Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ноктите на нозете

Дискусија во 'Тело' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Секогаш ми се средени ноктите на нозете, ама и секогаш се до максимум исечени.

2. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Секогаш ми се средени ноктите на нозете и излакирани во темно црвено/бордо :)

3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Летно време, налакирани се секогаш во потемен тон, појака боја.
    Не ги сечам премногу кратко, но сепак се уредени. Претходно имав доста проблеми со сечењето, ги сечев дур не ме здоболи и потоа едвај успеав да ги оправам. Памет..

Зимно време пак, само ги сечам и турпијам.
    Многу ретко се случува да ги налакирам, а кога ќе дојде таков момент, ставам светол лак. Скоро незабележителен.

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ноктите на нозете, секогаш ми се уредно исечени и :!: редовно налакирани со црвен лак :D
    И лето и зима јас на мене секогаш лак црвен имам на ноктите на нозете! 8)

Понекогаш во лето знам и да ги излакирам со црн лак...зависи :D

5. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Секој ден ми се уредно исечени , ги лакирам се ова она , важно да ми бида уредни ..

6. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Лелее ми се скрши ноктот на големиот прст до пола, а на другиот се удрив и ми потсина :doh: :sweat:

Несмасна сум, знам :wasntme:

7. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Па тие на сликите што ги гледам аман бре луѓе па тоа надградба на нокти на нозе се :x
    Е и ова го има?//па незнаев :rofl: жими се надградба на таа и се,е не се нормални.Мразам такви долги ноктишта на нозе.А бе кратки и налакирани средени тип топ ама такви-Никогаш!

8. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Ноктите на нозете ги средувам само во лето! Инаку си ги сечам јас тоа,ама не обрнувам многу внимание :D И јас несакам долги нокти на нозете,можеби малку,мислам дека не би можела да функционирам така затоа што јас не гледам кај одам само се удирам па уште тоа ми фали,и ноктот да го набијам па дупла болка :D

9. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Секогаш ми се средени ноктите на нозете.

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Мене ми е срам да кажам девојки.Али на зима на ноктите на нозете воопшто не им посветувам внимание,само ги чистам и ги сечам.И никогаш не ги лакирам на зима.А додека пак на лето секогаш си ги лакирам со некој така убав лак,денеска баш ги нацртав со интересни десени.Интресени се. :rofl: :lol:

12. Lanvin

Lanvin Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Ноктите на нозете секогаш ги сечам до крај и стандард ги лакирам со црвен лак.

13. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Ноктите на нозете секогаш ми се налакирани.Само ме нервираат палците бидејќи ги имам повредено одамна и до ден денес не се опоравуваат и многу ме болат.

14. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Кога е зима дома си ги средувам, педикир и ги лакирам со темен лак.
    Сега, за ваков период идам на педикир и ставам гел. Француски или некој зелен, розев :) За 400ден тип топ средена цел месец без да се замарам кога ке идам на одмор дали ми е излупен некој нокт,дали ми се скршил па да се потресувам.

15. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Лето- зима лак на нокти секогаш имам :lol:
    Преку цела година процедурата за ноктите на нозете ми е иста. Всушност почнувам од петиците, стругање, мачкање крем, па потоа сечење на ноктите, чистење, а на крај лакирање.
    Преку зима ги лакирам со бордо лак, а преку лето со розев или циклама.
    Е сега ми е мака да се свиткам од стомакот, па маж ми е задолжен за лакирањето :lol:

16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ноктот на левиот палец ми е за никаде. Ми загнои кај коренот на ноктот и од едната страна забележав дека е одделен од кожата и на тоа место има едно мало топче (кожа најверојатно) внатре меѓу ноктот и прстот, значи кај коренот на ноктот. Е сега, има ли шанси да ми падне ноктот и да израсне нов? Инаку и минатата зима имав ист проблем, само што ноктот не ми загнои туку како паѓаше стариот веднаш на него растеше нов. Стариот уште не е целосно паднат, уште неколку милиметри и ќе падне. Чаре за новонастанатата ситуација?

17. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    сварно веќе незнам како да се справам со ноктот на палците, ми влегува под кожа и тука се полни со нечистотија и со големи болки ги средувам. иначе секогаш ми се средени налакирани исечени, срцки ама коа ќе го извадам лакчето се глеа така и не е убаво и хигиенски, се трудам да ги средувам што почесто :)

18. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
  19. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Во зима ,есен ги сечам многу до месо, а летото ги пушатм средени ми се секогаш. Ама само лето :$

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Moте нокти на нозете се секогаш кратко исечени и обично лакирани со јака црвена боја, без разлика во кој период од годината сме. :)
    Ем најхигиенски, ем најпрактично ми е така.
    И многу ме нервира френч на ноктите на нозе. |(
    Ем кратки нокти, па и ишарани. Не знам, нека си прават френч оние што сакаат и што им се допаѓа, ама тоа дефинитивно не е за мене. :D
    Јас сум олд скул и не ги следам трендовите за лакирање на ножните ноктенца - ако ги има де, a очигледно ги има. :wasntme:

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.