Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ноктите на нозете

Дискусија во 'Тело' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Даа и мене не ми растат... освен секој ден миење со вода нема друго :^) лакирај си и над ноктот и така ќе изгледа како подолги да се :(

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.438
    За ноктите на нозете најдобар е третманот на Др.Шол, кошта малку повеќе, околу 700 ден ама е фантастичен, се имаш во него што ти е отребно. Мене искрено ми се катастрофа палците, ми зараснуваат во месото ноктите или медицински кажано Панарициум имам, ми се со ужасна текстура, слаби ми се и кршливи, имам и некоја габична инфекција на кожата и што и да направам ми е залудно. Едвај чекам да ги оправам и да започнам и јас со овој третман, искрено засега нема ефект. Го видов неодамна во ДМ и си решив, да ги оправам палците и купувам. Мене и ноктите на малите прстиња ми се ужасно, полоши нокти на нозе немате видено :puke:

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Моментално ноктите на нозе ми се со француски маникир, а обично ми се лакирани црно со некој цртеж на палецот :)

4. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Секое лето си ги правам со гел, сега ќе пробам некој од овие :D

На nicky_fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И јас едниот палец го повредив и сега мислам дека ми расте нов нокт одздола, а тој стариот ми е пред паѓање :sweat:

Он топик: моментално ми се исечени кратко и лакирани со темно зелен лак, исто како и ноктите на рацете.

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ја така имав али секад ми беа лакирани и сеа пополека ми се оправуваат..

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390

Ете вакви се моментално (како и на рацете), иста форма и должина, само лакот е можеби за нијанса потемен.

8. 2036

2036 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    75
    Секогаш ми се исечени, мразам долги нокти на нозете. Летно време ми се налакирани, додека на зима ги одмарам од лакови.
    Многу грдо ми изгледаат ишарани нокти или француски.

9. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    781
    Имам проблем со ноктот на палецот. Еднш ми падна но до пола еве сега само ми е отчепен скоро цел нокт кај и да е ќе ми падне, и другиот нокт тера натаму, а лето е несакам да одам без нокти. Барам помош и дали некој знае од што би можело да ми биде?

10. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Најчесто ги лакирам со една боја.Ме мрзи и на нозете да ги цртам :D

11. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    си ги сакам кратко исечени и секогаш излакирани воопшто не ги сакам долги ко шилци :x

12. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    кратко исечени и налакирани или се бели или црни. моментално се бели :)

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ауу моментално ми се жолто-зелени, lime, да речеме мојата омилена боја летово, али приметив дека ги иритира луѓево околу мене, 100 пати ми рекоа да се прелакирам :rofl: :rofl: ...
    Инаку стандард со години ми беа јако црвени, направив мал обид нешто кафеавкасто - златничко ептен ме бендиса , на така исончан тен убаво делува, и нели неминовна бежова-крем нијанса, класика. :)
    Да цртам, шаркам нокти на нозе никад ни на памет не ми текнало, ептен неубаво, детски ми делува, што знам.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Од секогаш сум имала проблеми со ноктите на палците, гноење, ужасни болки до толку што некогаш не сум можела ни да си стапнам убаво. Меѓутоа научив како да си ги сечам правилно и оттогаш чувај Боже веќе не ми враснуваат.
    Вие кои имате ваков проблем не ги сечете максимално ноктите до живецот, така само при секое растење ви се вкопуваат во месото. Ноктот треба да биде исечен рамно, а ќошевите и од двете страни да се гледаат односно да ви штрчат надвор од месото. Одржувајте ги вака и ве уверувам дека веќе нема да имате враснат нокт. ;)
    Инаку ноктите на нозете секогаш ми се средени и налакирани (и зиме и лете) и тоа најчесто со некој темен лак, мастило, виолетов, бордо...
    Многу ги загледувам луѓето во стапалата и просто се згнасувам од несредени нокти, па посебно на девојче :puke:

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.378
    Јас не можам да трпам долги нокти на нозете,ме болат,и затоа ги сечам баш кратки,таква ми е плочката.На малиот прст речиси и нема нокт,и ме нервира нема што да налакираш.Налакирани моментално со беж нијанса.

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И јас исто. Искрено не ми се допаѓа кога ќе видам некои со пуштени нокти на нозете троа повеќе и плус згора на тоа френч, what the f*ck? :^)

На Srekicka, Special.Someone и wolf4e им се допаѓа ова.
  18. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Практикувам ноктите на нозете да ми се средени, исечени,налакирани..Инаку ни самата себеси не се поднесувам..така да тоа го правам секои 5-4 дена..Нај многу на секоја 1 недела..
    Моментално сум со тој првиот.. инаку сите на сликава ми се допаѓаат. :)

19. mack-ka

mack-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Лелее.. ја со палецт од левата нога си имам проблем.. гнои, боли више незнам што да правам отидов на лекар ми дадоа јод да ставам каао не било за операција а мене ме боли ке си умрам од мака.. и сега ми е срам на одмор да идам.. Иначе сакав да прашам дали помага тегавецот?

Да не бидам офф :D Ги лакирам само на одмор кога идам поради ова плаецов гнасен -.- несмеаам почесто..

20. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Ноктот в месо ти расти? Мене така ми се имаше случено и не ми помагаја никакви креми препишани од доктор, почнав да го сечам на подруг начин и сега немам гајле :D