Носење на бебето во слинг или марама

Discussion in 'Бебе' started by Unique.chick, Oct 5, 2012.

1. Adji

Adji Истакнат член

Здраво мамички. Бебето ми е 2 месеци и скоро 5кг. Би сакала да пробам со кенгур да ја носам.
    Читав овде на темата и мојот избор е помеѓу овие 3. Што би ми препорачале? Овие на Јungle а и овој кај Пики пишува дека се од 0+. Гледам дека и тие на Jungle и оваа кај Piki се доста фалени овде во темата.

Attached Files:

Last edited: Feb 20, 2026
  2. EarthFire

EarthFire Популарен член

И мене ќе ми значат препораки.
    Веќе ми го препорачаа ергобејби, но мислам беше над 200еур, тоа е прескапо за мене.

Adji likes this.
  3. arwen93

arwen93 Популарен член

Некој искуство со вакво нешто? Врши ли работа?
    upload_2026-2-21_14-46-48.jpeg

4. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Имаме ние ама моето бебе многу скока и не сака да е многу во раце.. се турка наназад и многу малце ни е искористено. Мене ми е убаво оти не ми тежи кога е во него, ама таа не сака многу:D

Attached Files:

arwen93 likes this.
  5. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Ние имаме на Wildride и ми се наоѓа корисен за надвор кога шетаме или сме на шопинг, па ќе и здосади во количка и сака во раце. Али за обавување обврски по дома, некако не ми брка многу работа колку што иницијално си замислував. Едната рака сепак не е толку слободна, а и она знае да се тегави па да морам да ја придржувам.

arwen93 likes this.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Каде го купивте на Wildride? Секако не мислам за по дома со 10кг на мене ништо нема да завршам работа :rofl: за надвор понекогаш и мене исто така ми треба кога нема да сака во количка.

7. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Јас го нарачав директ кај нив на страна, али се изначекав месец ипол дур ми стигне…Само што ми стигна, видов дека има на инста https://www.instagram.com/wildride_macedonia?igsh=MnhoOGtidDdvcjJ3 и ми идеше да си пукам во колено. Сигурно е побрзо, само незнам дали ги има сите модели и како се со цени.

arwen93 likes this.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Ако немаш земено има и во Солун во Cozy Kids повеќе модели и опција да го пробаш, мене не ми беше особено удобно и не го земав.

arwen93 likes this.
  9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Која цена е ова Wildride?

Anaroz1 likes this.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

и мене ме интересира, ако не е нешто прескапо би го земала, мојава цело време изводи во количка, 10 пати ми се дешава изминатиов месец да ја враќам во раце и количка да туркам, сега почнав и кенгур да носам со мене.

Калатеа likes this.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Јас онлајн го гледав 80 еур, значи мислам минимум 5 илјади е. Има ваја носилка слична, 2490 е, сега попуст мислам имаат.

Anaroz1 and Калатеа like this.
  12. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Зависи од материјалот. Најефтините им се 5000, има и поскапи 5600, 9400

Anaroz1 and Калатеа like this.
  13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Ист е и мојов, се дере страшно во количка, а и во седиште, уствари сегде кај што не е во раце.:drunk:
    5000 би ги дала ама да беа сите ривјус позитивни, гледам повеќето се дека после 5 минути пак те боли рамо/рака.:?:
    Се мислев за Ергобејби некој до 20кг ама 13.000 станале.:envy:

EarthFire likes this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

исто, исто, цело време рика и во кола и во количка :drunk: не знам дали и е период некој, цело време во раце, веќе ми е страв да ја изнесам да ја прошетам, оваа недела цела недела шетаме со кенгур, а ќе излезам со количка и го зимам со мене, па 100 каиши не можам сама убаво да се наместам без да гледам во огледало :drunk: не знам шо да правам, толку пари не ми се даваат искрено :drunk: евентуално овие ваја да зеам.

15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Јас купив ергобејби и пишман се прам, тотално неискористена работа е за мене кенгурот.
    Дури беше ептен бебе не можевме убаво да го подесиме, после почна да тежи многу, и искрено фрлање на пари е.
    Штом бебе седи во количка не гледам зошто во кенгур би го носела бебе, кузнај зошто го купив тој момент, ме мана во глава нешто гарант, си мислев ќе седи во кенгур оти само во раце мирен беше, плачеше корнеше кога го ставив и дали пет пати ни е искористен

16. Anggie230

Anggie230 Активен член

I nie dzabe go kupivme za prvoto dete nitu ednas ne ja staviv nozite i strcea strav mi bese kako na krivo sedese.Dodeka gotvev vo kolickata so mene vo kujna bese ne pravese problem.Sega cekame vtoro istoto ke bide samo sto kolickata ke treba da ja cistam za da ja vnesam povtorno vo kujna.Ili nekoj relaksator da kupam.

17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Многу релативна работа, со првото дете не ни купив, не користев, за второво другарка ми го даде онака да ми се најде.
    ми искочи најискористена работа зашто ова не сака во количка, да знаев ќе си купев некој поубав порано :drunk:

EarthFire likes this.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

19. HerbaJulia

HerbaJulia Истакнат член

До колку килограми или возраст реално би имало потреба од кенгур, односно дете би сакало да седи во него и нормално да можеш да издржиш тежина како родител да го носиш? Секако количка на прво место ако седи дете, меѓутоа не можеш секаде со количка па ме интересира ваше искуство бидејќи гледам има и до 11 кг и до 15 па и до 20. На мисла сум меѓу некои модели, ние сме веќе 8кг меѓутоа не знам реално дали над 15кг има смисла дека дете веќе ке е поголемко

20. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Ние веќе не сакаме да седиме во ваквата носилка.. општо во раце не сакаме да сме:). Купена е од Германија за 60 евра ако некоја сака можам да и ја продадам

Attached Files: