Даа и мене не ми растат... освен секој ден миење со вода нема друго лакирај си и над ноктот и така ќе изгледа како подолги да се
За ноктите на нозете најдобар е третманот на Др.Шол, кошта малку повеќе, околу 700 ден ама е фантастичен, се имаш во него што ти е отребно. Мене искрено ми се катастрофа палците, ми зараснуваат во месото ноктите или медицински кажано Панарициум имам, ми се со ужасна текстура, слаби ми се и кршливи, имам и некоја габична инфекција на кожата и што и да направам ми е залудно. Едвај чекам да ги оправам и да започнам и јас со овој третман, искрено засега нема ефект. Го видов неодамна во ДМ и си решив, да ги оправам палците и купувам. Мене и ноктите на малите прстиња ми се ужасно, полоши нокти на нозе немате видено
Моментално ноктите на нозе ми се со француски маникир, а обично ми се лакирани црно со некој цртеж на палецот
И јас едниот палец го повредив и сега мислам дека ми расте нов нокт одздола, а тој стариот ми е пред паѓање Он топик: моментално ми се исечени кратко и лакирани со темно зелен лак, исто како и ноктите на рацете.
Ете вакви се моментално (како и на рацете), иста форма и должина, само лакот е можеби за нијанса потемен.
Секогаш ми се исечени, мразам долги нокти на нозете. Летно време ми се налакирани, додека на зима ги одмарам од лакови. Многу грдо ми изгледаат ишарани нокти или француски.
Имам проблем со ноктот на палецот. Еднш ми падна но до пола еве сега само ми е отчепен скоро цел нокт кај и да е ќе ми падне, и другиот нокт тера натаму, а лето е несакам да одам без нокти. Барам помош и дали некој знае од што би можело да ми биде?
Ауу моментално ми се жолто-зелени, lime, да речеме мојата омилена боја летово, али приметив дека ги иритира луѓево околу мене, 100 пати ми рекоа да се прелакирам ... Инаку стандард со години ми беа јако црвени, направив мал обид нешто кафеавкасто - златничко ептен ме бендиса , на така исончан тен убаво делува, и нели неминовна бежова-крем нијанса, класика. Да цртам, шаркам нокти на нозе никад ни на памет не ми текнало, ептен неубаво, детски ми делува, што знам.
Од секогаш сум имала проблеми со ноктите на палците, гноење, ужасни болки до толку што некогаш не сум можела ни да си стапнам убаво. Меѓутоа научив како да си ги сечам правилно и оттогаш чувај Боже веќе не ми враснуваат. Вие кои имате ваков проблем не ги сечете максимално ноктите до живецот, така само при секое растење ви се вкопуваат во месото. Ноктот треба да биде исечен рамно, а ќошевите и од двете страни да се гледаат односно да ви штрчат надвор од месото. Одржувајте ги вака и ве уверувам дека веќе нема да имате враснат нокт. Инаку ноктите на нозете секогаш ми се средени и налакирани (и зиме и лете) и тоа најчесто со некој темен лак, мастило, виолетов, бордо... Многу ги загледувам луѓето во стапалата и просто се згнасувам од несредени нокти, па посебно на девојче
Јас не можам да трпам долги нокти на нозете,ме болат,и затоа ги сечам баш кратки,таква ми е плочката.На малиот прст речиси и нема нокт,и ме нервира нема што да налакираш.Налакирани моментално со беж нијанса.
И јас исто. Искрено не ми се допаѓа кога ќе видам некои со пуштени нокти на нозете троа повеќе и плус згора на тоа френч, what the f*ck?
Практикувам ноктите на нозете да ми се средени, исечени,налакирани..Инаку ни самата себеси не се поднесувам..така да тоа го правам секои 5-4 дена..Нај многу на секоја 1 недела.. Моментално сум со тој првиот.. инаку сите на сликава ми се допаѓаат.
Лелее.. ја со палецт од левата нога си имам проблем.. гнои, боли више незнам што да правам отидов на лекар ми дадоа јод да ставам каао не било за операција а мене ме боли ке си умрам од мака.. и сега ми е срам на одмор да идам.. Иначе сакав да прашам дали помага тегавецот? Да не бидам офф Ги лакирам само на одмор кога идам поради ова плаецов гнасен -.- несмеаам почесто..
^ Ноктот в месо ти расти? Мене така ми се имаше случено и не ми помагаја никакви креми препишани од доктор, почнав да го сечам на подруг начин и сега немам гајле