Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Носење на бебето во слинг или марама

Дискусија во 'Бебе' започната од Unique.chick, 5 октомври 2012.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    3.812

Прикачени фајлови:

• IMG_2914.jpeg
      IMG_2914.jpeg
      Големина на фајлот:
      175,3 KB
      Прегледи:
      19
  2. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    29.043
    Дали некој има искуство со марама од овде? Ми треба мислење за квалитетот и издржливоста. Благодарам однапред :)
    4E965CA8-EF1C-4F4C-BE2D-071F9F76A56B.jpeg

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804

Јас нарачав, убава е. Материјалот е мек и растеглив. 6м е долга марамата мене ми е огромна, па се мислам барем метро да ја скратам.

На Снегулк@23 и marta993 им се допаѓа ова.
  4. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    54
    Девојки, ве молам за совет. Ми треба кенгур што ќе се мести многу лесно. Не планирам да го носам бебето во него, освен да го спуштам до пред зграда во количка. Си ужива во количката и сака да шета, ама премногу скали имаме пред и до лифт и до вратата, некој тежок садист ја проектирал без да мисли на мајки со бебиња.

Значи препорака за кенгур што лесно се мести и да не е прескап. Бебето е месец и пол и пак ќе нагласам, освен за спуштање до влез, нема да се шета во него.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804

PiKi бебе маркет продавницата на фб побарај ја 1000ден има кенгур многу го фалат. Јас планирав да го купам ама мене ми донесоа на чико и овој е лесен како ранец се става ама па е 3000ден за до пред зграда не се дава толку.

На Kalija.P му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    2.514
    Синко досега во марама го носев и напред свртен и накај мене, но сакам да го носам на прошетки низ Водно, на планина, а да можам да го носам и на грб, па ми треба нешто поиздржливо за таа намена. Има година и два месеци, може да ми препорачате некој кенгур што ќе врши работа? Видов еден специјален ранец за носење бебе на планина, ама ми е скап за мој буџет, околу 7000 денари е.

7. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    3.812
    Сакав да го порачам тој на piki, го немаа ми рекоа на крај на месец ќе го добијат, чисто како инфо, инаку многу го фалат и на фб

На Kalija.P и Carolin. им се допаѓа ова.
  8. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
  9. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44
    Дали случајно продава некоја од вас марама? Дали е практична и сакаат децата да седат во неа?

10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Јас имам порачувано, пратката стигна за неколку дена.
    Исто така ми праќаа видеа со инструкции како правилно да го наместам бебето во кенгур.
    Ergobaby важат за едни од најдобрите носилки.

Но внимавај на моделите и како бебето може да се носи во него. Пример овој што го имаш пратено нема можност бебето да биде свртено напред.

На 1209 и Shaya им се допаѓа ова.
  11. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    2.514
    Јас мојата ја земав од Elo Design https://www.elo.mk/, не знам сега дали ја имаат, имаше пред некое време и на инстаграм една страна продаваа, а овде имаш поголем избор https://ananas.mk/kategorii/detska-oprema/proizvodi-za-majki/nosilki-za-bebinja, инаку син ми го носев постојано во неа до пред неколку месеци, сакаше да седи во неа, некогаш и си заспиваше додека шетавме, само треба да се навикнеш да ја врзуваш.

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.756
    Девојки што е подобро за носење на бебче, кенгур или марама и од кој месец се користат? Сакаат да ни купат пријатели а за нив воопшто немам читано ништо дали се добри за користење и совет секако од кои сте најзадоволни

13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    17.804

Јас имам и кенгур и марама. Марамата ја носев додека беше помалечко и сега знам да го ставам ако сала да спие на мене а треба нешто да сработам.
    Кенгур поклон ми донесоа од чико 0+ е, ама сега 2 ипол месеци па го ставам, многу ми се губеше на почеток во кенгурот и затоа земав марама.

14. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    64
    Дали некој ги има користено овие кенгури и ве молам за искуства? Screenshot_20231115_094927.jpg Screenshot_20231115_095055.jpg

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.457
    Допаѓања:
    42.478
    Не ама по сликата можеш да видиш дека не е е ергономски, нозите се во неправилна форма.
    Еве моето е сега у кенгур , види како треба да се. IMG_0901.jpeg

На јolene и roberta-rubi им се допаѓа ова.
  16. roberta-rubi

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    64
    Јас се мислев за овие бидејќи има опција за лежечка позиција ако во случај заспие.. А твоето кенгурче од каде ти е купено ако можи да споделиш?

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.457
    Допаѓања:
    42.478
    Моето е од Амазон, мада и моето не е ептен ок ергономски, затоа почнав многу покасно да го носам во него. Сега планирам да земам на ергобебе, малце се поскапи ама моето ептен сака кенгур прошетки па мислам дека до поголемо ќе го користиме, може до 20кг тоа.
    За лежечка позиција не сум видела досега ниту еден да може, а со таа цена па и лежечка опција ми е сомнително, јас не би го земала.
    Сега ако имаш можност позејми од некој да видиш прво дали ќе сака да седи во него па потоа купи, оти ако не седи џабе ќе лупаш пари.Колкаво е бебето?
    А и на сликата ова бебето е премногу ниско поставено, многу неправилно, треба високо горе да можеш без проблем да го бакнеш во чело пр, така треба да е поставено.

На kozuf и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. roberta-rubi

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    64
    3 месеци сме, но ергономските ми се многу скапи.. Ќе размислам уште малку. Фала ти на одговорите☺️

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.756
    Лесно се местат марамите? безбедни ли се за дечињава мене ми личат како да секој момент ќе испадне низ неа.

20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    3.812
    Јас овој го имам 990 денари е, супер е

Прикачени фајлови:

На roberta-rubi му/ѝ се допаѓа ова.