Здраво мамички. Бебето ми е 2 месеци и скоро 5кг. Би сакала да пробам со кенгур да ја носам. Читав овде на темата и мојот избор е помеѓу овие 3. Што би ми препорачале? Овие на Јungle а и овој кај Пики пишува дека се од 0+. Гледам дека и тие на Jungle и оваа кај Piki се доста фалени овде во темата.
И мене ќе ми значат препораки. Веќе ми го препорачаа ергобејби, но мислам беше над 200еур, тоа е прескапо за мене.
Имаме ние ама моето бебе многу скока и не сака да е многу во раце.. се турка наназад и многу малце ни е искористено. Мене ми е убаво оти не ми тежи кога е во него, ама таа не сака многу
Ние имаме на Wildride и ми се наоѓа корисен за надвор кога шетаме или сме на шопинг, па ќе и здосади во количка и сака во раце. Али за обавување обврски по дома, некако не ми брка многу работа колку што иницијално си замислував. Едната рака сепак не е толку слободна, а и она знае да се тегави па да морам да ја придржувам.
Каде го купивте на Wildride? Секако не мислам за по дома со 10кг на мене ништо нема да завршам работа за надвор понекогаш и мене исто така ми треба кога нема да сака во количка.
Јас го нарачав директ кај нив на страна, али се изначекав месец ипол дур ми стигне…Само што ми стигна, видов дека има на инста https://www.instagram.com/wildride_macedonia?igsh=MnhoOGtidDdvcjJ3 и ми идеше да си пукам во колено. Сигурно е побрзо, само незнам дали ги има сите модели и како се со цени.
Ако немаш земено има и во Солун во Cozy Kids повеќе модели и опција да го пробаш, мене не ми беше особено удобно и не го земав.
и мене ме интересира, ако не е нешто прескапо би го земала, мојава цело време изводи во количка, 10 пати ми се дешава изминатиов месец да ја враќам во раце и количка да туркам, сега почнав и кенгур да носам со мене.
Јас онлајн го гледав 80 еур, значи мислам минимум 5 илјади е. Има ваја носилка слична, 2490 е, сега попуст мислам имаат.
Ист е и мојов, се дере страшно во количка, а и во седиште, уствари сегде кај што не е во раце. 5000 би ги дала ама да беа сите ривјус позитивни, гледам повеќето се дека после 5 минути пак те боли рамо/рака. Се мислев за Ергобејби некој до 20кг ама 13.000 станале.
исто, исто, цело време рика и во кола и во количка не знам дали и е период некој, цело време во раце, веќе ми е страв да ја изнесам да ја прошетам, оваа недела цела недела шетаме со кенгур, а ќе излезам со количка и го зимам со мене, па 100 каиши не можам сама убаво да се наместам без да гледам во огледало не знам шо да правам, толку пари не ми се даваат искрено евентуално овие ваја да зеам.
Јас купив ергобејби и пишман се прам, тотално неискористена работа е за мене кенгурот. Дури беше ептен бебе не можевме убаво да го подесиме, после почна да тежи многу, и искрено фрлање на пари е. Штом бебе седи во количка не гледам зошто во кенгур би го носела бебе, кузнај зошто го купив тој момент, ме мана во глава нешто гарант, си мислев ќе седи во кенгур оти само во раце мирен беше, плачеше корнеше кога го ставив и дали пет пати ни е искористен
I nie dzabe go kupivme za prvoto dete nitu ednas ne ja staviv nozite i strcea strav mi bese kako na krivo sedese.Dodeka gotvev vo kolickata so mene vo kujna bese ne pravese problem.Sega cekame vtoro istoto ke bide samo sto kolickata ke treba da ja cistam za da ja vnesam povtorno vo kujna.Ili nekoj relaksator da kupam.
Многу релативна работа, со првото дете не ни купив, не користев, за второво другарка ми го даде онака да ми се најде. ми искочи најискористена работа зашто ова не сака во количка, да знаев ќе си купев некој поубав порано
Некоја да не има искуство со оваа марама? https://www.wenice.mk/Product/ProductDetails?productId=SE571-13