Како си сега? Ти заминува ли? Праша на претходната страна дали има шанси да порасне нов нокт. Да, 100% ти потврдувам. Мене сега ми се до пола скроз нови бонбона нокти. Втор пут ми е вака на нокти на нозе да ми се деси. Али мене ваљда ми е и нешо до генетика. Секад ко сум под стрес и на други места од тело ми се дешаваат инфекции. И ко имам пад на имунитет закачувам некој вирус + инфекција, пример кожа знае да почне да ме чеша Моја рецепта ти е канестен крема + газа + фластер у лента. Мачкаш и после тоа го замотуваш убаво. Медицинска сестра ми има кажано дека треба да се мотаат ноктите за да поминат. И вака ми поминаа првиот пут и сега ми заминува вака вториов пут. Али ако ти е многу заебан ноктот пред ова треба да користиш и хидроген + јод. И секако завој се менува на 24 часа на чиста нога. Капките верувам дека им помагаат на некои луѓе, али кај мене на ноктот не беа којзнае колку ефективни. Можда и јас погрешно сум ги користела. Јас вака знам и вака мене ми помина првиот и сеа ми заминува вториот пут. Ако има некој кој повеќе се разбира, нека ме поправи
Подобро е. Го сечам тоа место убаво и го стругам. Не е како шо беше али далеку подобро е, не е толку дебело.
Ако сакаш да се излечи мораш со крема против габични инфекции. И златна турпија, грицкалица, сапун да користиш не поминува од тоа. И погоре забораив да пишам. Овој кремот за да видиш дека делува треба да бидеш упорна едно месец, два за уопште да ја видиш првата линија на нов здрав нокт. Еве ќе ти пратам едно видео подоле. У видеото користат фластер, јас со газа виткам и фластер у лента. Спојлер