Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Нов тренд - забрането носење деца на свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од jacqueline.s, 27 мај 2017.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Моја тазе ситуација.Поканети без деца, ок, пеки. Ја дете не сум, нити сестра ми, нити па брат ми.
    Од наша фамилија поканети само татко ми, тетка ми и жената на татко ми.
    Сите други со деца беа гледав слики на фб.
    Нормално татко ми се налути и не отидоа.
    За некој мајка за некој маќеа е нечеш. А пари у плико бараат. Епа к***ц пари. :D
    да се редактирам мн блиска фамилија ни се, на татко ми први братучеди.

На CameliaMiller и joy1 им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.974
    Допаѓања:
    134.987
    На последната свадба на која бев уште повеќе сум сигурна дека мое дете нема да однесам ни под разно на свадба. И некој рече боље дете него пијан сват да ти ја растури свадбата. Епа на пијат сват обезбедувањето ќе му го викнеш, немирно дете треба родиелите да го подберат, а штом е немирно при родители до него тешко дека ќе биде подбрано.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.229
    Супер е без деца на свадба па на кој би му било убаво деца да трчаат, да се бркаат, низ цела сала. Однеси си го во игротека па нека трча колку сака

4. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Не е до децата,до родителите е колку ќе ги приберат.
    Вчера гледам видео од свадба,невестата убава кукла,младоженецот дотеран си спремале прв танц со ефекти,лајтшоу и овие уште не почнати кога им се ставија едно пет шест деца скокаат по светлото ,трчаа пред нив,зад нив значи срам да им е на родителите!
    Луѓето вложиле труд,време и пари да одат на часови и да го спремат првиот танц,за некои невоспитани деца од уште поневоспитани родители да им го уништат?
    Значи се нервирав што го гледав видеото,камоли да бев на местото од младите!

На LilyRose, SexiLy, Nausicaa и 14 други им се допаѓа ова.
  5. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Јас сум против земање деца по свадби од проста причина што тие се деца и како и да му објасниш тоа нема да разбере. Што може дете да разбере од срамота е, не трчај, седи мирно итн итн. Тие тука гледаат забава а сите знаеме како се забавуваат децата. Се додека би имала каде да го оставам не би го земала со себе

6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Не ги правете децата дека не разбираат,тие се многу паметни. Затоа со нив се работи на време да имаат граници и ограничувања,а не што га, тоа на.
    Ај да е дете од 2 години разбирам,ама деца од 4,5,6 години да не разбираат тоа е премногу!

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.552
    Рззбираат ама досадно им е на свадба. Вниманието на децата е долго колку и нивните години значи и да им кажеш може да седат мирни на едно место неколку минути потоа им треба активност. Затоа и не им е баш место на свадба. Ама тоа самите родители треба да си го проценат. Или евентуално им е место ако родителот е подготвен да си игра со детето надвор од сала ако има место за играње, и тоа значи дека џабе отишол тој некој на свадба.

На prettymamma и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Ако ептен немам кај да го оставам детево,а воедно сакам да ги испоштувам младите и да одам на свадбата,подобро ќе правам цело време влези /излези со детеви и ќе го занимавам отколку да им предосади на младите на најубавиот ден.
    Не е битно дали сум отишла џабе и дали сум поминала убаво,битно е младите да уживаат во свадбата ,а не да прескокнуваат деца и да се пазат цело време.

Последна измена: 15 јуни 2017
    На Nausicaa, rider, t-sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. prettymamma

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Не зборувам за по возрасни деца. И од лично искуство знам и за деца од две години и од пет. Има разлика ама не толку голема.

10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.356
    Ах бе трендов како тренд е глупав (facepalm) па нели секој родител си го познава детето бре :^) ако е толку немирно секако нема да го земам |( Па и јас сакам тие 2 саата раат да сум . Сакаш да поиграш да потпивнеш , а не да трчаш по детето да не случајно преврти некоја маса наопаку :^) ако е мирно зошто да не го земам :| ќе си се подружи со други дечиња и ќе се прошета малку :| ќе запознае фамилија блиски пријатели .. Мојата фамилија е голема и во последно време гледам , ако нас не поканиле не го канат чичко ми со семејството . Ако пак го поканиле чичко ми , нас не не канат . Секако ние сме унапред известени :D е сега овај тренд се случува претежно кај фамилиите кои имаат по 2 деца , па за првото кое стапува во брак го канат татко ми ( најстар е ) а за второто чичко ми и тетка ми ( тетка ми нема деца , а чичко ми ги омажи двете ќерки ) па така споено му доаѓа како едно 4 члено семејство . И секако нема лутиш . Ние сме известени дека таа фамилија прави свадба и дека се поканети братот и сестрата на татко ми , и дека наредното дете коа ќе се жени/мажи обавезно нас не канат и обратно . Мислам дека вака е подобро . Јас повеќе го сакам овој тренд .

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    Аааааа,значи мојте не ќе мот на свадба да ме земат поќе а?
    *детиште од 20 години сум,ама сеуште ме прашват кое одделение си...

12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    21.317
    А има некој видено ваква покана уствари каде што е напоменето да се оди без деца? Јас не.
    Гледам статија превземена од некој портал е темата, а добро знаеме дека порталите најчесто ги превземаат вестите од други странски сајтови а не ретко и си измислуваат работи за пусти кликања.

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.005
    Да видиш како разбирав кога ќе ми спукаше мама на времето, ко штиркана седев.
    Не разбирале е изговор. Мене ми беше доволно да ми рече мама „ќе се разбереме дома„ за да не писнам.

На T.e.d.d.y, eliesaab, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.608
    Допаѓања:
    35.114
    Колку години имаше кога разбираше? 2, 3 или 5, 6 и повеќе? Оти тука гледам се очекува примерно и воспитано однесување на дете од 1, 2, 3 години, што практично е скоро па невозможно :D

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    13.515
    Абе до родиелите е, не е до децата.
    Ако им се невоспитани и немаат мака од нив кога викаат, нека си ги остават дома не е некој должен да ги трпи.

16. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    До ова доведе тоа што децата се пентереа на тоа кругот кога требаа да играат така на повисочко младоженците :D Не ми сметаат деца додека си трчкале си играле си праеле што сакале (не може да седнат на стол и да мезат, деца се), но би ми сметало ако ме мкне за фустан или сите ми идат да го земам у раце да се сликам со детето.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. prettymamma

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Во ред, и јас кога бев мала беше така, не е исто пред 20 години и сега.

18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Морав да ја сликам :) IMAG0826_1.jpg

На Amelia, SexiLy и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    13.515
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    19.678
    Пред една недела видов слична ваква покана. А може и иста таква покана да е. :wasntme::rofl: