Моја тазе ситуација.Поканети без деца, ок, пеки. Ја дете не сум, нити сестра ми, нити па брат ми. Од наша фамилија поканети само татко ми, тетка ми и жената на татко ми. Сите други со деца беа гледав слики на фб. Нормално татко ми се налути и не отидоа. За некој мајка за некој маќеа е нечеш. А пари у плико бараат. Епа к***ц пари. да се редактирам мн блиска фамилија ни се, на татко ми први братучеди.
На последната свадба на која бев уште повеќе сум сигурна дека мое дете нема да однесам ни под разно на свадба. И некој рече боље дете него пијан сват да ти ја растури свадбата. Епа на пијат сват обезбедувањето ќе му го викнеш, немирно дете треба родиелите да го подберат, а штом е немирно при родители до него тешко дека ќе биде подбрано.
Супер е без деца на свадба па на кој би му било убаво деца да трчаат, да се бркаат, низ цела сала. Однеси си го во игротека па нека трча колку сака
Не е до децата,до родителите е колку ќе ги приберат. Вчера гледам видео од свадба,невестата убава кукла,младоженецот дотеран си спремале прв танц со ефекти,лајтшоу и овие уште не почнати кога им се ставија едно пет шест деца скокаат по светлото ,трчаа пред нив,зад нив значи срам да им е на родителите! Луѓето вложиле труд,време и пари да одат на часови и да го спремат првиот танц,за некои невоспитани деца од уште поневоспитани родители да им го уништат? Значи се нервирав што го гледав видеото,камоли да бев на местото од младите!
Јас сум против земање деца по свадби од проста причина што тие се деца и како и да му објасниш тоа нема да разбере. Што може дете да разбере од срамота е, не трчај, седи мирно итн итн. Тие тука гледаат забава а сите знаеме како се забавуваат децата. Се додека би имала каде да го оставам не би го земала со себе
Не ги правете децата дека не разбираат,тие се многу паметни. Затоа со нив се работи на време да имаат граници и ограничувања,а не што га, тоа на. Ај да е дете од 2 години разбирам,ама деца од 4,5,6 години да не разбираат тоа е премногу!
Рззбираат ама досадно им е на свадба. Вниманието на децата е долго колку и нивните години значи и да им кажеш може да седат мирни на едно место неколку минути потоа им треба активност. Затоа и не им е баш место на свадба. Ама тоа самите родители треба да си го проценат. Или евентуално им е место ако родителот е подготвен да си игра со детето надвор од сала ако има место за играње, и тоа значи дека џабе отишол тој некој на свадба.
Ако ептен немам кај да го оставам детево,а воедно сакам да ги испоштувам младите и да одам на свадбата,подобро ќе правам цело време влези /излези со детеви и ќе го занимавам отколку да им предосади на младите на најубавиот ден. Не е битно дали сум отишла џабе и дали сум поминала убаво,битно е младите да уживаат во свадбата ,а не да прескокнуваат деца и да се пазат цело време.
Не зборувам за по возрасни деца. И од лично искуство знам и за деца од две години и од пет. Има разлика ама не толку голема.
Ах бе трендов како тренд е глупав па нели секој родител си го познава детето бре ако е толку немирно секако нема да го земам Па и јас сакам тие 2 саата раат да сум . Сакаш да поиграш да потпивнеш , а не да трчаш по детето да не случајно преврти некоја маса наопаку ако е мирно зошто да не го земам ќе си се подружи со други дечиња и ќе се прошета малку ќе запознае фамилија блиски пријатели .. Мојата фамилија е голема и во последно време гледам , ако нас не поканиле не го канат чичко ми со семејството . Ако пак го поканиле чичко ми , нас не не канат . Секако ние сме унапред известени е сега овај тренд се случува претежно кај фамилиите кои имаат по 2 деца , па за првото кое стапува во брак го канат татко ми ( најстар е ) а за второто чичко ми и тетка ми ( тетка ми нема деца , а чичко ми ги омажи двете ќерки ) па така споено му доаѓа како едно 4 члено семејство . И секако нема лутиш . Ние сме известени дека таа фамилија прави свадба и дека се поканети братот и сестрата на татко ми , и дека наредното дете коа ќе се жени/мажи обавезно нас не канат и обратно . Мислам дека вака е подобро . Јас повеќе го сакам овој тренд .
Аааааа,значи мојте не ќе мот на свадба да ме земат поќе а? Спојлер: тажна сум *детиште од 20 години сум,ама сеуште ме прашват кое одделение си...
А има некој видено ваква покана уствари каде што е напоменето да се оди без деца? Јас не. Гледам статија превземена од некој портал е темата, а добро знаеме дека порталите најчесто ги превземаат вестите од други странски сајтови а не ретко и си измислуваат работи за пусти кликања.
Да видиш како разбирав кога ќе ми спукаше мама на времето, ко штиркана седев. Не разбирале е изговор. Мене ми беше доволно да ми рече мама „ќе се разбереме дома„ за да не писнам.
Колку години имаше кога разбираше? 2, 3 или 5, 6 и повеќе? Оти тука гледам се очекува примерно и воспитано однесување на дете од 1, 2, 3 години, што практично е скоро па невозможно
Абе до родиелите е, не е до децата. Ако им се невоспитани и немаат мака од нив кога викаат, нека си ги остават дома не е некој должен да ги трпи.
До ова доведе тоа што децата се пентереа на тоа кругот кога требаа да играат така на повисочко младоженците Не ми сметаат деца додека си трчкале си играле си праеле што сакале (не може да седнат на стол и да мезат, деца се), но би ми сметало ако ме мкне за фустан или сите ми идат да го земам у раце да се сликам со детето.