Носење на бебето во слинг или марама

Discussion in 'Бебе' started by Unique.chick, Oct 5, 2012.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Attached Files:

2. marta993

marta993 Форумски идол

Дали некој има искуство со марама од овде? Ми треба мислење за квалитетот и издржливоста. Благодарам однапред :)
    4E965CA8-EF1C-4F4C-BE2D-071F9F76A56B.jpeg

3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Јас нарачав, убава е. Материјалот е мек и растеглив. 6м е долга марамата мене ми е огромна, па се мислам барем метро да ја скратам.

Снегулк@23 and marta993 like this.
  4. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Девојки, ве молам за совет. Ми треба кенгур што ќе се мести многу лесно. Не планирам да го носам бебето во него, освен да го спуштам до пред зграда во количка. Си ужива во количката и сака да шета, ама премногу скали имаме пред и до лифт и до вратата, некој тежок садист ја проектирал без да мисли на мајки со бебиња.

Значи препорака за кенгур што лесно се мести и да не е прескап. Бебето е месец и пол и пак ќе нагласам, освен за спуштање до влез, нема да се шета во него.

Снегулк@23 likes this.
  5. Carolin.

Carolin. Популарен член

PiKi бебе маркет продавницата на фб побарај ја 1000ден има кенгур многу го фалат. Јас планирав да го купам ама мене ми донесоа на чико и овој е лесен како ранец се става ама па е 3000ден за до пред зграда не се дава толку.

Kalija.P likes this.
  6. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Синко досега во марама го носев и напред свртен и накај мене, но сакам да го носам на прошетки низ Водно, на планина, а да можам да го носам и на грб, па ми треба нешто поиздржливо за таа намена. Има година и два месеци, може да ми препорачате некој кенгур што ќе врши работа? Видов еден специјален ранец за носење бебе на планина, ама ми е скап за мој буџет, околу 7000 денари е.

7. Снегулк@23

Сакав да го порачам тој на piki, го немаа ми рекоа на крај на месец ќе го добијат, чисто како инфо, инаку многу го фалат и на фб

Kalija.P and Carolin. like this.
  8. Shaya

Shaya Истакнат член

9. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Дали случајно продава некоја од вас марама? Дали е практична и сакаат децата да седат во неа?

10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Јас имам порачувано, пратката стигна за неколку дена.
    Исто така ми праќаа видеа со инструкции како правилно да го наместам бебето во кенгур.
    Ergobaby важат за едни од најдобрите носилки.

Но внимавај на моделите и како бебето може да се носи во него. Пример овој што го имаш пратено нема можност бебето да биде свртено напред.

1209 and Shaya like this.
  11. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Јас мојата ја земав од Elo Design https://www.elo.mk/, не знам сега дали ја имаат, имаше пред некое време и на инстаграм една страна продаваа, а овде имаш поголем избор https://ananas.mk/kategorii/detska-oprema/proizvodi-za-majki/nosilki-za-bebinja, инаку син ми го носев постојано во неа до пред неколку месеци, сакаше да седи во неа, некогаш и си заспиваше додека шетавме, само треба да се навикнеш да ја врзуваш.

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Девојки што е подобро за носење на бебче, кенгур или марама и од кој месец се користат? Сакаат да ни купат пријатели а за нив воопшто немам читано ништо дали се добри за користење и совет секако од кои сте најзадоволни

13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Јас имам и кенгур и марама. Марамата ја носев додека беше помалечко и сега знам да го ставам ако сала да спие на мене а треба нешто да сработам.
    Кенгур поклон ми донесоа од чико 0+ е, ама сега 2 ипол месеци па го ставам, многу ми се губеше на почеток во кенгурот и затоа земав марама.

14. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Дали некој ги има користено овие кенгури и ве молам за искуства? Screenshot_20231115_094927.jpg Screenshot_20231115_095055.jpg

15. 1209

1209 Форумски идол

Не ама по сликата можеш да видиш дека не е е ергономски, нозите се во неправилна форма.
    Еве моето е сега у кенгур , види како треба да се. IMG_0901.jpeg

јolene and roberta-rubi like this.
  16. roberta-rubi

Јас се мислев за овие бидејќи има опција за лежечка позиција ако во случај заспие.. А твоето кенгурче од каде ти е купено ако можи да споделиш?

17. 1209

1209 Форумски идол

Моето е од Амазон, мада и моето не е ептен ок ергономски, затоа почнав многу покасно да го носам во него. Сега планирам да земам на ергобебе, малце се поскапи ама моето ептен сака кенгур прошетки па мислам дека до поголемо ќе го користиме, може до 20кг тоа.
    За лежечка позиција не сум видела досега ниту еден да може, а со таа цена па и лежечка опција ми е сомнително, јас не би го земала.
    Сега ако имаш можност позејми од некој да видиш прво дали ќе сака да седи во него па потоа купи, оти ако не седи џабе ќе лупаш пари.Колкаво е бебето?
    А и на сликата ова бебето е премногу ниско поставено, многу неправилно, треба високо горе да можеш без проблем да го бакнеш во чело пр, така треба да е поставено.

kozuf and Снегулк@23 like this.
  18. roberta-rubi

3 месеци сме, но ергономските ми се многу скапи.. Ќе размислам уште малку. Фала ти на одговорите☺️

1209 likes this.
  19. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Лесно се местат марамите? безбедни ли се за дечињава мене ми личат како да секој момент ќе испадне низ неа.

20. Снегулк@23

Јас овој го имам 990 денари е, супер е

Attached Files:

roberta-rubi likes this.