Кенгур е одлична за смирување грчеви, од топлото му поминува стомачето и за мама е супер за сурфање дур спие бебушот. Еве Мари до сега вриштеше, ја ставив во марама и заспа срце за 5 минути. Буда не ја знам, имаш линк за како се прави?
Еве веќе имам поставено слика како изгледа положбава и како и беше на цуцка моја , си уживаше. А еве и линк http://www.youtube.com/watch?v=5bu5KJjvzAw
Мамички ај едно прашање која знае да ми одговори, земав кенгур за моето малечко, за една недела ке полниме 3 месеци и не знам дали да почнам да го ствам од сега или да почекам уште малку? Јас го пробав доам да видам како изгледа и супер ми е некако, како да немам ништо со мене, слободни ми се рацете и можам што сакам да си правам, е сега не знам дали ножињата треба да му се расчепатени ептен нешто да не му биде така или пак да не му ги вадам да му стојат внатре како кога е во мешето на мама, м? ваше мислење??
^^Јас и двете кога ги ставав во кенгур, тука некаде имаа и моите 3-4 месеци, ги ставав со расчепатени нозе и со лицето кон надвор за да гледаат, а ако е така поладничко тогаш со лицето кон мама или тато. Многу малку користевме кенгур, негде мислам до 6 месец за ќерка ми , а малиов само 2 пати е ставен и тоа по дома бидејќи многу ме болеа рацете, а сама бев по цел ден.
Значи не му е ништо да му се расчепатени ножињата? Јас викам немој да не не треба така да му се, да почекам уште 1 месец ама пак сега почна убавото време па сакам да излезам со него до супермаркет, до кај мм и да не ја носам количката стално, за до поблиску во кенгур да го носам, сега е 15-18 степени преку ден и е баш идеално времето за прошетки, зар не?
Не го носев син ми нити во слинг, нити во марама. Имам видено мајки кои така ги носат своите бебиња и тоа воопшто не ми се допадна. Бебињата беа свиткани.
многу практицна работа ние го купивме во гтц мислам дека се викаше ,,бамби,,продавницата не сум сигурна,кога излегувавме на прошетка ако се здосадеше во колицка го сместувавме во кенгур(маж ми)го носеше и немаше проблем,и бебето си ужива во прошетката и го запознава светот п.с. имаше и многу коментари од луѓето од типот на леле го направиле како жаба детево
И ние се шетаме во кенгур и многу ни е убаво. Мене ми делува како обесено детето како да не му е удобно, ама тој си ужива во прошетката. Што да правиме кога некогаш нејќи да шета во количка легнат, сака исправен да шета чоекот
Јас денес за прв пат ја ставив бебушка во кенгурот и си уживаше онака кратко колку за проба и гледам дека си уживка ,уште немаме 3 месеци па малку ми е шубе ја придржувам со рака ,не разговарав со ортопед од колку месеци може да ја ставам во кенгурче да не е ранко уште ? ама и тешка за шеткање само во раце ...
Може смешно ќе звучи прашањево но ме интересира дали на сите кенгури каишите им се иста големина? Нас ни донесоа кенгури на повојница ама ниту еден не ме префаќа Ние не сакаме во количка па кенгур само ќе ни врши работа, оти рацеве ми паднаа од шетање во раце .....
^^Јас не би знаела да ти кажам право. Имам еден кенгур, исто ни го донесоа, еднаш го ставивме малиот во него, како да му помодреа нозете после некое време и го баталив. Можеби не го наместивме убаво, што знам, ама шубе ми беше пак да го ставам. Затоа не би носела пак дете во кенгур, за второто се мислам да си земам слинг, попрактични ми се и поудобни, барем така изгледаат. Кога можат жените во Африка така да ги носат, можеме и ние. Башка тоа им е поприродна положба на бебињата, отколку во кенгурот.
Од кога во кенгур/слинг марама Имам и двете. Затоа што има рефликс морам да ја држам во раце цело време (ми паднаа рацеве). Докторката ми рече ок е да користам, доволно е голема ама страв ми. Ги имам сите овие. Мислам прво да почнам со слингот. Иначе денес ја ставив во тој како кенгур. Се одспа убаво. Оддамна нема спиено така преку ден.
Од кога во кенгур/слинг марама мамички колку е практичен кенгурот? дали и кога го користите? јас се мислам дали да купуваме или не? дали е неопходен, т.е. колку е практичен?
Од кога во кенгур/слинг марама Мојата кума има кенгур за синчето и воопшто не е задоволна. Кога и да го носеше синчето во кенгурот, се жалеше на болки во грбот. После некое време го батали кенгурот. Ми рече дека не е практичен за носење. За син ми не купив кенгур, а и за второво дете нема да купам.
Од кога во кенгур/слинг марама Едно прашање до мамичките кои веќе имаат слинг марама, ама од онаа која е обична како парче материјал . Спојлер Ме интересира од прилика колкава е должината на истата?
Од кога во кенгур/слинг марама Мојот бебуш има скоро 2 месеци, кога го носев на ортопед на контрола го прашав ортопедот. Дали смеам да го ставам во кенгур, ми рече ставај го ама тој уште не може да ја држи главата сам. Значи дека најубаво е кога бебушот ке може сам да ја држи главата.