Ноктите на нозете ги средувам исто како и ноктите на рацете.Освен кратењето,ги турпирам малку и им нанесувам лак,без разлика дали е зимно или летно време,секогаш ми се средени и налакирани.
Секогаш ми се налакирани, и тоа со некој темен лак во јака боја. Моментално ми се налакирани во темно црвена боја.
^^^ И мене за време на летниот период ми се налакирани со лак во темна боја,а зимно време и онака не се гледаат само ги средувам да се чисти и истурпани,а не ги лакирам.
Зимно време што се вика не ни ги погледнувам,освен за сечење Ни ги турпирам,ни ги лакирам. А летно време секогаш ми се средени и налакирани обавезно, со црн лак или пак какви ми се на рацете такви ми се и на нозете лакирани
Преку зима ги средувам и им ставам лак со нежна боја. А преку лето дефинитивно повеќе се замарам со нив, гледам да е ист со маникирот на рацете или пак сличен.
Само ги сечам.Но пред некој ден дојде братучетка ми и ме натерам да ги налакирам во различни бои и сега ми се како виножито. :geek:
Ноктите на нозете секогаш ми се кратки. На лето ги лакирам, на зима не ми се гледаат па затоа не водам многу грижа за тоа како се лакирани, дури некогаш не ги ни лакирам. Но, сепак секогаш ми се убаво средени, исечени и истурпирани исто како на рацете.
И моите се секогаш кратки. Мразам кога ке видам долги нокти на прстите на нозете макар и со педикир направени. Еве вака на пример, не ми се допага навистина, толкави нокти Зарем не им се кинат хулахопките?
ААА на ноктите на нозете имам т.н. "само-направен француски маникир" без никаков труд, преку зима. Значи, крај на лето ги лакирам во било која боја,само ги сечам преку зима, тоа лакот си оди нагоре,растат нови без лак, и почеток на пролет веќе е готов францускиот маникир. (дури малите прстиња остануваат без лак, па доаѓа до израз палецот) Полесен начин да ти се направи француски маникир нема. Не оти го сакам на нозе, сам си се прави, од што ме мрзи цела зима да си ги налакирам, a и никој не ми ги гледа. Шала на страна, јас одвај ги сечам ноктите, треба прво да ги натопам во леген со топла вода, сол, купка и две-три капки хидроген за да можам да ги исечам. Инаку невозможни ми се, ниту една грицкалка не ги сече колку ми се јаки. Ама ајде, кад је бал нек је маскембал па и се кога се нафаќаме да правиме и ова ќе мора.
Господ да чува, ова не само хулахопки него и волнени термо чорапи може да искине. Грозно Летно време редовно ги лакирам на нозете, и многу грдо се осеќам ако ми се на рацете една боја, а на нозете друга А зимно време само ги сечам и така.
Прстите на нозете (палците всушност) ми се помалку искривени од мојата балетска активност порано и помалку сум опседната со ,,грдотијата,, на моите прсти...Така да, и да вее и да грми и светот наопаку да се преврти, јас не излегувам од дома без налакирани прстенца. Најчесто ги лакирам со потемни бои,така повеќе ми се допаѓа.
Леле, оваа да те мавне со нога на босо, цревата ќе ти ги извади. Инаку, и моите се секогаш налакирани во потемна боја, и во зима и во лето.
Зиме,лете налакирани ми се. Летно време во бежови нијанси,уредни и средени за секоја сандала и секаква комбинација,а зимно време,постојано јарко црвени или црни. Секогаш кусо ги сечам и си правам проблем,ама не можам поинаку. Она горе...уф!
„Мама ми рече да ми дадеш 43 бројче за да може да си ги чувам палчињава да растат за 44 бројче да стасам!“ Ауууууууууууу катастрофааааа.... ова ми изгледа како моменат пуштам нокти за ОРАЊЕ!!! ... јас сум постојано со кратки нокти на нозете и ретко лакирани поинаку од БЕЛО ...